שאלה לגבי רשת ביתית ו-NAS
שלום לכולם,
יש לי הכנה בבית לרשת קוית. אני מעוניין לשים NAS ואליו לחבר בחדרים סטרימרים מבוססי רשת בלבד כדוגמת N1 או ה-A200 (לא רק רשת אבל אופציה שאני שוקל).
כרגע יש לי מודם ADSL של בזק אותו חשבתי למקם בארון החשמל ומשם ראוטר לשאר הבית.
רציתי לדעת איזה ראוטר מומלץ לשימוש כזה (יחס עלות תועלת טוב) וכן המלצה ל-NAS.
ראיתי באמזון את ה-dns 323 של dlink ב-150$. ראיתי שזה פער משמעותי לעומת אחרים. האם הוא טוב מספיק מבחינתי? האם יש אופציה מומלצת אחרת?
תודה מראש,
יש לי הכנה בבית לרשת קוית. אני מעוניין לשים NAS ואליו לחבר בחדרים סטרימרים מבוססי רשת בלבד כדוגמת N1 או ה-A200 (לא רק רשת אבל אופציה שאני שוקל).
כרגע יש לי מודם ADSL של בזק אותו חשבתי למקם בארון החשמל ומשם ראוטר לשאר הבית.
רציתי לדעת איזה ראוטר מומלץ לשימוש כזה (יחס עלות תועלת טוב) וכן המלצה ל-NAS.
ראיתי באמזון את ה-dns 323 של dlink ב-150$. ראיתי שזה פער משמעותי לעומת אחרים. האם הוא טוב מספיק מבחינתי? האם יש אופציה מומלצת אחרת?
תודה מראש,
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
המודם משולב ראוטר? אם כן, אתה לא צריך ראוטר אלא סוויץ'.
כמה נקודות אתה צריך?אם יותר מ-4 כולל מחשבים לא תמצא ראוטר ביתי עם כ"כ הרבה נקודות (לא במחיר סביר לפחות). לך על סוויץ'.
לגבי ראוטר, ההמלצה הקבועה כאן בפורום היא WR1043ND של TP-LINK, שגם לי יש אותו והוא מצויין. עולה כ-350 ש"ח ויכול לעמוד במהירויות גבוהות עם חייגן. ביקורת
כמה נקודות אתה צריך?אם יותר מ-4 כולל מחשבים לא תמצא ראוטר ביתי עם כ"כ הרבה נקודות (לא במחיר סביר לפחות). לך על סוויץ'.
לגבי ראוטר, ההמלצה הקבועה כאן בפורום היא WR1043ND של TP-LINK, שגם לי יש אותו והוא מצויין. עולה כ-350 ש"ח ויכול לעמוד במהירויות גבוהות עם חייגן. ביקורת
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 747
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
השרת של D-Link קצת מיושן. בזמנו הוא היה נחשב לדגם מומלץ ומוצלח במחיר אטרקטיבי, כיום האטרקטיביות היא בעיקר המחיר. הביצועים שלו חלשים יחסית לדגמים מודרנים.
אם אתה מחפש שרת עם שני כוננים במחיר לא רע אז יש את ה-iOmega ix2-200. הוא מגיע לביצועים טובים בהרבה (40MB/s לעומת 15 של ה-D-Link בכתיבה ו-50 לעומת 15 בקריאה).
המחיר לשרת עם שני כוננים של 1TB (סה"כ 2TB) מאד אטרקטיבי בפלונטר:
http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=34 ... 4&lang=heb
אם אתה מחפש שרת עם שני כוננים במחיר לא רע אז יש את ה-iOmega ix2-200. הוא מגיע לביצועים טובים בהרבה (40MB/s לעומת 15 של ה-D-Link בכתיבה ו-50 לעומת 15 בקריאה).
המחיר לשרת עם שני כוננים של 1TB (סה"כ 2TB) מאד אטרקטיבי בפלונטר:
http://plonter.co.il/detail.tmpl?sku=34 ... 4&lang=heb
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78904
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
לגבי nas, יש הרבה טובים. עשינו כאן לא מעט סקירות. חפש nas או מאגרשת מהפס העליון של האתר.
