יציאות אודיו ממחשב קולנוע ביתי
אני מניח שזו שאלה די מטופשת אבל בכל זאת.
יש לי מחשב קולנוע ביתי מבוסס לוח אם G41M4-F של MSI שלפי הגדרות היצרן מוציא sound 7.1.
החיבורים הפיזיים היחידים לקול שזיהיתי הם שישה חיבורי פינים (כמו חיבור אזניות) שכרגע אני משתמש רק באחד מהם בכבל שמתפצל לשניים והולך לרסיבר (כמובן שחיבור נוסף הוא למיקרופון, אני לא יודע למה משמשים הארבעה הנותרים). הרסיבר שלי הוא די ישן שלא כולל HDMI ולכן יציאת ה-HDMI יוצאת ישירות לטלויזיה והוגדרה להוציא רק וידאו.
עד עתה זה לא שינה לי כ"כ כיוון שהיו לי רק זוג רמקולים קדמיים. כעת רכשתי זוג אחוריים, סנטר וסאב ורציתי לדעת אם היציאה שבשימוש מוציאה 7.1 או שעליי לרכוש כרטיס קול שממנו יהיו כבר יציאות s/pdif (אופטי או קואקס).
יש לי מחשב קולנוע ביתי מבוסס לוח אם G41M4-F של MSI שלפי הגדרות היצרן מוציא sound 7.1.
החיבורים הפיזיים היחידים לקול שזיהיתי הם שישה חיבורי פינים (כמו חיבור אזניות) שכרגע אני משתמש רק באחד מהם בכבל שמתפצל לשניים והולך לרסיבר (כמובן שחיבור נוסף הוא למיקרופון, אני לא יודע למה משמשים הארבעה הנותרים). הרסיבר שלי הוא די ישן שלא כולל HDMI ולכן יציאת ה-HDMI יוצאת ישירות לטלויזיה והוגדרה להוציא רק וידאו.
עד עתה זה לא שינה לי כ"כ כיוון שהיו לי רק זוג רמקולים קדמיים. כעת רכשתי זוג אחוריים, סנטר וסאב ורציתי לדעת אם היציאה שבשימוש מוציאה 7.1 או שעליי לרכוש כרטיס קול שממנו יהיו כבר יציאות s/pdif (אופטי או קואקס).
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מה שיש למחשב שלך זה אפשרות להוציא אודיו אנאלוגי ל 7 רמקולים + סאב. רק שזה לא ממש מה שאתה חושב.
הפטנט הזה מסתמך על הדרייבר של רכיב האודיו במחשב שמאפשר דרך המיקסר או עיבוד נתונים של EAX Surround לדמות 7 ערוצי אודיו. זה בעיקר טוב בשביל משחקים והרבה פחות מוצלח עבור מוזיקה. אפשר להשתמש בזה גם עבור אודיו שקודד מלכתחילה ל 5.1 או 7.1 ערוצים אבל זה טיפה מסובך.
כדי להשתמש בזה עבור חיבור לרסיבר כדי להעביר את הערוצים הנפרדים אתה צריךלבצע את הפענוח במחשב (דרך ffdshow למשל) ולחבר את המחשב בכבל נפרד שבנוי מ mini plug 3.5mm ל RCA עבור כל ערוץ. בטוח שיש לך שרטוט והסבר במדריך למשתמש שקיבלת עם לוח האם.
הפטנט הזה מסתמך על הדרייבר של רכיב האודיו במחשב שמאפשר דרך המיקסר או עיבוד נתונים של EAX Surround לדמות 7 ערוצי אודיו. זה בעיקר טוב בשביל משחקים והרבה פחות מוצלח עבור מוזיקה. אפשר להשתמש בזה גם עבור אודיו שקודד מלכתחילה ל 5.1 או 7.1 ערוצים אבל זה טיפה מסובך.
כדי להשתמש בזה עבור חיבור לרסיבר כדי להעביר את הערוצים הנפרדים אתה צריךלבצע את הפענוח במחשב (דרך ffdshow למשל) ולחבר את המחשב בכבל נפרד שבנוי מ mini plug 3.5mm ל RCA עבור כל ערוץ. בטוח שיש לך שרטוט והסבר במדריך למשתמש שקיבלת עם לוח האם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
יש לי ברסיבר את הכניסות הרגילות של וידאו/אודיו (אדום ולבן לאודיו וצהוב לוידאו) ובנוסף שתי כניסות דיגיטליות (קואקס ואופטית).
