ביהמ"ש: זרק טלוויזיה ולא הודיע - חייב באגרה
-
jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
נתבעים שהחזיקו במכשיר טלוויזיה והשליכו אותו לפח, נתבעו לשלם אגרה עבור חוב בן 6 שנים. בית המשפט קבע, כי היה עליהם לדווח לרשות השידור וחייב אותם ב-5,189 שקלים
כתבה ב YNET
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3975744,00.html
פסק הדין:
http://www.psakdin.co.il/search/result. ... e=ver_onjt
כתבה ב YNET
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3975744,00.html
פסק הדין:
http://www.psakdin.co.il/search/result. ... e=ver_onjt
בכתבה הבאה ניתן לקרוא את הנתון הבא:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3975088,00.html
הפרשן לעניינים ערביים בערוץ 1 עודד גרנות מקבל 47,875 שקל.
ככה שלא מפתיעה בהחלט פסיקת הדין.
עד מתי לגזל הנורא של רשות השידור ?!?!
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3975088,00.html
הפרשן לעניינים ערביים בערוץ 1 עודד גרנות מקבל 47,875 שקל.
ככה שלא מפתיעה בהחלט פסיקת הדין.
עד מתי לגזל הנורא של רשות השידור ?!?!
גם אני , נאלצתי לשלם 3 שנים לאחור אגרת שידור הטלויזה.
לטענתם , למרות מסמך שנשלח בעבר שבו הצהרתי שאין ברשותי מקלט טלויזה ואינני מחובר ל YES או HOT או צופה בכל דרך כזו או אחרת בערוץ 1 .
א. את הדרישה לתשלום עבור 3 השנים , קיבלתי לראשונה לפני כ 3 חודשים בלבד , עם המעבר לדירה חדשה ושינוי הכתובת במשרד הפנים.
ב. מופיע אצלהם תיעוד שיחה במחשב שבו ביקשת ביקור של פקח שיבדוק שאין ברשותי מקלט טלויזה , אבל ביקור זה מעולם לא בוצע.
ג. אני לתומי מכיוון שחשבתי שלא קיבלתי שום דרישה חדשה לתשלום האגרה מאז 2007 , אכן ניקלט המסמך וההצהרה שאין ברשותי מקלט .
סוכם (להלחם בתחנות רוח , בגילי , זה באמת לא אני !) :
א. תשלום עבור 3 שנים בלבד , ללא קנסות והצמדה (כ 1000 שקלים) .
ב. הגשת מסמך הצהרה חדש לשנת 2011 וצפונה.
ג. ביקור ביית של מפקח לוודא כי אכן לא קיים מקלט טלויזה בביתי.
אומנם כואב , טיפשי ואני לא יודע מה , אבל ללכת ולהגרר בבתי משפט ולבסוף לשלם כפול (לצערי אין בידי העתק מסמך/אישור דואר רשום של ההצהרה) באמת שחבל על הזמן .
מסקנה :
מול רשויות המדינה , יש לשמור כל מסמך, לתעד כל שיחת טלפון (להקליט !) , לרדוף אחריהם (ולא לתת להם לרדוף אחרי , כי זה לא יקרה , אלה אם ישנו חוב כספי) גם 3 ואפילו 7 שנים כי בסופו של דבר "הלקוח תמיד צודק" לא קיים במגזר הציבורי לצערי.
.
לטענתם , למרות מסמך שנשלח בעבר שבו הצהרתי שאין ברשותי מקלט טלויזה ואינני מחובר ל YES או HOT או צופה בכל דרך כזו או אחרת בערוץ 1 .
א. את הדרישה לתשלום עבור 3 השנים , קיבלתי לראשונה לפני כ 3 חודשים בלבד , עם המעבר לדירה חדשה ושינוי הכתובת במשרד הפנים.
ב. מופיע אצלהם תיעוד שיחה במחשב שבו ביקשת ביקור של פקח שיבדוק שאין ברשותי מקלט טלויזה , אבל ביקור זה מעולם לא בוצע.
ג. אני לתומי מכיוון שחשבתי שלא קיבלתי שום דרישה חדשה לתשלום האגרה מאז 2007 , אכן ניקלט המסמך וההצהרה שאין ברשותי מקלט .
