הכנה למקרן בבית חדש

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
rptz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 3
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

אני נמצא בשלב של ביצוע שינויים בתכנון של דירה חדשה.
אני רוצה לעשות הכנה למקרן ומסך חשמלי בסלון.

אשמח אם מישהו יוכל לעזור לי עם מספר שאלות:
1) המרחק מהקיר של הספה לקיר המסך הוא 4.25, מה הגודל המקסימאלי למסך 16:9 שמתאים לנתונים אלו?
2) ביקשתי העברה של צינור 50 מ"מ, מנקודת הממיר / Streamer עד לחיבור של הקיר מול המסך עם התקרה. מתאמת השינויים בפרויקט הציעה לי להוציא את הצינור ישירות מהתקרה, אך לא ידעתי להגיד לה באיזה מרחק מהקיר להוציא את הצינור. אני מניח שהמרחק תלוי ביכולות הזום של המקרן ובגודל המסך, אם נניח שגודל המסך הוא 100" יש מרחק מסוים שיתאים ל-"רוב" המקרנים?
3) ראיתי שעבור רוב המסכים החשמליים בגודל 100" הרוחב של המתקן הוא 2.5 מטר, השאלה שלי היא האם להכין הנמכת גבס כבר מעכשיו ואם כן אז באיזה גובה (גובה התקרה הוא 2.75) או לעשות זאת אחרי הכניסה לדירה (ייקר את העניין וייצר קצת בלאגן ולכלוך).

תודה רבה מראש.
רוני.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #2 

1. זה אומר מרחק צפייה של כ-3.5 מ'. במרחק צפייה כזה הייתי הולך על מסך 92-100 אינץ', ניתן גם ללכת על מסך גדול יותר אבל לדעתי זה מוגזם.
2. במידה והמרחק בין הקירות הוא 4.25 זה מרחק אידיאלי להתקין את המקרן על מתקן מדפי בקיר מול המסך.
במסך 16:9 בגודל 100" במקרן בסיסי תצטרך לדאוג שמרחק המסך מעינית המקרן יהיה עד 3.8 מ'.
ב-92" עד 3.5 מ'.
כמובן שמקרנים בעלי זום רחב יותר לא יהיו לך שום הגבלות בין 92 ל-100 במרחק התקנה של 3.6-4 מ'.
3. תמונת מסך בגודל 100" צריכה להתחיל מגובה של 55 ס"מ לדעתי (לכל היותר). ככל שהמסך קטן יותר אז התמונה אמורה להתחיל גבוה יותר אך גם המסך יורד פחות.
אם כוונתך ללכת על מסך של 16:9 בגודל 100 אינץ' המסך הקונבציונלי יורד עד לתחילת התמונה כ-175 ס"מ מגובה ההתקנה (10 ס"מ גובה מתקן, 40 ס"מ גובה מקטע שחור, 125 ס"מ גובה התמונה) כך שבכדי שהתמונה תתחיל מגובה של 55 ס"מ המסך צריך להיות מותקן בגובה של 230 ס"מ מהרצפה כלומר קונסטרוקצית הגבה צריכה להיות בגובה של כ65 ס"מ בכדי להסתיר את המסך באופן מלא כאשר הוא סגור.

rptz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תגובה

שליחה #3 

היי עידן,

תודה רבה על התגובה המפורטת.

אשמח אם תוכל לענות על שתי שאלות נוספות:
1) עפ"י הפרמטרים שהצגת להתקנת המסך, באיזה גובה אמור להיות מותקן המקרן, כלומר באיזה גובה פחות או יותר צריך להיות אותו מדף (אני צריך לדעת פחות או יותר באיזה גובה להוציא את הצינור למקרן).
2) לגבי קונסטרוקציית הגבס, האם מסכים שיש בהם "חלק שחור" מעל שטח ההקרנה שמאפשר להתקין את המסך גבוה יותר ועדיין להוריד את המסך לגובה הרצוי קיימים בשוק? האם הם יקרים יותר באופן משמעותי?

