רגישות לקשתות DLP
היום הייתי בכנס ובאחת ההרצאות הבחנתי בלי סוף בקשתות.
לאחר ההרצאה הלכתי לרשום את דגם המקרן מתוך סקרנות כדי לוודא אח"כ שמדובר במקרן מיושן (כי קראתי פה שהבעיה נהפכה למינורית עם שיפור המקרנים).
אז המקרן הוא Sharp Notevision XG-MB70X שמסתבר שהוא חדש וגם לא זול במיוחד. לגלגל הצבע 4 סגמנטים ומהירות 3x.
האם אני רגיש במיוחד או שהפרמטרים הנ"ל הם עדיין לא מספיק טובים להחליש את התופעה?
חשוב לציין שהמקרן מוקם מאחורי המסך ומאיפה שישבתי היה לי קו ראייה ישיר (בזוית כמובן) למקרן. האם זה מגביר את התופעה והניסיון שלי מהיום כלל לא רלוונטי למצב הרגיל בקולנוע ביתי שהמקרן בכלל לא בשדה הראייה?
לאחר ההרצאה הלכתי לרשום את דגם המקרן מתוך סקרנות כדי לוודא אח"כ שמדובר במקרן מיושן (כי קראתי פה שהבעיה נהפכה למינורית עם שיפור המקרנים).
אז המקרן הוא Sharp Notevision XG-MB70X שמסתבר שהוא חדש וגם לא זול במיוחד. לגלגל הצבע 4 סגמנטים ומהירות 3x.
האם אני רגיש במיוחד או שהפרמטרים הנ"ל הם עדיין לא מספיק טובים להחליש את התופעה?
חשוב לציין שהמקרן מוקם מאחורי המסך ומאיפה שישבתי היה לי קו ראייה ישיר (בזוית כמובן) למקרן. האם זה מגביר את התופעה והניסיון שלי מהיום כלל לא רלוונטי למצב הרגיל בקולנוע ביתי שהמקרן בכלל לא בשדה הראייה?
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
זה לא קשור לכמה ישן המקרן.
זה כן קשור למהירות גלגל הצבעים ולכמות הסגמנטים .
X3 זה לא רע (יש יותר טוב) אבל 4 סגמנטים זה רע מאוד (3 צבעים ואחד שקוף).
לקו הישיר או לזה שהוא היה מאחורי המסך אין משמעות.
אתה לא יותר מידי רגיש כי בסה"כ הבחנת בזה, לא קיבלת בחילות או הקאות או כאבי ראש או צריבות בעיניים.
לדעתי אחרי צפייה ממושכת של כמה שעות טובות, אתה כבר לא תבחין בזה.
זה כן קשור למהירות גלגל הצבעים ולכמות הסגמנטים .
X3 זה לא רע (יש יותר טוב) אבל 4 סגמנטים זה רע מאוד (3 צבעים ואחד שקוף).
לקו הישיר או לזה שהוא היה מאחורי המסך אין משמעות.
אתה לא יותר מידי רגיש כי בסה"כ הבחנת בזה, לא קיבלת בחילות או הקאות או כאבי ראש או צריבות בעיניים.
לדעתי אחרי צפייה ממושכת של כמה שעות טובות, אתה כבר לא תבחין בזה.
ברור לי שזה לא קשור ישירות לגיל המקרן, חשבתי רק שבדגמים החדשים יותר יהיה שיפור.
לגבי זה שזה יעבור לאחר כמה שעות זה לא תופס אצלי. היה ברשותי מקרן DLP ישן למשך כחודשיים ולא התרגלתי והמשכתי להבחין.
יש לציין שאני לא סובל מהתופעות הלא נעימות שציינת אבל זה שאני רואה קשתות מסית לי את הריכוז.
זה קרה עוד לפני שידעתי שזו תופעה ידועה, עוד בעידן התמימות, לפני שנכנסתי לקטע המזוכיסטי של לזהות ארטיפקטים במקרנים.
לגבי זה שזה יעבור לאחר כמה שעות זה לא תופס אצלי. היה ברשותי מקרן DLP ישן למשך כחודשיים ולא התרגלתי והמשכתי להבחין.
יש לציין שאני לא סובל מהתופעות הלא נעימות שציינת אבל זה שאני רואה קשתות מסית לי את הריכוז.
זה קרה עוד לפני שידעתי שזו תופעה ידועה, עוד בעידן התמימות, לפני שנכנסתי לקטע המזוכיסטי של לזהות ארטיפקטים במקרנים.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: