כיצד לבדוק את תקינות הרמקולים שלי
שלום לכולם,
כבר הרבה זמן יש לי הרגשה שמשהו לא בסדר ברצפתיים שלי, הסאונד נשמע רזה יותר ממה שהיה בעבר אבל אני לא יכול להצביע בדיוק איפה.
הסרתי את הגריל ובדקתי חיצונית את הממברנות והכל נראה תקין.
החלפתי כבלים ואפילו שדרוג הרסיבר לאונקיו 608 לא הביא לשינוי המיוחל.
יש דרך לבדוק תדרים כדי להבין מאיפה נובעת הבעיה?
כבר הרבה זמן יש לי הרגשה שמשהו לא בסדר ברצפתיים שלי, הסאונד נשמע רזה יותר ממה שהיה בעבר אבל אני לא יכול להצביע בדיוק איפה.
הסרתי את הגריל ובדקתי חיצונית את הממברנות והכל נראה תקין.
החלפתי כבלים ואפילו שדרוג הרסיבר לאונקיו 608 לא הביא לשינוי המיוחל.
יש דרך לבדוק תדרים כדי להבין מאיפה נובעת הבעיה?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- barvfr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 725
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
בבשביל לעזור לך תן יותר פרטים על דגם הרמקול,
מה השתנה מאז שהו בסדר?
הייתי מציע לך להפוך פזה אבל חשוב לדעת איזה רמקולים יש לך.
אגב לטיפול מקצועי אני תמיד ממליץ על רפי אוזמן בר"ג.
http://www.rhausmann.co.il/
מה השתנה מאז שהו בסדר?
הייתי מציע לך להפוך פזה אבל חשוב לדעת איזה רמקולים יש לך.
אגב לטיפול מקצועי אני תמיד ממליץ על רפי אוזמן בר"ג.
http://www.rhausmann.co.il/
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
תבדוק חיבורים מאד יכול להיות שהרמקולים שלך מחוברים בפאזה הפוכה. אם אני לא טועה (ככה זה בדנון) בתהליך הכיול עם המיקרופון המערכת מודיעה לך שרמקול מחובר בפאזה הפוכה. אם יש לך ברמקול יותר מזוג חיבורים תשנה את החיבורים מהעליונים לתחתונים וחוזר חלילה ותראה אם יש שינוי.
ליאור
ליאור
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
liordrz - צודק בהחלט - במהלך הכיול - ה608 גם בודק אם יש היפוכי פאזות.
הרמקולים הם קנטון LE-107
אני לא זוכר באיזה שלב הרגשתי בכך אבל הבאס הרגיש לי רזה יותר, ניסיתי הכל הפכתי פאזות, החלפתי כבלים ואפילו שמתי להשוואה את האחוריים שלי (boston c-85) בzone2 ועשיתי מבחן השוואה עיוור אך אני לא יכול להצביע מה בדיוק חסר לי בסאונד.
יכול להיות שמעבר הדירה והאקוסטיקה החדשה משפיעה מאוד על הסאונד ויש לי זכרון של הסאונד בדירה הקודמת.
בכל מקרה רציתי לעשות בדיקת תדרים כדי להיות בטוח שהרמקול תקין ואם לא אז הם עדיין באחריות.
השלב הבא שאני רוצה לעשות זה לבדוק איך נשמע הסאונד עם הרמקולים הרצפתיים של השכן (ווירפדייל) האם אפשר לעשות עם ה608 מבחן שמיעה עיוור עם zone 2?
אני לא זוכר באיזה שלב הרגשתי בכך אבל הבאס הרגיש לי רזה יותר, ניסיתי הכל הפכתי פאזות, החלפתי כבלים ואפילו שמתי להשוואה את האחוריים שלי (boston c-85) בzone2 ועשיתי מבחן השוואה עיוור אך אני לא יכול להצביע מה בדיוק חסר לי בסאונד.
יכול להיות שמעבר הדירה והאקוסטיקה החדשה משפיעה מאוד על הסאונד ויש לי זכרון של הסאונד בדירה הקודמת.
בכל מקרה רציתי לעשות בדיקת תדרים כדי להיות בטוח שהרמקול תקין ואם לא אז הם עדיין באחריות.
השלב הבא שאני רוצה לעשות זה לבדוק איך נשמע הסאונד עם הרמקולים הרצפתיים של השכן (ווירפדייל) האם אפשר לעשות עם ה608 מבחן שמיעה עיוור עם zone 2?
- barvfr
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 725
- נתן תודות: 16 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
אם זה כךצועברת דירה ואתה רוצה לשחזר את הציליל מהדירה הקודמת (ועשית את הבדיקות שאתה מפרט)-bullman כתב:הרמקולים הם קנטון LE-107
השלב הבא שאני רוצה לעשות זה לבדוק איך נשמע הסאונד עם הרמקולים הרצפתיים של השכן (ווירפדייל) האם אפשר לעשות עם ה608 מבחן שמיעה עיוור עם zone 2?...
הרמקול שלך כנראה בסדר גמור והבעייה באקוסטיקה
לאקוסטיקה משקל משמעותי ביותר במה שאנו שומעים מהרמקול.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
1. עשית את הכיול האוטומטי של הONKYO? הוא משפר משמעותית את הנמוכים.
2. אקוסטיקה היא גורם מרכזי באיך נשמע הסאונד.
אני הייתי בחדר הדגמה ושמעתי את הTSI-400 של פולק, והם פשוט נשמעו מדהים.
אצלי בבית יש אותם, הם נשמעים מצויין אבל ממש לא כמו בחדר ההדגמה.(הסאונד "סגור" יותר)
הייתי מנסה לקחת את הקידמיים והרסיבר לחדר אחר בבית ולבדוק איך זה נשמע בו.
2. אקוסטיקה היא גורם מרכזי באיך נשמע הסאונד.
אני הייתי בחדר הדגמה ושמעתי את הTSI-400 של פולק, והם פשוט נשמעו מדהים.
אצלי בבית יש אותם, הם נשמעים מצויין אבל ממש לא כמו בחדר ההדגמה.(הסאונד "סגור" יותר)
הייתי מנסה לקחת את הקידמיים והרסיבר לחדר אחר בבית ולבדוק איך זה נשמע בו.
1. אין מה לצלם את החיבורים מאחורה זה חיבור פשוט - אין Bi amping
2. עשיתי כיול אוטומטי - הכיול החליט לשים את הקרוס ב40 בכל הרמקולים שלי כשהעלתי את הקרוס הבאס השתפר (יש סאב מחובר).
3. אני אנסה לקחת את הרמקולים לסלון של השכן לשמוע איך זה אצלו.
אני יוצא למילואים לשבוע הקרוב אז לא אוכל להגיב, תודה על העצות והתגובות.
2. עשיתי כיול אוטומטי - הכיול החליט לשים את הקרוס ב40 בכל הרמקולים שלי כשהעלתי את הקרוס הבאס השתפר (יש סאב מחובר).
3. אני אנסה לקחת את הרמקולים לסלון של השכן לשמוע איך זה אצלו.
אני יוצא למילואים לשבוע הקרוב אז לא אוכל להגיב, תודה על העצות והתגובות.