התייעצות מכונתית

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Double פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הי,
רציתי להתייעץ לגבי רכישת מכונה וחשבתי לפנות לפורום הכי רציני בישראל
אני מקוה שלא איכפת לכם ותוכלו לסייע.

אני שותה קפה כבר הרבה זמן וברשותי מכונה אוטומטית כבר 4 שנים.
לפני כשנתיים התחלתי גם לקלות עם הג'יני.

נדבקתי בתחושה שאני רוצה לשדרג את איכות הקפה וקראתי לא מעט בפורומים בארץ ובחו"ל.
התבייתתי על 3 אופציות:
1. ECM - חדשה - יש לה די הרבה ממליצים במיוחד בחנויות השונות.
2. La Cimbali - אין סיכוי עם חדשה אבל אני מכיר מישהו שמוכר אותה יד שניה
הטענה כלפיה היא "לא סלחנית" כלומר היא דורשת טחינה מדויקת יותר מה ECM.
מכיוון שאני קולע, אני לא רוצה כל פעם להתעסק שעות עם הטחינה.
3. La Spiciale S1 המחיר שלה יקר יותר אבל יש לה ביקורות טובות בחו"ל. היא נראית טיפה יותר
תעשיתית שהוקטנה מהאחרות.

אשמח לשמוע את דעתכם,
בתודה
Double

eliel1010
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #2 

ECM giotto ברשותי כחודשיים, המעבר אליה היה מגאגיה פיור ואני כיום יכול להגיד בפה מלא: השדרוג הכי חכם שעשיתי! הקפה השתפר פלאים בכל הקטגוריות.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #3 

אני הייתי בהתלבטות דומה לפני כשנה. בהתחלה הייתי בטוח שאלך על מכונת E61 כדוגמת הECM, אבל מהיכרות עם עצמי ידעתי שאם לא אלך על כל הקופה (במסגרת ההיגיון כמובן) תמיד אמשיך לחפש את השדרוג הבא ובסופו של דבר אשלם יותר. מודה שלא חשבתי בכיוון של הSpiciale, ולמעשה אחרי אין ספור מכונות E61 החל מהאניטה והדומובר ועד לECM, כשראיתי את הצ'ימבלי פשוט ננעלתי עליה. דוד ענק, יציבות טמפרטורה ללא רבב, הרבה יותר קלה ומהירה לתפעול ממכונות E61 בשל קולינג פלאש קצר משמעותית ומאוד מאוד ברור לעין. בכלל, אחרי שראיתי את כל המכונות מבפנים ואז את הצ'ימבלי, ברור היה שזאת ליגה אחרת.

השאלה היא האם בטעם ההבדל הוא גם כזה. אז קודם כל, ברור שלא. אין לי ספק שגם אם יש הבדל, הוא מזערי בהרבה מההבדל בנתונים היבשים, ויותר נוגע לנוחות וקלות התפעול.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #4 

כמה עולה על הלה-ספציאלה?
אין מחירים אצל היבואן: http://www.gastroline.co.il/?CategoryID ... 508&Page=1
היא זולה מהצ'ימבלי?
בכל מקרה נראה לי שהצימבלי וה לה ספציאלה הם בליגה אחת מעל ה ECM.
מה שלא תקנה בליגה הזאת לא תתאכזב. כדאי גם לשקול מטחנה מסדר גודל מתאים - מינימום קומפאק K3 אבל תבדוק עסקה כוללת של מכונה+מטחנה מהיבואנים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #5 

תגידו מישהו יכול לצרף לינק לצ'ימברלי? אני לא הצלחתי למצוא לפי "צ'מברלי"

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #6 

גונן כתב:תגידו מישהו יכול לצרף לינק לצ'ימברלי? אני לא הצלחתי למצוא לפי "צ'מברלי"
...
כי זה לא צ'ימברלי אלא לה-צ'ימבלי. קבל לינק:
http://www.cimbali.it/eng/azienda_chisiamo.asp