האם גם אני יכול להשתמש במתאם הבא למחשב וחיבור אופטי/קואקס לרסיבר במקום ההצעה של catskinner והאם גם במקרה זה עליי לבצע איזה שהם הגדרות ב-ffdshow (שאמנם אני משתמש בו אך לא מכיר אותו ומקבל בהכנעה את ההגדרות שהוצע לי להגדיר באחד המדריכים פה באתר).
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/pro ... ep271h0tj6
האם גם אני יכול להשתמש במתאם הבא למחשב וחיבור אופטי/קואקס לרסיבר במקום ההצעה של catskinner והאם גם במקרה זה עליי לבצע איזה שהם הגדרות ב-ffdshow (שאמנם אני משתמש בו אך לא מכיר אותו ומקבל בהכנעה את ההגדרות שהוצע לי להגדיר באחד המדריכים פה באתר).
http://www.zigzag2000.co.il/catalog/pro ... ep271h0tj6
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לי אישית נראה שאם המטרה שלך זה לחבר את המחשב לרסיבר כדי ולהעביר אודיו רב ערוצי אז הפתרון הטוב ביותר (לא בהכרח הזול ביותר) הוא אחד מהממירים המסוגלים לקבל HDMI מצד אחד ולהוציא בצד השני HDMI לווידאו ו S/PDIF לאודיו. היו כמה דיונים בנושא הזה בעבר ונדמה לי שגם לחברת ATLONA המיוצגת בארץ יש מתקן כזה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לא בדיוק. מה שאני מציע זה פתרון המתאים למי שיש לו מחשב עם יציאת HDMI המסוגלת להפיק גם אודיו, אבל שבצד השני אין לו מגבר המסוגל לקבל HDMI.
מהרגע שהכנסת את הממיר לשרשרת זה מאפשר לך להעביר את הווידאו למסך ב HDMI ואת האודיו לרסיבר ב S/PDIF אופטי או קואקסיאלי. מכאן כל מה שנותר זה לבצע את ההגדרות המתאימות לפי המדריך לחיבור מחשב HTPC לרסיבר קולנוע ביתי הנמצא בדביקים של הפורום(פרסום עצמי חסר בושה).
מהרגע שהכנסת את הממיר לשרשרת זה מאפשר לך להעביר את הווידאו למסך ב HDMI ואת האודיו לרסיבר ב S/PDIF אופטי או קואקסיאלי. מכאן כל מה שנותר זה לבצע את ההגדרות המתאימות לפי המדריך לחיבור מחשב HTPC לרסיבר קולנוע ביתי הנמצא בדביקים של הפורום(פרסום עצמי חסר בושה).
אבל זה לא מה שעושה המוצר שצירפתי? אם אני מבין נכון, הוא נותן לי יציאות s/pdif דיגיטליות מה-board במקום היציאות הפשוטות שלי (אמנם לא אודיו שהופרד מיציאת ה-HDMI אבל מספיק טוב בכל זאת, לא?).Catskinner כתב:לי אישית נראה שאם המטרה שלך זה לחבר את המחשב לרסיבר כדי ולהעביר אודיו רב ערוצי אז הפתרון הטוב ביותר (לא בהכרח הזול ביותר) הוא אחד מהממירים המסוגלים לקבל HDMI מצד אחד ולהוציא בצד השני HDMI לווידאו ו S/PDIF לאודיו. היו כמה דיונים בנושא הזה בעבר ונדמה לי שגם לחברת ATLONA המיוצגת בארץ יש מתקן כזה....
הרי כבר היום הגדרתי שהסאונד לא ייצא לי מיציאת ה-HDMI בכרטיס מסך (כי אין לי רסיבר HDMI), פשוט רציתי להוציא כעת 5.1, במקום שני הערוצים. זה גם פתרון מספק מבחינתי (אם ייתן לי 5.1 אמיתי) וגם זול (לפחות עד היום שאחליף את הרסיבר
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לצערך - לא.
מה שצירפת זה Bracket פשוט עם כבל ומחבר שאמור להתחבר לתקע הנמצא על הלוח אם שלך. זה לא יעבוד אם ללוח האם אין אפשרות להפיק S/PDIF ואם אין לו את השקע המתאים בלוח. היות וה Bracket שקישרת מתאים למספר לוחות של Gigabyte ולוח האם שלך הוא תוצרת MSI הייתי אומר שהסיכויים שזה יתאים הם פחות מ 50%.
