בקשה: טיפים לפני קניית כבלים בהתאם לתשתית שלי

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
שלח תגובה
saharony פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לדירתי היקרה מפז נכנסו ביומיים האחרונים פועלים זריזים אשר הכינו לי תשתית חדשה של כל החשמל/רשת/טלפוניה. יש עוד כמה סגירות, אך בגדול, מה שיקרה הוא, שכל הצינורות יעלו מהשקעים לתוך תעלת גבס אשר תקיף את מרבית תקרת דירתי. צירפתי תמונה מהתשתית בסלון (השקעים הישנים יבוטלו) קוטר הצינורות הוא 20 מ"מ (לא רצו לעשות 25 מ"מ, אבל זה כבר סיפור לזמן אחר.)
כפי שאתם רואים בתמונה, יש לי צינור חשמל אחד (לשישה שקעים) ועוד 3 צינורות לתקשורת.
הצינורות יכנסו לתעלת גבס שמשם יגיעו לארון החשמל ולארון התקשורת.
השאלה שלי, היא אלו כבלים אני צריך לקנות על מנת שאוכל להקים רשת גיגה יציבה, הכנה לטלויזיה בלווין, והכנה להוט.
בדגש על חברות/סוג כבלים.

אני מעוניין בCAT 6 לרשת, (איזה סוג לקנות?)

אין לי מושג איזה כבל לקנות להכנה ללוין (YES או לווין פרטי, אני הולך לכיוון של פרטי) הבנתי שיש הרבה סוגי כבלים וקשה למצוא איכותיים עם דרגות סיכוך גבוהות (או שסתם חירטטו אותי בנוגע לזה)

האם כבל של הוט הוא אותו דבר כמו הכבל של הלווין? האם זה אותו השקע בדיוק? (אני די חדש בעסק הלוויני :) )

מה מספר הכבלים שיומלץ לי להעביר בתשתית שכרגע תיארתי? (כמה כבלי רשת/אינטרנט/טלפון?)

האם אני חייב לעשות אלו שהם הגנות בתוך התעלת גבס? כרגע נראה שלא יעשו שום דבר, אלא רק יפרידו קצת בין החשמל לכבלי התקשורת. האם סיכוך הכבלים יספיק לי כדי שתהיה רשת יציבה/תמונה מושלמת?

בקיצור, הלכתי לאיבוד...
נ.ב
אם יש למישהו הערות בנוגע לקונפיגרציה של התשתית אצלי, עכשיו זה הזמן :)

רב תודות.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #2 

תקנה את ה-CAT6 הכי זול שאתה מוצא, למשל, מכאן:
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/759

הכבל ליס והוט זהה והוא מסוג RG-6. זה ממש כתוב על הכבל עצמו. לא להתבלבל עם RG-59 שהוא נחות יותר ואינו מומלץ ע"י יס והוט.

בשביל השקעים של הוט אפשר להשתמש בחיבור פשוט כמו זה עבור גוויס התופס מלבן אחד:
http://www.mediagalaxy.co.il/rec/601
יס בד"כ מתקינים שקע שמבחינת החיבור הוא זהה אבל יש בו גם כמה מסננים פנימיים. נדמה לי שיש להם שקע עבור גוויס התופס 3 מלבנים, ולכן כדאי תמיד להשאיר כאלה פנויים בקופסאות של גוויס.

לא הבנתי למה הצינורות חתוכים איך שהם מגיעים לתקרה. איפה אתה מתכוון למקם את הראוטר והמודם של חיבור האינטרנט? האם תהיה לך גישה חופשית לאותו מקום שבו הצינורות חתוכים? כי זה מאוד קשה להשחיל דרך צינור לא רציף המחובר לצינור אחר. ומה לגבי רשת לשאר החדרים בבית?
כמו כן, הכבל RG-6 של הכבלים די עבה ודורש בד"כ צינור משלו.
חוטי חשמל חייבים להיות בצינור נפרד משלהם ואסור להעביר באותו צינור אף סוג אחר של כבלים (אם כי מותר לשים חשמל ומשהו אחר באותה קופסה גדולה של גוויס).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

saharony פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 60
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

