בעיה הזויה במחשב HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 387
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

רבותיי,
אני משתגע...
לפני כמה חודשים התחילה בעיה מוזרה שהמחשב שהיה מחובר ב- HDMI למפצל HDMI, ומשם לפלזמה התחיל ליפול באופן ספונטני בעת עבודה עם הפלזמה.
ליפול = להכנס למצב סטנד ביי / הייברנייט מוזר.
הבעיה לא קרתה כאשר הפעלתי את המחשב מרחוק באמצעות REMOTE DESKTOP CONNECTION.

חשבתי שהבעיה היתה בהגדרות הכוח, בגירסת החלונות (מאז קניתי אחת אחרת), אולי בעית חומרה... אבל כלום.
מאז:
החלפתי מארז, לוח אם, מעבד, זכרונות, הכל. קניתי גירסה נוספת של חלונות חוקית והתקנתי מחדש.

הדבר המוזר הוא שאפילו כשלקחתי את המחשב לחדר אחר וחיברתי אותו למסך מחשב רגיל ב- DVI, גם אז זכורה לי נפילה.

מה לעזאזל אני עושה? איך אני מתפעל את זה?

הדבר היחיד שנשאר בכל התהליך הזה הוא הדיסק הקשיח (2.5"). עם זאת, הבעיה היא עדין תמיד בתצוגה ולא בגישה מרחוק. אז על פניו עושה רושם שאין קשר.

עזרתכם? רעיונות? מה עושים מכאן?
-מתן

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #2 

רשום משהוא על ה"נפילה" בEVENT LOG של חלונות ?
עם חיבור VGA זה גם קורה ?

תבדוק חום ומתחים עם HWINFO, תוודא שהכל תקין.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #3 

לי היו בחודש שעבר בעיות קשות מאוד של נפילות ואיתחולים ששיגעו אותי במשך שבועות. בסוף, אחרי שהרמתי ידיים והצהרתי שהגעתי לגבולות הידע שלי ושרכשתי מחשב חדש, התברר לי שהבעיה הייתה במייצב החשמל ומגן הברקים שחובר לשקע החשמל. העפתי את המייצב, שמתי במקומו מגן ברקים ב 30 שקל והכל שב על מקומו בשלום.

מכאן שאני מציע לך לבדוק תחילה דברים טריויאלים לפני שנכנסים לשבירת ראש טוטאלית. תחליף את כבל החשמל, בדוק שאין אבק שסותם את המאוורר של כרטיס המסך וכו'.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

תודה.
החלפתי ספק פעמיים. זה לא הספק, קשה לי להאמין.

איך אני בודק את ה- EVENT LOG?

חום בדקתי. הכל בסדר. בסביבות 40 מעלות.

לגבי מתחים, מה גבולות הנורמלי?

תודה חבר'ה.

VGA לא בדקתי. אולי צריך. רעיון טוב.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #5 

EVENT LOG ? קליק ימני על המחשב שלי ויהול.

חום של הכל תקין ? CPU GPU ? CHIPSET? HD ?

מתחים אמורים להיות בתחום שלהם 5V 12 V 3.3V עם חריגה כמה שיותר מינימאלית.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

nivminkov1234
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
קיבל תודות: 0

שליחה #6 

אתה מתחבר ישירות מהלוח אם או דרך כרטיס מסך נפרד?
אולי עדכונים לביוס של הלוח אם? באמת בעיה מוזרה.
גם אני מבין שפסלת את האפשרות שהמסך שאליו אתה מתחבר בעייתי כי ניסית עם מסך אחר...
וגם בלי המפצל הבעיה ממשיכה...

אני זוכר אצלי גם בעיה דומה לפני איזה שנה בערך. התחברתי למוניטור LG רגיל דרך DVI. פתאום כשאני מדליק את המחשב (לא משינה, היה כבוי לגמרי) המחשב נדלק אבל אין המוניטור נשאר בסטנדביי. אחרי שבירת ראש רצינית וספק חדש, הבנתי שזה היה אחד הסטיקים של הזכרונות (גיליתי באמצעות hirens boot CD שממש הציל אותי, היה שם איזו בדיקת זכרונות נחמדה שעזרה לי עם זה) בקיצור תבדוק שאין אבק או משהו בין הזכרונות והלוח אם, ותעשה בדיקת תקינות זכרונות
זה מה שאני יכול להגיד לך לנסות....
בהצלחה!

