MONSTER CABLE - HDMI
-
stas
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 212
בשביל לחבר בין נגן BLU RAY למסך FULL HD איכותי .....האם מומלץ להשקיע בכבל HDMI איכותי כמו MONSTER CABLE מהסדרות הגבוהות כמו סדרת ה M1000 M950 וכ''ו..........או שנכון יותר לקנות קבל HDMIפשוט. האם רואים את ההבדל? חשובה לי האיכות.....לא מתפשר באיכות . אשמח לחוות דעת מקצועית
- harari
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
-
stas
-
- חבר פעיל מאוד

תודה HARARI קישור מעולה ........אבל עדיין נשאלת השאלה איך החברות משקיעות הון בכבלים איכותיים כאלה עם רמת גימור מהגבוהות ביותר ..... ולומר שאין השפעה באיכות , לי לא יצא לבחון 2 כבלים בו זמנית ולראות את ההבדל. רוצה להיות משוכנע שאכן הכבל הפשוט נותן את אותה תמורה כמו היקר
-
stas
-
- חבר פעיל מאוד

האם יש למישהו קישור של כבלים במבחן תוצאה במספרים ועם טבלאות וכ''ו[כבלים איכותיים מול כבלים רגילים]
- Cable_Guy
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 612
- שם מלא: אורי
באורך של 15 מטר יש השפעה על האיכות? עד כמה זה משפיע?harari כתב:אין הבדל באורכים קצרים. אלה אותות דיגיטליים - אין השפעה על האיכות.
לך על כבל פשוט.
עיין כאן...
-
stas
-
- חבר פעיל מאוד

חברים עזרה בבקשה......אשמח לעוד חוות דעת
- harari
-
- חבר מביא חבר

בכבלים אנלוגיים יש הרבה גורמים המשפיעים על האות ומשנים אותו בדרך. בתקשורת דיגיטלית לא - מדובר ב1 ו-0. זהו. או שזה עובד או שזה לא, איך כאן ביניים, אין כאן עיוות או שינויי של האות.
MONSTER CABLE תמיד היו ידועים במוצריהם הטובים והאיכותיים, כשהגיע העידן הדיגיטלי הם רכבו על הגל והרשו לעצמם לתת מחירים כאלה למוצרים שלהם - רק בגלל שהם MONSTER CABLE. הכבלים שלהם בנויים היטב, לא יתפרקו, באים עם אחריות וקופסאות יפות, אבל מעבירים את אותו המידע באותה צורה - וזה פשוט לא שווה את ההשקעה, או יותר נכון - הבזבוז.
בשורה התחתונה - אם אתה מחפש כבל דיגיטלי קצר, קנה את הכי זול שאתה מוצא (שנראה לך עמיד מספיק)
MONSTER CABLE תמיד היו ידועים במוצריהם הטובים והאיכותיים, כשהגיע העידן הדיגיטלי הם רכבו על הגל והרשו לעצמם לתת מחירים כאלה למוצרים שלהם - רק בגלל שהם MONSTER CABLE. הכבלים שלהם בנויים היטב, לא יתפרקו, באים עם אחריות וקופסאות יפות, אבל מעבירים את אותו המידע באותה צורה - וזה פשוט לא שווה את ההשקעה, או יותר נכון - הבזבוז.
בשורה התחתונה - אם אתה מחפש כבל דיגיטלי קצר, קנה את הכי זול שאתה מוצא (שנראה לך עמיד מספיק)
- TALB
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 9
עד 30 מטר לא תרגיש בהבדל בין כבל HDMI של מונסטר או של סקאל.. הפרוטוקול כולל תיקון שגיאות בזמן אמת וזה מפצה על איבוד אינפורמציה בגלל רעשים או איכות כבל ירודה. כמו שאמרו לך זה פורמט דיגיטאלי, בדומה ללכך שאתה מקבל סרט HD דרך כבל הטלפון מהאינטרנט, אין כל איבוד איכות. זה או שעובד ורואים "חלק" או שלא עובד ואתה מקבל דגיאה שלא ניתן להנעל על האות.
- Cable_Guy
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 612
- שם מלא: אורי
אני קניתי כבל 15 מטר של "MONSTER" - יותר נכון חיקוי שלהם או לפחות מה שמיוצר בסין אבל בלי האריזה היפה וכו'...
הכבל עלה לי 98$, כבל מקביל בארצות הברית באורך הזה עולה 300$ ובארץ 900 ש"ח. להגיד לך שזה כבל מקורי במאה אחוז, אני לא יכול להגיד אבל אני כן יכול להגיד שהוא עושה את העבודה, המקרן מחובר לסטירמר והתמונה חדה בדיוק כמו שהיא היתה עם כבל קצר יותר.
מצורף לינק לאתר, המשלוח מגיע תוך שבועיים וההזמנה פשוטה מאוד. מומלץ
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.41021
הכבל עלה לי 98$, כבל מקביל בארצות הברית באורך הזה עולה 300$ ובארץ 900 ש"ח. להגיד לך שזה כבל מקורי במאה אחוז, אני לא יכול להגיד אבל אני כן יכול להגיד שהוא עושה את העבודה, המקרן מחובר לסטירמר והתמונה חדה בדיוק כמו שהיא היתה עם כבל קצר יותר.
מצורף לינק לאתר, המשלוח מגיע תוך שבועיים וההזמנה פשוטה מאוד. מומלץ
http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.41021
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4949
זה נכון בתיאוריה.harari כתב:בכבלים אנלוגיים יש הרבה גורמים המשפיעים על האות ומשנים אותו בדרך. בתקשורת דיגיטלית לא - מדובר ב1 ו-0. זהו. או שזה עובד או שזה לא, איך כאן ביניים, אין כאן עיוות או שינויי של האות.
...
במציאות הדברים נראים אחרת כי כבל דיגיטלי זה לא רק 0 או 1 .
יש גם נושא של סיכוך ובידוד מהפרעות מגנטיות ויש נושא של איכות המחבר.
לא מנסיוני, אלא מניסיון של בחור עם מערכת סאונד ברמת היי אנד ועם מסך דק משובח, יש הבדל נראה לעין בבירור בין כבל פשוט לכבל איכותי.
אגב,הוא לא היחיד שאמר לי דברים כאלו.
לי יש ניסיון אישי עם כבלים דיגיטליים באודיו וגם פה, להפתעתי ובניגוד להיגיון שלי, נשמע הבדל ברור בסאונד בין כבל דיגיטלי פשוט לכבל דיגיטלי איכותי (אבל באמת איכותי, לא כבל ארוז יפה...).
לכן, אם יש באפשרותך להשאיל כבל פשוט וכבל איכותי ולנסות על המסך שלך ולעיניך- זה הדבר הטוב ביותר שאתה יכול לעשות.
תזכור שיש ניואנסים שייתכן שלאדם קפדן ורגיש לנושא (כמו עפר לאור למשל), זה יהיה הבדל בולט ולאחר (כמוני למשל, שלא ממש שם לב לפרטים בתמונה) זה יכול להיות הבדל מינורי ולא משמעותי.
בהצלחה,
ארז
- harari
-
- חבר מביא חבר

