אפשר לתאר מה זה צליל "חם" בכתב?
אני מנסה להבין אם שמדברים על צליל "חם" מדברים על צליל שהוא קצת עמום.
אני משווה בין מוזיקה שאני שומע מהמחשב עם מגבר דיגיטלי
לבין מוזיקה מטייפ סלילים עם אותו המגבר
מהמחשב שומעים מאוד חד. הגבוהים מאוד חדים,לפעמים יותר מדי
לעומת זאת, עם הטייפ כאילו יש מין עמימות בצליל. הגבוהים לא חדים. יש דגש גדול יותר על הנמוכים
יכול להיות שזה בגלל איכות הטייפ. פשוט עד היום לא יצא לי לשמוע מוזיקה "חמה" איכותית.
אני משווה בין מוזיקה שאני שומע מהמחשב עם מגבר דיגיטלי
לבין מוזיקה מטייפ סלילים עם אותו המגבר
מהמחשב שומעים מאוד חד. הגבוהים מאוד חדים,לפעמים יותר מדי
לעומת זאת, עם הטייפ כאילו יש מין עמימות בצליל. הגבוהים לא חדים. יש דגש גדול יותר על הנמוכים
יכול להיות שזה בגלל איכות הטייפ. פשוט עד היום לא יצא לי לשמוע מוזיקה "חמה" איכותית.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מבחינתי, צליל חם הוא צליל ש״עוטף״ אותך, אפילו ״מלטף״ ברגעים מסוימים.
זה נשמע אולי פלצני אבל צליל חם אומר שאפשר לעצום את העיניים ולהאזין לצלילים זורמים ומקיפים אותך.
אם לנסות להשוות, צליל חם יהיה נגינת פסנתר כנף ואילו צליל קר יהיה סינתיסייזר.
זה נשמע אולי פלצני אבל צליל חם אומר שאפשר לעצום את העיניים ולהאזין לצלילים זורמים ומקיפים אותך.
אם לנסות להשוות, צליל חם יהיה נגינת פסנתר כנף ואילו צליל קר יהיה סינתיסייזר.
רוצה לדעת מה זה צליל חם ?
קח רסיבר וינטייג' לא חשוב איזה , חבר לו פטיפון של טורנס נניח , רמקולים ( רצוי וינטייג גם כן ) עם יחידת באס
של 10 אינטש ( רצוי 12 ) , שים תקליט ( רצוי אייטיז ) ודווח לנו מה שמעת.
אח"כ לשם השוואה , תנסה לשמוע סטאפ עם רמקול בעל טוויטר צווחני ( רצוי שופרי ) , חבר איזה נגן CD זול , רצוי
איזה נגן DVD ב 100 שח. חבר מגבר קולנוע ביתי ( רצוי פיוניר או ימהה ) ודווח לנו מה שמעת.
אני מניח שמפה כבר תדע מה זה צליל "חם" ומה זה צליל "בהיר"
בהצלחה.
קח רסיבר וינטייג' לא חשוב איזה , חבר לו פטיפון של טורנס נניח , רמקולים ( רצוי וינטייג גם כן ) עם יחידת באס
אח"כ לשם השוואה , תנסה לשמוע סטאפ עם רמקול בעל טוויטר צווחני ( רצוי שופרי ) , חבר איזה נגן CD זול , רצוי
איזה נגן DVD ב 100 שח. חבר מגבר קולנוע ביתי ( רצוי פיוניר או ימהה ) ודווח לנו מה שמעת.
בהצלחה.
- frankym
- חבר ותיק

- תגובות: 2009
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
(

LiorShap כתב:רוצה לדעת מה זה צליל חם ?
בהצלחה....
- danlior
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6462
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
אני מוחה מחאה נחרצת על העמדה של צליל "קר" כצליל לא איכותי. קח את הקרל 400, חבר אותו לרמקול קר כמו קנטונים יקרים או אפילו לרמקול נטראלי ויש לך מערכת קרה כקרח אבל אודיופילית לכל דבר.LiorShap כתב:רוצה לדעת מה זה צליל חם ?
בהצלחה....
הרבה טועים ומערבבים בין צליל בהיר לקר וצליל עמום לחם - אין כל קשר.
"זו היא דעתי האישית והסובייקטיבית ואין לראות בדברי כאמת הבלעדית"
- 9000es
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 13208
- נתן תודות: 595 פעמים
- קיבל תודות: 484 פעמים
אין ספק החבר danlior הגדיר הכי נכון את העמדה לגבי "צליל קר"danlior כתב:אני מוחה מחאה נחרצת על העמדה של צליל "קר" כצליל לא איכותי. קח את הקרל 400, חבר אותו לרמקול קר כמו קנטונים יקרים או אפילו לרמקול נטראלי ויש לך מערכת קרה כקרח אבל אודיופילית לכל דבר.LiorShap כתב:רוצה לדעת מה זה צליל חם ?
בהצלחה....
הרבה טועים ומערבבים בין צליל בהיר לקר וצליל עמום לחם - אין כל קשר....
אם במסכים מדובר........ אז הבחירה שלי היא "פלזמה"