מאמר דיעה אישית: האנדרויד בג´ונגל הסלולרי

אפליקציות, מערכות הפעלה של גוגל אנדרויד - ginger bread, ice cream sandwich, froyo, jelly bean
EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3320
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #1 

אפל מציגה רווחים נאים למכשירים שעשו מהפיכה, מיקרוסופט מבטיחה לחזור ובגדול ומערכת האנדרויד מתברגת עמוק יותר ויותר. אריה אושרוב, מעריץ אנדרוידי ידוע מסביר מדוע דווקא אנדרויד והיכן כל השאר.

למאמר: האנדרויד בג´ונגל הסלולרי
אלי חבוש

eagle75
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 2805
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 116 פעמים

שליחה #2 

נהדר!
תודה רבה על המאמר המרתק!

אני אגב, נוטה להסכים עם החברה של AndroidGuys, מי שלא רוצה eFuse שלא יקנה מוטורלה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78769
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #3 

מאמר חשוב ולדעתי מאוד מעניין.

ממליץ לכל מי שמתעניין בתחום הסלולר לקרוא אותו, לי הוא חידש המון! (Y)

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #4 

לפני האיפון 4 באמת חשבתי על קנייה של מכשיר אנדוראיד ,תמיד היה לי איזה שהוא קטע נגד אפל (הסיבות הרגילות-יקר,סגור וכו') אנדרואיד ניראה לי באותו זמן מדהים ,הממשק נוח וזורם אפשרות החלפת הרומים באמת בונוס נהדר , אפשרות התאמה גבוהות , אבל אז הגיעה הזמן להחליף פלאפון ,נחשו מה קניתי ?

אחרי שאתה מחזיק מכשיר של אפל שמריץ iOS אתה מבין עד כמה הדבר הזה מדהים ,במיוחד באיפון 4 .

עכשיו השאלה מי ינצח בקרב מערכות ההפעלה כי אפל עדיין מוכרת מספר מכשירים "לא רע" בכלל כול חודש וגם כניסת הWP7 לשוק תחמם קצת את העניים (קצת,בכול זאת הקרב העיקרי הוא בין הiOS לבין Android )
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

AviBiton
סמל אישי של משתמש
גורו HTmobile
גורו HTmobile
תגובות: 17346
נתן תודות: 503 פעמים
קיבל תודות: 358 פעמים

שליחה #5 

אריה,
(Y)
תענוג לקרוא, כרגיל.
מאמר מאד משכיל.

הזכרת את התביעה של Oracle כנגד Google, אותה תביעה בגין הפרת פטנטים הקשורים ל-Java ול-VM, אז אני חייב אנקדוטה קטנה:
אריק שמידט, שמכהן כיום ב-CEO של Google, הוא זה שהוביל בזמנו את פיתוח ה-Java ב-Sun (עוד לפני שנרכשו ע"י Oracle) ולאחר מכן אף כיהן כ-CTO וכמנכ"ל Sun.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78769
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #6 

ככה זה, אירוניה...

eg99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2999
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 58 פעמים

שליחה #7 

אריה (Y)
מאיפה יש לך כל כך הרבה זמן לכתוב כזה מאמר?
ערן

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #8 

כל הכבוד על המאמר המושקע (Y)

מעניין אם המצב של מלא יצרני חומרה שמשתמשים באותה מערכת הפעלה (פתוחה וחינמית) יישאר לאורך שנים, או מה שנראה זה גרסאות ספציפיות של אנדרויד שמפותחות (במוד לא פתוח) על ידי יצרני המכשירים ואשר תפקידם לבדל אותם מהמתחרים שגם מריצים אנדרויד.
זה מזכיר את עולם יצרני הPC הנרחב שכולם מספקים (או שלא) ווינדוז + אולי כמה utilities פרטיים.
ההבדל הוא שPC זה קומודיטי שמתחרה על ביצועים, אמינות ובעיקר מחיר בעוד שסמרטפונים, טבלטים ושאר הייצורים עדיין מתחרים גם על עצם הפיצ'רים.
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #9 