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

רבותיי,
90% סבירות שזה המקלדת.
הכל מתחבר.
זה תמיד קורה כשאני עובד ישירות עם הפלזמה - כי אני עם המקלדת.
זה קרה גם במסכים אחרים - כי השתמשתי תמיד במקלדת.
זה בדר"כ קורה באמצע הדפסה - כי אני עם המקלדת.

מדובר על DINOVO EDGE עם מקמ"ש BLUETOOTH... אולי משהו תקול בה? לא ברור בעליל.

בקיצור - אני מנסה להשתמש עם סטים אלחוטיים אחרים כמו מיקרוסופט 6000 או סט ענתיקה אחר של לוג'יטק שיש לי אבל זה לא עושה את העבודה. יש יותר מדי הסתרות והמרחק המסכן של ה- 3 מ' גדול על המשדר של הלוג'יטק. גם המיקרוסופט לא מבריקה בתחום. אני רוצה לנסות לעבוד עם סט אחר.
למישהו יש הלצה לסט מקלדת+עכבר (באותה חתיכה :)) שנראה סביר ונוח? (רק בשביל הרקורד, אמנם אהבתי את העיצוב של הדינובו אבל היא לא נוחה במיוחד).

תודה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

אתה רואה שבסוף אלו תמיד דברים טריויאלים?

יש את ה 7000 של מיקרוסופט שסקרתי כאן עבור האתר בזמנו. אין לי מושג אם עדיין מוכרים או אם זה באמת יתאים לך.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

חתול יקר, עכשיו מה הקטע? הקטע הוא שאם לא הייתי כותב את ההודעה הזאת בפורום, היה לוקח לי עוד חצי שנה לגלות את זה:).
יש כאן אמנם מרפי במשוואה אבל זה לא הדבר היחיד :).
צריך להביא איזה מתמטיקאי / פילוסוף שיעשו קצת סדר בדברים.

מודה לך על הרעיון ל- 7000. אבדוק.
גם ה- XGENE צריך להיות מענין אם אני מבין נכון. יש עוד רעיונות?

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

כפרה, כרגע בדקתי את ה- 7000.. זה דומה ל- 6000, שתי חתיכות. אני צריך אחת לסלון. הזוי להסתובב עם עכבר ומקלדת באמצע הסלון, מה גם שצריך משטח לעכבר. הכצעקתה?

urisavor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 909
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 53 פעמים

שליחה #11 

matanoosh כתב:חתול יקר, עכשיו מה הקטע? הקטע הוא שאם לא הייתי כותב את ההודעה הזאת בפורום, היה לוקח לי עוד חצי שנה לגלות את זה:).
יש כאן אמנם מרפי במשוואה אבל זה לא הדבר היחיד :).
צריך להביא איזה מתמטיקאי / פילוסוף שיעשו קצת סדר בדברים.

מודה לך על הרעיון ל- 7000. אבדוק.
גם ה- XGENE צריך להיות מענין אם אני מבין נכון. יש עוד רעיונות?
...
(למרות שהיבואן נמצא כאן לפעמים, ואפילו ניסה לעזור לי): אחרי שנה עם שתי מקלדות XGene (הישנה, לא החדשה)- תחסוך לעצמך את התסכולים...

nivminkov1234
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

מצטרף להמלצה.... שמעתי כבר שXGENE ממש נוראית מבחינת נוחות

לא יודע אותי מדליק הרעיון שלעבוד עם עכבר משולב במקלדת, אבל אני גם חושב שיש מקום לבדוק את המקלדת לפני קנייה אצל חבר או משהו בסגנון.
אחרי הכל ארגונומיה זה דבר חשוב מאוד אצל דברים שאתה מניח עליהם את הידיים שעות... כל יום..
לא יודע מה איתכם אבל לפני שבוע קניתי איזה עכבר חדש ללפטופ של לוג'יטק ב120 שקל, עובד על משדר נאנו 2.4 ג'יגה הרץ (מה שאומר 10 מטר מרחק עבודה) ואני ממש מרוצה ממנו. זה לא סט אבל בתור עכבר ללפטופ זה מומלץ בחום. הוא פועל על סוללה AA אחת! סתם בשביל לדעת. (מצטער שאני לא זוכר את השם אבל חיפוש מהיר בגוגל יעזור)

