שאלה לגבי רשת ביתית ו-NAS

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 747
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #21 

ju_ja_ju כתב:גם אני מחפש כרגע NAS לבית וצימצמתי האופציות לאחד משניים - המכשיר של Iomega StorCenter ix2-200 שדיברת עליו כאן או המכשיר Seagate BlackArmor NAS 220.
רציתי לדעת אם אכן קנית בסופו של דבר המכשיר של iomega ? ואם כן - האם מרוצה ?

(גם אני לא ממש מתכוון לקפוץ לרמה של ~3000 ש"ח ומעלה ל-NAS, כך שרוב ההמלצות בפורום כאן לגבי ה-NAS לא ממש היו בכיוון שלי...)
...
יש לי את ה-Iomega הנ"ל כבר מעל שנה. הגרסה שאצלי היא של 2 דיסקים בנפח 1TB כל אחד, שפועלים ברייד 1.
פעמיים שדרגתי לו את הקושחה ובערך 3-4 פעמים הייתי צריך לאתחל אותו מאז שהוא אצלי.
הוא שקט למדי ולמעט תיקתוקים מזדמנים של הדיסקים שבתוכו לא שומעים ממנו כלום.

המכשיר עושה את עבודתו נאמנה, שזה אומר להחזיק עליו גיבוי לכל המחשבים האחרים בבית (3) ושרת מדיה פשוט - תמונות ומוזיקה (סרטים אין לי). כל המחשבים רואים אותו ברשת וגם הטלוויזיה (פיליפס 8404) יודעת למשוך ממנו את המדיה ללא בעיה.
עד לא מזמן הוא גם שימש כשרת הדפסה, זאת אומרת שהמדפסת היתה מחוברת אליו ולא לאחד מהמחשבים. ממה ששמתי לב לפחות פעמיים מהמיקרים שהייתי צריך לאתחל אותו קשורות לשליחת הדפסה שתקעה אותו. כנראה שבתחום הזה יש לו מה להשתפר למרות שבסך הכל ברוב הזמן ההדפסות עברו חלק.
זה נכון שכיום יש דגמים מהירים ומשוכללים ממנו, בעיקר של QNAP ו-Synology אבל המחיר אצל שתי החברות הללו הוא כפול ויותר.

ju_ja_ju
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

UriM כתב:
ju_ja_ju כתב:גם אני מחפש כרגע NAS לבית וצימצמתי האופציות לאחד משניים - המכשיר של Iomega StorCenter ix2-200 שדיברת עליו כאן או המכשיר Seagate BlackArmor NAS 220.
רציתי לדעת אם אכן קנית בסופו של דבר המכשיר של iomega ? ואם כן - האם מרוצה ?

(גם אני לא ממש מתכוון לקפוץ לרמה של ~3000 ש"ח ומעלה ל-NAS, כך שרוב ההמלצות בפורום כאן לגבי ה-NAS לא ממש היו בכיוון שלי...)
...
יש לי את ה-Iomega הנ"ל כבר מעל שנה. הגרסה שאצלי היא של 2 דיסקים בנפח 1TB כל אחד, שפועלים ברייד 1.
פעמיים שדרגתי לו את הקושחה ובערך 3-4 פעמים הייתי צריך לאתחל אותו מאז שהוא אצלי.
הוא שקט למדי ולמעט תיקתוקים מזדמנים של הדיסקים שבתוכו לא שומעים ממנו כלום.

המכשיר עושה את עבודתו נאמנה, שזה אומר להחזיק עליו גיבוי לכל המחשבים האחרים בבית (3) ושרת מדיה פשוט - תמונות ומוזיקה (סרטים אין לי). כל המחשבים רואים אותו ברשת וגם הטלוויזיה (פיליפס 8404) יודעת למשוך ממנו את המדיה ללא בעיה.
עד לא מזמן הוא גם שימש כשרת הדפסה, זאת אומרת שהמדפסת היתה מחוברת אליו ולא לאחד מהמחשבים. ממה ששמתי לב לפחות פעמיים מהמיקרים שהייתי צריך לאתחל אותו קשורות לשליחת הדפסה שתקעה אותו. כנראה שבתחום הזה יש לו מה להשתפר למרות שבסך הכל ברוב הזמן ההדפסות עברו חלק.
זה נכון שכיום יש דגמים מהירים ומשוכללים ממנו, בעיקר של QNAP ו-Synology אבל המחיר אצל שתי החברות הללו הוא כפול ויותר.
...
תודה על חלוקת הניסיון !
הדבר היחיד במה שכתבת לי שקצת "מבאס" אותי הוא שהמכשיר לא יודע לעבוד כנראה ב-RAID-0. ראיתי שיש להם איזשהו דגם דומה עם המילה "ענן" שכן תומך ב-RAID-0, אך אין לי מושג מה מוכרים בארץ... (לא מתכוון להשתמש בדיסק כגיבוי אלא פשוט כמקום איחסון ומקור הזרמה לסרטים)