זה נכון אבל זה תלויי מאוד.
זה תלויי הרבה בסביבה, אם יש הרבה הפרעות באיזור לא יעזור שום דבר - זה ישפיע על האות אבל במצב אידיאלי ובבית ממוצע בלי ציוד שצורך 2KW מתחת לטלויזיה לא יהיו כ"כ הרבה הפרעות ולא תורגש ירידה באיכות.
הכי טוב - תנסה ותיווכח.
אני אף פעם לא דגלתי בלקנות את הכבל הכי זול שאתה מוצא, אני תמיד מוכן לשלם יותר על איכות בנייה וחומרים - כבל קרה לי שכבל HDMI זול מידי התפרק לי ביד. אבל צריך להכנס לפרופורציה - אני לא חושב שלהוציא 1000 ש"ח על כבל דיגיטלי באורך 1.5 מטר שיחבר בין טלויזיה לנגן ישירות זה ריאלי.
זה תלויי הרבה בסביבה, אם יש הרבה הפרעות באיזור לא יעזור שום דבר - זה ישפיע על האות אבל במצב אידיאלי ובבית ממוצע בלי ציוד שצורך 2KW מתחת לטלויזיה לא יהיו כ"כ הרבה הפרעות ולא תורגש ירידה באיכות.
הכי טוב - תנסה ותיווכח.
אני אף פעם לא דגלתי בלקנות את הכבל הכי זול שאתה מוצא, אני תמיד מוכן לשלם יותר על איכות בנייה וחומרים - כבל קרה לי שכבל HDMI זול מידי התפרק לי ביד. אבל צריך להכנס לפרופורציה - אני לא חושב שלהוציא 1000 ש"ח על כבל דיגיטלי באורך 1.5 מטר שיחבר בין טלויזיה לנגן ישירות זה ריאלי.
-
stas
-
- חבר פעיל מאוד

במידה ואחליט על MONSTER CABLE איך אכן מזהים שזה המקור ולא מזויף? ואיפה אפשר לקנות אותם באיזור המרכז?
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

harari כתב:
הכי טוב - תנסה ותיווכח....
לדעתי זה תלוי גם באיכות המסך שקונים. לא נראה לך סביר לרכוש כבל ב 1000 ש"ח למי שהשקיע 20,000 ש"ח או יותר במסך?harari כתב:
אני לא חושב שלהוציא 1000 ש"ח על כבל דיגיטלי באורך 1.5 מטר שיחבר בין טלויזיה לנגן ישירות זה ריאלי....
לי זה דווקא נשמע הגיוני מאוד.
לא נשמע לי הגיוני להשקיע הון במסך איכותי ולחבר אותו בכבל שמקלקל את האיכות של המסך.
אותו בחור שסיפרתי עליו קודם, לא הסתפק בכבל איכותי ולמרות שיש לו חשמל תקין בבית (וקו חשמל ייחודי למערכת סטראו שלו), הוא בדק ומצא שפילטר חשמל מסוים (מי שירצה אשלח את פרטי הפילטר בפרטי) משפר את איכות התמונה במסך באופן משמעותי.
הוא בדק פילטרי חשמל אחרים , דווקא יקרים יותר, שלא השפיעו לדעתו בכלל על איכות התמונה.
מה אני רוצה לאמר בזה?
זה הכל עניין סוביקטיבי ועניין של סדרי עדיפויות
ארז
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

