איפה לעזאזל אני אשיג עכשיו לחץ אוויר?!!

איך משהו עובד? למה זה ככה?
sagyle פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2304
שם מלא: שגיא לוי
נתן תודות: 82 פעמים
קיבל תודות: 39 פעמים

שליחה #1 

בעקבות המלצה של נציג מכירות של אייבורי לפני כ6 שנים, עשיתי לעצמי הרגל להגיע כל 4 חודשים לסניף של אייבורי עם המחשב שלי ולנקות אבק עם לחץ אוויר.
כמובן שעד היום הם ממש אמרו כמה זה חשוב לעשות את זה ושמעתי אותם מס' פעמים ממליצים לעשות זאת ללקוחות חודשים. אין ספק שפעולה זו מאריכה את חיי המחשב, הופכת אותו להיות שקט וקר יותר ואכן מומלצת ע"פ המון גורמים בתחום.
מכיוון שגיסי יש גם עסק גדול, יוצא שאם אני כבר שם אני קונה מחשב חדש לעסק / מצפר את המחשב שלי ע"י תוספת זכרון הארד דיסק, דיסק און קי ושאר ירקות. אני לא חושב שהיתה פעם שבאתי ולא קניתי משהו על הדרך.
להפתעתי המרובה לפני כמס' חודשים אייבורי החליטו להסיר את כל המכשירים של הלחץ אוויר משימוש הלקוחות לפחות ב3 סניפים שונים שביקרתי בהם.
כמובן שזו זכותם המלאה, והאפשרות להשתמש בלחץ אוויר הייתה רק צ'ופר מדהים שגם גרם ללקוחות להגיע לסניף על הדרך. אין לי שום תלונות על משהו שנתקבל כצ'ופר בכל מקרה.

השאלה היא מה עושים עכשיו? מאיפה אני אשיג לחץ אוויר לנקות את המחשב? (אל תציעו לי ספריים ב30 ש"ח כי זה ממש לא זה, וניסיתי כבר מספר פעמים)

tvholic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2152
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 74 פעמים

שליחה #2 

אתה תמיד יכול לקפוץ למתקן האופניים השכונתי... :D
של כל דבר עם 4 גלגלים!

ruti_ziv
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #3 

חשוב מאד שיהיה התקן לניטרול הלחות שבבלון לחץ האוויר
(נמצא ברוב הקומפרסורים שבחנויות המחשבים)

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8128
נתן תודות: 418 פעמים
קיבל תודות: 473 פעמים

שליחה #4 

אתה יכול לקנות מיכל קטן שיש בו אוויר דחוס. ( כמו דאורדורנט רק בלי הריח ).
אפשר להשיג בכל חנות למוצרי משרד וגם ב ACE
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

sagyle פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

Lior_M כתב:אתה יכול לקנות מיכל קטן שיש בו אוויר דחוס. ( כמו דאורדורנט רק בלי הריח ).
...
רשמתי כבר בהודעה הראשונה, הספריים האלו לא שווים כלום...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #6 

Lior_M, אני ממש לא ממליץ על אותם מיכלים הנמכרים ב ACE ובחנויות לצרכי משרד וזאת מהסיבה שהם כלל לא מכילים אוויר דחוס אלא פרופאן. יש אפילו אזהרות על נוכחות גז מתלקח במדבקה שעל המיכל.

לפני כמה שנים השתמשתי במיכל כזה בלי לשים לב לעובדה המצערת הזו. אחרי הניקוי, כשמארז המחשב עוד היה פתוח, התיישבתי והדלקתי סיגריה. הלך לי השטיח בבית עד שהבאתי את המטף מהמטבח. העברתי את השטיח לפינת העבודה ואני מזמין את כל מי שלא מאמין לי לביקור כדי שיוכל לראות את הכתמים שנותרו עליו.

מי שצריך אוויר דחוס אני מציע לו ללכת לחנות תחביבים מהסוג שמוכרת כלים ואביזרים לבניית דגמים. בדרך כלל ניתן למצוא שם מיכלים של אוויר דחוס למברשת אוויר. היתרון במיכלים אלו הוא שהם באמת מכילים אוויר ושאותו אוויר גם עבר תחילה דרך מלכודת מים ופילטרים כך שהוא באמת נקי מלחות (חפש מיכלים של חברת TAMIYA).

אפשרות אחרת היא להשתמש בקומפרסור, אבל רוב הקומפרסורים הזולים משתמשים בממברנה פשוטה ואין להם מספיק לחץ לאפשר ניקוי או שהם על בסיס בוכנה ויש להם בעיה של כניסת שמן לקו האוויר. שני הסוגים כמובן סובלים מהצטברות אדי מים בצינור האוויר אם אין להם מלכודת מים. בקיצוןר, פתרון המתאים למי שמכיר ויודע ולא לאחד שסתם צריך אוויר בלחץ פעם בכמה חודשים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #7 

sagyle כתב:
Lior_M כתב:אתה יכול לקנות מיכל קטן שיש בו אוויר דחוס. ( כמו דאורדורנט רק בלי הריח ).
...
רשמתי כבר בהודעה הראשונה, הספריים האלו לא שווים כלום...
...
אני שם לב שאתה מהרצליה. אם זכרוני לא בוגד בי אז בקומת הקרקע של קניון שבעת הכוכבים, בחלק החדש יותר, יש חנות של פאזלים ודגמים. אני חושב שיש להם שם מיכלים של אוויר דחוס שהזכרתי בהודעתי הקודמת.