סוכם (להלחם בתחנות רוח , בגילי , זה באמת לא אני !) :
א. תשלום עבור 3 שנים בלבד , ללא קנסות והצמדה (כ 1000 שקלים) .
ב. הגשת מסמך הצהרה חדש לשנת 2011 וצפונה.
ג. ביקור ביית של מפקח לוודא כי אכן לא קיים מקלט טלויזה בביתי.
אומנם כואב , טיפשי ואני לא יודע מה , אבל ללכת ולהגרר בבתי משפט ולבסוף לשלם כפול (לצערי אין בידי העתק מסמך/אישור דואר רשום של ההצהרה) באמת שחבל על הזמן .
מסקנה :
מול רשויות המדינה , יש לשמור כל מסמך, לתעד כל שיחת טלפון (להקליט !) , לרדוף אחריהם (ולא לתת להם לרדוף אחרי , כי זה לא יקרה , אלה אם ישנו חוב כספי) גם 3 ואפילו 7 שנים כי בסופו של דבר "הלקוח תמיד צודק" לא קיים במגזר הציבורי לצערי.
.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מזל שהוא זרק את הטלביזיה לפח ולא על השופט. אם על נעל במשקל כמה מאות גרמים חוטפים 3 בפנים אז מה היה קורה עם טלביזיה במשקל כמה ק"ג טובים?
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
madror , אם יש לך הוכחה שהודעת כפי שמתבקש על פי החוק שאין ברשותך מכשיר לצפיה בשידורים אתה יכול לערער על דרישה לתשלום.
לגבי החלטת בית המשפט - הוא קובע את החלטותיו על פי החוק הקיים. אם זה קובע שצריך להודיע מפורשות ובדרך מסויימת על הפסקת אפשרות הצפייה הוא מחוייב לפסוק נגד האזרח . אם בכל בקשה לשינוי או הפסקה של תשלום מס אחר האזרח לא יכול להסתפק בשינוי מצבו בלבד וחייב לדווח , מדוע שהמצב כאן יהיה שונה?
אי אפשר לצפות מ-Ynet לדיווח הוגן בענייני אגרה ורשות השידור היות והוא שולט בגופי שידור מתחרים.
לגבי החלטת בית המשפט - הוא קובע את החלטותיו על פי החוק הקיים. אם זה קובע שצריך להודיע מפורשות ובדרך מסויימת על הפסקת אפשרות הצפייה הוא מחוייב לפסוק נגד האזרח . אם בכל בקשה לשינוי או הפסקה של תשלום מס אחר האזרח לא יכול להסתפק בשינוי מצבו בלבד וחייב לדווח , מדוע שהמצב כאן יהיה שונה?
אי אפשר לצפות מ-Ynet לדיווח הוגן בענייני אגרה ורשות השידור היות והוא שולט בגופי שידור מתחרים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
חברים,
1. כל עוד יש חוק, משלמים
2. מי שלא דואג ליידע את הרשות, זב"שו
3. מסכים לחלוטין שצריך לבטל את המס העתיק והמיותר הזה, ואת כל הערוץ ביחד איתו
4. יש אנשים (כולל ההורים שלי ושל אשתי) שמשום מה אינם מסכימים איתי.
1. כל עוד יש חוק, משלמים
4. יש אנשים (כולל ההורים שלי ושל אשתי) שמשום מה אינם מסכימים איתי.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
dman23, לפי נסיון מצטבר של חברי ובני משפחתי: אגרה מתחילים לשלם עם החתונה אחרי שנרשמים במשרד הפנים.
גם אחותי וגם חברים שהתחתנו זכו לקבל את הטופס בדואר שבועות מספר אחרי החתונה. אנקדוטי, בהחלט. אבל כשזה קורה לכל מי שאני מכיר ושגם התחתן אז זה כבר חשוד לאללה.
התיאוריה הנפוצה אצלנו היא שמשרד התקשורת יוצא מהנחה שאין כזה דבר זוג צעיר שמתחתן, עובר לגור ביחד ואין לו טלביזיה בבית.
גם אחותי וגם חברים שהתחתנו זכו לקבל את הטופס בדואר שבועות מספר אחרי החתונה. אנקדוטי, בהחלט. אבל כשזה קורה לכל מי שאני מכיר ושגם התחתן אז זה כבר חשוד לאללה.
