חיבור LCD למחשב

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
hungry_joe פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 11
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, אשמח לקצת יעוץ:
רכשתי לא מזמן טלויזית LCD 37 של סמסונג (סדרה 530)
חיברתי אותה בהתחלה לכבל VGA וראו טוב (בסרטים ראו מעולה, בפעולות במחשב רואים שסביב הפונטים יש קצת טשטוש...)

הבאתי כבל DVI - HDMI כדי לנצל את הטלויזיה בצורה מקסימלית ופתאום רואים מזעזע - הצבעים ממש בוהקים בצורה רעה (כאילו קונטרסט נורא גבוה), ניסיתי לשחק עם ההגדרות גם של כרטיס המסך (GeForce 9500GT) וגם של הטלויזיה אבל נראה לי שאני מפספס פה משהו, זה לא אמור להיראות ככה...

אשמח אם תוכלו לעזור לי.

נ.ב. יש לי גם מפצל DVI כדי לחבר את המחשב למסך ולטלויזיה ביחד (אבל אני לא רוצה להוציא אות כפול). מה הדרך הנכונה לחבר? (ולשלוט מהמחשב נגיד)

תודה מראש לעונים!

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 630
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #2 

אם אתה רוצה לקבל בHDMI תמונה טובה כמו בVGA, אתה צריך להגדיר בסמסונג את שם הכניסה לPC. זה מבטל כל מיני עיבודים שהלוויזיה עושה לתמונה. כנראה זה גם צריך להעשות עם כניסת HDMI ספציפית (בדר"כ רשום ליד DVI, אולי HDMI1, אני לא מכיר את הדגם הספציפי). תוודא שאם עשית כל מיני כיוונונים מיוחד כרטיס המסך - לבטלם.

hungry_joe פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

היי מוקי, תודה על התגובה אבל לא כל כך הבנתי למה אתה מתכוון להגדרת שם הכניסה...

עוד פרט חשוב ששכחתי לציין - עיוות הצבעים קורה רק כשאני מעביר את את הרזולוציה למקסימלית (1920x1080). עם רזולוציה נמוכה יותר הצבעים בסדר, אבל מן הסתם אין את מלוא הגודל והחדות...

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

בתפריטים של הטלוויזיה יש אפשרות להגדיר שם לכל כניסה. בדר"כ יש בחירה מתוך סט מוגדר מראש - DVD, ממיר, מחשב, וידאו וכו'. אני לא מכיר את הטלוויזיה שלך, אבל אין לי ספק שבחוברת ההפעלה (המקורית, באנגלית, לא איזה תרגום מינימלי לעברית) זה רשום. אם אין לך את החוברת בטוח אפשר למצוא אותה און-ליין. אם אתה לא מצליח, תרשום את הדגם המלא של הטלוויזיה שלך (יש כאלו עם LA בהתחלה, ויש עם LE) ואני אנסה לעזור.

hungry_joe פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

עידכון - עשיתי מה שאמרת + עוד משחקים בהגדרות כרטיס המסך והצלחתי לסדר את הצבעים. תודה!

hungry_joe פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

אשמח עם מישהו יוכל לענות על השאלה השניה -

יש לי מפצל כזה:
תמונה

אני לא בטוח מה להגדיר כשאני מחבר אותו (בגלל ששני המסכים הולכים לאותה יציאה בכרטיס המסך אז זה לא מזהה שני מוניטורים ואז אני לא יודע איך להגדיר לאיזו מהן להוציא את האות...)

תודה

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20177
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

למה לחבר את זה בצורה כזו? תעביר עוד כבל מהמסך למחשב.

hungry_joe פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

כי יש לי רק יציאת DVI אחת בכרטיס המסך

מוקי27
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

אין לי ניסיון עם מפצל כזה. בהנחה שאין לך יציאה מיוחדת בכרטיס המסך (כזו שתוכננה להתפצל לשתיים דרך מתאם), אז במידה והמפצל יעבוד עם שני המסכים בו-זמנית, תוכל לראות אך ורק את אותה התמונה בהם. במקרה כזה תצטרך לכוון את הרזולוציה וקצב הרענון למכנה המשותף הנמוך ביותר. אם יש לך מסך מחשב שהוא גם 1920x1080, אז אולי יהיה בסדר.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”