טמפרטורה ותצרוכת חשמל של מגבר class A
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 790
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
אי אפשר לדעת מה מסתתר מתחת ל"מכסה" במדויק, מבלי לראות את הסכמה.sufgi123 כתב:לא חשבתי על זה בהתחלה
אבל "זרקו" פה מספרים של 2000W קבוע
אני עדיין לא רוצה להפעיל מגבר ולחשוב שאני מפעיל דוד חשמל ......
בדיקת הצריכה שעשית היא הטובה והמדוייקת ביותר שניתן לעשות במצב הנוכחי.
וינסנט נוקבת בכמה מספרים: צריכת שיא 1000W, שנאי 1500VA, ופעמיים 700Wrms לפי
מיטב מסורת השיווק, לבלבל את היריב ואת הנתונים.
עכ"פ אין לך מה להיות מודאג, צריכת השיא מתמשכת לאורך חלקי השניה בלבד, וצריך להשתולל
עם הווליום כדי להגיע אליה.
אה,
תתחדש. מגבר טוב.
R
חשבון החשמל שלי ממילא גבוה (סביב 2K בחודשיים)htbar כתב:שאתה עושה מקלחת עם מים חמים נהנה ? טוב שאתה מדליק את המגבר שלך גם תהנה (אבל תישאר ייבשאני עדיין לא רוצה להפעיל מגבר ולחשוב שאני מפעיל דוד חשמל...)
...
אם הייתי מדליק את דוד החשמל למשך אותו זמן שאני מדליק את המגבר, חשבון החשמל היה מגיע ל 4K ...
אבל עזבו, עברתי הלאה .
נשאר לי רק להינות מהמגבר ...
הם גם נשמעים מצויין. עד כמה שידוע לי, יש 3 כאלה בארץ שהובאו ביבוא אישי.grafitis כתב:תתחדש על המגבר,
אבל מה שאותי מלהיב אלו הרמקולים....
אני רכשתי אותם מבחור ששמר עליהם בצורה "מפחידה" במשך כ 10 שנים, ואני מדבר על מצב שהוא לא הרשה לאף אחד אפילו לגעת בהם. כשקניתי ממנו את הרמקולים, היו לו דמעות בעיניים (אני רציני לגמרי).
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
לא הגיוני בכלל. Cyrus לא מתחמם בצורה משמעותית אלא אם הוא לא תקין.htbar כתב:ניזכרתי זה עתה .... היה לי פעם מגבר cyrus .... היתי שם את הקפה עליו כדי לישמור אותו חס את זה זה לא בדיחה זה אמת![]()
סטריאו במוזיקה מונו בקפה .........
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
אם אגיד לך שבשנה האחרונה עברו אצלי חמישה כאלו (3xCyrus One, 2xCyrus Two) זה מספיק טוב?htbar כתב:היה לך פעם cyrus ?לא הגיוני בכלל. Cyrus לא מתחמם בצורה משמעותית אלא אם הוא לא תקין....
אין הגיון אלה עובדות...
אני מסכים איתך שאין הגיון. אפילו לא שמץ.
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
כמה חוסר ידיעה בשרשור אחד
אפשר היה להבין מכותב אחד שנצילות A היא 10%.
מישהו אחר כתב, שמהמגבר מתחמם מאוד ללא הוצאת שום אודיו, אז מה יהיה בעוצמה מליאה.
כל זה אינו נכון.
כל מגבר, כאשר הוא לא מוציא אודיו, נצילותו 0.
מגבר דרגה A בשביל לספק הספק של X ואט, חייב לשרוף באופן קבוע 2X+L ואט. L זה הפסדים נוספים.
הנצילות של מגבר A הולכת וגדלה ככל שמוציאים ממנו יותר הספק. בתיאוריה הוא יכול להגיע לנצילות 50% ב- FULL POWER, (בגל סינוס בלבד) אבל תמיד יש הפסדים נוספים שהם L.
לכן מגבר A של 50 ואט ישרוף קבוע מעל 100 - בשום פנים ואופן לא 500. 120, או אפילו 150.
כמובן שאם זה מגבר סטריאו, תכפילו ב- 2.
אם זה מגבר טרנזיסטורי, ומיועד להיות A גם ברמקול קשה של 4 או פחות, אז המגבר ישרוף יותר הספק.
בכל אופן הכלל הוא שכל עוד המגבר נשאר במצב A, הצריכה שלו מהחשמל לא תשתנה כלל בתלות בעוצמת השמע. מידת ההתחממות שלו תקטן דוקא בעת צריכת אודיו בעוצמה מליאה.
מישהו אחר כתב, שמהמגבר מתחמם מאוד ללא הוצאת שום אודיו, אז מה יהיה בעוצמה מליאה.
כל זה אינו נכון.
כל מגבר, כאשר הוא לא מוציא אודיו, נצילותו 0.
מגבר דרגה A בשביל לספק הספק של X ואט, חייב לשרוף באופן קבוע 2X+L ואט. L זה הפסדים נוספים.
הנצילות של מגבר A הולכת וגדלה ככל שמוציאים ממנו יותר הספק. בתיאוריה הוא יכול להגיע לנצילות 50% ב- FULL POWER, (בגל סינוס בלבד) אבל תמיד יש הפסדים נוספים שהם L.
לכן מגבר A של 50 ואט ישרוף קבוע מעל 100 - בשום פנים ואופן לא 500. 120, או אפילו 150.
כמובן שאם זה מגבר סטריאו, תכפילו ב- 2.
אם זה מגבר טרנזיסטורי, ומיועד להיות A גם ברמקול קשה של 4 או פחות, אז המגבר ישרוף יותר הספק.
בכל אופן הכלל הוא שכל עוד המגבר נשאר במצב A, הצריכה שלו מהחשמל לא תשתנה כלל בתלות בעוצמת השמע. מידת ההתחממות שלו תקטן דוקא בעת צריכת אודיו בעוצמה מליאה.