מגזין Consumer Reports מסכים איתנו: הפנסוניק VT20 הוא מסך ה-3D הטוב ביותר

חדשות ועדכונים של HT Magazine
שלח תגובה
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

מגזין Consumer Reports עשה את הShoot Out הראשון שלו למסכי תלת-מימד. הסוקר עשה השוואה בין 14 מסכי 3DTV ומצא כי פלזמה נתנה את התוצאה הטובה ביותר בתלת מימד (יחסית ל-LCD).
"בעיקר, בגלל שהם מציגים פחות ghosting או תמונות כפולות (CROSSTALK- מ.ס) אפילו כשמרכיבים משקפיים", אומר הסוקר.
שלוש הפלזמות של פנסוניק זכו במיקומים הגבוהים ביותר, ממש כמו תוצאות הבדיקה שלנו שעשינו בספטמבר האחרון - איך לבחור מסך 3D)

פאול ריינולדס, עורך תחום האלקטרוניקה במגזין Consumer Reports אומר שעדיין לא ידוע אם כל נושא ה-3D הוא חידוש ומהפכה בתחום הטלוויזיות או שזה יהיה רק נישה בתוך התחום. למרות זאת, יש כבר היום לא מעט מסכים טובים עבור אלו שרוצים כבר היום לחוות תלת-מימד.

החומרים שבהם נעשה שימוש עבור המבחנים היו TEST PATTERNS מיוחדים ב-3D שנעשה ע"י CR , סרטי בלוריי ב-3D והקלטות של שידורי ספורט בתלת-מימד.
המהנדסים שבדקו את המסכים אמרו שכל 14 המסכים יצרו תמונה תלת-מימדית מרשימה (עומק) אבל האיכות הכוללת היתה שונה. הפרמטרים שהשפיעו על התוצאה הסופית היו דומים למה שבודקים במסכים רגילים, כלומר, רמת השחורים, בהירות, פירוט וזוית צפייה.
בעיות של Ghosting או Crosstalk בין העיניים הן בעיות ייחודיות לתחום ה-תלת-מימד.

מסכי הפלזמה של פנסוניק היו בעלי ה-Ghosting הנמוך ביותר, אח"כ LG ואז סמסונג. לסוני, גם כן, היה Ghosting מינימלי, רק כשזוית הצפייה נשמרה ישרה (דבר שידווחנו עליו בביקורת שלנו על ה-Sony HX800).

CR ציין בנוסף כי לא כל המסכים מגיעים עם משקפיים אקטיביות בקופסא ולחקם יש לרכוש אותם בנפרד ולדגמים מסויימים של סוני ופיליפס למשל, צריך גם לרכוש משדר. הנוחות של המשקפיים, גם היא משתנה בין דגם לדגם.

הדוח המלא של CR צפוי להתפרסם היום.

מקור: today3d.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78925
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #2 

כדאי לציין שהדור החדש של מסכי led, כגון פיליפס cinema 21:9 ו cellTV של טושיבה זה כבר חיות אחרות ממה שאנחנו או consumer reports בדקו.

frankym
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2009
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #3 

איזה כייף לשמוע את זה :D

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

מי שרוצה שווה להכנס לאתר שלהם:http://www.consumerreports.org/cro/vide ... 905278001/
לראות את הוידאו המסביר חלק מהבדיקות שהם ערכו. במיוחד לראות איך בדקו GHOSTING (הכינו בדיקות משל עצמם) והדגמה של מה זה בדיוק.

Yaki-iControl
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 37
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #5 

עופר שאתה אומר חיות אחרות למה אתה מתכוון , נגיד לגבי הפיליפס 21:9 ?
ראית אותה ? יש לך ח"ד ראשונית עליה ?
יקי מלמד
iControl

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #6 

העניין הוא שאין מה לעשות עם מסכים ב 21-9 . ובלי שום קשר מסך הפלזמה לטעמי תמיד בעדיפות ראשונה .
על כל מקרה כיום מסך התלת מימד הטוב ביותר שיש הוא הפנאסוניק VT-20 . (Y) (Y) (Y)
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78925
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5398 פעמים

שליחה #7 

Yaki-ZMAX,

ברור שראיתי אותה ולא רק ראיתי אותה, אלא קיבלתי חדר מעולה לבדיקה בתוך IFA לצורך הבדיקה (תודה לאלישבע מפיליפס שסידרה לי את זה כחלק מראיון של DANNY TACK מפיליפס).

חיות אחרות:

1. ה cinema 21:9 platinum זו חיה אחרת מכל מסך אחר שראינו עד כה. זה שילוב קטלני של פאנל מסוג חדש, תאורה אחורית LOCAL DIMMING, תלת מימד מדהים ועיבוד תמונה מדור חדש. זה מסוג המסכים שכשאתה מסתכל עליהם אתה לא מבין איך אף אחד לא הצליח לקשור את החוטים באופן כזה לפני כן. מקווה שנראה את זה בארץ בקרוב, זה חתיכת מסך. אני מאוד התלהבתי ואני חושב שזה היה ברור מהתיאור שלי מ-IFA.

2. המסך השני שהפיל אותי ב-IFA ברלין היה ה-CellTV של טושיבה. מה שאהבתי שם זה העיבוד תלת מימד המדהים שהוא עושה (אם כי כאן היה לי עוד פחות שליטה לגבי התוכן וכו' מאשר פיליפס, אבל ההדגמה לפחות נראתה מרשימה). גם כאן יש ניגודיות מדהימה ושילוב טכנולוגיות שלא היה קיים קודם .

הפריצה שאנחנו צפויים לקבל בקרוב (לדעתי ב-CES הקרוב) ישלב תאורה אחורית נאנו לד (ש-LG הציגו ב-IFA וזה הולך להיות השוס הגדול הבא של 2011) בשילוב עם מושגים כמו FULL LED שמחליפים את המושג LOCAL DIMMING. תוסיף פאנלים חזקים מאי פעם, תאורה עם הרבה יותר אזורים (500 - 1000 איזורים) ותקבל מסכים שלא ראית עדיין כמותם.

אם 2009 ו-2010 היו בעיקר התמקדות בפיצ'רים (CONNECTED TV), לדים (יותר EDGE), עיצוב (דקקקקק) ולאחרונה 3D, לדעתי המגמה ב-2011 תהיה המעבר לנאנו לד (כל אחד בטח יקרא לזה משהו אחר, אני מהמר על THIN LED), תאורת FULL LED, יותר אזורים והרחבת הפיצ'רים שכבר ראינו על ידי קונסולידציה של שירותים בין החברות.

אגב, כל זה לא צריך לגרוע מההישג של VT20.

כיום הוא עומד די לבד שם בטופ. מה שאני אומר הוא שב-2011 כנראה יצטרפו אליו כמה חברים נוספים.

שלח תגובה

חזור אל “חדשות HT”