המלצה לסוג קפה בהתאם לטעם המבוקש
במענה לשאלה שנשאלה כאן היום בנוגע להבדלים בין קליה בהירה לכהה, הפנה קרמריקה לכתבה שכתב בנושא. קראתי את רוב המאמר והשאלה שלי יותר צרה וממוקדת:
איזה קפה (ספציפי) הייתם ממליצים לי לקנות בהתחשב בפרמטרים הבאים:
1. אני נוטה לטעם של מתיקות ולא מת במיוחד על חמיצות או מרירות.
2. אני מעדיף שסוגי הקפה המומלצים על ידכם יהיו מבתי קליה כגון קפה רות שם המחירים עומדים על כ-50% מהמחירים בבתי קפה.. (אקיצר שיהיו זולים, כל עוד המחיר הזול אינו משקף איכות ירודה )
תודה
איזה קפה (ספציפי) הייתם ממליצים לי לקנות בהתחשב בפרמטרים הבאים:
1. אני נוטה לטעם של מתיקות ולא מת במיוחד על חמיצות או מרירות.
2. אני מעדיף שסוגי הקפה המומלצים על ידכם יהיו מבתי קליה כגון קפה רות שם המחירים עומדים על כ-50% מהמחירים בבתי קפה.. (אקיצר שיהיו זולים, כל עוד המחיר הזול אינו משקף איכות ירודה )
תודה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
לא מכיר קפה באמת מתוק - מתיקות יוצאת בקלייה כהה עם מרירות (בברזיל למשל).
קדימה - איזה קולה אתה קונה?
קדימה - איזה קולה אתה קונה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
אין לי בעיה שתתלווה למתיקות מרירות אבל שהדומיננטיות בקפה תהיה מתיקות, אם בכלל קיימת אפשרות כזו.. אבל נראה לי שאני צריך לחדד את השאלה שלי: הכוונה היא להמלצה לסוג מסוים של פולי קפה כמו לדוגמה: טזורו או טזורו גולד של אווא, משולש של רוני או סוג מסוים של לוואצה וכדומה..דבוטאנט כתב:לא מכיר קפה באמת מתוק - מתיקות יוצאת בקלייה כהה עם מרירות (בברזיל למשל).
קדימה - איזה קולה אתה קונה?...
אם זה יעזור.. אציין שאהבתי מאוד את הטזורו של אווא הבעיה היא המחיר.. אני מחפש משהו דומה אבל זול יותר..
בורונדי זה זן של קפה או סוג של קפה קלוי? כי נראה לי שלא הסברתי את עצמי מספיק טוב- אני רוצה המלצה לסוג מסוים של קפה הידוע במתיקות שלו..קרמריקה כתב:בורונדי כשעוצרים בפיצוץ השני הראשון ששומעים. לא חושב שיש משהו יותר מתוק מזה.
בקלייה כהה מדי, המרירות מאוד משתלטת. מתיקות קצת יותר קשה להשיג ובדר"כ צריך להתפשר על הטעם הנלווה, חמיצות או מרירות....
אין לי מכונת קליה ככה שהמלצות לזני קפה אינן רלבנטיות...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש לך טזורו של אווה במפעל לה פבוריטה באזור ה 80 שח.
חוצמזה - יש לקופיטיים תערובות טובות (גם מאווה) - תערובת הבית עולה אני חושב 120.
קרוב לשם סי-קפה מוכרים את התערובת שלהם (קלייה עצמית) באזור ה 140 וזה גם קפה טוב.
יש ליהודה בדיחי (קפה בוטיק) תערובת טרייסטה גם מאוד טובה.
שום דבר שם לא מתוק - אבל טעים!
בורונדי זה קפה ממדינת בורונדי כשהוא נמכר בארץ זה היה בעיקר בירוק אבל אמיגו מכרו גם קלוי.
צחי מפחם אבל אם הוא יפחם פחות הקפה ייצא יותר טעים...
חוצמזה - יש לקופיטיים תערובות טובות (גם מאווה) - תערובת הבית עולה אני חושב 120.
קרוב לשם סי-קפה מוכרים את התערובת שלהם (קלייה עצמית) באזור ה 140 וזה גם קפה טוב.
יש ליהודה בדיחי (קפה בוטיק) תערובת טרייסטה גם מאוד טובה.
שום דבר שם לא מתוק - אבל טעים!
בורונדי זה קפה ממדינת בורונדי כשהוא נמכר בארץ זה היה בעיקר בירוק אבל אמיגו מכרו גם קלוי.
צחי מפחם אבל אם הוא יפחם פחות הקפה ייצא יותר טעים...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- doron_boogie
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 958
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 69 פעמים
מאד אהבתי את הקוסטה-ריקה של קפה בוטיק (ומן הסתם, בטח כל קוסטה-ריקה אחרת..). טעם עדין ואף מזכיר קצת יין. עולה כ-117 ש"ח לקילו כולל משלוח לדואר ליד הבית.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
לגמרי!!קרמריקה כתב:בורונדי כשעוצרים בפיצוץ השני הראשון ששומעים. לא חושב שיש משהו יותר מתוק מזה....
ואפשר גם סנטו דומינגו או ימן מוקה.
אבל הבורונדי הוא הכי מתוק.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
העניין הוא שממה שאני מבין מדובר בזן (אותו קולים). מכיוון שאין לי מכונת קליה רציתי לקבל המלצה לסוג מסוים של קפה ותכלס קיבלתי כמה המלצות (תודה). העניין הוא שאף אחד מהסוגים המומלצים אינו מתחרה במחירים של רוני מרות קפה: 70 ש"ח לקילו, למעט אולי הטזורו שציין דבוטאנט ב-80 ש"ח לקילו, השאלה כמה עולה משלוח עד ת"א...moti_r כתב:לגמרי!!קרמריקה כתב:בורונדי כשעוצרים בפיצוץ השני הראשון ששומעים. לא חושב שיש משהו יותר מתוק מזה....![]()
ואפשר גם סנטו דומינגו או ימן מוקה.
