לכל מי שתוהה לגבי ההודעות המוזרות של הנשים בפייסבוק
-
AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
אז ככה,
כל העניין הוא פרסומת סמויה למודעות לסרטן השד.
כל בנות הפייסבוק קיבלו הודעה שבה הן מתבקשות לרשום בסטטוס שלהן את המקום שבו הן אוהבות לשים את התיק כשהן חוזרות הביתה.
רק מה, הן התבקשו שלא לציין שמדובר בתיק.
ז"א, שאם הן אוהבות לשים את התיק על הרצפה אז הן תרשומנה: "אני אוהבת על הרצפה".
וכך קיבלנו חבורת בנות לא קטנה שמישהו החליט בשבילן שזה יהיה נחמד אם הן ישתפו את כל העולם במיקום שהן הכי אוהבות.........
..........
..........
..........
לשים בו את התיק.
סתם, לידיעת כל התוהים...
כל העניין הוא פרסומת סמויה למודעות לסרטן השד.
כל בנות הפייסבוק קיבלו הודעה שבה הן מתבקשות לרשום בסטטוס שלהן את המקום שבו הן אוהבות לשים את התיק כשהן חוזרות הביתה.
רק מה, הן התבקשו שלא לציין שמדובר בתיק.
ז"א, שאם הן אוהבות לשים את התיק על הרצפה אז הן תרשומנה: "אני אוהבת על הרצפה".
וכך קיבלנו חבורת בנות לא קטנה שמישהו החליט בשבילן שזה יהיה נחמד אם הן ישתפו את כל העולם במיקום שהן הכי אוהבות.........
..........
..........
..........
לשים בו את התיק.
סתם, לידיעת כל התוהים...
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לא שמתי לב לכלום. שוב הוכחה לכך שאני לא מחובר לחוויה הישראלית ולמה שקורה סביבי בארץ.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

זו הוכחה רק לכך שאתה בקבוצת גילאים אחרת...Catskinner כתב:לא שמתי לב לכלום. שוב הוכחה לכך שאני לא מחובר לחוויה הישראלית ולמה שקורה סביבי בארץ....
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני מבטיח לך שגם לפני 20 שנה לא הייתי שם לב.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

לפני 20 שנה לא היה פייסבוק
FYI - http://www.mako.co.il/video-blogs-maaya ... =978777604
FYI - http://www.mako.co.il/video-blogs-maaya ... =978777604
יש משהוא בדבריה...אז הנה, גם אנחנו מדברים על סרטן השד - בערך. אבל על מה השיחה כאן, בעצם? על כמה זה דוחה שילדה בת 13 כותבת בשורת הסטטוס שלה "אני אוהבת את זה באמבטיה", לפלצותם של הוריה, שאינם מספיק מעודכנים בטרנדים האחרונים בפרסום ויראלי? ואם כבר נוצר מומנטום, למה הוא לא מנוצל למטרות קצת יותר אפקטיביות? למשל, מידע על המחלה ובדיקות מוקדמות, אפילו הפניה לעמוד בו נוכל לתרום כסף?...
-
AviBiton
- גורו HTmobile

אמנם לא ציינתי את זה בפוסט הפותח, אבל אישית, גם אני לא אהבתי את השיטה הזולה הזו, מה גם שבינתיים (זה בטח יבוא מתישהו) אין שום אינדיקציה שמדובר בתעלול להעלאת המודעות לסרטן השד, ובזמן הזה, כולנו בטוחים שכל בנות ישראל החליטו להשתולל.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
בפעם הראשונה שראיתי הודעה כזו הייתה לפני שבוע ומשהו, כשהייתי במילואים (גולש מהאייפון).
לא הייתי מודע עדיין לקמפיין המטופש משהו ולכן נלחצתי קצת, מכיוון שההודעה הייתה מהשותפה שלי שכתבה :
"אני אוהבת את זה על שולחן האוכל"
מכיוון שמדובר באותה השותפה שכתבה את הפתק המוכר מביקורת שעון האודיופילים, זה בהחלט היה מלחיץ משהו
לא הייתי מודע עדיין לקמפיין המטופש משהו ולכן נלחצתי קצת, מכיוון שההודעה הייתה מהשותפה שלי שכתבה :
"אני אוהבת את זה על שולחן האוכל"
מכיוון שמדובר באותה השותפה שכתבה את הפתק המוכר מביקורת שעון האודיופילים, זה בהחלט היה מלחיץ משהו
-
AviBiton
- גורו HTmobile

הייתי חייב להעלות את התגובה הזו מהפייסבוק, צינזרתי את שם המשתמש והתמונה, אבל לא את ההודעה, אם יש למישהו בעיה עם השפה, תודיעו לי בפרטי ואני אוריד את זה, אבל זה בדיוק מה שאני חושב ולא יכולתי לנסח את זה בצורה טובה יותר.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

תראה, אם מותר לסטות מהנושא של ההודעה הראשונה, אז הפמיניזם לא עשה בהכרח טוב לנשים. נכון שהוא מאפשר לנשים שרוצות בכך לצאת ולהתקדם בחיים, אבל עדיין דורשים מהן למלא אחר התפקידים הנשיים המסורתיים מבלי שיוכלו להנות מהפריבילגיות המסורתיות.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