התיאוריה הנפוצה אצלנו היא שמשרד התקשורת יוצא מהנחה שאין כזה דבר זוג צעיר שמתחתן, עובר לגור ביחד ואין לו טלביזיה בבית.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
אכן , אכן .oferlaor כתב:חברים,
1. כל עוד יש חוק, משלמים
4. יש אנשים (כולל ההורים שלי ושל אשתי) שמשום מה אינם מסכימים איתי....
כך אני הסברתי לעצמי את התשלום המיותר , "מס עתיק יומין" וכך יש לראות אותו לחיוב או לשלילה.
לגבי ההוכחה , אז לא , אין ברשותי את המסמך מלפני 3 שנים (יש אותו בהעתק מחשב , אבל אין לי שום הוכחה על מסירתו/קבלתו באגף הגביה) להבדיל מהפעם שהחתמתי אותם פיזית בעת ביקורי באגף הגביה בראשון לציון .
מציק ,אבל מציק כמו עוד 3765 דברים שמציקים לי במדינה ואין כול כך הרבה מה לעשות בנידון.
לפי מה שהבנתי זה מגיע ב 3 נסיבות :dman23 כתב:Catskinner זה גם מה שאני הבנתי ממדגם סביבתי.
השאלה האם מגיעה אז רק ההודעה?
והחיוב מתחיל בשלב הרבה יותר מוקדם?
או שמבחינתם החיוב מתחיל רק אז?
לא בא לי יום אחד לקבל הודעה על חוב של עשרות אלפי שקלים...
א. קניית טלויזה .
ב. חתונה.
ג. מעבר כתובת במשרד הפנים.
בדיוק!madror כתב:לפי מה שהבנתי זה מגיע ב 3 נסיבות :dman23 כתב:Catskinner זה גם מה שאני הבנתי ממדגם סביבתי.
השאלה האם מגיעה אז רק ההודעה?
והחיוב מתחיל בשלב הרבה יותר מוקדם?
או שמבחינתם החיוב מתחיל רק אז?
לא בא לי יום אחד לקבל הודעה על חוב של עשרות אלפי שקלים...
א. קניית טלויזה .
ב. חתונה.
ג. מעבר כתובת במשרד הפנים....
אלי פנו לפני מספר שנים, עם דרישה לתשלום סכום של כ- 3000 ש"ח (בערך) אחורנית, אחרי שרכשתי מכשיר טלויזיה ב"מכרז של המדינה" או אחד המכרזים הדומים שהיו קיימים אז.
הם לא הסתפקו בהחלת תשלומי האגרה מיום הרכישה ואילך, אלא דרשו אחורנית עבור מספר שנים, עד כמה שזכור לי משינוי הכתובת האחרון במשרד הפנים.
לאחר דין ודברים איתם, והצגת מסמכים שונים, הגענו לפשרה של כמחצית מסכום החוב, ומאז ואילך יש לי הזכות להיות עוד משלם אגרה חוקי ומאושר בישראל...
זה נקבע בפסיקה לא לפני זמן רב אבל אני לא בטוח שמדובר בכל מחשב אלא רק כזה שמאפשר קליטת שידורים.Lee כתב:התשלום הוא ל"בית-אב", לא משנה כמה מכשירים יש לך.dman23 כתב:התשלום הוא לפי מספר הטלויזיות בבית?
או שמדובר על מחיר פיקס?...
ואגב, עפ"י החוק, גם אם יש לך רק מחשב - עדיין תהיה חייב באגרה....
מוזר. אני מכיר את הסעיף הזה בחוק עוד מלפני מספר שנים, כשהיה לי הסיפור איתם.amiti כתב:זה נקבע בפסיקה לא לפני זמן רב אבל אני לא בטוח שמדובר בכל מחשב אלא רק כזה שמאפשר קליטת שידורים.Lee כתב:התשלום הוא ל"בית-אב", לא משנה כמה מכשירים יש לך.dman23 כתב:התשלום הוא לפי מספר הטלויזיות בבית?
או שמדובר על מחיר פיקס?...
ואגב, עפ"י החוק, גם אם יש לך רק מחשב - עדיין תהיה חייב באגרה.......
עד כמה שאני יודע, חובת ההוכחה על הצרכן (שאין טיונר המאפשר קליטת שידורים וכו').