האם בכלל עובי כבל רמקול משנה אם בתוך המגבר חיווט דק יותר??
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
א. אורך החוט בתוך המגבר נע בין ס"מ בודדים ל-15 ס"מ. כבל רמקול טיפוסי הוא באורך 2-3 מ' וגם יותר.
ב. עובי החוט בכבל לא ממש משנה כל עוד הוא מעל מינימום מסויים, הרכב החומרים של הכבל הרבה יותר משפיע (סוג הנחושת, ציפויים שונים כמו כסף וזהב, שזירה במבנה מיוחד וכו')
ב. עובי החוט בכבל לא ממש משנה כל עוד הוא מעל מינימום מסויים, הרכב החומרים של הכבל הרבה יותר משפיע (סוג הנחושת, ציפויים שונים כמו כסף וזהב, שזירה במבנה מיוחד וכו')
יאיר תודה על התגובה אבל אני לא מבין רבות דובר על החוליה החלשה במערכת אז למה בחוט או במעגל הפנימי אין את החוליה החלשה/צוואר בקבוק.yairf כתב:א. אורך החוט בתוך המגבר נע בין ס"מ בודדים ל-15 ס"מ. כבל רמקול טיפוסי הוא באורך 2-3 מ' וגם יותר.
ב. עובי החוט בכבל לא ממש משנה כל עוד הוא מעל מינימום מסויים, הרכב החומרים של הכבל הרבה יותר משפיע (סוג הנחושת, ציפויים שונים כמו כסף וזהב, שזירה במבנה מיוחד וכו')...
והאם במגברים טובים ישנו חווט ולוח אלקטרוני ברמות הגבוהות ביותר של מוליכות...?
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
פתחת כאן תיבת פנדורה...nshabtay כתב:יאיר תודה על התגובה אבל אני לא מבין רבות דובר על החוליה החלשה במערכת אז למה בחוט או במעגל הפנימי אין את החוליה החלשה/צוואר בקבוק.yairf כתב:א. אורך החוט בתוך המגבר נע בין ס"מ בודדים ל-15 ס"מ. כבל רמקול טיפוסי הוא באורך 2-3 מ' וגם יותר.
ב. עובי החוט בכבל לא ממש משנה כל עוד הוא מעל מינימום מסויים, הרכב החומרים של הכבל הרבה יותר משפיע (סוג הנחושת, ציפויים שונים כמו כסף וזהב, שזירה במבנה מיוחד וכו')...
והאם במגברים טובים ישנו חווט ולוח אלקטרוני ברמות הגבוהות ביותר של מוליכות...?...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78914
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
בגדול התשובה היא כן, אם אתה מסתכל על התנגדות למשל, אז התנגדות היא לא ״חוליה חלשה״ אל הצטברות של כל ההתנגדויות בדרך ולכן אתה רוצה שקו ההולכה הארוך ביותר יהיה עם התנגדות dc מינימלית בשביל הפסדים מינימליים.
זה לא בדיוק עובד ככה בשטח (כי יש כאן הרבה יותר נסתם התנגדויות) אבל הרעיון של ״חוליה חלשה״ זה מטאפורה שלא בדיוק נכונה כאן.
זה לא בדיוק עובד ככה בשטח (כי יש כאן הרבה יותר נסתם התנגדויות) אבל הרעיון של ״חוליה חלשה״ זה מטאפורה שלא בדיוק נכונה כאן.
" הצטברות של כל ההתנגדויות " זה הצטברות לאורך משמעותי בסופו של דבר ועובי מיקרוני של מוליכים במעגלים החשמליים....oferlaor כתב:בגדול התשובה היא כן, אם אתה מסתכל על התנגדות למשל, אז התנגדות היא לא ״חוליה חלשה״ אל הצטברות של כל ההתנגדויות בדרך ולכן אתה רוצה שקו ההולכה הארוך ביותר יהיה עם התנגדות dc מינימלית בשביל הפסדים מינימליים.
זה לא בדיוק עובד ככה בשטח (כי יש כאן הרבה יותר נסתם התנגדויות) אבל הרעיון של ״חוליה חלשה״ זה מטאפורה שלא בדיוק נכונה כאן....
אני לא בוחר להתעלם ממימד האורך ,אבל מה אורך מעגלים והחיווט שהסיגנל עובר ? אם זה 1-2 מטר במקור ומגבר בעובי ממוצע נגיד 0.5 מ"מ אם לא פחות מזה אז מה עוזר כבל רמקול בעובי 2-4 ו6 מ"מ ....?yairf כתב:א. ממש לא מיקרוני, מדובר בעובי משמעותי, גם על מעגל מודפס.
ב. אתה בוחר להתעלם ממימד האורך, לא ברור למה....
יצא לי פעם לראות רמקול של פארדיים סיגנצ'ור שפורק
מימנו אחד הוופרים,ולהפתעתי החוטים בפנים שחיברו בין
הוופר לקרוס היו חוטים שקונים ברשתות ב2 ש"ח למטר.
וזה חיזק את מה שחשבתי תמיד על כבלים,שזה בלוף
שלא מוסיף כלום.
שלא מוסיף כלום.
אם יורשה לי להעיר, אתה מסיק מסקנות לגבי ההשפעה של כבלים לרמקולים מתוך התבוננות בחוטים בתוך הרמקול.amitbak כתב:יצא לי פעם לראות רמקול של פארדיים סיגנצ'ור שפורק
שלא מוסיף כלום....
לא עדיף שתתן לאוזניים שלך להחליט?
חבר סוגים שונים של כבלים לרמקולים ותהנה מהנסיון.
מקסימום הוכחת לעצמך שבמערכת הנתונה שיש לך, באקוסטיקה שיש לך ולאוזניך - אין שום השפעה של כבלי רמקולים עבורך.
אבל יש מצב שתופתע...
ארז
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
חברה כמו Paradigm או כל חברה גדולה אחרת, קונה כמות של כבלים פי כמה יותר גדולה מאשר רשתות השיווק, הם קונים אותם יש מהיצרן המקורי (לא זה ששם מדבקה נוצצת) לפי ספציפיקציות ולא סתם לפי השם על המדבקה. הצורה החיצונית של אותם כבלים לא רלוונטית כי הם מוחבאים בתוך התיבה, אז אף אחד לא גורם להם להראות כמו כבל אודיופילי.
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
חלק מיצרני הרמקולים מתפארים במותג הכבל בו השתמשו ברמקולים בדיוק בשביל אנשים ששם המותג מרשים אותם. הכבילה הפנימית אינה נראית ואין שום סיבה לעטוף אותה ב"אריזות הממתק" שחלקנו מאוד אוהבים.
הכבילה הפנימית ברמקולים שלי היא של SUPRA.
אני די משוכנע שלא ראית כבל שנראה עלוב ממנו
הכבילה הפנימית ברמקולים שלי היא של SUPRA.
אני די משוכנע שלא ראית כבל שנראה עלוב ממנו
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- ey_cat
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 891
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 7 פעמים
לא מבין גדול בתחום אבל גם בסט-אפ הצנוע שלי הורגש הבדל כאשר חיברתי אינטרקונט איכותי לעומת הפשוטים של ה-2 ש"ח למטר.amitbak כתב:יצא לי פעם לראות רמקול של פארדיים סיגנצ'ור שפורק
שלא מוסיף כלום....
The future ain`t what it used to be