אני אוהב על מסך המחשב ועל הדף הראשי של הפורום.... 
catskinner,
בהמשך לסטייה מהנושא, אפשר להגיד בדומה, על אותו משקל:
ביטול העבדות בארה"ב לא עשה בהכרח טוב לשחורים. נכון שהוא מאפשר לשחורים שרוצים בכך לקדם את עצמם לפי רצונם החופשי, אבל עדיין למעשה עדיין רובם מוגבלים על ידי החברה מלהתקדם וגם, מכיוון שאין חוקים מפלים, מאשימים אותם במצבם.
בתקופה שממש אחרי ביטול העבדות הרבה שחורים סבלו חרפת רעב שלא הייתה מנת חלקם כשהיו עבדים.
השאלה היא לא מה מצב הנשים (או השחורים) בפועל עכשיו. חברות משתנות לאט. השאלה היא האם יש צדק ברמה העקרונית, מה שמאפשר במשך הזמן גם לממש את הצדק באופן מעשי.
בתקופת המעבר הארוכה, עם כל העיוותים, תמיד יהיו מצבים שבהם "היה יותר טוב קודם".
בהמשך לסטייה מהנושא, אפשר להגיד בדומה, על אותו משקל:
ביטול העבדות בארה"ב לא עשה בהכרח טוב לשחורים. נכון שהוא מאפשר לשחורים שרוצים בכך לקדם את עצמם לפי רצונם החופשי, אבל עדיין למעשה עדיין רובם מוגבלים על ידי החברה מלהתקדם וגם, מכיוון שאין חוקים מפלים, מאשימים אותם במצבם.
בתקופה שממש אחרי ביטול העבדות הרבה שחורים סבלו חרפת רעב שלא הייתה מנת חלקם כשהיו עבדים.
השאלה היא לא מה מצב הנשים (או השחורים) בפועל עכשיו. חברות משתנות לאט. השאלה היא האם יש צדק ברמה העקרונית, מה שמאפשר במשך הזמן גם לממש את הצדק באופן מעשי.
בתקופת המעבר הארוכה, עם כל העיוותים, תמיד יהיו מצבים שבהם "היה יותר טוב קודם".
משה
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
פמיניזם היא הקיצון הנגדי של שוביניזם, אי אפשר להצדיק תמיכה ברעה חולה אחת רק כדי להיפטר מאחרת.
או שהולכים על שיווין מלא עם התחשבות בהבדלים פיזיים/פסיכולוגיים שהוכחו מדעית תוך כדי בעיטה הגונה ואפס סובלנות כלפי מוסכמיות חברתיות ארכאיות שזמנן חלף מן העולם או שלא, אבל אין שום דבר בפמיניזם שעדיף על שוביניזם.
או שהולכים על שיווין מלא עם התחשבות בהבדלים פיזיים/פסיכולוגיים שהוכחו מדעית תוך כדי בעיטה הגונה ואפס סובלנות כלפי מוסכמיות חברתיות ארכאיות שזמנן חלף מן העולם או שלא, אבל אין שום דבר בפמיניזם שעדיף על שוביניזם.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

Nunatak. זה סוציאליזם לא פמיניזם. ודרך אגב, הניסוי הגדול ביותר בסוציאליזם חברתי הסתיים לפני 19 שנה בכישלון מוחץ.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

נחזור לעינייננו.
אני לא מבין נשים.
זה לא שאני לא אוהב אותן, נהפוך הוא, אבל אני פשוט לא מבין אותן - או שעדיף להגיד אני לא מאמין למה שאני שומע כשבמקרה אני זוכה לשמוע שיח נשים כשהן חושבות שאין גברים בסביבה. מי שלא מאמין לי כדאי שיקשיב לבת/אחות/חברה כשהיא מדברת בטלפון עם חברה שלה. זה מין מונולוג שחוזר על עצמו על המוטיב של "אני לא מאמינה....מה את אומרת...אז מה הוא עשה?....חכי שאני אספר את זה ל XYZ...אני לא מאמינה...מה את אומרת..."
אני לא מבין נשים.
זה לא שאני לא אוהב אותן, נהפוך הוא, אבל אני פשוט לא מבין אותן - או שעדיף להגיד אני לא מאמין למה שאני שומע כשבמקרה אני זוכה לשמוע שיח נשים כשהן חושבות שאין גברים בסביבה. מי שלא מאמין לי כדאי שיקשיב לבת/אחות/חברה כשהיא מדברת בטלפון עם חברה שלה. זה מין מונולוג שחוזר על עצמו על המוטיב של "אני לא מאמינה....מה את אומרת...אז מה הוא עשה?....חכי שאני אספר את זה ל XYZ...אני לא מאמינה...מה את אומרת..."
- Nunatak
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3722
- שם מלא: nunatak
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
לא הובנתי נכון. אני מדבר על שיוויון זכויות/חובות בין המינים, לא על שום דבר אחר.Catskinner כתב:Nunatak. זה סוציאליזם לא פמיניזם. ודרך אגב, הניסוי הגדול ביותר בסוציאליזם חברתי הסתיים לפני 19 שנה בכישלון מוחץ....
moco,
אני יודע טוב מאד מה זה פמיניזם.
על הנייר זה אומר להגיע למצב של שיוויון זכויות ע"י קידום מעמד הנשים בחברה, בפועל זה ההפך משוביניזם גברי.