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #8 

1. אני משתמש בשואב אבק עם פיה קטנה. זה לא טוב באותה המידה ואב עושה עבודה לא רעה.
2. אפשר לקנות מפוח דומה לאלה שמשמשים להעפת עלים בגינות רק יותר קטן. אני לא זוכר איפה ראיתי כאלה למכירה.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

ruti_ziv
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 596
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #9 

למה שלא תקנה קומפרסור זהה לזה שנמצא במעבדות המחשבים?
בסביבות ה-500 ש"ח

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

יש לזה שתי סיבות עיקריות. ראשית, צריך לדעת איזה קומפרסור לקנות. לא כל קומפרסור ב 500 שקלים ייתן אוויר בלחץ הרציף המתאים ללא שמן וללא לחות. בהמשך, למי שלא משתמש בלחץ אוויר כל יום או כל שבוע זה מיותר. חבל על הרעש והמקום.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

sagyle פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

1. אני לא מאמין שקומפרסור תעשייתי כמו של איבורי עןלה 500 ש"ח, וזה גם מוצר ענק (כמו קופסאת קרטון מהגדולות של הובלה)
2. מקום מקום...

אם היה מקום שהיה מוכן לתת לי להעביר לחץ בתשלום סמלי של כ10 ש"ח זה היה פתרון מעולה!

richrach
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2250
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #12 

אמנם זה לא פיתרון מושלם אבל אני משתמש בפן לשיער. שם על דרגה הכי חזקה ומוודא שהאויר שיוצא קר ולא חם.
מעיף את כל שיירי האבק שהצטברו על המאווררים ועל הרכיבים.

agent__smith
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6317
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 144 פעמים

שליחה #13 

+1 לשואב אבק. יעיל באותה מידה ואפילו יותר כי הוא שואב ולא מעיף :wink: ,
רק לוודא שמשתמשים בראש מפלסטיק ולא מתכתי.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!

frankym
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2009
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 61 פעמים

שליחה #14 

sagyle כתב:בעקבות המלצה של נציג מכירות של אייבורי לפני כ6 שנים, עשיתי לעצמי הרגל להגיע כל 4 חודשים לסניף של אייבורי עם המחשב שלי ולנקות אבק עם לחץ אוויר.
כמובן שעד היום הם ממש אמרו כמה זה חשוב לעשות את זה ושמעתי אותם מס' פעמים ממליצים לעשות זאת ללקוחות חודשים. אין ספק שפעולה זו מאריכה את חיי המחשב, הופכת אותו להיות שקט וקר יותר ואכן מומלצת ע"פ המון גורמים בתחום.
מכיוון שגיסי יש גם עסק גדול, יוצא שאם אני כבר שם אני קונה מחשב חדש לעסק / מצפר את המחשב שלי ע"י תוספת זכרון הארד דיסק, דיסק און קי ושאר ירקות. אני לא חושב שהיתה פעם שבאתי ולא קניתי משהו על הדרך.
להפתעתי המרובה לפני כמס' חודשים אייבורי החליטו להסיר את כל המכשירים של הלחץ אוויר משימוש הלקוחות לפחות ב3 סניפים שונים שביקרתי בהם.
כמובן שזו זכותם המלאה, והאפשרות להשתמש בלחץ אוויר הייתה רק צ'ופר מדהים שגם גרם ללקוחות להגיע לסניף על הדרך. אין לי שום תלונות על משהו שנתקבל כצ'ופר בכל מקרה.

השאלה היא מה עושים עכשיו? מאיפה אני אשיג לחץ אוויר לנקות את המחשב? (אל תציעו לי ספריים ב30 ש"ח כי זה ממש לא זה, וניסיתי כבר מספר פעמים)
...

בוא אליי לעסק אני יבואן צעצועים בדרום תל אביב יש לי קומפרסור אתה מוזמן לבוא לנקות אותו בחינם

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #15 

frankym כתב:"
בוא אליי לעסק אני יבואן צעצועים בדרום תל אביב יש לי קומפרסור אתה מוזמן לבוא לנקות אותו בחינם
...
תזהר בסוף גם אני אנצל את ההצעה שלך 8)

frankym
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

דבר איתי בפרטי אם תרצה להגיע (Y)

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3722
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #17 

לדעתי אתם מייחסים חשיבות רבה מדי לניקיון המארז.
כן חשוב לנקות את המארז מאבק כדי לאפשר זרימת אוויר, אבל אין צורך להגזים ולהשתמש בקומפרסור באופן קבוע. במקום כל הטרחה הזאת כבר עדיף לרכוש מארז טוב יותר או לשים פילטרים נגד אבק וזהו.

frankym
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

spacedude כתב:
frankym כתב:"
...
תזהר בסוף גם אני אנצל את ההצעה שלך 8)
...
אחי אלה לא מאיים דבר איתי בפרטי ותגיע

Nba
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10075
נתן תודות: 575 פעמים
קיבל תודות: 593 פעמים

שליחה #19 

frankym כתב:
sagyle כתב:בעקבות המלצה של נציג מכירות של אייבורי לפני כ6 שנים, עשיתי לעצמי הרגל להגיע כל 4 חודשים לסניף של אייבורי עם המחשב שלי ולנקות אבק עם לחץ אוויר.

...

...
אין על האנשים בפורום הזה.. (Y)
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #20 

Nba כתב:
frankym כתב:

...

...
אין על האנשים בפורום הזה.. (Y)
...
צודק ב 100%

שלח תגובה

חזור אל “שאלות בנושאים טכניים”