גונן
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #7 

אה ממש תודה. :D

Double פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

דבוטאנט כתב:כמה עולה על הלה-ספציאלה?
אין מחירים אצל היבואן: http://www.gastroline.co.il/?CategoryID ... 508&Page=1
היא זולה מהצ'ימבלי?
בכל מקרה נראה לי שהצימבלי וה לה ספציאלה הם בליגה אחת מעל ה ECM.
מה שלא תקנה בליגה הזאת לא תתאכזב. כדאי גם לשקול מטחנה מסדר גודל מתאים - מינימום קומפאק K3 אבל תבדוק עסקה כוללת של מכונה+מטחנה מהיבואנים.
...
המחיר שקיבלתי הוא 8.5-9 תלוי בקונפיגורציה של החיבור למים

:?: מדוע אתה חושב שהלה ספיצאלה בליגה מעל ה ECM?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #9 

בעיני אין מה להשוות E61 מחליף חום (טכנולוגיה של שנות ה 60) לדאבל בוילר דיגיטלי מתוכנת עם פרה-אינפיוז'ן מתוכנת.
זה פשוט דור אחד קדימה אם לא שניים.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #10 

גם אני הייתי מתלבט בין 2 האופציות האחרונות, רק שהן באמת יותר יקרות מה ECM ובאופן משמעותי.

לא ברור לי חוסר הסלחניות של הצ'ימבלי לגבי הטחינה וזה לא צריך להיות פקטור בהכרעה איזו מכונה לקנות.

נראה לי שהייתי מהמר לכיוון של ה LA SPAZIALE, דאבל בוילר תמיד קסם לי והמכונה נראית מעולה (מלבד הצבע האדום המזעזע בתמונה :wink: )

גם כיוון שהצ'ימבלי המדוברת היא יד 2 זהו סוג של הימור ולדעתי רק בגלל חוסר הודאות הייתי מוריד אותה מהשיקולים (אלא אם היא במחיר מאוד מאוד אטרקיבי).

החלטה לא קלה אבל נראה לי שיש לנו מכונה מועדפת ...

בהצלחה !

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #11 

אגב, סקירה יפה למכונה (החיידק שלי מתעורר חברים :wink: ):

http://www.bellabarista.co.uk/pdf/Laspa ... lookv2.pdf

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #12 

יש גם: http://www.home-barista.com/s1-buyers-guide.html
http://www.home-barista.com/la-spaziale ... eview.html
זה מתחיל להזכיר שרשור חלומות...

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #13 

מודה שבחיים לא חשבתי על האופציה של לה-ספיציאל. אני אפילו לא כ"כ מכיר את המכונות האלה, חוץ מבבתי-קפה לא יצא לי לראות אף אחת בשימוש ביתי ובטח שלא להפעיל אותה.

אני מסכים עם החברים כאן שההבדל בטעם הקפה כנראה יהיה לא משמעותי. אבל קיים הבדל אחד גדול ברמות האלה, בין מכונות, וזה חזרתיות.

עם E61 אתה מקבל קפה מעולה באופן די קבוע. כמעט כל כוס היא מעולה.

אבל כשעולים למעלה, למשל ללה-צ'ימבלי, אתה מקבל כוסות מדהימות פעם אחר פעם.

הבעיה היא, כפי שכפיר ציין, שהלה-צ'ימבלי לא סלחנית לטחינה וזה קצת לא נוח - במיוחד אם אתה לא מדייק כל פעם. כי אז, אתה תקבל כוסות קפה לא מוצלחות, למרות שהמכונה מאוד יציבה וכו'.

עצה שלי? לך לראות את המכונות בעיניים שלך, וגם לנסות אותן בפועל.
לדעתי ברמות האלה זו כבר בחירה משיקולים משניים, כמו מי נותן את האחריות ואסתטיקה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

alogobi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
נתן תודות: 93 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #14 

Double,
אני לא מכיר את 2 המכונות האחרונות אך לא מזמן רכשתי ECM CELLINI ואני מאוד מרוצה. עד עכשיו מצאתי פגם אחד קצת מעצבן והוא אורך המגש שקולט את המים העודפים (או ליתר דיוק- קוצר המגש). המגש קצר ומשכך מים שיורדים מראש החליטה מטפטפים ממנו החוצה וזה לא הכי נוח/נקי. חוצמזה המכונה עשר ועושה קפה נהדר!
תהנה מהרכישה... אחלה חוויה! ואתה במקום הנכון- אין אנשים שיכולים לעזור בתהליך הרכישה יותר טוב מחברי הפורום הזה.

mr_dish
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 735
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #15 

בעיני אין מה להשוות E61 מחליף חום (טכנולוגיה של שנות ה 60) לדאבל בוילר דיגיטלי מתוכנת עם פרה-אינפיוז'ן מתוכנת.
...
עם מלים אלו, אפשר ואף מומלץ לבדוק את האופציה המעולה של EXPOBAR...הלווה.

