רסיברי ק"ב של החברות המובילות - ואיכותם בסטריאו

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Lee פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
בקרוב אני מקווה לשדרג את רסיבר הק"ב שלי.
לפני שאתחיל לכתת רגליים בין חנויות, ולבצע השוואות, הייתי מעוניין לשמוע אם לדעתכם, ישנה חברה מבין החברות הנ"ל:
ימאהה, אונקיו, פיוניר והרמן-קרדון,
שניתן להגיד עליה שבאופן עקבי וגורף, מרבית הרסיברים שלה (או כולם), מפיקים תוצאה טובה יותר מרסיברים של החברות האחרות בסטריאו. או לחילופין, כזאת שניתן לומר עליה שבאופן גורף (מבלי להכנס להבדלים בין דגמים ספציפיים), בסטריאו - הרסיברים שלה נופלים בהרבה לעומת חברות אחרות.

ברור לי לחלוטין ששמיעת מוזיקה בסטריאו באמצעות רסיבר קולנוע- ביתי היא סוג של פשרה, ושהאיכות בסטריאו תלויה גם בשאר רכיבי הסטאפ, ובפרמטרים אחרים (אקוסטיקה וכו'). מטרתי היא למקד עד כמה שניתן את החיפוש אחרי רסיבר במחיר ממוצע (נניח עד 5000 ש"ח), שיהיה מצויין בק"ב , ויחד עם זאת יספק גם חוויית האזנה איכותית יחסית בסטריאו.

תודה ויום טוב לכולם.

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #2 

ההבדלים הם לא עניין של שמיים וארץ בין החברות באותו טווח מחירים.
זה יותר עניין של טעם אישי, והתאמה לרמקולים שלך ושאר המערכת.
בהצלחה (Y)

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #3 

Lee כתב:שלום לכולם.
בקרוב אני מקווה לשדרג את רסיבר הק"ב שלי.
לפני שאתחיל לכתת רגליים בין חנויות, ולבצע השוואות, הייתי מעוניין לשמוע אם לדעתכם, ישנה חברה מבין החברות הנ"ל:
ימאהה, אונקיו, פיוניר והרמן-קרדון,
שניתן להגיד עליה שבאופן עקבי וגורף, מרבית הרסיברים שלה (או כולם), מפיקים תוצאה טובה יותר מרסיברים של החברות האחרות בסטריאו. או לחילופין, כזאת שניתן לומר עליה שבאופן גורף (מבלי להכנס להבדלים בין דגמים ספציפיים), בסטריאו - הרסיברים שלה נופלים בהרבה לעומת חברות אחרות.

ברור לי לחלוטין ששמיעת מוזיקה בסטריאו באמצעות רסיבר קולנוע- ביתי היא סוג של פשרה, ושהאיכות בסטריאו תלויה גם בשאר רכיבי הסטאפ, ובפרמטרים אחרים (אקוסטיקה וכו'). מטרתי היא למקד עד כמה שניתן את החיפוש אחרי רסיבר במחיר ממוצע (נניח עד 5000 ש"ח), שיהיה מצויין בק"ב , ויחד עם זאת יספק גם חוויית האזנה איכותית יחסית בסטריאו.

תודה ויום טוב לכולם.
...
60/PIONEER LX70 עם קיים עדיין בחניות...

ONKYO 608/708 מצויין למחירו ונותן תוצאה מעולה בשני תחומי השמיעה.

Lee פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

gro111 כתב:ההבדלים הם לא עניין של שמיים וארץ בין החברות באותו טווח מחירים.
בהצלחה (Y)
...
נתקלתי לא פעם בטענה שהרסיברים של YAMAHA בסטריאו - נחותים למדי לעומת של חברות אחרות (אני כרגע עם רסיבר ק"ב "ותיק" של YAMAHA :lol: . לא ביצעתי השוואה שלו מול אחרים בסטריאו...). יש אמת בטענה זו?

gro111
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1519
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #5 

שוב, עניין של טעם והתאמה לסטאפ הקיים.
לך תשמע את האופציות, סה"כ זה לא כל כך הרבה עבודה :wink:
תגיע עם לקחים ונעזור לך להתמקד 8)

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1777
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #6 

עם כל הכבוד לרסיברים של ק"ב עדיין בסטריאו היכולת שלהם נחותה מול מגבר אינטגרייטד ייעודי לסטריאו. גם ברמות הגבוהות של הרסיברים יש עדיין פער מורגש לטובת מגבר ייעודי לסטריאו. הייתי ממליץ לך לרכוש רסיבר ק"ב עם יציאות PRE OUT ע"מ לשדך לו בעתיד מגבר אינטגרייטד עם יכולת Baypass ע"מ להנות ממנו בשמע דו ערוצי וכפאוור לק"ב.
ליאור

maor199
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
שם מלא: maor199
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #7 

