XTREAMER - אני על סף ייאוש... כל הזמן נתקע! עזרה!
שלום רב!
מלכתחילה קניתי את ה X במטרה להזרים מדיה ממחשב אחר ברשת.
קצת נתונים טכניים:
FW: 2.4.2
רשת קווית דרך ראוטר LYNKSYS 54GL
המדיה מוזרמת ממחשב עם WINDOWS 7 באמצעות פרוטוקול NFS (עם התוכנה HANEWIN NFS)
ביטלתי כל מה שניתן וקשור לצריכת חשמל או משהו שעשוי להשפיע בצד המחשב וHD שלו...
וזה פשוט בלתי נסבל! עוד לא הצלחתי לראות סרט אחד מבלי שנתקע לי, מדובר במספר סרטים ב 1080P, שבוודאות עובדים אצל חברים ב X.
כאשר חיברתי HD חיצוני - המצב היה טוב יותר משמעותית, אבל אז אני מפספס את כל המטרה המקורית שלשמה קניתי את הסטרימר.
אני נואש! מאוכזב! יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות?!?!?!?!
שמוליק
מלכתחילה קניתי את ה X במטרה להזרים מדיה ממחשב אחר ברשת.
קצת נתונים טכניים:
FW: 2.4.2
רשת קווית דרך ראוטר LYNKSYS 54GL
המדיה מוזרמת ממחשב עם WINDOWS 7 באמצעות פרוטוקול NFS (עם התוכנה HANEWIN NFS)
ביטלתי כל מה שניתן וקשור לצריכת חשמל או משהו שעשוי להשפיע בצד המחשב וHD שלו...
וזה פשוט בלתי נסבל! עוד לא הצלחתי לראות סרט אחד מבלי שנתקע לי, מדובר במספר סרטים ב 1080P, שבוודאות עובדים אצל חברים ב X.
כאשר חיברתי HD חיצוני - המצב היה טוב יותר משמעותית, אבל אז אני מפספס את כל המטרה המקורית שלשמה קניתי את הסטרימר.
אני נואש! מאוכזב! יש למישהו רעיון מה אפשר לעשות?!?!?!?!
שמוליק
אני יכול להגיד לך שהנתב מאפשר לי לנגן בלפטופ סרט שנמצא על הנייח ב 720P בלי שום בעיה... (לא קשור לאקסטרימר....)kaplaey2 כתב:יכול להיות ה LYNKSYS 54GL תנסה עם כבל מוצלב! אם כן תעיף אותו לאלף עזאזל (כמו שאני עשיתי!)...
כלומר מנגן ב G סרטי 720P ולפעמים אפילו 1080P - תלוי כמה קרובים אליו....
הנתב הזה מעולה, אין עליו.
אבל חשבתי שאולי יש בעיה נקודתית איתו מול האקסטרימר....
לא הבנתי, אתה ממליץ לנסות עם כבל מוצלב (גם ככה הנתב עושה CROSS - לא?)drorar כתב:תנסה להעביר קובץ בFTP ותראה לאיזה קצב אתה מגיע, ככה תדע בוודאות אם הבעיה היא ברשת או באיך שעשית mount...
ולמה החלפת את הלינקסיס בסופו של דבר? האם היתה לך איתו בעיה באקסטרימר?
תוכל בבקשה לכתוב כאן איך לבצע את הבידקה בצד המחשב ובצד ה-X?shmulik05 כתב:אני יכול להגיד לך שהנתב מאפשר לי לנגן בלפטופ סרט שנמצא על הנייח ב 720P בלי שום בעיה... (לא קשור לאקסטרימר....)kaplaey2 כתב:יכול להיות ה LYNKSYS 54GL תנסה עם כבל מוצלב! אם כן תעיף אותו לאלף עזאזל (כמו שאני עשיתי!)...
כלומר מנגן ב G סרטי 720P ולפעמים אפילו 1080P - תלוי כמה קרובים אליו....
הנתב הזה מעולה, אין עליו.
