תחסכו לי את החפירה - סוללות נטענות
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46370
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
נמאס לקנות כל פעם סוללות עבור המשחקים של הילדים וחשבתי על סוללות נטענות.
ראיתי שיש סוללות של +ReCyko ואחרות רגילות של GP. מה ההבדלים? יש מותג אחר מצליח ומומלץ?
אני זקוק בערך ל 16 סוללות AA עם mAh של 2600 לפחות (אם כבר קונים, אז קונים).
אין צורך במטען מהיר ומספיק רק מטען אחד של 4.
אל תתביישו לצרף לינקים ל eBay או לרכישה מקוונת אחרת מעבר לים.
ראיתי שיש סוללות של +ReCyko ואחרות רגילות של GP. מה ההבדלים? יש מותג אחר מצליח ומומלץ?
אני זקוק בערך ל 16 סוללות AA עם mAh של 2600 לפחות (אם כבר קונים, אז קונים).
אין צורך במטען מהיר ומספיק רק מטען אחד של 4.
אל תתביישו לצרף לינקים ל eBay או לרכישה מקוונת אחרת מעבר לים.
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
זיו,
הסוללות המומלצות ביותר שיש היום בשוק הם סוללות של חברת SANYO והדגם שלהם נקרא eneloop. הסוללות האלו מצטיינות בפריקה נמוכה מאד. סוללה טעונה במלואה יכולה להשאר טעונה ב 85% יכולת אחרי חצי שנה ללא שימוש. הסוללות האלו לא משתמשות mAh גבוה בניגוד לסוללות של GP אבל הם חזקות משמעותית מסוללות ה GP2700. בארץ רביעייה של eneloop עולה 90 ש"ח ובאיביי זה הרבה פחות. אני קניתי מהספק הזה 40 סוללות משלוח חינם הגיע תוך שבוע אלי.
ליאור
הסוללות המומלצות ביותר שיש היום בשוק הם סוללות של חברת SANYO והדגם שלהם נקרא eneloop. הסוללות האלו מצטיינות בפריקה נמוכה מאד. סוללה טעונה במלואה יכולה להשאר טעונה ב 85% יכולת אחרי חצי שנה ללא שימוש. הסוללות האלו לא משתמשות mAh גבוה בניגוד לסוללות של GP אבל הם חזקות משמעותית מסוללות ה GP2700. בארץ רביעייה של eneloop עולה 90 ש"ח ובאיביי זה הרבה פחות. אני קניתי מהספק הזה 40 סוללות משלוח חינם הגיע תוך שבוע אלי.
ליאור
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
סוללות ה +ReCyko הן מאותו סוג כמו ה eneloop של SANYO. בשני המקרים מדובר בסוללות NiMh בעלי תכונה של פריקה נמוכה המאפשרות להן לשמור על המתח שלהן לאורך תקופות ארוכות ללא שימוש.
אני אניח לווקיפדיה לעשות את החפירה במקומי: http://en.wikipedia.org/wiki/Low_self-d ... MH_battery
אני אניח לווקיפדיה לעשות את החפירה במקומי: http://en.wikipedia.org/wiki/Low_self-d ... MH_battery
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
סוללות GP נטענות הרגילות (2700), לאחר זמן לא רב מתחילות לאבד מכוחן בצורה די חריפה, למרות טעינה מלאה.
+ReCyko של GP עושות רושם שמחזיקות הרבה יותר מעמד לאורך זמן (גם בין טעינה לטעינה, וגם אורך החיים הכללי שלהן).
סוללות SANYO בהחלט מומלצות מאוד.
לא ממליץ לקנות מטען מהיר : הם יקרים יותר, ומשום מה יש להם נטייה להתקלקל מהר יותר. אם הסוללות לא לצרכים מקצועיים (צילום, למשל), ויש מספר סטים, עדיף מטען רגיל.
דרך אגב - לא בדקתי מחירים בחו"ל, אבל מטען + 4 סוללות AA מסוג +ReCyko, עולים בארץ כ- 80 ש"ח. לא יודע עד כמה הפער מצדיק רכישה בחו"ל.
+ReCyko של GP עושות רושם שמחזיקות הרבה יותר מעמד לאורך זמן (גם בין טעינה לטעינה, וגם אורך החיים הכללי שלהן).
סוללות SANYO בהחלט מומלצות מאוד.
לא ממליץ לקנות מטען מהיר : הם יקרים יותר, ומשום מה יש להם נטייה להתקלקל מהר יותר. אם הסוללות לא לצרכים מקצועיים (צילום, למשל), ויש מספר סטים, עדיף מטען רגיל.
דרך אגב - לא בדקתי מחירים בחו"ל, אבל מטען + 4 סוללות AA מסוג +ReCyko, עולים בארץ כ- 80 ש"ח. לא יודע עד כמה הפער מצדיק רכישה בחו"ל.