תודה שוב.

רועי.

idan309
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3005
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 330 פעמים

שליחה #4 

רועי,

1. שוב, זה תלוי במקרן, ברכישת מקרן פשוט יש בהחלט מגבלה על ההתקנה של גובה המקרן כיוון שלרובם אין עדשה מתכווננת. לגבי גובה מדוייק אני לא סגור ולכן אני לא רוצה להטעות.
2. גם אני הייתי מעונין במקטע שחור עליון של כ-1 מ' בכדי לחסוך את קונסרורצית הגבס ולחבר את המסך לתקרה (כמו המסך שהיה לי קודם לכן שהיה מותקן בתקרה בגלל שלא היה מסך 16:9 ולכן ירד מספיק) אבל המחיר שביקשו ממני היה של יותר מ-4,000 ש"ח (חבר אחר בפורום למיטב הבנתי הצליח להשיג בקצת יותר מ-3,000 ש"ח אבל בגודל של 84").
כאשר קונסטרוקצית הגבס יחד עם המסך עלו לי פחות (עלו לי יחד 2,700 ש"ח) ברור שהעדפתי ללכת על אופציה זו.

שיהיה בהצלחה,

עידן

Cable_Guy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
שם מלא: אורי
נתן תודות: 97 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #5 

לדעתי התשובות של idan309 לשאלותך מצויינות ועיניניות (Y) זה המקום לפרגן לעידן שגם לי עזר מאוד בבחירת המקרן ומסך ההקרנה (אני הבחור של ה 84 אינץ :lol: ).
לשאלותך, אני חושב שככל שתבחר מהר יותר את המקרן שאתה רוצה לקנות (או לפחות את מסגרת התקציב) ככה תוכל להתכונן בהתאם להקמת התשתית עבורו.
במקרנים היקרים יותר דוג האפסון 8500 תווך הזום רחב מאוד (אתה יכול להשתמש במחשבונים באתר היצרן על מנת לתכנן את מיקום המקרן בחדר ומכאן לחשב את גודל המסך - חשוב להבין שהחישובים יהיו שונים עבור כל מקרן, לפעמים התוצאות יחסית דומות).
מחשבון לדוג':
http://www.epson.com/alf_upload/landing ... alculator/

1) בקשר למקטע השחור, לי אישית יש מקטע של 50 ס"מ, ניתן לשחק ולבקש מקטע גדול יותר (דבר עם סער מחברת גליל), צריך לקחת בחשבון שככל שהמקטע גדול יותר כך יהיו לך יותר גלים (במידה ומדובר במסך ללא מתיחה), לי אישית יש מסך 84" ואין לי שום בעיה של גלים, גם בזכות זה שהמסך צמוד לקיר ואין מסך LCD בין הקיר למסך הקרנה).
2) גודל מסך - אם מרחק בין העין למסך יהיה 3.5 מטר הייתי הולך על מסך 92 אינץ, אני יושב במרחק 3.2 מטר ובחרתי ב 84 אינץ (אחרי הרבה התלבטויות!!!) מהסיבה הפשוטה ש92 היה מוגזם מידי בעיקר בגלל נושא הכתוביות בעברית. קח בחשבון אם יש לך ספות קרובות יותר אז צריך להתחשב בהם גם...
3) מיקום המקרן - האידיאלי כמה שיותר נמוך, ככה צריך פחות להשתמש בעדשות המתקנות (יש אומרים ששימוש בעדשות פוגע באיכות התמונה ויש כאלה שאומרים שלא). אצלי התקרה היא בגובה 3 מטר והמקרן ממוקם בגובה 2.15 מטר מהריצפה. אני מקרין ממרחק של 3.5 מטר ככה שהמקרן מותקן על הקיר ולא מהתקרה (תשקול בתכנון להכין שתי נקודות יציאה של הצינור, אחת בתיקרה ואחת על הקיר).

rptz פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

חברים, תודה רבה על העזרה.

רועי.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”