ראיתי את הNAS שציינת וכן עברתי על הביקורות
אבל...המחיר..המחיר. ה-NAS של DLINK עולה כ-550 ש"ח. מצאתי את ה-IOMEGA ב-AMAZON ב-250$ שזה כ-900 ש"ח. כפול. האם שווה ההבדל במחיר? השימוש שלי הוא למדיה בלבד בבית פרטי של רשת קוית. סוג התכנים מקסימלי כי אני מניח שזה משתנה עם הזמן (כלפי מעלה).
אני כרגע לא יכול לעמוד בהוצאה של 2000 ש"ח על NAS כמו שראיתי את המומלצים פה. (לא שלא הייתי רוצה).
מה לגבי סוויץ'? המלצות?
וכמובן תודה לכולם על העזרה
אני כרגע לא יכול לעמוד בהוצאה של 2000 ש"ח על NAS כמו שראיתי את המומלצים פה. (לא שלא הייתי רוצה).
מה לגבי סוויץ'? המלצות?
וכמובן תודה לכולם על העזרה
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

סוויטש פשוט במהירות גיגה (1000Mb/s) יש הרבה. דגם מומלץ הוא ה-DGS-1008D של D-Link.
http://www.dlink.ca/products/?pid=230
לגבי ה-NAS של iOmega. שים לב שאתה קונה את הדגם החדש יותר - ix2-200, שנראה כך:
http://images.macworld.com/images/news/ ... iginal.jpg
ולא את הדגם הקודם - ix2, שנראה כך:
http://www.techfresh.net/wp-content/upl ... er-ix2.jpg
http://www.dlink.ca/products/?pid=230
לגבי ה-NAS של iOmega. שים לב שאתה קונה את הדגם החדש יותר - ix2-200, שנראה כך:
http://images.macworld.com/images/news/ ... iginal.jpg
ולא את הדגם הקודם - ix2, שנראה כך:
http://www.techfresh.net/wp-content/upl ... er-ix2.jpg
רק לסכם יש פה כמה אופציות שראיתי.
אשמח להמלצה על אחת מהן:
Synology Disk Station 2-Bay (Diskless) Network Attached Storage DS209 (White) - 290$
NETGEAR ReadyNAS Duo 2-Bay (Diskless) Desktop Network Attached Storage RND2000 - 200$
Iomega StorCenter ix2-200 - 2 TB Network Attached Storage 34481 - 250$
Netgear ReadyNAS Duo 2-Bay 1 TB (1 x 1 TB) Desktop Network Attached Storage RND2110 - 256$
Synology DiskStation 2-Bay (Diskless) Network Attached Storage DS210j - 200$
כרגע הכי אטרקטיבי מבחינתי זה עדיין ה-IOMEGA אלא אם כן מישהו יגיד לי שאני עושה טעות? (מכיל גם 2T של דיסקים.)
Synology Disk Station 2-Bay (Diskless) Network Attached Storage DS209 (White) - 290$
NETGEAR ReadyNAS Duo 2-Bay (Diskless) Desktop Network Attached Storage RND2000 - 200$
Iomega StorCenter ix2-200 - 2 TB Network Attached Storage 34481 - 250$
Netgear ReadyNAS Duo 2-Bay 1 TB (1 x 1 TB) Desktop Network Attached Storage RND2110 - 256$
Synology DiskStation 2-Bay (Diskless) Network Attached Storage DS210j - 200$
כרגע הכי אטרקטיבי מבחינתי זה עדיין ה-IOMEGA אלא אם כן מישהו יגיד לי שאני עושה טעות? (מכיל גם 2T של דיסקים.)
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

הדגמים של Netgear נחשבים מוצלחים, רק כמו ה-D-Link, כבר קצת מיושנים וזה ניכר בביצועים שלהם.
לדגמים של Synology יש יתרון בביצועים, במיוחד ל-209, אבל כמו שאתה רואה לבד חסרון במחיר.
מכאן זאת כבר החלטה שרק אתה יכול לעשות, האם תוספת הביצועים שווה את התוספת במחיר?
הנה טבלת הביצועים שלהם - קריאה/כתיבה (Mb/s):
209 - 59/64
210 - 43/55
200 - 40/49
נטגיר - 16/21
לדגמים של Synology יש יתרון בביצועים, במיוחד ל-209, אבל כמו שאתה רואה לבד חסרון במחיר.