אבל חשבתי שאולי יש בעיה נקודתית איתו מול האקסטרימר.......
אוקיי, עשיתי בדיקת FTP. המצב בקנטים לדעתי, מצ"ב תמונת מסך של העברת קובץ בגודל 5GB באמצעות רשת קווית.
הייתי מצפה לראות כמה עשרות Mbit - במקום זה יש כמה עשרות קילוביטים עלובים.
אציין שבשניות הראשונות הקצב היה 8-10 מגהביט ומיד ירד לאיזור ה80 קילוביט.
יכול להיות שאולי הכבל רשת דפוק? ראוטר יכול לגרום עד כדי כך לבעיות? אולי החיבור בין הכבל לשקע?
מחכה לתשובתכם.
הייתי מצפה לראות כמה עשרות Mbit - במקום זה יש כמה עשרות קילוביטים עלובים.
אציין שבשניות הראשונות הקצב היה 8-10 מגהביט ומיד ירד לאיזור ה80 קילוביט.
יכול להיות שאולי הכבל רשת דפוק? ראוטר יכול לגרום עד כדי כך לבעיות? אולי החיבור בין הכבל לשקע?
מחכה לתשובתכם.
בעצם, עכשיו כשאני מסתכל שוב בצילום מסך - ה FTP עובר במהירות 60.3 KB/s ולא Kb/s
אבל עדיין, 60KB שווה ל 680Kbit = קצת יותר מחצי Mbit - בקיצור, לא משהו בכל מקרה....
יש לי הרגשה שהבעיה מגיעה מכיוון התשתית (מחשב-שקע-כבל-ראוטר-כבל-שקע-אקסטרימר)
אני הולך לחבר את המחשב וה-X דרך סוויצ' פשוט ולבדוק שוב ביצועים ב FTP.
שאלה נוספת, האם ייתכן שהבעיה היא בהקשחת כרטיסי רשת שיהיה על full-duplex 100? כרגע המחשב הוא על אוטומטי (פשוט לשנות) - אבל איך מקשיחים בצד של האקסטרימר? יש גישה לעבודה בקונסול בלינוקס במכשיר הזה?
שמוליק
אבל עדיין, 60KB שווה ל 680Kbit = קצת יותר מחצי Mbit - בקיצור, לא משהו בכל מקרה....
יש לי הרגשה שהבעיה מגיעה מכיוון התשתית (מחשב-שקע-כבל-ראוטר-כבל-שקע-אקסטרימר)
אני הולך לחבר את המחשב וה-X דרך סוויצ' פשוט ולבדוק שוב ביצועים ב FTP.
שאלה נוספת, האם ייתכן שהבעיה היא בהקשחת כרטיסי רשת שיהיה על full-duplex 100? כרגע המחשב הוא על אוטומטי (פשוט לשנות) - אבל איך מקשיחים בצד של האקסטרימר? יש גישה לעבודה בקונסול בלינוקס במכשיר הזה?
שמוליק
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2337
- נתן תודות: 126 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
חיובי! העפתי את ה LINKSYS בגלל קצבי רשת עלובים!
עכשיו יקומו כל החכמים ויספרו לי שלא קינפגתי אותו כראוי וכאלו, אבל...
החלפתי בנתב של TP-LINK עובד כמו "נינט" הסוף לכל הבעיות,
אין סרטים מגמגמים, קצבי העברות של 10\11 מגה לשניה על רשת 100 קווית
בדיקה עם כבל מוצלב (למרות שלא אידיאלי אבל יכול לתת כיוון) - תן כתובות קבועות על אותו מרווח אחד למחשב ואחד לסטרימר, לדוגמא מחשב על 192.168.1.110 והסטרימר על 192.168.1.111 שניהם על 255.255.255.0 לא צריך Gateway ותעביר קובץ)
החיים דבש!
עכשיו יקומו כל החכמים ויספרו לי שלא קינפגתי אותו כראוי וכאלו, אבל...