אבל הבורונדי הוא הכי מתוק....
בהפרשי מחירים כאלה נראה לי שקצת חבל על הכסף ושלבנתיים אמשיך לקנות מרוני.
תודה מוטי,moti_r כתב:אני זוכר שקראתי כאן שרוני גם מוכר קלוי חד-זני לפי משקל.
בדוק את זה, וחזור אלינו עם רשימת הזנים שאפשר לקנות אצלו. נמצא לך את הכי מתוק....
מה שאתה אומר זה שרוני יכול בעצם לקלות לי איזה זן שאני רוצה?
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
אני מנחש שהוא קולה בכל מקרה את הזנים בבודדת לכל זן ורק אח"כ מערבב את התערובות (כי קליה של תערובות היא יותר קשה).
לכן יש לו בכל מקרה זנים קלויים, ולכן הוא יכול למכור לך זן בודד.
אבל צריך לבדוק מולו - כי אני לא מדבר מידע, רק מזכרון שקראתי את זה איפשהו כאן בפורום לאחרונה.
(והזכרון שלי הוא ממש כמו גבינה שוויצרית... למעשה, הדבר היחיד שאני זוכר הוא שאני סנילי לגמרי
)
לכן יש לו בכל מקרה זנים קלויים, ולכן הוא יכול למכור לך זן בודד.
אבל צריך לבדוק מולו - כי אני לא מדבר מידע, רק מזכרון שקראתי את זה איפשהו כאן בפורום לאחרונה.
(והזכרון שלי הוא ממש כמו גבינה שוויצרית... למעשה, הדבר היחיד שאני זוכר הוא שאני סנילי לגמרי
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
טוב,
אז שלב הבא- אני אדבר עם רוני ואשאל אותו איזה חד זניים יש לו ואעביר את הרשימה בפורום. ממה שאייסמן אומר זה תלוי בסטוק שיש לו באותו רגע נתון (תכלס זה עושה שכל כי אני לא רואה את רוני קולה קילו אחד לבקשתי..)
פתאום עלה לי רעיון יוצא דופן- החבר'ה כאן בפורום שיש להם מכונות קליה יכולים למכור את הקפה שהם קולים- לאלה בפורום שאין להם מכונת קליה.
אני חושב שיש בזה מלא יתרונות:
עבור אלה שקולים זה מאפשר אימון מאסיבי בקליה. דבר שיביא להתמקצעותם ועבור הקונים זה יאפשר לשחק עם תערובות ומידת קליה שהם אוהבים...
זה קצת רעיון "קומונה" אבל לא יכולתי שלא להעלות את זה...
יצא לכם לדבר על דבר כזה בעבר?
אז שלב הבא- אני אדבר עם רוני ואשאל אותו איזה חד זניים יש לו ואעביר את הרשימה בפורום. ממה שאייסמן אומר זה תלוי בסטוק שיש לו באותו רגע נתון (תכלס זה עושה שכל כי אני לא רואה את רוני קולה קילו אחד לבקשתי..)
פתאום עלה לי רעיון יוצא דופן- החבר'ה כאן בפורום שיש להם מכונות קליה יכולים למכור את הקפה שהם קולים- לאלה בפורום שאין להם מכונת קליה.
אני חושב שיש בזה מלא יתרונות:
עבור אלה שקולים זה מאפשר אימון מאסיבי בקליה. דבר שיביא להתמקצעותם ועבור הקונים זה יאפשר לשחק עם תערובות ומידת קליה שהם אוהבים...
זה קצת רעיון "קומונה" אבל לא יכולתי שלא להעלות את זה...
יצא לכם לדבר על דבר כזה בעבר?
- איתןאוהבקפה
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 189
- נתן תודות: 43 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
גם אני חשבתי על זה בעבר וזה נשמע לי רעיון מעולה.
ניתן לעשות מפגשון קפה סטייל שוק איכרים בו כולם יראו את התוצרת, יסבירו ויתנו טעימות והשאר יקנו כמובן.
בתור אחד שלא קולה (עדיין), הייתי שמח לרכוש קפה משובח וטרי מחברי הפורום.
ניתן לעשות מפגשון קפה סטייל שוק איכרים בו כולם יראו את התוצרת, יסבירו ויתנו טעימות והשאר יקנו כמובן.
בתור אחד שלא קולה (עדיין), הייתי שמח לרכוש קפה משובח וטרי מחברי הפורום.
רעיון יפה. כמעט כולו...הקטע עם הטעימות עלול להיות מורכב....לדעתי, יכולת החזרתיות בקליה של אנשי הפורום לא טובה כמו בית קלייה רציני. כך שגם אם תקבל 50 גר' לטעימה, והוא יהיה שמימי, הקילו (אין סיכוי שאני קולה קילו ) הבא עלול להיות מאכזב... 
אתה לא חושב, כמו שציינתי, שרמת הדיוק שלכם הקולים, תעלה כתוצאה מהאימון הרב שהעניין יספק לכם? בהנחה כמובן שתהיה היענות לרעיון...אייסמן כתב:רעיון יפה. כמעט כולו...הקטע עם הטעימות עלול להיות מורכב....לדעתי, יכולת החזרתיות בקליה של אנשי הפורום לא טובה כמו בית קלייה רציני. כך שגם אם תקבל 50 גר' לטעימה, והוא יהיה שמימי, הקילו (אין סיכוי שאני קולה קילו ) הבא עלול להיות מאכזב......