Double פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

מוטי אני מסכים איתך מאד - צריך לראות ויותר מכך לטעום בעצמי
אבל קיימת מגבלה בסיסית שאם אתה רואה אותם במקומות שונים ישנם פערים של טעם שנובעים מאופן ההכנה, הקפה עצמו וכמובן המכין כך שזוהי עדין בעיה
חוץ מהצימבלי בדקתי את השתיים האחרות והן בהחלט בכמה רמות מעל מה שיש לי היום.

מבחינת הלה-ספיציאל אני מוטרד מהיותה מיובאת ע"י חברת גסטרוליין שהיא חברה מכובדת בתחום הציוד למטבחים אבל לא מתמחה כמו האחרות במכונות קפה

ושוב נותרתי עם הסוגיה של הרגישות של הצימבלי והיותה בשימוש של כשנתיים. למרות שלהבנתי מכונה באיכויות כאלו זו לא אמורה להוות בעיה (אבל כמובן משומשת הא בלי אחריות וכו')

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #17 

Double, הטענה שלי היא שלא יהיה הבדל ענק באיכות הקפה גם ככה - ולכן זה לא ממש משנה אם תקבל קפה טוב יותר או פחות מהמכונה.
אתה צריך לנסות להפעיל אותן כדי להתרשם עד כמה הן ידידותיות, נוחות ויפות עבורך.

ואם אתה רוצה באמת להיות בטוח לגבי הקפה - אתה יכול להביא איתך מטחנה וקפה מהבית. רק קח בחשבון שתצטרך בערך קילו (אני מנחש שלפחות 100-200 גר' יתבזבזו לך על כיול כל מכונה). לדעתי זה לא ממש חשוב, אבל אם זה מציק לך - אז לך על זה. המחיר לא גבוה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #18 

ה"רגישות" של הצ'ימבלי אם קיימת כנראה קשורה לזה שאין לה פרה-אינפיוז'ן זה יהיה פחות בעייתי במשאבה רוטטת (הדגם עם מיכל המים) אבל זה לא משהו שלדעתי יהיה עד כדי כך בעייתי אחרי שתצבור ניסיון.
במחיר שציינת הלה ספציאלה לוקחת בגדול - ואם פרה-איפיוז'ן מטריד אותך אז שמה יש כמה לבחירה.
אני לא יודע מה רמת השירות של גסטרוליין אבל אם זאת חברה גדולה ומסודרת אז הם לא ייתנו לשם שלהם להיפגע.
צריך לבדוק מי נותן שם שירות למכונות אספרסו.
ספציפית למכונה הזאת בטווח מחירים הזה לא נראה לי שיש משהו אחר שישתווה.

צ'ימבלי בארץ משווקים בצורה דומה ע"י ניגא-שף שיש להם את אינטרפרק - חברת האם מתמחה בציוד מטבחים מסחרי ופתחו ממש מחלקה נפרדת שמתמקצעת בקפה (עם טכנאי) אז הם יותר מחויבים לקפה.

גלעד_אינטרפרק
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 156
שם מלא: גלעד מוסקוביץ
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #19 

כמה מילים לגבי צ'ימבלי בתור היבואן הבלעדי (אינטרפרק)

קודם כל - כמובן שיש Pre Infusion - יש תא מיוחד בראש שזו המטרה שלו. תסתכל בתמונה המצורפת - מסומן באליפסה שחורה בדרך מהמחליף חום לראש.

