חיבור LCD למחשב
-
hungry_joe
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 11
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום, אשמח לקצת יעוץ:
רכשתי לא מזמן טלויזית LCD 37 של סמסונג (סדרה 530)
חיברתי אותה בהתחלה לכבל VGA וראו טוב (בסרטים ראו מעולה, בפעולות במחשב רואים שסביב הפונטים יש קצת טשטוש...)
הבאתי כבל DVI - HDMI כדי לנצל את הטלויזיה בצורה מקסימלית ופתאום רואים מזעזע - הצבעים ממש בוהקים בצורה רעה (כאילו קונטרסט נורא גבוה), ניסיתי לשחק עם ההגדרות גם של כרטיס המסך (GeForce 9500GT) וגם של הטלויזיה אבל נראה לי שאני מפספס פה משהו, זה לא אמור להיראות ככה...
אשמח אם תוכלו לעזור לי.
נ.ב. יש לי גם מפצל DVI כדי לחבר את המחשב למסך ולטלויזיה ביחד (אבל אני לא רוצה להוציא אות כפול). מה הדרך הנכונה לחבר? (ולשלוט מהמחשב נגיד)
תודה מראש לעונים!
רכשתי לא מזמן טלויזית LCD 37 של סמסונג (סדרה 530)
חיברתי אותה בהתחלה לכבל VGA וראו טוב (בסרטים ראו מעולה, בפעולות במחשב רואים שסביב הפונטים יש קצת טשטוש...)
הבאתי כבל DVI - HDMI כדי לנצל את הטלויזיה בצורה מקסימלית ופתאום רואים מזעזע - הצבעים ממש בוהקים בצורה רעה (כאילו קונטרסט נורא גבוה), ניסיתי לשחק עם ההגדרות גם של כרטיס המסך (GeForce 9500GT) וגם של הטלויזיה אבל נראה לי שאני מפספס פה משהו, זה לא אמור להיראות ככה...
אשמח אם תוכלו לעזור לי.
נ.ב. יש לי גם מפצל DVI כדי לחבר את המחשב למסך ולטלויזיה ביחד (אבל אני לא רוצה להוציא אות כפול). מה הדרך הנכונה לחבר? (ולשלוט מהמחשב נגיד)
תודה מראש לעונים!
אם אתה רוצה לקבל בHDMI תמונה טובה כמו בVGA, אתה צריך להגדיר בסמסונג את שם הכניסה לPC. זה מבטל כל מיני עיבודים שהלוויזיה עושה לתמונה. כנראה זה גם צריך להעשות עם כניסת HDMI ספציפית (בדר"כ רשום ליד DVI, אולי HDMI1, אני לא מכיר את הדגם הספציפי). תוודא שאם עשית כל מיני כיוונונים מיוחד כרטיס המסך - לבטלם.
-
hungry_joe
-
- חבר שרק התחיל

היי מוקי, תודה על התגובה אבל לא כל כך הבנתי למה אתה מתכוון להגדרת שם הכניסה...
עוד פרט חשוב ששכחתי לציין - עיוות הצבעים קורה רק כשאני מעביר את את הרזולוציה למקסימלית (1920x1080). עם רזולוציה נמוכה יותר הצבעים בסדר, אבל מן הסתם אין את מלוא הגודל והחדות...
עוד פרט חשוב ששכחתי לציין - עיוות הצבעים קורה רק כשאני מעביר את את הרזולוציה למקסימלית (1920x1080). עם רזולוציה נמוכה יותר הצבעים בסדר, אבל מן הסתם אין את מלוא הגודל והחדות...
בתפריטים של הטלוויזיה יש אפשרות להגדיר שם לכל כניסה. בדר"כ יש בחירה מתוך סט מוגדר מראש - DVD, ממיר, מחשב, וידאו וכו'. אני לא מכיר את הטלוויזיה שלך, אבל אין לי ספק שבחוברת ההפעלה (המקורית, באנגלית, לא איזה תרגום מינימלי לעברית) זה רשום. אם אין לך את החוברת בטוח אפשר למצוא אותה און-ליין. אם אתה לא מצליח, תרשום את הדגם המלא של הטלוויזיה שלך (יש כאלו עם LA בהתחלה, ויש עם LE) ואני אנסה לעזור.
-
hungry_joe
-
- חבר שרק התחיל

עידכון - עשיתי מה שאמרת + עוד משחקים בהגדרות כרטיס המסך והצלחתי לסדר את הצבעים. תודה!
-
hungry_joe
-
- חבר שרק התחיל

אשמח עם מישהו יוכל לענות על השאלה השניה -
יש לי מפצל כזה:

אני לא בטוח מה להגדיר כשאני מחבר אותו (בגלל ששני המסכים הולכים לאותה יציאה בכרטיס המסך אז זה לא מזהה שני מוניטורים ואז אני לא יודע איך להגדיר לאיזו מהן להוציא את האות...)
תודה
יש לי מפצל כזה:

אני לא בטוח מה להגדיר כשאני מחבר אותו (בגלל ששני המסכים הולכים לאותה יציאה בכרטיס המסך אז זה לא מזהה שני מוניטורים ואז אני לא יודע איך להגדיר לאיזו מהן להוציא את האות...)
תודה
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20177
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
למה לחבר את זה בצורה כזו? תעביר עוד כבל מהמסך למחשב.
-
hungry_joe
-
- חבר שרק התחיל

כי יש לי רק יציאת DVI אחת בכרטיס המסך
אין לי ניסיון עם מפצל כזה. בהנחה שאין לך יציאה מיוחדת בכרטיס המסך (כזו שתוכננה להתפצל לשתיים דרך מתאם), אז במידה והמפצל יעבוד עם שני המסכים בו-זמנית, תוכל לראות אך ורק את אותה התמונה בהם. במקרה כזה תצטרך לכוון את הרזולוציה וקצב הרענון למכנה המשותף הנמוך ביותר. אם יש לך מסך מחשב שהוא גם 1920x1080, אז אולי יהיה בסדר.