QUE RIDER – מכשיר הניווט הראשון עם תוכנת ניווט שטח לאופניים

אודיו, וידאו, מולטימדיה, SPL, EMMA, ניווט, מידע מבוסס מיקום וכל גאדג'ט לרכב.
שלח תגובה
EliHaboosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTMobile
עורך ראשי HTMobile
תגובות: 3324
נתן תודות: 137 פעמים
קיבל תודות: 847 פעמים

שליחה #1 

ניווטנו בכביש, ניווטנו בשטח...עכשיו הגיע הזמן לנווט באופניים. קבוצת ח.י. משיקה מכשיר ניווט לרוכבי האופניים. וגם הפתעה לרוכבי האופנוע.

למאמר: QUE RIDER – מכשיר הניווט הראשון עם תוכנת ניווט שטח לאופניים
אלי חבוש

liorreem
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2386
שם מלא: ליאור ראם
נתן תודות: 525 פעמים
קיבל תודות: 132 פעמים

שליחה #2 

יוזמה ברוכה, וכן ירבו המכשירים לניווט רכוב,
רק זה קצת יומרני לומר שזהו "מכשיר הניווט הראשון עם תוכנת ניווט שטח לאופניים",
מאחר וקיימים מכשירים ותוכנות רבות לניווט אופניים, חלקם אף עם מפות סימון שבילים ישראל (למשל TWONAV).
מה שכן, זו בטוח המכשיר הישראלי הראשון לנווט רכוב, וגם הראשון עם מערכת הפעלה בעברית.

בהצלחה לח.י. עם המכשיר החדש.
מקווה שיעמוד במבחן השטח והזמן...

jacobl
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 22
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

לא המכשיר הראשון

שליחה #3 

מבלי להתייחס לאיכויות המכשיר מאחר ואיני מכיר אותו.
הוא לא הראשון.

חברת שבילנט ידועה במפות הטובות שלה, אך עד כמה שידוע לי הן לא מכסות את כל הארץ.
כמו כן כמובן איכות המכשיר והתוכנה צריכות למבדק.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 513 פעמים

שליחה #4 

באופן קבוע אחד מחברי קבוצת הרכיבה שלנו (הרים) מחזיק GPS של מגלן מדגם 705 Edge ותאמינו לי שלא פעם אני אישית כמעט זרקתי אותו ואת המכשיר שלו לתוך "השביל" שעל פי המפה הוקטורית במכשיר היה צריך להיות שם והתברר שמעבר למצוק תלול אין שם כלום........הכל לטעמי מתחיל ונגמר "באיכות" המפות (בעיקר כאשר אין תמיכה במפות ראסטר). השאלה כמו שנאמר פה היא מה איכות (רזולוציית השבילים), דיוק ובעיקר כיסוי המפות של QUE Rider.......אני מוכן להיות שפן נסיונות :)

אני אשמח אם הם יהיו מוכנים להעלות לכאן מספר צילומים של המפות הוקטוריות במכשיר ממספר איזורי רכיבת הרים נפוצים בארץ (נניח מסלולים באזור הרי הכרמל, הרי ירושלים, ציפורי, בן שמן, חורשן, כרמי יוסף, בארי, חורשים, משמר העמק, גלבוע, חרובית, בית קשת וכו)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #5 

אני למדתי לסמוך רק על רוכבים עם ותק, לא על מכשירים...

jacobl
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

osherov כתב:באופן קבוע אחד מחברי קבוצת הרכיבה שלנו (הרים) מחזיק GPS של מגלן מדגם 705 Edge ותאמינו לי שלא פעם אני אישית כמעט זרקתי אותו ואת המכשיר שלו לתוך "השביל" שעל פי המפה הוקטורית במכשיר היה צריך להיות שם והתברר שמעבר למצוק תלול אין שם כלום........הכל לטעמי מתחיל ונגמר "באיכות" המפות (בעיקר כאשר אין תמיכה במפות ראסטר). השאלה כמו שנאמר פה היא מה איכות (רזולוציית השבילים), דיוק ובעיקר כיסוי המפות של QUE Rider.......אני מוכן להיות שפן נסיונות :)