theAman כתב: הזכרת את התביעה של Oracle כנגד Google, אותה תביעה בגין הפרת פטנטים הקשורים ל-Java ול-VM, אז אני חייב אנקדוטה קטנה:
אריק שמידט, שמכהן כיום ב-CEO של Google, הוא זה שהוביל בזמנו את פיתוח ה-Java ב-Sun (עוד לפני שנרכשו ע"י Oracle) ולאחר מכן אף כיהן כ-CTO וכמנכ"ל Sun.
...
ולהוסיף לאנקדוטה הזאת גם שמייסדי גוגל, לארי פייג' וסרגיי בריין, חיפשו בזמנו CEO לחברה (אחרי שהמשקיעות לחצו עליהם לעשות זאת) ואחרי שהם פסלו יותר מ 10 מעומדים לתפקיד הם נפגשו, עם לא אחר, מאשר סטיב ג'ובס (שנחשב כבר אז, בסוף שנות ה 90 לאגדה) ואפילו חשבו עליו כאדם להיות להם מנכ"ל החברה (קצת לפני שג'ובס הגיע לאפל שוב בשנת ה 2000 והפך אותה לענק שהיא היום)....מעניין מה היה קורה אם ג'ובס היה מקבל את התפקיד והופך להיות מנכ"ל גוגל. איך כל ההיסטוריה הייתה משתנה. אגב, אריק שמידט הפך להיות מנכ"ל גוגל בשנת 2001

ערוץ בולמברג ייצר תוכנית מרתקת מאוד לדעתי על חברת גוגל, מההתחלה במרתפי מייסדי החברה, עד הפיכתה לגוגל שאנו מכירים. את התוכנית ניתן לראות בקישור הבא:
http://www.bloomberg.com/video/64111786/ (מי שרוצה לקפוץ ולשמוע רק על הסיפור עם ג'ובס, יכול להקפיץ את הוידאו לדקה ה 24 של הוידאו)

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #10 

משה,
לדעתי גוגל לא "יתנו" לשום יצרן (או בית תוכנה) לייצר נישה סגורה מבוססת אנדרואיד למערכת שלהם (למרות שאין להם שום דרך חוקית לעשות את זה) מהסיבות:
-ליצרנים, שבליבם הם לא חברות תוכנה, אין את הרצון להתעסק עם פיתוח מסיבי של מערכת הפעלה (סה"כ גוגל עושים את העבודה בשבילם)
-גוגל משחררת גירסאות בקצבים מהירים כל כך, דבר שלא מאפשר לחברה קטנה\בינונית כלשהיא לקחת את הקוד החדש כל מספר חודשים ולשכתב אותו שוב לגירסה הסגורה והקניינית למכשירים של החברה
-לגוגל יש מספר מודולים סגורים אשר במידה ואותם יצרנים ינסו לבנות גירסה אחרת, סגורה, הם לא יקבלו אישור להשתמש במודלים של גוגל, דבר שיקשה מאוד למכור את המכשירים שלהם (מודול סגור כמו החנות של גוגל)

מסכים לגבי הרצון של אותם יצרניות מכשירים לייצר בידול. עד היום, הבידול הזה נעשה בעיקר ע"י ממשקי ה UI עליהם דובר כאן. לדעתי בעתיד הקרוב הכיוון החדש יהיה מתן שירותי ענן למכשירי החברה. בדומה לכיוון שחברת HTC מכניסה במכשירים החדשים ע"י שירות ה HTCSense.com או בדומה למצב שהיצרניות מספקות שירותי ניווט חינמים מובנים בתוך המכשיר

אגב, שוב אפשר להבין את הסתירה לגבי זה שמצד אחד גוגל רוצים לשמר את עצמם כבעלים של האנדרואיד, לבין זה שהם רוצים שהאנדרואיד יהיה מערכת פתוחה על פי מודל הקוד הפתוח והחופשי לכולם.......ללא ספק הקו הזה הוא דק ועדין מאוד

חיים
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 4883
שם מלא: חיים לגו
נתן תודות: 1231 פעמים
קיבל תודות: 298 פעמים

שליחה #11 

איזה מאמר מושקע
תודה (Y)
נפט וסולר לחימום ביתי,ולתעשיה.
חיים-0532253784

Star-Blazer
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1104
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #12 

מאמר מרתק!!! פשוט חובה לכל חובב טכנולוגי. כל הכבוד על ההשקעה.