תודה על התגובה פיקסיז.
ראשית, כדי להבין את התמונה, צריך להבין שהעובדים שמבצעים את העבודה הם העובדים של אבא שלי שהוא קבלן בתחום החשמל (הוא לא מתעסק בבתים) ובעצם כל העבודה היא במתנה. עם זאת, העבודה תחת אילוץ של זמן, כי זה לא שאבא שלי יכול להמשיך לנהל עסק בלי עובדים... לכן ישנם פתרונות לקיצור זמנים. אך דבר אחד בטוח, אני לא מוכן להתפשר על איכות. אני לא פותח את כל קירות הבית כדי שאחר כך אני אצטרך להתחיל להשחיל כבלים נוספים או לחצוב עוד קירות.
הצינורות יכנסו לסינר גבס. ההשחלה תתבצע רק עד למעלה, ואז יוליכו את הכבלים בתוך הסינר ויסגרו. אני יודע שאפשר וצריך לעשות זאת בצורה אידיאלית יותר, אך חציבה לאורך כל הקיר היא מסובכת. הקיר בתמונה הוא קיר בטון, ועוברים בו הרבה צינורות. חציבה לרוחב כל הקיר היא משהו שיקח הרבה מאוד זמן, וזוהי לא אפשרות מעשית.
ישנה הפרדה בצינורות בין החשמל לתקשורת.

בסינר הגבס, יעשו הפרדה בין הכבלים של התקשורת לבין הכבלים של החשמל.(מה אני צריך כדי שהחשמל לא יפריע לקליטת הטלויזיה/איכות הרשת?
סינר הגבס מוביל לתוך ארון תקשורת, בו ימוקם ציוד התקשורת. מארון התקשורת תהיה יציאה החוצה לאנטנה/לוין. ואני מתכוון להעביר החוצה לפחות 8 כבלים של RG6 (אלו צינורות אני צריך בשביל המשימה הזו?)

האם אני אוכל לשים אנטנה של DVB מחוץ לבנין ולחבר אותה לארון התקשורת, באמצעות כבל RG6 ?

האם YES יכולים להתקין את הפילטר שלהם בארון התקשורת? זה יהיה קצת סיפור להכין 3 מקומות רק בשבילם.

הרעיון שלי הוא כזה. להכין תשתית מלאה לתוך ארון התקשורת, ומתי שארצה, אוכל לחבר לשם DVB, לווין פרטי, YES או HOT. אז לפני שאני סוגר את הקירות, (העובדים מתבכיינים לי שאני משגע אותם, אבל אין ברירה) חשוב לי לדעת מה אני צריך בדיוק כדי להשיג את מטרתי.

האם אוכל להכין את התשתית של RG6 ולהכין לה מחברים בתוך ארון התקשורת כך שכל מה שאצטרך זה לחבר כבל מהלווין/DVB/YES/HOT , כך שתאורתית ונניח יש לי תשתית של YES , HOT וסתם אנטנת DVB, אני אוכל תוך דקה להחליף בינהם בתוך ארון התקשורת ? אילו אביזרים אני צריך בשביל זה?

שכחתי גם את עניין הרמקולים. אני רוצה להעביר דרך אחד הצינורות כבלים לרמקולים אחוריים (10-15 מטר).בהנחה שהרמקולים האחוריים יהיה ברמה העליונה, אלו כבלים אני צריך, האם הצינור יספיק לשני כבלים כאלו ולעוד כבל?

לסיכום, האם שלושה צינורות 20 מ"מ (התקן החדש של ה16) יספיקו לי כדי להעביר RG6 CAT6 בזק, רמקולים? האם אוכל להכניס שם עוד כבל של CAT6?

אם לא תהיה ברירה מצדי אני מגיע עם קונגו ומפרק את כל העבודה (אח"כ אבא שלי יפרק אותי, אבל עם זה אני אוכל להתמודד יותר טוב מאשר להתמודד עם זה שהפכתי את הבית ואני לא אוכל להנות מהתשתית שרציתי)

המון תודה על ההקשבה :)

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”