אני אשמח אם הם יהיו מוכנים להעלות לכאן מספר צילומים של המפות הוקטוריות במכשיר ממספר איזורי רכיבת הרים נפוצים בארץ (נניח מסלולים באזור הרי הכרמל, הרי ירושלים, ציפורי, בן שמן, חורשן, כרמי יוסף, בארי, חורשים, משמר העמק, גלבוע, חרובית, בית קשת וכו)
...
Edge הוא של Garmin.
על איכות המפות של גרמין אתה יכול להתרשם פה:
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewM ... =145991980
ממליץ לקרוא את כל השרשור ולראות את התמונות.

לשבילנט (החברה שמספקת את המפות) יש מפות מעולות לשטחים החביבים על רוכבי אופניים (השטחים שציינת)

אני לגמרי לא בטוח שיש להם כיסוי של כל הארץ.
מומלץ למי שמתעניין בתחום להסתכל גם על מכשירים של חברת COMPEGPS.

בנוסף מעבר לאיכות המפות כדאי לבדוק דברים נוספים (על קצה המזלג):
- איכות קריאת המסך באור שמש.
- אפשרות הוספת מפות ע"י המשתמש.
- תוכנה משלימה למחשב האישי.
- איכות תוכנת הניווט על המכשיר.

jacobl
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

חיי סוללה קצרים מדי

שליחה #7 

רק עכשיו שמתי לב לפרט נוסף: "סוללה המספיקה לשעתיים ניווט ברציפות"

זה מעט מדי ופשוט לא מתקבל על הדעת.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #8 

jacobl,
אין לי צורך לקרוא את השרשור בפורום תפוז (למרות שקראתי אותו), המפות הוקטוריות הישראליות במכשיר הן לא טובות נקודה! (החבר הספיק לספר לי שיש מפות חדשות ובלה בלה בלה...אז שלחתי אותו לבדיקות לבדו ושיחזור אלינו עם תוצאות וזה לפני שאנחנו נסתמך על המפות שלו). המכשיר טוב למי שמעוניין להעלות מסלולים מוכנים מראש ולנווט על פי המסלול. לכל מי שמעוניין להבין בשטח את התכסית האמיתי, המכשיר הזה לא בשבילו (בשימוש בישראל). בדקתי מספיק את המכשיר הזה על לא מעט אזורי רכיבה נפוצים ולא נפוצים בארץ והמציאות רחוקה שנות אור ממה שהמכשיר מציג לך. לא פעם אנחנו עוצרים במקום רק כדי לבדוק עד כמה המציאות שונה ממה שהמכשיר הזה מספר לנו (נניח בהשוואה לתוכנת Google Earth)

לא מכיר את המפות הוקטוריות של שבילנט ולכן אין לי דיעה עליהן (אני סומך רק על העיניים שלי ועל הבדיקה של המכשיר בשטח ולא על מה שנאמר ברשת)....אני מכיר מספיק טוב את אזורי רכיבת ההרים במרכז הארץ (וחבר'ה מי שעוד תקוע ביער בן שמן הגיע הזמן שתזוזו משם למקומות מענינים ויפים פי כמה) ולכן אני אשמח לקבל צילום של מפה כלשהי של שבילנט על מנת לראות את רמת הרזולוציה של המפה (לדוגמה לראות האם באמת כל השבילים הרלוונטים מסומנים שם)

אגב, מסכים איתך שאין מה לעשות עם מכשיר שמחזיק רק שעתיים בשטח

liorreem
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

שעתיים בשטח?!?!?!? :lol: תזרקו את המכשיר לפח.... ותחזרו אלינו כשיהיו לו בבטריה 8-10 שעות לפחות.

