בעיות קטנות עם ניגון תקליטים בפטיפון

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.

הפטיפון הראשי שלי שנמצא בחדר העבודה (Akai AP-007) ואני מאוד אוהב אותו, כשמנוגן תקליט ומדליקים מכשיר חשמלי - בד"כ מסך מחשב CRT שנמצא לידו אך לא מחובר לאותו שקע חשמלי יש מן עיוות מסוים בצליל למשך שניה ואז הכל מסתדר.
בעיה שניה, כשאני שם תקליט קצת שרוט המחט נוהגת לקפוץ תמיד באותה נקודה, למרות שהמשקולת מכוונת למקסימום וכך גם מנגנון ה-אנטי סקייטינג, לעומת זאת במחרשה שיש לי בסלון זה לא קורה המחט פשוט לא קופצת.
מה דעתכם?

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #2 

א. זו לא ממש בעיה. זו מן נפילת מתח קטנה כתוצאה מהדלקת מכשיר זולל חשמל, ומקור התופעה הוא במגבר עצמו ולא בפטיפון. בגלל זה יש הרבה אודיופילים שאת מערכת השמע מחברים לפאזה נפרדת לגמרי.

ב. קודם כל לא טוב שהמשקולת מכוונת למקסימום, אלא צריכה להיות מכוונת ומאוזנת בידיוק לפי נתוני הראש, אחרת אתה הורס את התקליט וגם את המחט, שאני מניח שאפילו אם היא חדשה, שעות ספורות ככה יכלו לגמור אותה כבר. שנית - הקפיצות - זה תלוי במחט ובמבנה שלה גם, וגם ביכולת העקיבה שלה ושל הזרוע.

CRAZYDIAMOND פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #3 

איך אני אמור לכוון אותה? הפטיפון נמצא באותה קונפיגורציה כמו ביום שהבאתי אותו, אין לי ניירת ושום דבר שיכול לעזור, אפילו באינטרנט אין מידע.

roypeles
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3058
שם מלא: רואי
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 95 פעמים

שליחה #4 

CRAZYDIAMOND כתב:איך אני אמור לכוון אותה? הפטיפון נמצא באותה קונפיגורציה כמו ביום שהבאתי אותו, אין לי ניירת ושום דבר שיכול לעזור, אפילו באינטרנט אין מידע.
...
ראה פה לכיוון הזרוע

http://udiradiostar.blogspot.com/2009/0 ... st_24.html

לאחר איפוס ואיזון הזרוע על אפס:
"כ קבע את המשקל על 1.5 גרם. את האנטיסקייטינג גם על 1.5.
אם תקבל תוצאה לא טובה, תנסה 1.8 ואת האנטיסקייטינג זהה בהתאמה.

ותחליף מחט. בשני הפטיפונים. היא בטח נגמרה מעודף המשקל עליה ויכולה להרוס לך עוד יותר את התקליטים.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”