למשתמשי foobar מומלץ להוריד את הווליום בתוכנה בכ3 דציבלים, קראתי שזה מוריד מה loudness ומקרב יותר לbit perfect
וזה באמת עוזר מההתנסות שלי.
...
bit perfect = הזרמת האודיו ללא כל התערבות. התערבות ע"י הפחתה של הווליום מנוגדת למטרה הזו.
בעיית הCLIPPING (שאותה באה הפחתת הווליום לפתור) קיימת תיאורטית רק בפורמטי LOSSY כמו MP3 WMA AAC. לכן נושא זה כלל לא רלוונטי למושג BIT PERFECT שמתייחס אך ורק לפורמטי LOSSLESS .
בעיית ה Clipping בדומיין הדיגיטלי קיימת רק להאחר הפיכת האודיו ל PCM כאשר הכפלת ערכי הדגימות מביאים אותם לערך הגדול או קטן יותר מהערך האפשרי של גודל הדגימה - למשל ב 16bit זה יהיה 32767 או -32768 במקרה של הפחתת העוצמה.
כך שלא ברור לי מדוע יש המלצה לקביעה שרירותית של הפחתה ב 3dB ומדוע היא אמורה להחזיר את מכפיל ערך הדגימה ל 1. אם כבר אז ההמלצה צריכה להיות לשמור על הווליום ב foobar על 0dB.
דרך אגב, אני לא חושב שיש לזה קשר עם פורמט הקובץ או מידת ה lossiness שלו. בכל המקרים האודיו מועבר בסופו של דבר ל DAC או רסיבר כשהוא במצב של PCM.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
לא, לא צריך. מספיק להריץ את שרת Squeezebox Server על מחשב כלשהו (אפילו אותו מחשב).
למעשה, במצב זה המערכת מפוצלת לשלושה רכיבי: מזרים (שרת); נגן; שלט; כולם על אותו מחשב או כל אחד על מחשב אחר.
כש(1) פועל, מפעיל את SqueezeSlave-wasapi בשורת פקודה שכוללת את שם המחשב בו הותקן (1) ("localhost" אם זה אותו מחשב).
עוד מומלץ:
-H לקבלת עדיפות משאבים במחשב
-S אם רוצים shared mode
-voff אם מעדיפים שהתוכנה לא תבצע שינויי עוצמה אלא רק המגבר
וכו'
מפעילים את (2). מחפשים את "choose player" בתפריט (במקור בsettings). בוחרים את SqueezeSlave.
נהנים מהמוסיקה
יש כמובן עוד אלף קומבינציות נוספות, אבל לדעתי הקומבינציה הזו היא תחליף חביב לנגנים אחרים. כמובן, זה משתלב יופי אם יש לך יותר מנגן אחד, או אפילו חומרת squeezebox כלשהי. גם שליטה דרך iPeng בiPhone או iPod touch; דרך ממשק web וכו'
נגן מינמיליסטי אבל איכותי מאוד. לדעתי אף עולה על פובר באיכות הצליל. תומך ב-WASAPI , ASIO , Dithering , "noise shaping", replaygain, clipping prevention, 32bit processing ועוד ועוד.