שאלה לעופר סליחה עם השאלה קצת טיפשית אבל בבקשה תענה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
matan147 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 612

שליחה

האם המצלמה שתמצלם בה תתמנות בביקרות של המסכים :wink: היא מצלמתה תיקנה לחלוטין או שהיא משובשת
כי עם היא משובשת זה לא האיכות המקורית ויש לי עוד שאלה נכון עם המצלמה משובשת זה עושה טישטושים בתמונה?
:o ושוב סליחה על השאלה הטיפשית

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78945
שם מלא: עפר לאור

שליחה

לא שאלה טפשית בכלל.

יש מספר מצלמות ומספר עדשות שאני משתמש בהן. בכל טכנולוגיה ומסך יש בעיות כאלה או אחרות שעלולות להקשות על צילומים, במיוחד על עצמים זזים. מסך לא מייצרים בשביל שיצטלם טוב ולכן יש פוטנציאלית המון בעיות שעלולות להראות בצילום ולא בחיים (וההיפך).

אני לא צלם מקצועי ולא מתיימר לצלם את כל המסכים באותם תנאים. מטרת הצילומים באתר היא להראות נקודות מסויימות ולעיתים להעביר את החוויה. ללא צילומים להערכתי מרבית המאמרים שאני כותב יהיו יבשים מדי וקשים לקריאה. הצילומים מעבירים את הלך הרוח, אך לא ניתן לקחת צילום של מסך ולהשוות לצילום של מסך אחר ולהסיק מסקנות אופרטיביות עליו, יש בדרך גם את המצלמה, את ההגדרות שלה, את המסך שלך והבדלים מהותיים בפרמטרים שונים.

זה נכון לגבי כל ביקורת של כל ציוד בעל מסך - לא הייתי מסתמך על תמונות בתור אינידיקטור כלשהו, לשם כך יש את הטקסט.

frankym
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2009

שליחה

אני לא חושב שמצלמה יכולה להעביר לנו את מה שעופר רואה בעיניים

matan147 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

אני יגדיר תשאלה שלי ככה בעצמם מה שתמראה בתמנות שה לא 100 אחוז מה שאתה עצמך רואה
זה יותר נטוב או פחות טוב בדרך כלל?

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

matan147 כתב:אני יגדיר תשאלה שלי ככה בעצמם מה שתמראה בתמנות שה לא 100 אחוז מה שאתה עצמך רואה
זה יותר נטוב או פחות טוב בדרך כלל?
...
זה בלתי אפשרי להעביר את מה שרואים בעיניים בתמונה. וגם אם נניח לרגע שכן אז זה עדיין חסר טעם במיוחד כאשר
אתה רואה תמונות בביקורת על מסך "מעולה" אבל אתה צופה בתמונות על מסך lcd פשוט למחשב.

התמונות מיועדות להעשיר את הביקורת ולא להראות בדיוק מה שהבודק רואה כי זה לא אפשרי.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019

שליחה

מתן, אין שום אפשרות לצלם ממרחק של 1 מטר מסך בגודל של 50 אינטש ולהגיע למצב של 1:1 בין הפיקסלים של המסך לפיקסלים של המצלמה.

ונניח שבדרך נס נצליח להגיע למשהו שקרוב לזה אז האם יש לך בבית מסך מחשב בגודל 50 אינטש שדרכו תוכל לשחזר את חוויית הצפיה במסך המקורי?

הצילומים שאנו מצלמים משמשים רק להדגמה של תכונות בולטות. למשל אפשר להשתמש בהם כדי להראות בעיות גסות של קונטרסט או טישטוש קווי מתאר אבל לא יותר מזה. בעיות של קלות דירוג צבעים למשל, כמעט אי אפשר לצלם ובטח שאי אפשר להעביר בתמונה מוקטנת.

לכן מצלמים תמונה של (נניח) 5M Pixel, מקטינים אותה לרוחב של 490 פיקסלים כדי שאפשר יהיה להציג אותה במאמר ומקשרים אותה לתמונה ברוחב של 800 פיקסלים כדי שאפשר יהיה לבצע zoom ולקבל מושג טוב יותר על מה שהכתב ראה וצילם. אבל זה ממש רק קירוב ורחוק מאוד מהמציאות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

matan147 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

תודה רבה על התשבות המופרטות הבנתי שהתמנות לא משקפות את האיכות המרבית של המסך
ושוב תודה עזרתם לי מאוד כי עד היום היתי רואה תתמנות שעופר שם בבקרות וחושב שזה האיכות המקורית
עצלי לפחות בטלווזיה LG 42 LH90
כשאני מצלם במצלמה אפילו של 2 מגה פיקלס ההבדל באיכות תמונה קטן עד בלתי ניתן לראות בעין
אולי בגלל שהמסכים שסקרו פה באתר מעל גודל 42 ושמה רואים תהבדל אם מצלמים
יש לי שאלה אליך האם באמת איכותה התמונה במצאיות הרבה יותר טובה בטלווזיה
נטו איכות התמונה תשם תתתמונה מהפלפון לעומת התמונה מהטלווזיה עצמה בבקשה תענה על השאלה..

matan147 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה

HazooM
כשאני מסתכל בבקרות המסך של הטלווזיה שלי הוא גם מסך המחחשב והוא גם עצמו תומך בפורמט FULL HD
הבנתי דבר אחד שהתמנות מקטנות ולכן זה מוריד מהחוויה לראות תמנות כול כך קטנות לעמות לראות תתמונה על מסך מלא
אבל האם המלמה כול כך פגועת באיכות התמונה או שזה נסבל

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805

שליחה

matan147 כתב:HazooM
כשאני מסתכל בבקרות המסך של הטלווזיה שלי הוא גם מסך המחחשב והוא גם עצמו תומך בפורמט FULL HD
הבנתי דבר אחד שהתמנות מקטנות ולכן זה מוריד מהחוויה לראות תמנות כול כך קטנות לעמות לראות תתמונה על מסך מלא
...
מה המטרה שלך עם התמונות האלו? אומר שוב - זה לא נותן/ממחיש כלום חוץ מלהעשיר את הביקורת.

frankym
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2009

שליחה

HazooM כתב:
matan147 כתב:HazooM
...
מה המטרה שלך עם התמונות האלו? אומר שוב - זה לא נותן/ממחיש כלום חוץ מלהעשיר את הביקורת.
...
בדיוק (Y)

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”