מנסיון אישי עם רסיבר דנון 1908 ברמת כניסה איכות הסטריאו שלו היה עלובה הכל נשמע FLAT הרמקולים BW
שמעתי גם רסיבר של NAD והוא היה הרבה יותר טוב אבל עדין לא משתווה למגבר סטריאו
כדאי לקנות רסיבר שמתאים לצרכי קולנוע עם אפשרות PRE OUT לשדרוג עתידי

Lee פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

LiorDrZ כתב:עם כל הכבוד לרסיברים של ק"ב עדיין בסטריאו היכולת שלהם נחותה מול מגבר אינטגרייטד ייעודי לסטריאו. גם ברמות הגבוהות של הרסיברים יש עדיין פער מורגש לטובת מגבר ייעודי לסטריאו. הייתי ממליץ לך לרכוש רסיבר ק"ב עם יציאות PRE OUT ע"מ לשדך לו בעתיד מגבר אינטגרייטד עם יכולת Baypass ע"מ להנות ממנו בשמע דו ערוצי וכפאוור לק"ב.
ליאור
...
(Y)
כמובן שהנחיתות אל מול הציוד היעודי לסטריאו ברורה ומובנת - ציינתי זאת כבר בהודעה הראשונה.

הייתי ממליץ לך לרכוש רסיבר ק"ב עם יציאות PRE OUT ע"מ לשדך לו בעתיד מגבר אינטגרייטד
זו אכן הכוונה. שאלתי היא, אם עד שארכוש עתידית מגבר יעודי לסטריאו, יש עדיפות לחברה מסויימת, באיכות הסטריאו במגברי הק"ב שלה, כדי שלפחות בינתיים אוכל ליהנות גם מדו ערוצי בצורה סבירה.

תודה על התשובה
ליאור

maor199
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 660
שם מלא: maor199
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

Lee כתב:
LiorDrZ כתב:עם כל הכבוד לרסיברים של ק"ב עדיין בסטריאו היכולת שלהם נחותה מול מגבר אינטגרייטד ייעודי לסטריאו. גם ברמות הגבוהות של הרסיברים יש עדיין פער מורגש לטובת מגבר ייעודי לסטריאו. הייתי ממליץ לך לרכוש רסיבר ק"ב עם יציאות PRE OUT ע"מ לשדך לו בעתיד מגבר אינטגרייטד עם יכולת Baypass ע"מ להנות ממנו בשמע דו ערוצי וכפאוור לק"ב.
ליאור
...
(Y)
כמובן שהנחיתות אל מול הציוד היעודי לסטריאו ברורה ומובנת - ציינתי זאת כבר בהודעה הראשונה.

הייתי ממליץ לך לרכוש רסיבר ק"ב עם יציאות PRE OUT ע"מ לשדך לו בעתיד מגבר אינטגרייטד
זו אכן הכוונה. שאלתי היא, אם עד שארכוש עתידית מגבר יעודי לסטריאו, יש עדיפות לחברה מסויימת, באיכות הסטריאו במגברי הק"ב שלה, כדי שלפחות בינתיים אוכל ליהנות גם מדו ערוצי בצורה סבירה.

תודה על התשובה
ליאור
...
היתי ממליץ לבדוק NAD ו HK

Lee פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

אגב, יציאת PRE OUT היא לא ברירת מחדל בכל רסיבר ק"ב חדש שיוצא?

ran_carney
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1919
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 57 פעמים

שליחה #11 

לדעתי ל-608 אין פרה אאוט. זו תכונה שקיימת במחירים גבוהים יחסית.

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

Lee כתב:אגב, יציאת PRE OUT היא לא ברירת מחדל בכל רסיבר ק"ב חדש שיוצא?
...
תלוי ברמה של הרסיבר. ברמות הכניסה אין את היכולת הזו רק מרמות הביניים ומעלה יש PRE OUT.
לגבי רסיברים אני אישית התחברתי יותר לגוון הסאונד של הרסיברים של דנון שהוא נייטרלי אבל עם שידוך לא נכון לרמקולים תתכן בעיה של פירוט יתר שיתבטא בבהירות. אם הייתי היום בשוק לרסיבר ק"ב הייתי מסתכל על פיוניר (שמאד מזכיר את גוון הסאונד של דנון) ודנון. לא התחברתי לסאונד של אונקיו ולימאהה (למרות שבעברי היו לי כמה מגברים \ רסיברים שלהם).

ליאור

Lee פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

ran_carney כתב:לדעתי ל-608 אין פרה אאוט. זו תכונה שקיימת במחירים גבוהים יחסית.
...
חבל. דווקא שמתי עליו עין (אוזן עדיין לא...). נראה לי שבכל זאת אשאיר אותו ברשימת הנבדקים הפוטנציאליים.

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14359
נתן תודות: 991 פעמים
קיבל תודות: 1220 פעמים

שליחה #14 

Lee כתב:
בהצלחה (Y)
...
נתקלתי לא פעם בטענה שהרסיברים של YAMAHA בסטריאו - נחותים למדי לעומת של חברות אחרות (אני כרגע עם רסיבר ק"ב "ותיק" של YAMAHA :lol: . לא ביצעתי השוואה שלו מול אחרים בסטריאו...). יש אמת בטענה זו?
...
לך תשמע בסטריאו את היאמהה 767 החדש.....אתה נופל מהכסא.
ו...יש לו גם פרה שאין ב 608.

