שלום רב האם יש הבדל משמעותי בין קבצי בלורי מורדים מהמחשב

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
matan147 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

לסרטים מקורים
האם יש הבדל משמעותי בין קבצים מורדים ששקולים 30-50 גיגה לבין סרטים מקורים שבאים בדיסיק ונכנס לנגן
אני יודע שיש הבדלים משמעותים באדיו כי בקצים מורדים זה בא בDTS
שזה מנוח די ישן ובנגנים יש מונחים חדשים יותר אבל מה עם בחנית הוואדיו האם יש שיפור משמעותי
אני בנתאים שמתי לב על נגן בלורי פיוניור 120
האם חווית הצפייה בו תהיה יותר טובה מלצפות בסרטים מורדים במחשב במשקל 30-50 גיגה
מחכה לתשבות וסליחה על החפירה^_&

sheva23
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1813
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #2 

יש טעות בגוף השאלה. (אני מניח שאתה מודע לכך שאם יש לך מסך קטן מ42 אינץ' תצטרך לשבת מטר מהמסך כדי להבחין בין 720P ל1080P . במידה וגירסת ה720P היא של WIKI או CTRLHD אז יהיה לך קשה למצוא הבדלים גם מול הבלו ריי המקורי, אז חבל על המאמץ והמקום בדיסק.
לאודיו אתה צריך רסיבר תומך פורמטים חדשים, וסטרימר תומך פורמטים.

סרטים ששוקלים 30-50 ג'יגה, זה אותם הקבצים שמגיעים מהדיסק המקורי. ההעתקה פשוט נעשית עם תוכנה, שלא נוגעת בפורמט של הקובץ אלא מעתיקה אותו AS IS מהדיסק למחשב.
פשוט מה שרואים ברשת, גירסת BluRay.1080p.AVC.DTS-HD.MA5.1 זה הדיסק המקורי שכבר הועתק עם נפח של 45 ג'יגה לדוגמא.

יותר מזה, לפעמים יש דיסקים שבמקור מגיעים עם 25 - 20ג'יגה , מה שנקרא BD25 . ידוע כי דיסק BLU RAY מכיל 2 שכבות כל שכבה 25 ג'יגה
אז יש גירסאות ששיכבה אחת מספיקה, כמו במקרה הזה A Nightmare on Elm Street 2010 BluRay VC-1 1080p DTS-HD MA5.1

אופציה שלישית, זה גירסאות TS . אם כבר אתה מדבר על קטגוריות איכות והשוואות צריך להשוות מול הגירסה הזו. גירסת REMUX של המקור.
גירסא זו יכולה להגיע לנפח של 36 ג'יגה ולפעמים קצת יותר, מכינים אותה ידנית עם תוכנה (TSMUXER למשל).
לוקחים את כל קבצי הM2TS של הBD המקורי, ומבצעים איחוד לקובץ TS אחד, רק בלי תפריטים ובונוסים שיש בדיסק המקורי.
האם יש הבדל באיכות התמונה ביחס למקור? לא מאמין, וגם אם קיים אז המזערי ביותר. בקובץ MKV מקודד , יש איבוד פרטים יותר גדול כיוון שכאן כבר מתבצעת דחיסה וקידוד מחודש.

האודיו שאתה מדבר עליו זה פורמט LOSSLESS שדורש רסיבר תומך. ואכן הוא מגיע בכל הגירסאות שציינתי.
האם חווית הצפייה בו תהיה יותר טובה מלצפות בסרטים מורדים במחשב במשקל 30-50 גיגה
...
ללא שום הבדל מבחינת איכות, אבל אם אין לך מזרימדיה/סטרימר שתומך בתפריטי בלו ריי, ואתה אוהב לראות את הבונוסים והתוספות אז כאן לא יהיה לך את זה. רק הסרט.
במידה ויש מזרימדיה, אז הגירסא של BluRay.1080p.AVC.DTS-HD.MA5.1 , הBD המלא תציג גם תפריטים וכאן זה בדיוק כמו לנגן מהמכשיר המקורי.
אתר הרישמי "אוהדי מילאן בישראל". http://www.acmfdd.com/
http://www.milanclubisrael.com/
מי שטס לאיטליה ויבקר בסן סירו, מוזמן לדבר איתי בנוגע לכרטיסים.

matan147 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

תודה רבה על התושבה הכול כך מקצועית ומופרטת שלך סגרתה לי מעגל
עדין משהוא אחד אני לא מבין למה אם אין הבדל באיכות אנשים קונים נגנן בלורי ועוד משלמים על סרט אחד 100-150 שקל שהכול אפשר לעשות בחינים ולקבל את אותה איכות זה לא טימטומם לדעת אם אין בכלל הבדל אז בשביל מה להשקיע יותר ולקבל אותו דבר...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #4 