מכאן זאת כבר החלטה שרק אתה יכול לעשות, האם תוספת הביצועים שווה את התוספת במחיר?
הנה טבלת הביצועים שלהם - קריאה/כתיבה (Mb/s):
209 - 59/64
210 - 43/55
200 - 40/49
נטגיר - 16/21
לאחר קריאת איסנספור ביקורות
הבנתי שהבעיה הגדולה של הiomega היא רעש למרות שהוא מאוד אטקרטיבי במחיר.
לכן נראה שאני אלך על ה-synology 210j. אני מעריך שלצרכים שלי לרשת ביתית שתשמש בעיקר להזרמת סרטים לסטרימרים בבית הוא יספיק. (תקנו אותי אם אני טועה).
לא הבנתי לגבי הסוויץ' וצוואר הבקבוק. הסוויץ' שהוצא לי לא מספיק טוב?
לכן נראה שאני אלך על ה-synology 210j. אני מעריך שלצרכים שלי לרשת ביתית שתשמש בעיקר להזרמת סרטים לסטרימרים בבית הוא יספיק. (תקנו אותי אם אני טועה).
לא הבנתי לגבי הסוויץ' וצוואר הבקבוק. הסוויץ' שהוצא לי לא מספיק טוב?
- UriM
- חבר פעיל במיוחד

לא יודע איפה שמעת על זה שה-iomega מרעיש. יש לי אחד כבר כמעט שנה והוא שקט למדי. בהתחלה היו שומעים את הדיסקים בפנים פועלים מידי פעם וגם זה רק שנמצאים ממש לידו, אחרי שדרוג קושחה זה נעלם. אני מניח שאם תרכוש אחד הוא כבר יהיה עם הקושחה המשודרגת וגם אם לא השידרוג הוא עניין פשוט למדי.
הנה מה שכתבו על הרעש שלו בביקורת עליו:
"The ix2-200 runs very quietly, in part, due to the use of the miniature blower instead of a small fan"
לגבי הסוויטש. לי אין נסיון איתו אבל ראיתי שהוא מומלץ ב-HWzone אז אני מניח שהוא אמור להיות לא רע. לי באופן אישי יש Cisco SML2008 שהוא סוויטש גיגהביט חכם עם 8 כניסות, מה שאומר שיש לו יכולות ניהול. מחירו, לפחות בארץ, כפול מזה של ה-D-Link.
הנה מה שכתבו על הרעש שלו בביקורת עליו:
"The ix2-200 runs very quietly, in part, due to the use of the miniature blower instead of a small fan"
לגבי הסוויטש. לי אין נסיון איתו אבל ראיתי שהוא מומלץ ב-HWzone אז אני מניח שהוא אמור להיות לא רע. לי באופן אישי יש Cisco SML2008 שהוא סוויטש גיגהביט חכם עם 8 כניסות, מה שאומר שיש לו יכולות ניהול. מחירו, לפחות בארץ, כפול מזה של ה-D-Link.
אם ככה אז הוא חוזר להיות האופציה העיקרית שלי
לא זוכר את התאריך של הביקורות אבל אני זוכר שעניין הרעש הופיע במספר ביקורות באתרים שונים. אבל באמת יכול להיות שללא העדכון האחרון. תודה על העזרה!!
לגבי סוויץ
אתה לא צריך שום סוויץ עם יכולות ניהול. זה מיותר ומייקר. כל סוויץ גיגה יספיק לצרכים שלך, גם אלה שהם פשוטים וזולים.
חבל לבזבז את הכסף.
לרבה אנשים יש נטיה לקנות את "הכי טוב" "הכי מתוחכם", בהקשר של סוויץ גיגה זה סתם בזבוז כסף.
אם תשקיע, תקבל איזה ממשק WEB שיאפשר לך לקנפג כל מני דברים שלא תקנפג בחיים.
תכף יקפצו פה ויגידו שלפעמים צריך לקנפג את המהירות, את הדופלקס, והשד יודע מה עוד.
אני אומר לך מראש - זה בולשיט אחד גדול.
סוויץ זה רכיב הכי סטנדרטי בעולם, אם משהו לא יעבוד, זה בגלל שחלק מהסטרימרים (לי ידוע רק על משפחת הפופקורן הנוכחית, אבל חפש מאמרים של זיו בנושא, הוא מדייק יותר) סובלים מבעיית תאימות - וזו בעיה ששום סוויץ לא יפתור.