אני, דרך אגב, הגעתי למסקנה שהכי טוב ללכת לאיבוד עם האופניים....
(כל עוד יש לך מושג כללי איך לחזור לנקודת ההתחלה)

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #10 

liorreem כתב: אני, דרך אגב, הגעתי למסקנה שהכי טוב ללכת לאיבוד עם האופניים....
(כל עוד יש לך מושג כללי איך לחזור לנקודת ההתחלה)
...
מסקנה שגויה :(
היו לנו אין ספור רכיבות בהם הלכנו לאיבוד ולמרות שהיה לנו מושג מדויק איך לחזור חזרה לרכבים (רק בינינו לבין הרכב לא היה שביל רכיב), זה לעיתים משהו לא נעים ולא מהנה בכלל (לעיתים גם יכול להיות מסוכן). מסלול אחד זכור לי במיוחד עקב טעות "קטנה" שעלתה לנו בלא מעט כאבי ראש וזה היה כאשר נכנסנו לנחל שנקרא נחל גלים (ואדי בכרמל שיורדים אליו מאזור נחל כלח או מאזור החי בר ומסתיים בטירת הכרמל). תכננו לרדת לטירת הכרמל בנחל נדר (ואדי אחד צפונית לאותו נחל גלים הארור) אבל טעות קטנטנה בהסבר, משכה אותנו לנחל גלים הזה באחד הימים הכי חמים בקיץ ואחרי 3 שעות הליכה בנחל (וזה אחרי בערך 4 שעות רכיבה לפני כן) הצלחנו להגיע, בלי מיים בכלל, חבולים לא מעט ותשושים מאוד לרכבים באזור 2 בצהריים...בטיול הזה למדתי שלושה דברים:
1. בפרי החרוב אין שום אלמנט מיימי ואכילת הפרי הזה גורמת רק לצימאון מוגבר
2. אפליקציית מפות (מבוססת GPS) במכשיר סלולארי שמתבססת על קליטה סלולארית זה לא משהו שכדאי לסמוך עליו בשטח (נניח ה Google Earth)
3. אל תזרוק את המיים שיש לך בבקבוקים גם אם אתה בטוח שעוד 5 דקות הגעת לסיום המסלול

liorreem
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

כנראה שבכרמל באמת אסור ללכת לאיבוד.
אני רוכב בבן שמן שנים בלי להסתכל על ה-GPS ומנסה ללכת לאיבוד כמה שיותר.
רק כך אני מוצא סינגלים שאני לא מכיר.
תוואי השטח בבן שמן הוא קל יחסית ואין סיכוי להגיע למקום לא רכיב.
מת על בן-שמן.
פארק קנדה גם אדיר.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה #12 

liorreem,
רשמתי לגבי בן-שמן שזה לטעמי פח *** של מסלולים על רדיוס מאוד קטן אבל בשלב מסויים זה חוזר על עצמו ודי נמאס (נסו לרכב שם גם בצד הצפוני של כביש 443 יש שם מסלולים לא רעים בכלל שחלקם למרבה הצער משמשים גם את אופנועי השטח). מסכים ששבן שמן אין אפשרות להתבלבל יותר מידי כי הרדיוס הוא קטן מאוד ובלי טיפוסים משמעותיים ולכן תמיד אתה חוזר לשבילים הראשיים המוכרים. אגב, למכשיר GPS מבוסס מפות וקטוריות או ראסטריות יהיה קשה מאוד במקום עשיר מסלולים (4X4 ובעיקר סינגלים) על שטח כל כך קטן כמו בבן שמן. גם מפות שטח בקנה מידה של 1:50K לא מציגים את כל המסלולים שם (ואין לי בעייה עם זה מכיוון שבמקום כזה לא חשוב לי להשתמש ב GPS אלא אם המסלול הוכנס למכשיר מראש)

שורה תחתונה שלי, עזבו כבר את מצפה מודיעין ולכו לרכב במקומות יפים הרבה יותר :wink:
(אגב, פרק קנדה באמת אזור יפה ובמידה ולא עשיתם עדיין, אז ממליץ לכם לעשות שם את המסלול המעגלי K-21)