Lee פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

LiorDrZ

יש לך דגמים קונקרטיים של פיוניר ודנון שמנסיונך תוכל להמליץ עליהם (למרות שאף פעם לא התחברתי יותר מידי לדנון), כמובן בהקשר של תוצאה טובה גם בסטריאו?

תודה -
ליאור

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7442
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #16 

טלHD כתב:
Lee כתב:
בהצלחה (Y)
...
...
...
לא הייתי ממליץ להתקרב לרסיברים של ימאהה לא מבחינת סאונד קולנועי ובטח לא בסטיראו דו-ערוצי..
התוצאה - בהירה, מתכתית (לא משנה עם איזו הגברה עובדים ולאיזה רמקולים הימאהה משודחים), אנליטית עד שגעון, אין טיפת מוזיקליות...
(וזה לאחר שהיה אצלי ה-Z9 בבית לניסיון שבועיים וה-3800 לבדיקה מדודקת)

הרסיברים הבינוניים ומטה (לצערי טל HD) הם בהחלט "מזעזעים" בכל הקשור לעיבוד סאונד, הן ניטרלי טהור והן כיולי...

כיום לשמיעת מוזיקה דו-ערוצית סבירה בהחלט, הייתי לוקח את אונקיו...
ההגברה שלהם סבירה והאיכות המוזיקלית (אפשר בהחלט לחיות איתה) בק"ב ה-PIONEER קוטפים את הממלכה, הדינאמיקה שלהם בקולנוע, היא בהחלט רפרנס שלא שמעתי גם בפרוססורים יוקרתיים, ולאחר כיול, השמים הם הגבול...
מצד שני היכולת המוזיקלית שלהם בסטיראו דו-ערוצי הוא סביר בהחלט אמנם פחות "מלא" מאונקיו אבל בהחלט "פשרה" איכותית שניתן להסתדר איתה.

לכן ב-bottem line, הבחירה שלי היא PIONEER לקומבו קולנוע משובח + מוזיקה סבבה
לבין ONKYO עם סטיראו מוזיקלי סביר בהחלט + קולנוע סבבה

Lee פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

טלHD כתב:
Lee כתב:
בהצלחה (Y)
...
...
...
לפי zap הוא קצת מעל התקציב שהגדרתי, למרות שידוע ש- zap הוא לא אינדיקציה הכי מהימנה למחיר השוק.
אני מעריך שבחנויות יהיה מחירו נמוך במעט.
היכן שמעת אותו, והאם גם בדו- ערוצי, או רק ברב-ערוצי?
מה מחיר השוק הממוצע שלו, אם ידוע לך?
בכל אופן אני אחפש עליו קצת מידע, ואחרי שאדע יותר, אחליט אם גם הוא נכנס לסבב הבדיקות.
תודה-
ליאור

oriberko
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 403
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #18 

Lee כתב:LiorDrZ

יש לך דגמים קונקרטיים של פיוניר ודנון שמנסיונך תוכל להמליץ עליהם (למרות שאף פעם לא התחברתי יותר מידי לדנון), כמובן בהקשר של תוצאה טובה גם בסטריאו?

תודה -
ליאור
...
ואם תקבל רשימת דגמי דנון, היכן תאזין להם ותרכוש אותם, במשרדי ניופאן ?

ככה נראה הטיפול במותג הנהדר הזה בארץ (n)

LiorDrZ
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

Lee,
שמעתי בפיוצ'ר את ה LX-52 ואת ה LX-82 ומאד התרשמתי מהם בק"ב יותר מאשר בסטריאו. אני חושב שהבעיה שלי איתם בסטריאו היתה בשידוך לרמקולים של וורפידל שלא אהבתי אותם. כרגע דגמים אלו מוחלפים לדגמי LX-53 ו LX-83 ואם לא חשוב לך HDMI 1.4 אז הם נמכרים במחיר נמוך יותר מהחדשים. דגמים של דנון יצא לי לשמוע את ה 3310 (ארמגדון ר"ג) ואת ה 4810 (שאותו רכשתי בסוף). ה 3310 מוחלף עכשיו ל 3311.
ליאור

Lee פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #20 

itay123

מה שנכון, נכון... :)
משהו ממה שאמרת לגבי ה"מתכתיות" של הצליל בימאהה, בעיקר בדו-ערוצי, הרגשתי תמיד (כזכור, יש לי ימאהה כרגע), אבל לגבי רב- ערוצי הייתי בטוח שימאהה משיגים תוצאות טובות, לעיתים בהרבה, משאר המתחרות. כך שדי הופתעתי מהפסילה על הסף של ימאהה על ידך :? .
לגבי פיוניר ואונקיו - יש לך המלצה על דגמים ספציפיים ששווה לי לבדוק?

תודה-
ליאור

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”