אם אתה רוצה לקנות באינטרנט אז שים לב ל"מציאות" - לא מדובר במציאות אמיתיות...stas כתב:במידה ואחליט על MONSTER CABLE איך אכן מזהים שזה המקור ולא מזויף? ואיפה אפשר לקנות אותם באיזור המרכז?...
באזור המרכז יש חנויות מתמחות מוכרות שמוכרות רק כבלים מקוריים מהיבואן הרשמי (שהוא טופ אודיו).
למשל, פיוז בגבעתיים.
תעשה חיפוש בגוגל ותמצא עוד.
אגב,
אם תעשה חיפוש באינטרנט תמצא עוד חברות איכותיות במחירים סבירים. אין ספק שגוזרים קופון שמן על השם "מונסטר"...
ארז
- harari
-
- חבר מביא חבר

קודם כל, כל הכבוד לאותו אדם שדיברת עליו על הסבלנות והמאמץ
אתה צודק לחלוטין, לא סתרתי אותך.
אבל הכל צריך להיעשות בפרופורציה, כמובן שהחוליה החלשה ביותר קובעת ואין טעם להשקיע בכבל כשהמקור או היעד לא שווים את זה ולהפך, אין הגיון לקנות כבלים תת-רמה כשהציוד הוא הי-אנד.
כל מה שאמרתי התייחס לMONSTER שידוע שהשם שלהם הוא מרבית המחיר וניתן לקבל אותה תמורה ללא השם וללא החור בכיס.
הדוגמא שנתת היא קיצונית ולא נראה לי שהיא רלוונטית כאן. היא רלוונטית לדיון כללי על החשיבות של כבלים דיגיטליים וההשפעות עליהם אבל לא נראה לי שסטאס שלנו יחליף את תשתית החשמל שלו כדי לקבל תמונה קצת טובה יותר.
אתה צודק לחלוטין, לא סתרתי אותך.
אבל הכל צריך להיעשות בפרופורציה, כמובן שהחוליה החלשה ביותר קובעת ואין טעם להשקיע בכבל כשהמקור או היעד לא שווים את זה ולהפך, אין הגיון לקנות כבלים תת-רמה כשהציוד הוא הי-אנד.
כל מה שאמרתי התייחס לMONSTER שידוע שהשם שלהם הוא מרבית המחיר וניתן לקבל אותה תמורה ללא השם וללא החור בכיס.
הדוגמא שנתת היא קיצונית ולא נראה לי שהיא רלוונטית כאן. היא רלוונטית לדיון כללי על החשיבות של כבלים דיגיטליים וההשפעות עליהם אבל לא נראה לי שסטאס שלנו יחליף את תשתית החשמל שלו כדי לקבל תמונה קצת טובה יותר.
- Catskinner
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
stas, אם אתה רוצה כבל איכותי ללא הקנס על המותג תבדוק כבלים של blue jeans או monoprice. לא שמעתי על חבר אחד מהאתר כאן שבצע רכישה שלהם ושבא אחר כך בתלונות.
רק תוודא שהם יהיו מסווגים כ category 2 ואתה נמצא על קרקע בטוחה.
רק תוודא שהם יהיו מסווגים כ category 2 ואתה נמצא על קרקע בטוחה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- ארז_וחני
-
- חבר מביא חבר

harari כתב:
הדוגמא שנתת היא קיצונית ולא נראה לי שהיא רלוונטית כאן. היא רלוונטית לדיון כללי על החשיבות של כבלים דיגיטליים וההשפעות עליהם אבל לא נראה לי שסטאס שלנו יחליף את תשתית החשמל שלו כדי לקבל תמונה קצת טובה יותר....
אולי לא התנסחתי מספיק ברור - המסך מחובר לחשמל הרגיל בבית. רק המערכת סטראו מקבלת חשמל מפאזה בלעדית ישירות מארון החשמל.
הפילטר האמור מחירו לצרכן 1800 ש"ח. לא משהו בשמים ויכול להיות רלוונטי למי שרוכש מסך איכותי, בעל עיני נץ שאיכות התמונה חשובה לא והוא שם לב לפרטים.
רק רציתי ליידע שגם דבר כזה משפיע על איכות התמונה.
אגב, לי אין עיני נץ ולכן אין לי צורך בזה.
ארז
-
stas
-
- חבר פעיל מאוד

תודה לכל המגיבים על העזרה והנימוק שבתוכן.......