החלפתי בנתב של TP-LINK עובד כמו "נינט" הסוף לכל הבעיות,
אין סרטים מגמגמים, קצבי העברות של 10\11 מגה לשניה על רשת 100 קווית
בדיקה עם כבל מוצלב (למרות שלא אידיאלי אבל יכול לתת כיוון) - תן כתובות קבועות על אותו מרווח אחד למחשב ואחד לסטרימר, לדוגמא מחשב על 192.168.1.110 והסטרימר על 192.168.1.111 שניהם על 255.255.255.0 לא צריך Gateway ותעביר קובץ)
החיים דבש!
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

אני ממליץ להוציא את הנתב מהמשוואה, בשביל לבדוק אם הבעיה היא בו או לא...לא הבנתי, אתה ממליץ לנסות עם כבל מוצלב (גם ככה הנתב עושה CROSS - לא?)
ולמה החלפת את הלינקסיס בסופו של דבר? האם היתה לך איתו בעיה באקסטרימר?...
כבל מוצלב בין נקודה א' לנקודה ב' בשביל תקשורת - הכי נקי (לא אידיאלי) שיכול להיות
לפי התוצאה נדע איך להמשיך הלאה...
להלן ממצאי הבדיקה: (לא מעודד)
אוקיי,
חיברתי מחשב עם כבל מוצלב לאקסטרימר (גם כבל רגיל עבד אבל לא משנה - לא היה הבדל)
הגדרתי את הכרטיס רשת במחשב על full duplex 100 וגם half duplex 100 במקום אוטומטי.
בשניות הראשונות היה קצב של 10 MB/s ואחרי כמה שניות האקסטרימר איתחל את עצמו ונתקע. רק ניתוק מהחשמל עורר אותו לחיים. מספר פעמים הוא התרסט וחזר לעצמו לתפריט הראשי. זה קרה מספר פעמים.
לא ראוטר, לא שקעים וכבלים בדרך - פשוט אחד מול השני!
אופציה יחידה שאני יכול לחשוב עליה (שני המחשבים הם windows 7) היא אולי משהו בנושא הקשחת כרטיס רשת על full duplex 100 שצריך לעשות גם בצד של האקסטרימר.
מישהו יודע איך עושים זאת?
אגב, לא נראה שזה היה אמור להשפיע אבל ניסיתי גם להוריד את הפיירוול...
יכול להיות שיש בעיה באקסטרימר????
שמוליק
חיברתי מחשב עם כבל מוצלב לאקסטרימר (גם כבל רגיל עבד אבל לא משנה - לא היה הבדל)
הגדרתי את הכרטיס רשת במחשב על full duplex 100 וגם half duplex 100 במקום אוטומטי.
בשניות הראשונות היה קצב של 10 MB/s ואחרי כמה שניות האקסטרימר איתחל את עצמו ונתקע. רק ניתוק מהחשמל עורר אותו לחיים. מספר פעמים הוא התרסט וחזר לעצמו לתפריט הראשי. זה קרה מספר פעמים.
לא ראוטר, לא שקעים וכבלים בדרך - פשוט אחד מול השני!
אופציה יחידה שאני יכול לחשוב עליה (שני המחשבים הם windows 7) היא אולי משהו בנושא הקשחת כרטיס רשת על full duplex 100 שצריך לעשות גם בצד של האקסטרימר.
מישהו יודע איך עושים זאת?
אגב, לא נראה שזה היה אמור להשפיע אבל ניסיתי גם להוריד את הפיירוול...
יכול להיות שיש בעיה באקסטרימר????
שמוליק
מסקנות עד כה - יש סיכוי שנפתרה הבעיה
1. העברת נפחים גדולים ב FTP (לפחות ע"י FileZila) גורמת לקפיאת ה X - נבדק אצל חבר עם גירסת 2.4.2 גם כן, ראוטר של TPLINK. כנראה שזה באג.