דעתי שישנה יותר מדי התייחסות למערכת של מיקרוסופט בתור המקום השלישי ושהתחרות האמיתית היא גוגל מול אפל, דעתי שזה ממש לא הולך להיות כך ומיקרוסופט מהמרים בהרבה מאוד כסף. מבחינתם זאת לא אופציה להפסיד, בדיוק כמו אחרי הפיאסקו של הויסטה ומה שהם עשו לאחר מכן. שכחתם שכבר היום אותם ויצרנים שלכאורה חברו הדוקות לגוגל בכל זאת הוציאו והכריזו על מכשירים למערכת של מייקרוסופט. למיקרוסופט יש כוח עצום, לא פחות מגוגל, אני מהמר שהם יהיו ההפתעה והתחרות תהייה מיקרוסופט מול גוגל, בעיקר לאור הביקורות הטובות של המערכת שלהם, יקח שנה יקח שנתיים הם בהחלט לא יהיו מקום שלישי.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #13 

osherov כתב:
theAman כתב: הזכרת את התביעה של Oracle כנגד Google, אותה תביעה בגין הפרת פטנטים הקשורים ל-Java ול-VM, אז אני חייב אנקדוטה קטנה:
...
ולהוסיף לאנקדוטה הזאת גם שמייסדי גוגל, לארי פייג' וסרגיי בריין, חיפשו בזמנו CEO לחברה (אחרי שהמשקיעות לחצו עליהם לעשות זאת) ואחרי שהם פסלו יותר מ 10 מעומדים לתפקיד הם נפגשו, עם לא אחר, מאשר סטיב ג'ובס (שנחשב כבר אז, בסוף שנות ה 90 לאגדה) ואפילו חשבו עליו כאדם להיות להם מנכ"ל החברה (קצת לפני שג'ובס הגיע לאפל שוב בשנת ה 2000 והפך אותה לענק שהיא היום)....מעניין מה היה קורה אם ג'ובס היה מקבל את התפקיד והופך להיות מנכ"ל גוגל. איך כל ההיסטוריה הייתה משתנה. אגב, אריק שמידט הפך להיות מנכ"ל גוגל בשנת 2001

ערוץ בולמברג ייצר תוכנית מרתקת מאוד לדעתי על חברת גוגל, מההתחלה במרתפי מייסדי החברה, עד הפיכתה לגוגל שאנו מכירים. את התוכנית ניתן לראות בקישור הבא:
http://www.bloomberg.com/video/64111786/ (מי שרוצה לקפוץ ולשמוע רק על הסיפור עם ג'ובס, יכול להקפיץ את הוידאו לדקה ה 24 של הוידאו)
...
אריה,
צפיתי בוידאו וממה שכתבת למעלה משתמע משהו קצת אחר ממה שמסופר שם.
לפי הוידאו, הם נפגשו עם ג'ובס ("כי העריצו אותו" לפי המספר שם) באותה תקופה שחיפשו מנכ"ל אבל ללא קשר לחיפושי המנכ"ל, ואח"כ אמרו, (כנראה כבדיחה אבל זה לא ברור) "למה שהוא לא יהיה המנכ"ל?". זה היה כשהוא כבר היה באפל ולכן זה נאמר על ידי המספר כסוג של בדיחה.
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #14 

משה,
אומנם קשה להבין בדיוק על פי הכתבה האם זה נאמר ברצינות או בצחוק אבל לא מעט אתרים מכובדים ברשת ציטטו משם ורשמו כותרות בסגנון:
[left]Larry And Sergey Wanted Steve Jobs To Be Google's First CEO[/left]
...
התחושה שלי היא שהם, כשני מייסדים צעירים אחרי גיוס כסף משמעותי לחברה שלהם, אשר לא מכירים מספיק את עולם העסקים הזה, כן התעניינו בג'ובס כמנכ"ל גוגל (אחרי פסילה של הרבה מאוד מעומדים לתפקיד), אבל ירדו מהר מאוד מהרעיון הזה כאשר הבינו שזה לא יקרה

