שימוש ברעשים ע"מ למקם את הרמקולים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

אני מעוניין למקם את הרמקולים במקום הטוב ביותר.
אני מכיר מספר תאוריות שונות לביצוע המשימה והיתי מעוניין לקבל הסבר על תאורית בחינת המיקום ע"פ רעשים .
בפורום קיים לינק המאפשר הורדת של כל הרעשים אבל לא כתוב מה עושים איתם.
חשוב לציין שאני מעוניין לבצע את הבדיקות באמצעות האוזן בלבד מבלי לקחת מכשיר RC או כל מכשירי מדידה.

הינה קטע המדבר על רעש וורוד שלא ממש הבנתי (ואין לי בעיות עם התרגום מאנגלית :D )

PINK NOISE LISTENING TEST FOR FOCUS: Play a pink noise source such as a CD with test tones or an FM tuner set between stations (with muting turned off). You will notice one of two sonic effects when listening to pink noise:

1. If you are in the focal point of the array, you will hear a “ball” of noise that appears to float between the speakers. Although noise will appear to emanate from the speakers themselves, the center image will be stronger, with a slightly different tone quality to the phantom center image. The sound from the speakers themselves will seem slightly detached from the pink noise ball, and slightly softer in volume level. The center “ball” of sound will be very strong, and you will be able to detect that the “ball” of sound is round, with depth to the image. This is a ‘locked in’ image with correct focus.

2. If you are not sitting in the focal point, the noise will be diffuse, without a center image. Although you will hear some pink noise coming from the center, it will sound as diffuse as the sound coming from the speakers themselves. Even though the speakers will image music when set up like this, the imaging will be diffuse and not very focused. There won’t be enough ‘body’ to the images, and it will be hard to hear space between the instruments. There is a distinct lack of image focus in this situation
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78935
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #2 

אני חושב שהם מתכוונים שאתה תזיז את ה-FOCAL POINT עד שאפקט ה-DEFUSSION יהיה מינימלי.

Eyal_W פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #3 

אשמח אם תפרט
מה אמורים לשמוע באוזן ????
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78935
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #4 

מה שכתוב בחלק השני, מעין כדור וירטואלי של רעש בין הרמקולים (ולא רעש שנובע ישירות רק מהם).

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

אתה אמור "לראות" את הכדור הרעש הזה כאילו הוא מקור מה שאתה שומע באוזן צף בין הרמקולים בצורה מפוקסת מאוד ותלת מימדית.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”