שבילנט
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #13 

שלום רב לחברי הפורום,
קראתי בעיון רב את הודעותיכם לגבי המכשיר. נשאלו מספר שאלות ואשמח להגיב כאן לאלה שאספתי:
ל חברים liorreem ו- jacobl:
1. ה- QUE RIDER הוא המכשיר הראשון המכיל מפות ייעודיות לרוכבי אופניים, המפות שלנו. כל שאר המכשירים למיניהם מכילים בד"כ מפות 1:50,000.
אלה אינן מפות לאופניים. הן מפות טופוגרפיות שהוכנו להולכי רגל בסימון שבילים.
קנ"מ של המפות אינו מתאים להרבה מאזורי הארץ הצפופים, המפות אינן מכילות כלל "סינגלים" - מונח שלא נמצא בראשם של עושי המפות.
מפות שביל נט היא חברה שמתחילת דרכה מייצרת מפות המיועדות לרוכבים, מפות המציגות סינגלים ושמותיהם, כל דרכי העפר, הגדלות של אזורי עניין, קנ"מ בהתאם לאזור: כרמל 1:20, י"ם 1:25, גליל: 1:40 ו- 1:25 וכו'.
זה ההסבר למשפט הראשון.
2. הכיסוי של המפות כרגע אינו מלא אך לדעתנו הוא מספק. הוא כולל את רב אזורי הרכיבה "החמים" ביותר: כרמל, עופר, רמות מנשה, שרון, שפלה, י"ם, בן שמן, קנדה ובארי. אין ספק שחסרות עוד מפות אך זה עניים של זמן. בחודשים הקרובים התכנון הוא להוסיף אפשרות להורדת עדכוני גרסא עם מספר אזורים נוספים.
לפחות כמשתמשים תוכלו לדעת, שכל אזור שנכנס מעודכן ברמה גבוהה ואינו מתבסס על חומר ישן.

לא רבים מודעים לכך, אבל כאשר אנו מוציאים מפה רמת העדכון שלה גבוהה ביותר. אנו בודקים דרכים, שבילים, אתרים, גדרות, שערים, מחסומים, סינגלים ושמות ועוד ועוד.
מפות סימון שבילים כבודם במקומם מונח. אך מפות בגרסא חדשה מעודכנות באמת בעיקר בשבילים המסומנים. לא הולכים ובודקים את כל הדרכים שהיו ואינן עוד, לא בודקים אם התווספו דרכים חדשות וכן הלאה. הן נקראות מפות סימון שבילים לא סתם.
3. איכות המסך טובה מאד. הנושא היה חשוב עד כדי כך שבמהלך הפיתוח הוחלט להשקיע במסך משופר ויקר יותר, דבר שגרם לעיכוב בהשקה.
4. תוכנת הניווט ויזואלית, ברורה וחברותית למשתמש.
5. כרגע אין תוכנה משלימה למחשב האישי. בשלב זה נאסוף נתונים לגבי צרכים נוספים, נמפה את הנושא לעומק ונחליט על מה עוד הולכים בעתיד. בינתיים אפשר כמובן להתשמש בגוגל "הישן" והטוב. ניתן להקליט עם המכשיר ו"לשפוך" את המסלול לגוגל earth.

ל- osherov:
ביקשת לראות חתיכות מהמפות של כמה אזורים. קבל כמה להתרשמות.

שבילנט
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #14 

שלום לכולם,
בהודעה הקודמת שכחתי להשיב על נושא הסוללה אז הנה:
נכתב שהסוללה מספיקה לשעתיים. די נכון. אבל תלוי בשימוש: עם/בלי הנחיות קוליות, כיבוי מסך בזמן רכיבה וכו'
מה שלא נכתב הוא שכמבצע השקה חברת ח.י. תעניק למי שירכוש את המכשיר סוללה רזרבית המספיקה לעוד מספר רב של שעות כך שזה כבר משנה את התמונה.
הסוללה יכולה להטעין גם מצלמות דיגיטליות, מכשירים סלולריים למיניהם כולל אייפון.
שווי הסוללה הוא 239 ש"ח. היא באה עם מטען לחשמל ומספר מתאמים לכל המכשירים. היא שוקלת 100 גרם בלבד.

שלח תגובה

חזור אל “Infotainment - מולטימדיה וגאדג'טים לרכב”