2. הקשחת כרטיס רשת בצד המחשב ל FullDuplex 100 + נסיון שאני מקווה שהצליח להקשיח את הכרטיס בצד ה-X הביא לקפיצה בביצועים, מכמה מאות קילובתים - לכ 10-12 מגהביט - בהעברה ב FTP. (ההקשחה ב X נעשתה ע"י קומבינה לחיבור בTELNET ועבודה על הלינוקס של ה X. נבדק בחיבור ישיר בין מחשב ל-X ובאמצעות הראוטר בתצורה שפורטה לעיל.
3. כרגע נתתי לסרט עליזה בארץ הפלאות לרוץ (30GB blueray) - ואדווח אם שרד את הניגון ללא קפיאות.
4. מסתמן שהבעיה לא היתה בראוטר / כבילה.
עד כאן בנתיים,
שמוליק
2. הקשחת כרטיס רשת בצד המחשב ל FullDuplex 100 + נסיון שאני מקווה שהצליח להקשיח את הכרטיס בצד ה-X הביא לקפיצה בביצועים, מכמה מאות קילובתים - לכ 10-12 מגהביט - בהעברה ב FTP. (ההקשחה ב X נעשתה ע"י קומבינה לחיבור בTELNET ועבודה על הלינוקס של ה X. נבדק בחיבור ישיר בין מחשב ל-X ובאמצעות הראוטר בתצורה שפורטה לעיל.
3. כרגע נתתי לסרט עליזה בארץ הפלאות לרוץ (30GB blueray) - ואדווח אם שרד את הניגון ללא קפיאות.
4. מסתמן שהבעיה לא היתה בראוטר / כבילה.
עד כאן בנתיים,
שמוליק
- kaplaey2
-
- חבר ותיק

נו אתה רואה יש התקדמות!
עכשיו אנחנו יודעים שזה או האקסטרימר ואו המחשב...
הראוטר שלך הוכרז "חף מפשע"
יש לך נייד שלך ואו אחד שאתה יכול להביא בשביל לבדוק העתקה ממנו אל האקסטרימר?
ככה תוכל לעשות אלימינציה לבעיות במחשב!
יכול להיות ששווה להתקין קושחת חרום על האקסטרימר ולרדת בגרסה...
יכול להיות ששווה להתקין קושחת חרום על האקסטרימר ולרדת בגרסה...
לא ציינתי זאת קודם, אבל את בדיקות ה FTP עשיתי מראש על מחשב נייד, אליו חיברתי כבל מוצלב, ואכן חויתי בדיוק אותן תופעות כי גם בנייד הכרטיס רשת לא היה מוקשח בהתחלה על 100FD.kaplaey2 כתב:נו אתה רואה יש התקדמות!![]()
יכול להיות ששווה להתקין קושחת חרום על האקסטרימר ולרדת בגרסה......
לאחר מכן, הקשחתי גם בנייח, ועבדתי כרגיל (באמצעות הראוטר) ואכן התוצאות היו טובות - 10MB/s, (למעט נושא הקפיאה שהזכרתי לאחר מספר שניות)
כמו כן, גרסת 2.4.2 אצלי הותקנה מגירסת חירום, חשבתי גם על מה שהמלצת לרדת בגרסה, אך השאלה היא לאיזו גרסה כדאי לרדת? מה נחשב עד כה לגרסה היציבה ביותר?
תודה
שמוליק
חברים,
מתנצל על ההקפצה.
הצלחתי להתחבר ב TELNET לXTREAMER.
הבעיה היא שלינוקס שלו די מנוון, ואין בו כלים לניהול רשת.
הפקודה היחידה שפועלת היא IFCONFIG אבל דרכה לא ניתן לראות את מצב הפעולה של הכרטיס (FULL/HALF /AUTO וכדומה)
מכיוון שאני רוצה להיות בטוח שאני עובד ב full duplex 100 - אני מחפש פקודה שתקשיח את הכרטיס על מצב זה.
מצאתי באחד האתרים פקודה כזו:
ifconfig <interface-name> <IP_address> media 100baseTX mediaopt full-duplex
אין הודעת שגיאה, פשוט מקבל שורת PROMPT חדשה, אבל לא מצאתי איך להציג את הסטטוס כדי לוודא שהשינוי נקלט.
