Nunatak
אתה מתכוון לכך שישנן קבוצות נשים המכנות עצמן פמיניסטיות,
אך בפועל הן מובילות שוביניזם נשי (הקוטב הנגדי של שוביניזם גברי).
כן, יש גם כאלה, וכן הן הרעשניות במיוחד, וכן בעיקר מסיבות נזק לרעיון הפמיניזם (שכמו כל רעיון אידיאלי - קל להפוך אותו למלחמת חורמה).
בכלל, אם תשאל אותי - רעיון שמטרתו אידיליה מוחלטת או רעיון שמציג את עצמו כמוביל לאידיליה מוחלטת - מועד לכישלון.
ע"ע קומוניזם, סוציאליזם, דמוקרטיה סוציאלית, תורת הגזע וגזענות בכלל, פאשיזם, דת, כתות למיניהן וכו'.
לכל מי שתוהה לגבי ההודעות המוזרות של הנשים בפייסבוק
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
Catskinner כתב: זה מין מונולוג שחוזר על עצמו על המוטיב של "אני לא מאמינה....מה את אומרת...אז מה הוא עשה?....חכי שאני אספר את זה ל XYZ...אני לא מאמינה...מה את אומרת..."...
על זה חברות הטלפוניה חיות כבר 125 שנה.
גבר ממוצע מסכם ב 12 שניות את מה שיש לו להגיד.
אישה - שעה ו 12 דקות על אותו נושא.
Nunatak,
גם אם ניקח את ההגדרה שלך לפמיניזם (למרות שקידום אקטיבי של מעמד האישה זה לא הכרחי, אבל אומנם נתמך על ידי הרבה פמיניסטים), אני לא מבין איך זה בפועל ההיפך משובניזם גברי.
שני המושגים אפילו לא חיים באותו מישור. שובניזם גברי זה התיחסות של גברים אל נשים כאל נחותות, בעוד שפמיניזם זוהי גישה/תנועה לשינויים בפועל בחברה. כלומר, האחד מתאר התנהגות והשני מתאר דיעה/גישה/תנועה לגבי חוקים ותפיסות בחברה.
ספציפית, פמינסטיות (ופמינסטים) לא טוענים לעליונות המין הנשי על הגברי (חוץ מכמה חריגים, אבל חריגים תמיד יש). הם דורשים שיוויון זכויות והזדמנויות לנשים. ואגב, רוב השובניסטים גם לא מתנגדים לכך.
גם אם ניקח את ההגדרה שלך לפמיניזם (למרות שקידום אקטיבי של מעמד האישה זה לא הכרחי, אבל אומנם נתמך על ידי הרבה פמיניסטים), אני לא מבין איך זה בפועל ההיפך משובניזם גברי.
שני המושגים אפילו לא חיים באותו מישור. שובניזם גברי זה התיחסות של גברים אל נשים כאל נחותות, בעוד שפמיניזם זוהי גישה/תנועה לשינויים בפועל בחברה. כלומר, האחד מתאר התנהגות והשני מתאר דיעה/גישה/תנועה לגבי חוקים ותפיסות בחברה.
ספציפית, פמינסטיות (ופמינסטים) לא טוענים לעליונות המין הנשי על הגברי (חוץ מכמה חריגים, אבל חריגים תמיד יש). הם דורשים שיוויון זכויות והזדמנויות לנשים. ואגב, רוב השובניסטים גם לא מתנגדים לכך.
משה
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
שנה שעברה זה היה צבע החזיה. כל הבנות כתבו צבע...
היום, יום אחרי הסטטוסים, הרבה בנות פרסמו קישור לתמונות של פריס הילטון ללא חלק עליון על מנת להעלות את המודעות למחלה האיומה הזאת...
היום, יום אחרי הסטטוסים, הרבה בנות פרסמו קישור לתמונות של פריס הילטון ללא חלק עליון על מנת להעלות את המודעות למחלה האיומה הזאת...