וינטאג' "מתחת לרדאר"

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
Kosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #1 

מעניין אותי לדעת,איזה מגברים ורמקולים ישנים שעברו אצלכם במשך השנים,ושלא ציפיתם מהם לשום דבר מיוחד מבחינת
הסאונד שלהם,הפתיעו אתכם לטובה בכך? אצלי אלו הרוטלים משנות ה-70/80 למשל,דווקא כל הדגמים הקטנים שלהם ששמעתי עד היום נשמעו נהדר.והם נראים כאילו הם יצאו לחברה "בטעות" עם כזה סאונד טוב.נמשיך? היו לי זוג רמקולי
מדף קטנים ומכוערים של מישן,דגם 706,שקניתי בזול,ומתוך עצלות או זילזול או שניהם לא האזנתי להם אף פעם בצורה
רצינית.לבוסף נתתי אותם לחבר,ששידך אותם לרוטל RA-820 ובהמשך ל-RX850 ולא להאמין איזה סאונד נהדר יצא מזוג
התיבות הקטנות האלה..כבר התחלתי להתחרט שמסרתי אותם.אבל העיקר שהחבר נהנה מאוד מהם. :) עוד מוצרים שהפתיעו אותי? הרמקולי קאבוקי שיש לי של סאנסוי,ה-SP6100.אתם יודעים איך רוב הרמקולים היפנים מהשנים האלה האלה נשמעו..דראק.אבל הסאנסוי האלה עשו לי הפתעה נעימה והם לא נשמעים מתים ואטומים כמו יפנים אחרים משנות
ה-70 ששמעתי,הם בנויים יפה מאוד ויש להם קרוס אובר רציני בפנים ולא איזה קבל מסכן-והסאונד-ממש נעים לאוזניים
ו"ומלא".מה עוד? מגברים ורסיברים של סופרסקופ-יש כאלה שנוטים לזלזל במותג הזה ורואים בו חיקוי של מרנץ,רק
ששכחו שסופרסקופ היא זאת שהחזיקה בבעלות על מרנץ תקופה ארוכה והיא יצרה את הרסיברים והמגברים של מרנץ..
רק מה,למוצרים של סופרסקופ יש סאונד טוב יותר (לדעתי) מהמוצרים של מרנץ..במיוחד אם משווים את הרסיברים מסדרות
22xx לעומת המקבילים של סופרסקופ.איזה מותגים מפעם הפתיעו אתכם לטובה באיכות הסאונד שלהם,למרות שהרצון
הראשון שלכם היה זה לזרוק אותם לזבל? אשמח לשמוע דוגמאות..
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 31/10/2010 0:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

היה לי בעבר רסיבר של JVC (נדמה לי שכתבתי על זה פה פעם) מאמצע שנות ה-70, הדגם היה או 5515 או 5505 לא סגור על זה כרגע. בכל אופן JVC לא מככבת יותר מדי ברשימת יצרני ציוד הוינטאג' הנחשק, ואני חושב שזו טעות כיוון שהרסיבר הזה היה נהדר. היה לו סאונד שאני מגדיר וינטאג' במיטבו - נעים להפליא, מלטף את האוזן ועדיין עם מספיק פירוט ופאנץ' כאשר הם דרושים. הוא גרם לדיסקים להישמע כמו תקליטים, ואין מחמאה גדולה מזו לרסיבר/מגבר/רמקול... היה כייף להאזין לו במשך שעות על שעות. אה, והוא גם נראה טוב, לסקלה שלו היתה תאורה ירוקה בגוון מאד בהיר וברור למרחוק, עם מחט שהוארה באדום... קניתי אותו בזמנו מאיזו מעבדה, ולאחר איזה שנתיים שהוא היה אצלי מכרתי אותו ברגע של חולשה, מכירה שאני מתחרט עליה עד היום. היה בו איזשהו issue קטן, שכשהיו מדליקים או מכבים אותו - לא זוכר באיזו מהפעולות - היה נשמע צליל "פק" מהרמקולים. זו תופעה מוכרת וקלה לתיקון ככל הידוע לי, משהו שקשור באיזה קבל, אבל לא רציתי להתעסק עם זה (מה שעשיתי זה פשוט וידאתי שלפני כל הדלקה או כיבוי, מה שהיה נדרש, הווליום היה על 0 וזה מנע את ה"פק" לרמקולים). בכל אופן הקונה היה מודע לזה וזה לא הפריע לו. הוא כנראה ידע מה הוא קונה... בקיצור, מכשיר מצוין שהפתיע אותי לטובה בביצועיו. הייתי קונה אחד כזה שוב לו נקרתה ההזדמנות בדרכי.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

ילדיעפים
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9318
נתן תודות: 14 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #3 

היו לי הרבה מגברים,כבר לא זוכר כמה,מדובר על 35 שנים,מרנצים,פיוניר אי400 המצוין,רוטלים,נאדים

שפורפרות בשיפוץ בכור,אייגל שעד היום אני תר אחריו ולא זוכר לאיפה נעלם,,,סיירוסים שהיו מעולים עם הPSX וגם

בלעדיו.פרה של קונרד ג'ונסון עם פאואר מנורות משופץ,אינטגרייטד כמו של אייל שברח לי שמו. אבל אף אחד לא מתקרב

לצליל של הAVI שיש לי היום והוא די מודרני-מצטער :?
אמן מייסר

indi5
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 581
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #4 

אני זוכר לטובה את רסיבר ה"פישר" " THE FISHER" (דגם 203 כמדומני)הראשון שלי.
רסיבר ישן, יפה ובעל צליל נעים.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”