המוצר שהתכוונתי אליו הוא משהו כזה: http://www.atlona.com/Atlona-HDMI-1.3-A ... pport.html
מה שצירפת זה Bracket פשוט עם כבל ומחבר שאמור להתחבר לתקע הנמצא על הלוח אם שלך. זה לא יעבוד אם ללוח האם אין אפשרות להפיק S/PDIF ואם אין לו את השקע המתאים בלוח. היות וה Bracket שקישרת מתאים למספר לוחות של Gigabyte ולוח האם שלך הוא תוצרת MSI הייתי אומר שהסיכויים שזה יתאים הם פחות מ 50%.
המוצר שהתכוונתי אליו הוא משהו כזה: http://www.atlona.com/Atlona-HDMI-1.3-A ... pport.html
דבר ראשון catskinner, תודה על התשובות המקצועיות.
בנוגע לבעיה שלי, אז אכן באסה גדולה , אני אוודא שבאמת הלוח שלי לא מוציא s/pdif. במידה ואני טועה והוא כן מוציא, אז אנסה למצוא כבל או מתאם מתאים ללוח שלי (אם קיים בכלל). אבל רציתי לשאול על מה שכתבת לי בתגובה הראשונה:
במידה והלוח לא מוציא s/pdif, האם יש אפשרות לקנות כרטיס קול שיוציא s/pdif וזהו, או שהכל תלוי בסופו של דבר במה שהלוח מספק?
אם לא יהיה לי פתרון אז אצטרך לחשוב מה עדיף לי, קניית המתאם של Atlona ב- 220$ או רכישת רסיבר חדש (תומך HDMI ואליו אחבר ישירות את יצאת ה-HDMI מכרטיס המסך), אבל זה יצטרך לחכות מעט בגלל בעיית נזילות מזומנים כעת
.
בנוגע לבעיה שלי, אז אכן באסה גדולה , אני אוודא שבאמת הלוח שלי לא מוציא s/pdif. במידה ואני טועה והוא כן מוציא, אז אנסה למצוא כבל או מתאם מתאים ללוח שלי (אם קיים בכלל). אבל רציתי לשאול על מה שכתבת לי בתגובה הראשונה:
אני מניח שהתכוונת שכל ערוץ במחשב יהיה מחובר ישירות (ע"י mini plug 3.5mm) לרמקול המתאים ולא דרך הרסיבר? טוב זה כנראה לא יקרה, בלאגן מידיCatskinner כתב: כדי להשתמש בזה עבור חיבור לרסיבר כדי להעביר את הערוצים הנפרדים אתה צריך לבצע את הפענוח במחשב (דרך ffdshow למשל) ולחבר את המחשב בכבל נפרד שבנוי מ mini plug 3.5mm ל RCA עבור כל ערוץ. בטוח שיש לך שרטוט והסבר במדריך למשתמש שקיבלת עם לוח האם....
במידה והלוח לא מוציא s/pdif, האם יש אפשרות לקנות כרטיס קול שיוציא s/pdif וזהו, או שהכל תלוי בסופו של דבר במה שהלוח מספק?
אם לא יהיה לי פתרון אז אצטרך לחשוב מה עדיף לי, קניית המתאם של Atlona ב- 220$ או רכישת רסיבר חדש (תומך HDMI ואליו אחבר ישירות את יצאת ה-HDMI מכרטיס המסך), אבל זה יצטרך לחכות מעט בגלל בעיית נזילות מזומנים כעת
- Catskinner
- חבר במועדון HT

לא חייב להיות אם יש לך ברסיבר אפשרות לקבל את הערוצים. תבדוק בגב הרסיבר אם יש לו שורה של שקעים שמעליהם כתוב "7.1 Audio In" או משהו דומה. אם יש לך, אז הרווחת כי זה אומר שהרסיבר בנוי גם לשמש כ Power Amplifier עבור Pre וכל מה שאתה זקוק לו זה כבלים שבצד אחד יש Mini Plug ובשני שקע RCAhotshot כתב: אני מניח שהתכוונת שכל ערוץ במחשב יהיה מחובר ישירות (ע"י mini plug 3.5mm) לרמקול המתאים ולא דרך הרסיבר? טוב זה כנראה לא יקרה, בלאגן מידי![]()
....
בנוגע לשאלה השניה, אז יש כרטיסים חיצוניים המתחברים ב USB למחשב ושנותנים 5.1 ב S/PDIF. אני פשוט לא כל כך מכיר אותם אבל יודע שהם קיימים ולא יקרים במיוחד.