הנה דוגמה לציטוט כזה מאתר Yahoo Finance:
http://finance.yahoo.com/news/Larry-And ... l?x=0&.v=5

צודק שג'ובס כבר היה מנכל אפל בתקופה ההיא, אבל זה לא סותר את האופציה שלו לעבור לגוגל (למרות שהסיכויים לכך היו מאוד קטנים). אגב, צריך גם לזכור שבקדנציה השנייה שלו (זאת שנמשכת עד היום) הוא התחיל במנכ"ל זמני במשך כ 3 שנים (רק בשנת 2000 הוא הפך למנכ"ל הקבוע של החברה)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #15 

אין סיכוי ששילוב של אדם כוחני כמו סטיב ג'ובס שנוהג להשתלט על כל במה היה מצליח בגוגל כי סרגיי ולארי בוודאי לא היו מוכנים להתגלגל על הרצפה עבורו או לספק לו את המרחב הנדרש לאגוטריפ שלו.

לדעתי אנדרואיד נמצא היום בפרשת דרכים שהיא אולי האתגר החשוב ביותר העומד לפניה. יש ביכולתה להפוך למערכת ההפעלה הסלולארית המובילה בעולם, תוך השתלטות על נתח שוק שאפל מחשיבים אותו בתור המגרש הביתי שלהם. הבעיה שאני רואה היא שהגרעין הקשה של חסידי אפל - אלו שעדיין חושבים שרשימה איסופית של אפליקציות המוצגות על סרט נע של מסכים זו נקודת הייחוס לכל ממשק סלולארי - לא יקפצו לעגלת האנדרואיד במתכונת הנוכחית. מה לעשות, שם נמצא הכסף כי יש גבול למה שאפשר לסחוט ממי שקונה טלפון של נוקיה בשקל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #16 

כנראה שעוד לא ראיתה "חסידי" אנדרואיד אמיתיים,הם מהסוג הגרוע ביותר .
נערך לאחרונה על ידי IamEzio ב 03/11/2010 9:11, נערך 2 פעמים בסך הכל.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #17 

אתה כרגע בשרשור של חסידי אנדרואיד, איזו בעיה חווית איתנו כאן בשרשור שגורמת לך לחשוב שאנחנו גרועים יותר? אם זו הסלידה שלנו מהחוויה הסטנדרתית והמגבילה שמציע ממשק האייפון, אז לדעתי הביטויים שלה הרבה יותר מתונים מזמירות מקהלת כנסיית ג'ובס המהללים באחידות ועיקשות מפחידה את התדהמה שלהם מהממשק של אפל.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #18 

osherov כתב:
הנה דוגמה לציטוט כזה מאתר Yahoo Finance:
http://finance.yahoo.com/news/Larry-And ... l?x=0&.v=5
...
הדף הנ"ל, כמו שאר הידיעות באתרים המכובדים, אינו אלא דיווח על אותו וידאו ששנינו ראינו, כך שאתה לא יכול למצוא שם סימוכין או מידע נוסף.
הם מציינים שם בדיוק את מה שיש בסרט, אין להם מקור אחר.
כדרכם של עיתונאים, הם תוקעים כותרת שתמשוך תשומת לב. היא אפילו לא בהכרח שקרית. סביר שהם בוודאי "רצו". :) הרבה אנשים רצו ורוצים שג'ובס ינהל להם את העסק :)

הנקודה החשובה בתת-דיון הזה שלנו, היא שג'ובס אף פעם לא היה באמת על הפרק לניהול גוגל, כך שכל העיניין בסיפור הזה, מה שגרם לכל הכותרות שציטטת, כנראה לא היה ולא נברא.
משה

drorar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #19 

מאמר מקצועי וממצה.

חבל שבוטל הפיצ'ר שמאפשר להגדיל תמונות...

mta194
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1286
שם מלא: שי שלוס
נתן תודות: 24 פעמים
קיבל תודות: 37 פעמים

שליחה #20 

מאמר מעולה!

כל הכבוד על ההשקעה ועל הרמה הגבוהה של המאמר (Y)

שלח תגובה

חזור אל “Android - אנדרויד”