טחינה למכונת קפה delonghi EC330
החלטתי לשדרג את עצמי ממקינטה ופינקתי את עצמי במכונת קפה delonghi EC330
השאלה איזה גודל טחינה מומלץ לטחון? ואם העוגיה יוצאת ממש בוץ רטוב זה ?
בינתיים ניסיתי קפה טחון שקניתי בקפה ג'ו (טחון למכונת אספרסו) ועשיתי קפוצ'ינו ויצא לא רע בכלל.
השאלה איזה גודל טחינה מומלץ לטחון? ואם העוגיה יוצאת ממש בוץ רטוב זה ?
בינתיים ניסיתי קפה טחון שקניתי בקפה ג'ו (טחון למכונת אספרסו) ועשיתי קפוצ'ינו ויצא לא רע בכלל.
אם תרצה באמת להשתדרג, תצמיד גם מטחנה לעסק, סיפור לא זול (חדש עולה כמו המטחנה, אפשר לחפש יד שניה). אבל רק אז תקבל קפה באמת טוב סטייל בית קפה. אם אתה משתמש כבד, המטחנה תחסוך לך כסף כי לא תאלץ לרכוש רק בבתי קפה יקרים.
עקרונית למכונה שלך יש כנראה מגביר קרמה שמאפשר להסתדר גם ללא מטחנה צמודה. הוא גם הסיבה לעוגיה הרטובה - מגביר הקרמה מאט את זרימת המים וגורם לפירוק העוגיה (זו גם מגבלתו מבחינת איכות הקפה).
המכונה נראית טוב, תתחדש!
עקרונית למכונה שלך יש כנראה מגביר קרמה שמאפשר להסתדר גם ללא מטחנה צמודה. הוא גם הסיבה לעוגיה הרטובה - מגביר הקרמה מאט את זרימת המים וגורם לפירוק העוגיה (זו גם מגבלתו מבחינת איכות הקפה).
המכונה נראית טוב, תתחדש!
what's next?
פתרון לא יקר אבל הטעם לא רע בכלל - מטחנת דה לונגי KG49
המכונה ES330 מפיקה שוט -
נערך לאחרונה על ידי neksel ב 29/01/2014 15:59, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
השוט הזה בדלונגי רץ ממש מהר...10 שניות בערך.
למה לא לטחון קצת (הרבה) יותר דק?
למה לא לטחון קצת (הרבה) יותר דק?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
ואיפה אפשר להשיג כזו? דווקא הייתי מעדיף שליטה ידנית על הטחינה,כפיר_ש כתב:עם מכונה כזו אפשר גם מטחנה ידנית כגון Hario MSS-1B
תתחדש....
ככה לא מספספים את הגודל הרצוי
עם החשמלית זו קצת יותר בעיה, לפעמים שניה-שתיים מעבר והלך,
הקפה כבר יוצא ממממש לעט, חזר ומאד מר....
אחרי שימוש של כחודשיים במטחנה ידנית -hario mini mill התחושה מעורבת....
מצד אחד - היא נתנה מענה למשימה הדרושה והטחינה שלה מעולה ועונה לדרישה של המכונה של דלונגי es330, אך החלק הפחות נעים - הסתבר כי המטחנה הזו ממש עדינה. אחרי כחודש שימוש התעקם הציר כאשר היא נתקלה בפול קפה שהיה ״קשה עליה״....ולאחר מכן התחילו להשחק המעצורים הקטנים הפלסטיים של האום שבאמצעותו גם קובעים את רמת הטחינה...ולפני יומיים המטחנה שבקה את חייה....(ז״ל). הלכו 40+ דולרים ולפי מה שחיפשתי - לא הצלחתי למצוא את החלק הפלסטי מממנו נובעת כל הבעיה. נראה לי שירדתי מהרעיון של הידנית וה-״זולה״.
השאלה - מה היא ההמלצה למטחנה חשמלית שתעשה את העבודה עבור המכונה שלי (דלונגי es330) ותספיק אפילו לרמה מעל אם בשנה-שנתיים הקרובות אחליט לשדרג?
התקציב הוא בסביבות +- 1000₪. ראיתי את המכונות של graef, cm70,80 או 90. קצת מבולבל מה עדיף. לא הצלחתי להבין מה ההבדל בין ה-70 ל-80. ב-90 הבנתי כי יש טיימר חלוקה. שווה להוסיף למכונה היקרה יותר? ראיתי גם כאופציה את ה-acsaco I-mini.
מה עדיף מאלו ואולי יש המלצה למטחנות נוספות (ואולי אף זולות יותר)?
אודה מראש על להמלצתכם
מצד אחד - היא נתנה מענה למשימה הדרושה והטחינה שלה מעולה ועונה לדרישה של המכונה של דלונגי es330, אך החלק הפחות נעים - הסתבר כי המטחנה הזו ממש עדינה. אחרי כחודש שימוש התעקם הציר כאשר היא נתקלה בפול קפה שהיה ״קשה עליה״....ולאחר מכן התחילו להשחק המעצורים הקטנים הפלסטיים של האום שבאמצעותו גם קובעים את רמת הטחינה...ולפני יומיים המטחנה שבקה את חייה....(ז״ל). הלכו 40+ דולרים ולפי מה שחיפשתי - לא הצלחתי למצוא את החלק הפלסטי מממנו נובעת כל הבעיה. נראה לי שירדתי מהרעיון של הידנית וה-״זולה״.
השאלה - מה היא ההמלצה למטחנה חשמלית שתעשה את העבודה עבור המכונה שלי (דלונגי es330) ותספיק אפילו לרמה מעל אם בשנה-שנתיים הקרובות אחליט לשדרג?
התקציב הוא בסביבות +- 1000₪. ראיתי את המכונות של graef, cm70,80 או 90. קצת מבולבל מה עדיף. לא הצלחתי להבין מה ההבדל בין ה-70 ל-80. ב-90 הבנתי כי יש טיימר חלוקה. שווה להוסיף למכונה היקרה יותר? ראיתי גם כאופציה את ה-acsaco I-mini.
מה עדיף מאלו ואולי יש המלצה למטחנות נוספות (ואולי אף זולות יותר)?
אודה מראש על להמלצתכם
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הן די מקבילות. לך על מה שנראה לך.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- docfeelgood
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 660