כי רוב האנשים לא יודעים להוריד סרטים, לא מעוניינים להתעסק עם מחשבים, לא מכירים מזרימימדיה ו/או לא מעוניינים להפוך לגנבים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #5 

בנוסף למה שהסבירו לך בתשובה למעלה, זה בדיוק מהסיבה שאנשים עדין קונים CD מקוריים של מוזיקה, ולא מסתפקים בהורדה של קבצי אודיו איכותיים כמו flac: ה"תחושה" של ה"דבר האמיתי" תמיד תהיה טובה יותר.

matan147 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

אבל עדין זה רק "תחושה" זה לא משנה דבר באיכות אז לפי דעתי זה עדין סתם טימטום...

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9357
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #7 

רק בישראל חושבים שאם מישהו קונה סרט\/דיסק מוסיקה/משחק מקורי במקום להוריד מהאינטרנט הוא מטומטם. זה השתרש כל כך חזק בתודעה שהכל זמין וחופשי עד ששוכחים שזו פשוט גניבה. אין מילה אחרת לזה.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #8 

אם הרוב עובר על החוק אז אין בו פוענטה.
אפשר להתווכח אבל זה OT.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

ds123
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2049
נתן תודות: 118 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #9 

matan147 כתב:תודה רבה על התושבה הכול כך מקצועית ומופרטת שלך סגרתה לי מעגל
עדין משהוא אחד אני לא מבין למה אם אין הבדל באיכות אנשים קונים נגנן בלורי ועוד משלמים על סרט אחד 100-150 שקל שהכול אפשר לעשות בחינים ולקבל את אותה איכות זה לא טימטומם לדעת אם אין בכלל הבדל אז בשביל מה להשקיע יותר ולקבל אותו דבר...
...
כמה סיבות:
1. יש אנשים שרוצים לשלם על המוצר שהם מקבלים.
2. אספנות
3. יש סרטים בבלוריי שמגיעים במארזים מאוד מרשימים כולל בונוסים נחמדים.
4. לא לכולם יש את הידע , הסבלנות או היכולת להוריד סרטים ומעדיפים פשוט לקנות ולנגן.

sYn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1043
נתן תודות: 127 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שליחה #10 

ds123 כתב:
matan147 כתב:תודה רבה על התושבה הכול כך מקצועית ומופרטת שלך סגרתה לי מעגל
...
כמה סיבות:
1. יש אנשים שרוצים לשלם על המוצר שהם מקבלים.
2. אספנות
3. יש סרטים בבלוריי שמגיעים במארזים מאוד מרשימים כולל בונוסים נחמדים.
4. לא לכולם יש את הידע , הסבלנות או היכולת להוריד סרטים ומעדיפים פשוט לקנות ולנגן.
...
מארז ה BSG שלי בבלו ריי לא מכזיב!

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #11 

toxin כתב:רק בישראל חושבים שאם מישהו קונה סרט\/דיסק מוסיקה/משחק מקורי במקום להוריד מהאינטרנט הוא מטומטם. זה השתרש כל כך חזק בתודעה שהכל זמין וחופשי עד ששוכחים שזו פשוט גניבה. אין מילה אחרת לזה.
...
toxin, הפירטיות בארץ הרבה פחות נפוצה ממה שאתה מתאר לעצמך. למעשה אנחנו מתחת לממוצע המערב אירופאי.

matan147 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

אני עצמי עומד לרכוש נגן בלורי מסוג פיונר 120
בעיקר בגלל תכונות האדיו המשחות שיש בנגן
בנתאים אין לי עדין מספיק כסף כדי לקנות אותו אז אני יסתפק סרטים מורדים וכשאני יקנה אני יקנה כותרים
מקורים עם תוספות^_^
toxin
גניבה זה לא מילא קשה מידי אותם אנשים ש"גונבים"(מורדים) לא באים ופורצים חנות או פוגעים בפרנסה של מישהוא
החברות הענק האלו מספיק עשירות ויכולת גם להפסיד כהל לקחות כמהום אז לפי דעתי גניבה זה מילה קשה מידי
תכך הכול בהנה אני לא בא להתווכח איתך רק להביע את דעתי שהיה לך המשך יום טוב

matan147 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

תקח-*

Lee
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4282
נתן תודות: 280 פעמים
קיבל תודות: 466 פעמים