- קרוקס44
- חבר ותיק

- תגובות: 2073
- נתן תודות: 153 פעמים
- קיבל תודות: 101 פעמים
אם אתה מתכוון לקנות eneloop יצא דור חדש של סוללות שלטענת היצרן נטענות עד 1500 פעמים ושומרות על הטעינה לפרק זמן יותר ארוך
אני הזמנתי 8 סוללות והן בדרך אלי ,בסה"כ שילמתי 99 ש"ח
אני מצרף כאן את הלינק של סניו לסוללות החדשות
http://sanyo.com/news/2009/10/06-1.html
http://sanyo.com/news/2009/10/06-1.html
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
איפה הזמנת ?קרוקס44 כתב:אם אתה מתכוון לקנות eneloop יצא דור חדש של סוללות שלטענת היצרן נטענות עד 1500 פעמים ושומרות על הטעינה לפרק זמן יותר ארוך
http://sanyo.com/news/2009/10/06-1.html...
האם הסוללות האלו מסוגלות לעבוד עם מטען רגיל (יש לי כבר מטען רגיל של GP)?קרוקס44 כתב:אם אתה מתכוון לקנות eneloop יצא דור חדש של סוללות שלטענת היצרן נטענות עד 1500 פעמים ושומרות על הטעינה לפרק זמן יותר ארוך
http://sanyo.com/news/2009/10/06-1.html...
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אם ה +ReCyko כאלו טובות, למה הן מגיעות עד ל 850mAh כאשר הרגילות מגיעות לערכים של 2700mAh בקלות? אין קשר בין המספר למציאות?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
ל +Recyko יש הגברת מנורות ולכן ההספק שלהן נמוך יותר - אבל זה לא מראה דבר על היכולת שלהן לדחוף מכשירי חשמל שונים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

לפי בדיקה מעניינת שעשו בו הציבו את Sanyo Eneloop מול +GP Recyko, האחרון ניצח.
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... p?t=223842
נבדקו AA & AAA במצב Out Of The Box ובמהלך 8 מסלולי טעינה.
http://www.candlepowerforums.com/vb/sho ... p?t=223842
נבדקו AA & AAA במצב Out Of The Box ובמהלך 8 מסלולי טעינה.
- agent__smith
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6317
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 144 פעמים
אין היום סוללות ליתיום איון רגילות ?
גם אני משתמש בGP סה"כ הם בסדר אבל לא מחזיקות זמן כמו דורסל.
גם אני משתמש בGP סה"כ הם בסדר אבל לא מחזיקות זמן כמו דורסל.
יש לי מחשב משחקים מה זה עצבני !!!!
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
זיו יש לי את ה +GP Recyko ואת הסאניו Eneloop. אני משתמש בסוללות האלו עם פלאשים חיצוניים, והדבר שהכי חשוב לי זה זמן טעינה של הפלאש וכמות ההבזקות. עם הסוללות של הסאניו. מהירות הטעינה של הפלאש וכמות ההבזקות גדולה יותר ב 5-10%. כמו כן הסוללות פחות מתחממות מאשר ה GP.
אין זה אומר שה GP Recyko לא סוללות טובות נהפוכו. הם טובות מאד אם משווים אותם לסוללות ה GP 2700. אבל ביחס לסאניו הם טיפה פחות טובות ואם מוסיפים את יחס העלות מאיביי אז הסאניו משתלמות יותר.
ליאור
אין זה אומר שה GP Recyko לא סוללות טובות נהפוכו. הם טובות מאד אם משווים אותם לסוללות ה GP 2700. אבל ביחס לסאניו הם טיפה פחות טובות ואם מוסיפים את יחס העלות מאיביי אז הסאניו משתלמות יותר.
ליאור
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
שאלה לגבי ה- eneloop,
בשביל שלטים וצעצועים כמו מובייל לתינוקת,
על מה בדיוק ללכת?
1500, 2000?
NiMh, mAh....?
מישהו יכול לעשות סדר במושגים, ולהמליץ לי מה להזמין, בהתאם לצרכים שציינתי..?
אני צריך גם AA, וגם AAA ...
תודה רבה..
בשביל שלטים וצעצועים כמו מובייל לתינוקת,
על מה בדיוק ללכת?
1500, 2000?
NiMh, mAh....?
מישהו יכול לעשות סדר במושגים, ולהמליץ לי מה להזמין, בהתאם לצרכים שציינתי..?
אני צריך גם AA, וגם AAA ...
תודה רבה..
...
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
לסוללות +ReCyko צפיפות אנרגיה של 2050mAh בגודל AA אני משתמש בהם כשנה במצלמת פוקט כאשר 2 סוללות נמצאות במצלמה ו 2 ממתינות לתורן. אמנם הן חלשות יותר ממצברי ה 2700 אך הפריקה העצמית שלהן זעומה והן נשארות טעונות ומוכנות לשימוש זמן רב.
אם צרכן האנרגיה הוא זללן ואתה משתמש בו בקביעות ולזמן ממושך מצברי ה 2700 עדיפים.
אם השימוש הוא מידי פעם עם מרווחי זמן העולים על ימים בודדים בין שימוש לשימוש ה ReCyko יתאימו יותר לצרכיך.
אגב, הקופון של מטען + 4 סוללות ReCyko ב 80 שקל נראה לי משתלם: www.getitall.co.il
אם צרכן האנרגיה הוא זללן ואתה משתמש בו בקביעות ולזמן ממושך מצברי ה 2700 עדיפים.
אם השימוש הוא מידי פעם עם מרווחי זמן העולים על ימים בודדים בין שימוש לשימוש ה ReCyko יתאימו יותר לצרכיך.
אגב, הקופון של מטען + 4 סוללות ReCyko ב 80 שקל נראה לי משתלם: www.getitall.co.il
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא