דף 1 מתוך 1

יציאות אודיו ממחשב קולנוע ביתי

נשלח: 24/10/2010 22:42
על ידי hotshot
אני מניח שזו שאלה די מטופשת אבל בכל זאת.
יש לי מחשב קולנוע ביתי מבוסס לוח אם G41M4-F של MSI שלפי הגדרות היצרן מוציא sound 7.1.
החיבורים הפיזיים היחידים לקול שזיהיתי הם שישה חיבורי פינים (כמו חיבור אזניות) שכרגע אני משתמש רק באחד מהם בכבל שמתפצל לשניים והולך לרסיבר (כמובן שחיבור נוסף הוא למיקרופון, אני לא יודע למה משמשים הארבעה הנותרים). הרסיבר שלי הוא די ישן שלא כולל HDMI ולכן יציאת ה-HDMI יוצאת ישירות לטלויזיה והוגדרה להוציא רק וידאו.

עד עתה זה לא שינה לי כ"כ כיוון שהיו לי רק זוג רמקולים קדמיים. כעת רכשתי זוג אחוריים, סנטר וסאב ורציתי לדעת אם היציאה שבשימוש מוציאה 7.1 או שעליי לרכוש כרטיס קול שממנו יהיו כבר יציאות s/pdif (אופטי או קואקס).

נשלח: 25/10/2010 7:25
על ידי JEXY
האם יש כניסת 7.1 או 5.1 ישירה ברסיבר? או שיש רק כניסות דיגיטאליות וסטריאו אנלוגי?

נשלח: 25/10/2010 7:33
על ידי Catskinner
מה שיש למחשב שלך זה אפשרות להוציא אודיו אנאלוגי ל 7 רמקולים + סאב. רק שזה לא ממש מה שאתה חושב.

הפטנט הזה מסתמך על הדרייבר של רכיב האודיו במחשב שמאפשר דרך המיקסר או עיבוד נתונים של EAX Surround לדמות 7 ערוצי אודיו. זה בעיקר טוב בשביל משחקים והרבה פחות מוצלח עבור מוזיקה. אפשר להשתמש בזה גם עבור אודיו שקודד מלכתחילה ל 5.1 או 7.1 ערוצים אבל זה טיפה מסובך.

כדי להשתמש בזה עבור חיבור לרסיבר כדי להעביר את הערוצים הנפרדים אתה צריךלבצע את הפענוח במחשב (דרך ffdshow למשל) ולחבר את המחשב בכבל נפרד שבנוי מ mini plug 3.5mm ל RCA עבור כל ערוץ. בטוח שיש לך שרטוט והסבר במדריך למשתמש שקיבלת עם לוח האם.

נשלח: 25/10/2010 9:08
על ידי hotshot
יש לי ברסיבר את הכניסות הרגילות של וידאו/אודיו (אדום ולבן לאודיו וצהוב לוידאו) ובנוסף שתי כניסות דיגיטליות (קואקס ואופטית).
האם גם אני יכול להשתמש במתאם הבא למחשב וחיבור אופטי/קואקס לרסיבר במקום ההצעה של catskinner והאם גם במקרה זה עליי לבצע איזה שהם הגדרות ב-ffdshow (שאמנם אני משתמש בו אך לא מכיר אותו ומקבל בהכנעה את ההגדרות שהוצע לי להגדיר באחד המדריכים פה באתר).

http://www.zigzag2000.co.il/catalog/pro ... ep271h0tj6

נשלח: 25/10/2010 9:14
על ידי hotshot
בנוסף, ראיתי שיש גם כבל שממיר מיציאת האוזניות לקואקס. האם זה יוציא 5.1 או שעדיין זה יוציא לי רק 2.1 על גבי הכבל ואצטרך להשתמש בפינים האחרים או במתאם שצירפתי למעלה.

נשלח: 25/10/2010 9:19
על ידי Catskinner
לי אישית נראה שאם המטרה שלך זה לחבר את המחשב לרסיבר כדי ולהעביר אודיו רב ערוצי אז הפתרון הטוב ביותר (לא בהכרח הזול ביותר) הוא אחד מהממירים המסוגלים לקבל HDMI מצד אחד ולהוציא בצד השני HDMI לווידאו ו S/PDIF לאודיו. היו כמה דיונים בנושא הזה בעבר ונדמה לי שגם לחברת ATLONA המיוצגת בארץ יש מתקן כזה.

נשלח: 25/10/2010 9:20
על ידי hotshot
לגבי השאלה האחרונה שלי (על הכבל הממיר), אני מניח שהתשובה תלויה באם יש לי יציאת Stereo SPDIF Digital Out (ואז הכבל לא יספיק) או Multi-channel Digital Out (ואז בצירוף עם mini plug מתאים זה יעבוד).

נשלח: 25/10/2010 9:27
על ידי Catskinner
לא בדיוק. מה שאני מציע זה פתרון המתאים למי שיש לו מחשב עם יציאת HDMI המסוגלת להפיק גם אודיו, אבל שבצד השני אין לו מגבר המסוגל לקבל HDMI.

מהרגע שהכנסת את הממיר לשרשרת זה מאפשר לך להעביר את הווידאו למסך ב HDMI ואת האודיו לרסיבר ב S/PDIF אופטי או קואקסיאלי. מכאן כל מה שנותר זה לבצע את ההגדרות המתאימות לפי המדריך לחיבור מחשב HTPC לרסיבר קולנוע ביתי הנמצא בדביקים של הפורום(פרסום עצמי חסר בושה).

נשלח: 25/10/2010 9:38
על ידי hotshot
Catskinner כתב:לי אישית נראה שאם המטרה שלך זה לחבר את המחשב לרסיבר כדי ולהעביר אודיו רב ערוצי אז הפתרון הטוב ביותר (לא בהכרח הזול ביותר) הוא אחד מהממירים המסוגלים לקבל HDMI מצד אחד ולהוציא בצד השני HDMI לווידאו ו S/PDIF לאודיו. היו כמה דיונים בנושא הזה בעבר ונדמה לי שגם לחברת ATLONA המיוצגת בארץ יש מתקן כזה.
...
אבל זה לא מה שעושה המוצר שצירפתי? אם אני מבין נכון, הוא נותן לי יציאות s/pdif דיגיטליות מה-board במקום היציאות הפשוטות שלי (אמנם לא אודיו שהופרד מיציאת ה-HDMI אבל מספיק טוב בכל זאת, לא?).
הרי כבר היום הגדרתי שהסאונד לא ייצא לי מיציאת ה-HDMI בכרטיס מסך (כי אין לי רסיבר HDMI), פשוט רציתי להוציא כעת 5.1, במקום שני הערוצים. זה גם פתרון מספק מבחינתי (אם ייתן לי 5.1 אמיתי) וגם זול (לפחות עד היום שאחליף את הרסיבר :D ).

נשלח: 25/10/2010 9:47
על ידי Catskinner
לצערך - לא.

מה שצירפת זה Bracket פשוט עם כבל ומחבר שאמור להתחבר לתקע הנמצא על הלוח אם שלך. זה לא יעבוד אם ללוח האם אין אפשרות להפיק S/PDIF ואם אין לו את השקע המתאים בלוח. היות וה Bracket שקישרת מתאים למספר לוחות של Gigabyte ולוח האם שלך הוא תוצרת MSI הייתי אומר שהסיכויים שזה יתאים הם פחות מ 50%.

המוצר שהתכוונתי אליו הוא משהו כזה: http://www.atlona.com/Atlona-HDMI-1.3-A ... pport.html

נשלח: 25/10/2010 13:35
על ידי hotshot
דבר ראשון catskinner, תודה על התשובות המקצועיות.

בנוגע לבעיה שלי, אז אכן באסה גדולה , אני אוודא שבאמת הלוח שלי לא מוציא s/pdif. במידה ואני טועה והוא כן מוציא, אז אנסה למצוא כבל או מתאם מתאים ללוח שלי (אם קיים בכלל). אבל רציתי לשאול על מה שכתבת לי בתגובה הראשונה:
Catskinner כתב: כדי להשתמש בזה עבור חיבור לרסיבר כדי להעביר את הערוצים הנפרדים אתה צריך לבצע את הפענוח במחשב (דרך ffdshow למשל) ולחבר את המחשב בכבל נפרד שבנוי מ mini plug 3.5mm ל RCA עבור כל ערוץ. בטוח שיש לך שרטוט והסבר במדריך למשתמש שקיבלת עם לוח האם.
...
אני מניח שהתכוונת שכל ערוץ במחשב יהיה מחובר ישירות (ע"י mini plug 3.5mm) לרמקול המתאים ולא דרך הרסיבר? טוב זה כנראה לא יקרה, בלאגן מידי :(

במידה והלוח לא מוציא s/pdif, האם יש אפשרות לקנות כרטיס קול שיוציא s/pdif וזהו, או שהכל תלוי בסופו של דבר במה שהלוח מספק?

אם לא יהיה לי פתרון אז אצטרך לחשוב מה עדיף לי, קניית המתאם של Atlona ב- 220$ או רכישת רסיבר חדש (תומך HDMI ואליו אחבר ישירות את יצאת ה-HDMI מכרטיס המסך), אבל זה יצטרך לחכות מעט בגלל בעיית נזילות מזומנים כעת :| .

נשלח: 25/10/2010 16:24
על ידי Catskinner
hotshot כתב: אני מניח שהתכוונת שכל ערוץ במחשב יהיה מחובר ישירות (ע"י mini plug 3.5mm) לרמקול המתאים ולא דרך הרסיבר? טוב זה כנראה לא יקרה, בלאגן מידי :(
.
...
לא חייב להיות אם יש לך ברסיבר אפשרות לקבל את הערוצים. תבדוק בגב הרסיבר אם יש לו שורה של שקעים שמעליהם כתוב "7.1 Audio In" או משהו דומה. אם יש לך, אז הרווחת כי זה אומר שהרסיבר בנוי גם לשמש כ Power Amplifier עבור Pre וכל מה שאתה זקוק לו זה כבלים שבצד אחד יש Mini Plug ובשני שקע RCA

בנוגע לשאלה השניה, אז יש כרטיסים חיצוניים המתחברים ב USB למחשב ושנותנים 5.1 ב S/PDIF. אני פשוט לא כל כך מכיר אותם אבל יודע שהם קיימים ולא יקרים במיוחד.

נשלח: 25/10/2010 17:00
על ידי hotshot
אין לי כניסות כאלה ברסיבר, אבל אכן מצאתי כרטיס חיצוני כמו שציינת במחיר של כ-200ש"ח, כנראה שאלך על זה.

תודה על התשובות והסבלנות