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 747
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #23 

רייד 0 ל-NAS בשביל מה?
רייד 0 נועד לביצועים גבוהים ולא לשרידות. לרוב, לפחות לטעמי, זה סותר את המהות של NAS. הרי מה שרוצים מהמכשיר זה אמינות ושרידות.

ju_ja_ju
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #24 

מכיוון שהמכשיר אמור לשמש כמקור הזנה לסטרימרים - מחפש הביצועים הגבוהים ולאו דווקא השרידות.
NAS בשבילי הוא פיתרון נוח לאיחסון נגיש ומהיר מכל המכשירים בבית.

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #25 

אני גם מעוניין בNAS לשני דיסקים. פתחתי כאן אשכול, וקיבלתי כמה המלצות. נכון לעכשיו אני די בטוח שאני אלך על זה:
http://www.qnap.com/pro_detail_hardware.asp?p_id=192
הסיבות הן:
1. מכשיר די חזק מבחינת הביצועים
2. בעל אפשרות הורדת טורנטים באמצעות RSS
3. אנשים הצליחו לעריץ עליו YAMJ ללא צורך במחשב

דיברתי עם המשווק בארץ, אמרו שהמכשיר אמור להגיע לארץ תוך חודשיים

אגב, גם אני מתככון להפעיל אותו ב-raid0, בדיוק מאותן סיבות, וסיבה נוספת היא שאני רוצה ultimate dowload station :)

ju_ja_ju
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #26 

dima_vy כתב:אני גם מעוניין בNAS לשני דיסקים. פתחתי כאן אשכול, וקיבלתי כמה המלצות. נכון לעכשיו אני די בטוח שאני אלך על זה:
http://www.qnap.com/pro_detail_hardware.asp?p_id=192
הסיבות הן:
1. מכשיר די חזק מבחינת הביצועים
2. בעל אפשרות הורדת טורנטים באמצעות RSS
3. אנשים הצליחו לעריץ עליו YAMJ ללא צורך במחשב

דיברתי עם המשווק בארץ, אמרו שהמכשיר אמור להגיע לארץ תוך חודשיים

אגב, גם אני מתככון להפעיל אותו ב-raid0, בדיוק מאותן סיבות, וסיבה נוספת היא שאני רוצה ultimate dowload station :)
...
נשמע יופי של מכשיר, אך הבעיה שקפצת בתקציב. אם אני מסתכל על TS-210 שדי דומה לו ונמכר היום בארץ (נדמה לי שראיתי אותו בפלונטר), הם מבקשים עליו 1220 ש"ח כאשר הוא נמכר ללא דיסקים !
אם תקנה שני דיסקים של 1T שיעלו לך ~600 ש"ח, סגרת נזק של 1820 ש"ח. כאשר שני המכשירים שהזכרתי בטווח של 1200-1500.

barbos
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 38

שליחה #27 

האם המשווק בארץ ציין מחיר מוערך ?
(ראיתי שהמחיר בארה"ב 260$)

dima_vy
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5918
נתן תודות: 142 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #28 

תראה, המצ שלי טיפה שונה, כי יש לי כבר שני דיסקים של טרה. בנוסף אני מתכוון לרכוש אותו בארה"ב, שם הוא עולה 260 דולר, שזה בערך 1000 ש"ח. כמו שאתה אומר, אכן זה יצא טיפה יותר יקר סה"כ עם הדיסקים, אבל עוד לא מצאתי מכשיר אחר שיעשה בדיוק את מה שאני רוצה. לדעתי פעם אחת שווה להוסיף, כדי לקבל פעם אחת את מה שרוצים. אני גם שקלתי את synology, אבל אז חבתי שזה יהיה נחמד להריץ YAMJ... בקיצר כך הגעתי למסקנה כי QNAP יהה עדיף בשבילי.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”