הבאתי אלי היום לבדיקה מגבר אינטיגרייטד class A ב 50W (שרשור התחדשתי יפתח במידה וארכוש את המגבר )
לאחר כחצי שעה של עבודה נגעתי בחלק העליון של המגבר והוא היה חם מאוד (לא יכולתי להשאיר את כף היד יותר מ 5 שניות) .
בנוסף, גם שהמגבר לא ביצע הגברה כלשהיא (כלומר הוא רק דלק), החום נשאר כפי שהיה.
בכיבוי מלא של המגבר הוא התקרר יחסית מהר.
האם זו תופעה תקינה למגברי class A ?
נערך לאחרונה על ידי sufgi123 ב 28/10/2010 9:48, נערך פעם 1 בסך הכל.
sufgi123,
במקרה הגרוע ביותר 500W קבוע בלבד, ללא קשר לעוצמת הצריכה.
זה שהתרגלת לחשבון חשבון גבוה וזה מקובל עליך זה בסדר גמור, אבל אתה בטוח שתהיה מוכן לעוד תוספת של 180 ש"ח בחודש רק עבור חשמל למגבר הזה? זה 2100 ש"ח על חשמל בשנה רק עבור המגבר.
החישוב נעשה לפי צריכת Worst Cast, במשך 24H ועם מחיר של 50 אגורות לקוט"ש.
באמת אין אף מגבר מוצלח יותר שיכול להתאים לך ולא לנפח סתם את חשבון החשמל?
נערך לאחרונה על ידי ziv_r ב 27/10/2010 16:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
אכן אם המגבר יעבוד במשך כל היום זה יהיה התשלום. אבל בפועל המגבר יעבוד בממוצע של כ 4 שעות ביום (כולל צפייה בסרטים).
כך שהעלות תהיה כ 30 ש"ח לחודש , וזה כבר סביר מאוד.
למזלי רכשתי את הרמקול של הקורו, כך שאין לי צורך בהדלקת המערכת בשביל לצפות בטלויזיה.
לגבי המגבר, עדיין לא בחנתי אותו ברצינות (יצא לי רק לשמוע אותו במשך חצי שעה בעוצמה חלשה בגלל שהיה מאוחר), כך שיתכן ולא ארכוש אותו. בחנתי עד היום מעל 10 מגברים , והם לא התאימו לי.
בכל מקרה תשלום של עד 50 ש"ח בחודש (אני לוקח מקדם בטחון) לא יהווה מבחינתי מכשול לרכישת המגבר.
לגבי החום של המגבר, דיברתי עם המשווק אבל היה קצת קשה להגדיר לו את עוצמת החום של המגבר.
הוא הציע לי להפעיל את המגבר למשך מספר שעות (נניח 8 ) ברציפות, ואם המגבר לא יכנס למצב הגנה וינתק את עצמו, אז החום של המגבר תקין.
עדכון לגבי החום של המגבר.
היצרן בחו"ל חזר אלי במייל (שלחתי אליו אתמול בלילה שאלה בנושא).
הוא כתב שהמגבר מגיע לטמפרטורה של 60-70 מעלות צלסיוס .
נראה לי שזה תקין.
בכל מקרה אני אפעיל את המגבר למספר שעות כדי לבדוק את תקינותו.
אם המגבר מתחמם לטמפרטורה כזאת, אין לו גופי קירור גדולים מספיק. זה אומר שהטמפרטורה בתוך המגבר גבוהה, הרכיבים עוברים בלאי מואץ, וזמן חיי המכשיר לא משהוא.
כמו כן, קח בחשבון חשבון חשמל מנופח עוד יותר בגלל המזגן שיקרר לך את התנור הזה בקיץ. קח פקטור דומה לעלות הפעלת המכשיר.
מצד שני, בחורף תצטרך לחמם פחות את חדר ההאזנה.
אצלי המגבר CLASS A 25W , ובלתי אפשרי לגעת בו יותר מ5 שניות,
פיתרון פשוט זול נגיש ושקט הוא לקחת 2 מאווררים 12סמ 12 וולט, להתקין אותם מאחורי המגבר\ארונית ולחבר אותם במקביל לשנאי ל5V או שנאי עם בורר כדי שיסתבבו לאט,
לא שומעים את המאוורים בכלל, והטמפרטורה צונחת למצב סביר. התצרוכת חשמל של המאוורים זניחה לחלוטין.
ומאחר שהמאוורים מאחורי המערכת, הם גם בלתי נראים.
אני מניח שלכל מגבר יש טמפרטורת עבודה אידיאלית ורצוי לא לקרר אותו יתר על המידה.
אם יש אפשרות כמובן שמומלץ לחבר את השנאי לפאזה שונה משאר המערכת.
בהנחה שמוצר בקלאס A תוכנן לעבוד בטמפרטורה מסויימת וגבוהה משמע זו הטמפרטורה שעל פי היצרן נכונה כדי שהוא יתפקד כמו שרצו.
האם שימוש במאווררים על מנת להוריד את הטמפרטורה מביאה את המכשיר לתפקד שונה ממה שתוכנן ע"י היצרן ואולי ע"י כך גם משנה התנהגות וסאונד?