רגע בסוף לא סיפרת לנו אם זה פתר את הבעיה? יש היברנטים עכשיו או לא? ספר לנו.

matanoosh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

ניב יקירי,
תודה על התגובה. לא הבנתי - על מה אתה ממליץ?!
לגבי ה- XGENE, לרדת מהם?

לגבי הייברנטים - כל עוד לא השתמשתי בדינובו, לא חוויתי ניתוקים.
משום מה הסאונד שהמחשב מוציא עכשיו הוא פשוט חלומי. זה כמובן לא קשור בשיט לדינובו אבל אני מאד מרוצה מהתוצאה. לוח אם H55M-USB3 לפנים + מעבד אינטל I3 עושים לי חוויית צפיה חלקה ונעימה בסרטי FULL HD ונגינת מוסיקה איכותית יותר מהמחשב הקודם. למה? אין לי מושג. אני מאמין שזה קשור לניהול חשמל ו/או יציאת ה- FIREWIRE.

למישהו יש מושג מה נותן כרטיס FIREWIRE שעולה 300-400 ש"ח לעומת אחד שעולה 30 ש"ח? :)

למישהו יש המלצה על חנות שמתמחה במוצרים כמו מקלדות כאלה? מאד קשה למצוא מוצרים דומים בזאפ, שהם מקלדות משולבות עכבר.
תודה!

nivminkov1234
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

בתגובה התייחסי לשני דברים:
לראשון - עכבר אופטי אלחוטי שיצא לי לקנות לאחרונה, שאינו קשור לסט האלחוטי אבל מומלץ מאוד למי שכן צריך רק עכבר. לא באמת כלכך קשור לפוסט האמת.
לשני - לא אומר שאני לא ממליץ לקנות את XGENE, אחרי הכל לא יצא לי לעבוד איתה. אבל אני כן ממליץ לעבוד על המקלדת הזו לפני שאתה קונה, אולי להשאיל אחת מחבר או ללכת לחנות ולבדוק איך מרגיש ביד (אם יש בתצוגה כמובן)

מאוד מוזר, אתה אומר בעצם שהבעיה נגרמה מהמקלדת.... לפחות עכשיו יודעים מה הבעיה
לא מתאים כלכך ללוגי'טק, יש להם דברים די טובים סה"כ
אני לא מכיר חנות שמתמחה במקלדות/ציוד שכזה. רק דגמים
ואני כן חשבתי (עד היום) שהדינובו אדג' הוא המתמודד הכי טוב שאפשר. היה גם איזה מקלדת של מיקרוסופט האמת, תבדוק בזאפ בטוח יש אותה.
זאת מקלדת עם סמן עכבר מובנה כמו שיש בלפטופים הישנים באמצע המקלדת (זה לא טאץ' פאד), היא אלחוטית ואני סבור שהיא עובדת על בלוטוס. אני לא זוכר את הדגם המדוייק.
מקלדת נוספת היא דינובו קטנה יותר (מקלדת מיני) שגם את הדגם שלה אני לא זוכר. אבל יש לה טאץ' פאד.
את שני הדגמים האלה אני בטוח שיש בזאפ, תעשה סינון על סטים או מקלדות אלחוטיות ואז לפי יצרן.
דגם נוסף הוא RII שהיא גם מקלדת מיני, אם מזמינים אותה זה מEBAY. זאת מקלדת עם טאץ' פאד, תאורה אחורית (למקשים באנגלית) סמן לייזר והיא נטענת בסוללה פנימית. אתר plonter מוכר אותה גם בעברית עם התאורה האחורית (לא סגור על זה, זה מה שהבנתי מהמפרט), אבל זה דיי יקר אצלהם.
אלה כל הדגמים שאני מכיר.
בהצלחה :)

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”