מישהו מכיר מדריך כיול onkyo 608?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
elad_al פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

רכשתי את הרסיבר הזה יחד עם מערכת רמקולים של Bose מדגם am-10 אך אני מתסבך בכיול בכל הקשור לסאונד (עם הוידאו הסתדרתי).

איזה פורמט שמע עדיף לשמוע בסרטים וכו'.... כמובן שכל מדריך כיול כללי גם יעזור.

בתודה...

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #2 

המכשיר אמור לבצע כיול אוטומטי באמצעות המיקרופון המצורף.
אח"כ - זה כבר עניין של טעם. לא פעם אני מוסיף עוד באס, וקצת ברמקולים האחוריים.

לגבי באיזה מצב לשמוע.
בסרטים DD/DTS או הפורמטים החדשים - אני משתדל להשאר במצב הנקי.
כשאני צופה בטלויזיה ולא מדובר בDD - אני משחק עם המצבים ומגיע למצב שאותה תוכנית נשמעת לי הכי טוב.
בהצלחה!

elad_al פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

תודה רבה על התגובה

שליחה #3 

תודה רבה!

אשאל שאלות יותר ספציפיות.

כשאתה אומר מצב נקי הכוונה ל-PURE AUDIO? ומה זה אומר DIRECT? זה מומלץ?

אני מזכיר שיש לי מערכת רמקולים של bose acoustimass 10 המורכבת משתי קוביות כפולות פרונט, סנטר אחד ושתי קוביות כפולות מאחור וכמו כן סאב אקטיבי.

ביצעתי כיול בעזרת המיקרופון המצורף, והוא מבקש 3 מיקומים לכיול, אני לא מבין מה זה אומר? איזה 3 נקודות עלי לבחור? אני גר בדירה לבד ויש רק נקודה אחת בה אני יושב...

דבר שני - מבחינת הדציבלים, כרגע הכל על 0 DB, יש כלל אצבע בעניין הזה או שעליי להגביר את האחוריים? (לי אין מושג)

בנוסף, ישנה אפשרות במגבר להגדיר הת הרמקולים של הפרונט כ-"NORMAL" או "BI AMPI" מה זה אומר? הרמקולים שלי עונים על איזו הגדרה לדעתך?

בעניין מצבי השמיעה, יש NEO DTS, DOLBY PL2, DOLBY PL, סטריאו רגיל ועוד כמה סוכריות, מה האידאלי לקולנוע? אחח פעם הכל יותר פשוט עם הקנווד בן ה-10 שלי.

ושאלה נוספת (אחרונה מבטיח) בשידורי HD בהוט יש אודיו דיגיטלי, ולכן מצב כמו NEO DTS מוציא סאונד יפה, אך אם אעביר לערוץ 10 המצב הופך ללא רלוונטי כי הממיר מוציא רק סטריאו, ולכן עלי לשנות ידנית שוב את מצב השמיעה, האם אפשר להגדיר זאת מראש כדי לא לשחק עם 10 שלטים כל הזמן?

תודה כמובן

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק
נתן תודות: 725 פעמים
קיבל תודות: 733 פעמים

שליחה #4 

תשאל כמה שתרצה - זה כל הכיף :)

א. לא באים אליך חברים לפעמים? תשים בנקודה שלך, ובעוד נקודות חשובות - נניח אחד מימינך ואחד משמאלך.
הרעיון הוא שאצל רוב האנשים יש כמה נקודות האחרונה ורוצים שכולם יהנו כמו שצריך.
ב. NORMAL - בי אמפ זה משהו שקיים רק ברמקולים מדפיים/רצפתיים מסויימים. - לא רלבנטי לך.
ג. ברגע שתסיים את הכיול כמו שצריך - זה אמור להסתדר בכל מיני DB לכל רמקול - כי הרי בכל זאת אני בטוח שאתה לא יושב בול באמצע הרמקולים, ושהחדר זהה מכל הצדדים.
ד. לגבי המצבים - תשים בסרטים PURE - הוא אמור להציג לך את הפורמט שיש בסרט - DTS/DD. ככה אני מעדיף. כמובן שאתה יכול שוב לשחק ולהחליט מה נשמע לך טוב - למשל לשלב עם THX.
בצפייה בכבלים - כמו שאמרתי לך - אין מה לעשות - גם אני מעביר בין המצבים - כי אחד נשמע טוב בתוכן X והשני נשמע טוב בתוכן Y.

שיהיה יום טוב

תתחדש - ואם יש עוד שאלות - תרגיש חופשי.

elad_al פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

וואו הצלחת ממש בכמה שורות לפזר את הערפל, ענק אתה.

תודה מקרב לב, אנסה את כל שאמרת ואעדכן.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”