שליחה #14 

matan147
נראה לי שאתה לא החלטי כ"כ עם עצמך... :lol:
שרשור שלם אתה טוען שזה טימטום לרכוש נגן בלוריי, ולשלם על סרטי בלוריי מקוריים, ופתאום עכשיו אתה אומר שאתה בעצמך עומד לרכוש נגן, ובעתיד גם סרטים... מה נסגר, בנאדם??? :roll:

ivanhoe888
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1209
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #15 

הורדת סרטים = גניבה, נקודה.
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #16 

יש ברשותי גם נגן בלוריי וגם סטרימר איכותי .... על כל מקרה נגן הבלוריי בעדיפות אצלי .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

matan147 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

הכול בסדר איתי כמו שאמרתי לפי דעתי זה טימטום לקנות נגן בלורי באלפי שקלים אם הבדל בוודיאו אבל אני לא קונה נגן בלורי בגלל
הוואדיו אבל בגלל האדיו המושבח שיש לו שבקבוץ מורד זה DTS
מיושן ושמה יש מונחים חדשים ונפלאים ולכן אני קונה בנתאים עד שהיה לי מספיק כסף אני יסתפק בסרטים מורדים מהמחשב
לפי דעתי זה גניבה מצידים למכור לנו כול סרט ב150 שבאנגלינה זה נימכר ברבע מחיר לפי דעתך זה לא גזלנות?

matan147 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

9000es בתור חבר פורום פעיל ואדיופיל כבד שמבין דבר אחד או שנים בבלו ריי
האם הבחנתה בהדל בין הזרמת הסרטים מהסטריימיר להזרמת הסרטים מהבלוריי
גם דעתי לפני השרשור הזה שפוצצץ לי הכול בפנים חשבתי שרק נגן בלורי אכותי יכול להצייג תסרטים בצורה הטובה ביותר מבחנית אודיו ווידאיו
אולי לך יש דעה בענין^_^?

9000es
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13208
נתן תודות: 595 פעמים
קיבל תודות: 484 פעמים

שליחה #19 

matan147 כתב:9000es בתור חבר פורום פעיל ואדיופיל כבד שמבין דבר אחד או שנים בבלו ריי
האם הבחנתה בהדל בין הזרמת הסרטים מהסטריימיר להזרמת הסרטים מהבלוריי
גם דעתי לפני השרשור הזה שפוצצץ לי הכול בפנים חשבתי שרק נגן בלורי אכותי יכול להצייג תסרטים בצורה הטובה ביותר מבחנית אודיו ווידאיו
אולי לך יש דעה בענין^_^?
...
matan147

יש ברשותי נגן בלוריי של סוני דגם 350 שנחשב לנגן בלוריי מכובד . בנוסף יש ברשותי גם סטרימר של דויקו 6600 החדש התומך בפורמטים החדשים .

בכל מקרה אני מעדיף את נגן הבלוריי .

1. אין שינויים באיכות התמונה לכל אורך הסרט .איכות סאונד ללא פשרות .אין קירטועים או כל מיני ג'אדרים בסרט .
הכל עובד מושלם ללא שום בעיה . לדעתי איכות התמונה בנגן בלוריי היא ללא פשרות .

במידה ואתה מוריד סרטי בלוריי מלאים למחשב . כל סרט תופס נפח ענק שבשורה התחתונה העלות של הארד דיסק יקרה יותר מאשר רכישת סרט בבלוריי . כיום מחירי הסרטים בבלוריי באמזון אנגליה נעים סביב ה 50 ש"ח כולל משלוח .לארץ .

יום טוב .
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"

ds123
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2049
נתן תודות: 118 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #20 

matan147 כתב:הכול בסדר איתי כמו שאמרתי לפי דעתי זה טימטום לקנות נגן בלורי באלפי שקלים אם הבדל בוודיאו אבל אני לא קונה נגן בלורי בגלל
הוואדיו אבל בגלל האדיו המושבח שיש לו שבקבוץ מורד זה DTS
מיושן ושמה יש מונחים חדשים ונפלאים ולכן אני קונה בנתאים עד שהיה לי מספיק כסף אני יסתפק בסרטים מורדים מהמחשב
לפי דעתי זה גניבה מצידים למכור לנו כול סרט ב150 שבאנגלינה זה נימכר ברבע מחיר לפי דעתך זה לא גזלנות?
...
יש לך טעות, גם מבחינת האודיו אין הבדל בין הבלוריי שאתה מוריד לבין הבלוריי המקורי שאתה קונה. זה בדיוק אותו דבר, אחד לאחד, כולל האודיו. כמובן זה בהנחה שאתה מוריד בלוריי מלאים ולא MKV.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”