לגבי ביצועים - בדקתי אישית המון דגמים של סוויצים, גם הפשוטים ביותר נותנים מהירות מלאה. אתה לעולם לא תגיע אליה, כי שום סטרימר היום לא יכול להוריד ב 121 מגה בייט לשניה, וגם בחלונות בהעתקת קבצים טיפוסית בדרך כלל לא מתקרבים לזה.
אם תנסה להכמיס את הסוויץ דרך כמה מחשבים ביחד, אז באמת תהיה ירידת ביצועים, אבל שוב -זה רק בעומסים גבוהים. בסביבה ביתית לא תתקרב לזה, גם אם תזרים בעת ובעונה אחת לשלושה סטרימרים.
שורה תחתונה - חבל על הכסף. הפעמונים והצילצולים של סוויץ מנוהל לא יתנו לך כלום.
אתה לא צריך שום סוויץ עם יכולות ניהול. זה מיותר ומייקר. כל סוויץ גיגה יספיק לצרכים שלך, גם אלה שהם פשוטים וזולים.
חבל לבזבז את הכסף.
לרבה אנשים יש נטיה לקנות את "הכי טוב" "הכי מתוחכם", בהקשר של סוויץ גיגה זה סתם בזבוז כסף.
אם תשקיע, תקבל איזה ממשק WEB שיאפשר לך לקנפג כל מני דברים שלא תקנפג בחיים.
תכף יקפצו פה ויגידו שלפעמים צריך לקנפג את המהירות, את הדופלקס, והשד יודע מה עוד.
אני אומר לך מראש - זה בולשיט אחד גדול.
סוויץ זה רכיב הכי סטנדרטי בעולם, אם משהו לא יעבוד, זה בגלל שחלק מהסטרימרים (לי ידוע רק על משפחת הפופקורן הנוכחית, אבל חפש מאמרים של זיו בנושא, הוא מדייק יותר) סובלים מבעיית תאימות - וזו בעיה ששום סוויץ לא יפתור.
לגבי ביצועים - בדקתי אישית המון דגמים של סוויצים, גם הפשוטים ביותר נותנים מהירות מלאה. אתה לעולם לא תגיע אליה, כי שום סטרימר היום לא יכול להוריד ב 121 מגה בייט לשניה, וגם בחלונות בהעתקת קבצים טיפוסית בדרך כלל לא מתקרבים לזה.
אם תנסה להכמיס את הסוויץ דרך כמה מחשבים ביחד, אז באמת תהיה ירידת ביצועים, אבל שוב -זה רק בעומסים גבוהים. בסביבה ביתית לא תתקרב לזה, גם אם תזרים בעת ובעונה אחת לשלושה סטרימרים.
שורה תחתונה - חבל על הכסף. הפעמונים והצילצולים של סוויץ מנוהל לא יתנו לך כלום.
גם אני מחפש כרגע NAS לבית וצימצמתי האופציות לאחד משניים - המכשיר של Iomega StorCenter ix2-200 שדיברת עליו כאן או המכשיר Seagate BlackArmor NAS 220.
רציתי לדעת אם אכן קנית בסופו של דבר המכשיר של iomega ? ואם כן - האם מרוצה ?
(גם אני לא ממש מתכוון לקפוץ לרמה של ~3000 ש"ח ומעלה ל-NAS, כך שרוב ההמלצות בפורום כאן לגבי ה-NAS לא ממש היו בכיוון שלי...)
רציתי לדעת אם אכן קנית בסופו של דבר המכשיר של iomega ? ואם כן - האם מרוצה ?
(גם אני לא ממש מתכוון לקפוץ לרמה של ~3000 ש"ח ומעלה ל-NAS, כך שרוב ההמלצות בפורום כאן לגבי ה-NAS לא ממש היו בכיוון שלי...)
לי אישית אין מספיק ידע בשביל לענות לך על שאלה זו, אך בקריאה על דגם ה-iomega שדובר עליו בשירשור זה, ראיתי המשפט הזה בתור אחת מהתכונות של ה-NAS הזה:
"and a torrent download manager for peer-to-peer file transfers without the need of a dedicated PC..."
"and a torrent download manager for peer-to-peer file transfers without the need of a dedicated PC..."