הראש של צימבלי הוא פטנט שלהם ולא תמצא אותו באף מכונה אחרת (בניגוד גמור לE61, שבעקיפין גם הוא שייך לצ'ימבלי :) ). דרך אגב, כמעט אף אחת מהמכונות המוכרות בשוק אינן משתמשות ב E61 מקורי אלא בתואמים למיניהם- מתבטא בחומרים, במשקל ובכל מה שמשתמע מכך.

לא הייתי אומר שהצ'ימבלי מצריכה טחינה מדויקת יותר אלא שטחינה לא מדויקת תהיה יותר מורגשת מאחר והמיצוי של הקפה טוב יותר ומוציא ממנו "גוונים" שלא היית שם לב אליהם במכונות אחרות.

דרך אגב, לגבי דאבל בוילר - אני אישית לא מוצא בזה איזה פתרון מתקדם אלא להיפך. הרבה יותר פשוט לקחת שני דוודים שכל אחד מהם בטמפ' קבועה עם טרמוסטט משלו מאשר ליצור מכונה עם מחליף חום שישמור על יציבות טמפ' לאורך זמן.

פותח השרשור מוזמן אלינו לאולם התצוגה לראות את הצימבלי מקרוב (יחד עם אלקטרה SXC שלא נופלת ממנה באיכות הקפה ומעוד מכונות E61 אופציונליות) ולהתרשם בעצמו מאיכות הקפה ומאיכות המכונה - האמת שגם כל אחד אחר מוזמן ;)

שבוע טוב
גלעד
מנכל אינטרפרק - מרכז תרבות קפה.

יבואנים בלעדיים : Cimbali, Elektra, Ascaso
אולם התצוגה הגדול בארץ לתחום הקפה - ביתי ומקצועי

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #20 

גלעד_אינטרפרק כתב:כמה מילים לגבי צ'ימבלי בתור היבואן הבלעדי (אינטרפרק)

קודם כל - כמובן שיש Pre Infusion - יש תא מיוחד בראש שזו המטרה שלו. תסתכל בתמונה המצורפת - מסומן באליפסה שחורה בדרך מהמחליף חום לראש.

הראש של צימבלי הוא פטנט שלהם ולא תמצא אותו באף מכונה אחרת (בניגוד גמור לE61, שבעקיפין גם הוא שייך לצ'ימבלי :) ). דרך אגב, כמעט אף אחת מהמכונות המוכרות בשוק אינן משתמשות ב E61 מקורי אלא בתואמים למיניהם- מתבטא בחומרים, במשקל ובכל מה שמשתמע מכך.

לא הייתי אומר שהצ'ימבלי מצריכה טחינה מדויקת יותר אלא שטחינה לא מדויקת תהיה יותר מורגשת מאחר והמיצוי של הקפה טוב יותר ומוציא ממנו "גוונים" שלא היית שם לב אליהם במכונות אחרות.

דרך אגב, לגבי דאבל בוילר - אני אישית לא מוצא בזה איזה פתרון מתקדם אלא להיפך. הרבה יותר פשוט לקחת שני דוודים שכל אחד מהם בטמפ' קבועה עם טרמוסטט משלו מאשר ליצור מכונה עם מחליף חום שישמור על יציבות טמפ' לאורך זמן.

פותח השרשור מוזמן אלינו לאולם התצוגה לראות את הצימבלי מקרוב (יחד עם אלקטרה SXC שלא נופלת ממנה באיכות הקפה ומעוד מכונות E61 אופציונליות) ולהתרשם בעצמו מאיכות הקפה ומאיכות המכונה - האמת שגם כל אחד אחר מוזמן ;)

שבוע טוב
גלעד
...
אני לא השתכנעתי. לדעתי 2 דוודים מאפשרים להגיע לביצועים טובים, כיוון שלא מנסים לעשות כל מיני אדפטציות של שמירה על טמפרטורה כתוצאה מעירבוב מים רותחים וקרים. מצד שני אין ספק שהצ'ימבלי מכונה נפלאה. הבעיה שלי איתה שאין לה שיין. להשוות אותה ל-ECM זה כמו להשוות קוואסאקי להרלי דווידסון. נכון שהקוואסאקי הרבה יותר חד ומדוייק, מאד אמין ומציג ביצועים מעולים. ההרלי דווידסון אמנם לא יכול להתחרות בו בביצועים, אבל יש לו נוכחות...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”