תודה
שמוליק
מתנצל על ההקפצה.
הצלחתי להתחבר ב TELNET לXTREAMER.
הבעיה היא שלינוקס שלו די מנוון, ואין בו כלים לניהול רשת.
הפקודה היחידה שפועלת היא IFCONFIG אבל דרכה לא ניתן לראות את מצב הפעולה של הכרטיס (FULL/HALF /AUTO וכדומה)
מכיוון שאני רוצה להיות בטוח שאני עובד ב full duplex 100 - אני מחפש פקודה שתקשיח את הכרטיס על מצב זה.
מצאתי באחד האתרים פקודה כזו:
ifconfig <interface-name> <IP_address> media 100baseTX mediaopt full-duplex
אין הודעת שגיאה, פשוט מקבל שורת PROMPT חדשה, אבל לא מצאתי איך להציג את הסטטוס כדי לוודא שהשינוי נקלט.
תודה
שמוליק
אני מקפיץ את הפוסט כדי לעדכן:
בדיקה 1:
ערכתי בדיקה בין 2 מחשבים עם WIN7 - קצב העברה בין שני המחשבים (העתקה רגילה בעזרת WINDOWS) היה מעולה, 11-12 מגה בייט בשניה (רשת 100)
על אותה תשתית בדיוק, חיברתי במקום אחד המחשבים, את האקסטרימר - ביצעתי שוב את אותה העברת קובץ (לתיקיה המשותפת בדיסק המחובר ל-X בUSB) - הקצב ירד ל 4-5 מגה בייט ואף פחות.
בנסיון להעבחר קובץ ב FTP מ-PC ל-X - היו כמה שניות של קצב גבוה ואז נפילת קצב ובסופו של דבר לאחר כ 20 שניות, ה-X קרס, ורק ניתוק מהחשמל אושש אותו.
מסקנה 1: התשתית תקינה, מכיוון שבין שני מחשבי ה-PC לא הייתה בעיה.
בדיקה 2:
חיברתי PC ישירות ל-X (ללא סוויצ'), התוצאה זהה, קצב של 4-5 מגהבייט מקסימום.
החשד שלי הוא בשני כיוונים:
1. יש בעיה בין WIN7 ל-X בפרוטוקולי תקשורת
2. יש בעיה נקודתית ב-X.
דבר נוסף שאני הולך לנסות זה לעלות לינוקס בLIVECD ולנסות להעביר קובץ ולבדוק קצבים.
אשמח לתגובותיכם,
שמוליק
ערכתי בדיקה בין 2 מחשבים עם WIN7 - קצב העברה בין שני המחשבים (העתקה רגילה בעזרת WINDOWS) היה מעולה, 11-12 מגה בייט בשניה (רשת 100)
על אותה תשתית בדיוק, חיברתי במקום אחד המחשבים, את האקסטרימר - ביצעתי שוב את אותה העברת קובץ (לתיקיה המשותפת בדיסק המחובר ל-X בUSB) - הקצב ירד ל 4-5 מגה בייט ואף פחות.
בנסיון להעבחר קובץ ב FTP מ-PC ל-X - היו כמה שניות של קצב גבוה ואז נפילת קצב ובסופו של דבר לאחר כ 20 שניות, ה-X קרס, ורק ניתוק מהחשמל אושש אותו.
מסקנה 1: התשתית תקינה, מכיוון שבין שני מחשבי ה-PC לא הייתה בעיה.
בדיקה 2:
חיברתי PC ישירות ל-X (ללא סוויצ'), התוצאה זהה, קצב של 4-5 מגהבייט מקסימום.
החשד שלי הוא בשני כיוונים:
1. יש בעיה בין WIN7 ל-X בפרוטוקולי תקשורת
2. יש בעיה נקודתית ב-X.
דבר נוסף שאני הולך לנסות זה לעלות לינוקס בLIVECD ולנסות להעביר קובץ ולבדוק קצבים.
אשמח לתגובותיכם,
שמוליק