מתלבט בנוגע לHTPC...מס' שאלות
אז ככה...החלטתי להמיר את אחד החדרים בבית למעין "חדר קולנוע לייט" (בנוסף לחדר קולנוע ביתי שכבר קיים). התכנון המקורי לחדר "המומר" היה להביא את הNec 42XR4 (כוונה זו כנראה תתממש, המסך נראה לי הכי מתאים) בנוסף למערכת קולנוע ביתית Mid-End סטייל המערכות של JAMO כשלפי התכנון הזה הייתי צופה שם בעיקר בDVD ולווין.
מה שכן פתאום נהיה לי חשק למכשיר DVD שגם עושה UPSCALING דרך HDMI, אבל אמרתי לעצמי שאם כבר הולכים על מכשיר יחסית יקר אולי כדאי ללכת עוד צעד קדימה ואולי כבר ללכת על כל הקופה ולעשות איזה סידור כדי שגם אוכל לראות תכני HD (סדרות, סרטים). רק שבשביל תכני HD אני כבר צריך HTPC...ואם HTPC אז אני לא רוצה שום מכשיר בנוסף אליו.
1. השאלה אם HTPC מסוגל בנוסף לניגון תכני HD גם לבצע UPSCALING לסרטי DVD שאנגן בו? וגם אם כן, איך הUPSCALE הזה בהשוואה לנגני DVD שעושים זאת? (בעיקרון מדובר על פתרון חומרה מול תוכנה לא?).
2. האם הגדרת הHTPC נחשבת מסובכת? כי ממש אין לי כוח לכאבי ראש ודברים שלא עובדים לי כמו שאני רוצה (הכוונה בין היתר גם לכתוביות בעברית בתכני הHD).
3. כיצד נחשבים כונני DVD המיועדים למחשבים מבחינת איכות?
4. (שאלת אגב) האם אפשרי לנגן על הHTPC סרט DVD שמקורו בכונן DVD שבמחשב אחר ברשת, כשהסרט מנוגן חלק וטוב?
5. האם תקציב של 25,000 ש"ח מספיק לכל הסיפור?
תודה רבה
מה שכן פתאום נהיה לי חשק למכשיר DVD שגם עושה UPSCALING דרך HDMI, אבל אמרתי לעצמי שאם כבר הולכים על מכשיר יחסית יקר אולי כדאי ללכת עוד צעד קדימה ואולי כבר ללכת על כל הקופה ולעשות איזה סידור כדי שגם אוכל לראות תכני HD (סדרות, סרטים). רק שבשביל תכני HD אני כבר צריך HTPC...ואם HTPC אז אני לא רוצה שום מכשיר בנוסף אליו.
1. השאלה אם HTPC מסוגל בנוסף לניגון תכני HD גם לבצע UPSCALING לסרטי DVD שאנגן בו? וגם אם כן, איך הUPSCALE הזה בהשוואה לנגני DVD שעושים זאת? (בעיקרון מדובר על פתרון חומרה מול תוכנה לא?).
2. האם הגדרת הHTPC נחשבת מסובכת? כי ממש אין לי כוח לכאבי ראש ודברים שלא עובדים לי כמו שאני רוצה (הכוונה בין היתר גם לכתוביות בעברית בתכני הHD).
3. כיצד נחשבים כונני DVD המיועדים למחשבים מבחינת איכות?
4. (שאלת אגב) האם אפשרי לנגן על הHTPC סרט DVD שמקורו בכונן DVD שבמחשב אחר ברשת, כשהסרט מנוגן חלק וטוב?
5. האם תקציב של 25,000 ש"ח מספיק לכל הסיפור?
תודה רבה
לא בדיוק - נגן Z500 יודע לבצע את זה ולא צריך HTPC בשביל זה....
כונני DVD למחשבים הם אותם שיש בDVD רק שהיתר מבוצע בתוכנה ולא בחומרה.
כונני DVD למחשבים הם אותם שיש בDVD רק שהיתר מבוצע בתוכנה ולא בחומרה.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6052
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
יוני
אתה צריך פתרון ברמת החומרה לניגון חלק של קבצי TS.
בשרשור אחר שאלתי אם מישהו יודע לגרום למחשב רגיל לנגן TS בלי גימגומים.
בנתיים אין תשובה.
באתר פה נבחנו שני מכשירים בדיוק לזה.
בנתיים אין תשובה.
באתר פה נבחנו שני מכשירים בדיוק לזה.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

אם רק ניגון TS מעניין אותך, הייתי הולך על אחד הנגנים היעודיים, לא על מחשב שלם.
המחשב הוא over kill לניגון קבצים, וצריך חומרה יעודית. לי יש כרטיס שעלה 270$.
מתישהו יצאו כרטיסים גרפיים רגילים שתומכים בחומרה ב deinterlace ל 1080i, בנתיים זה לא קרה.
המחשב הוא over kill לניגון קבצים, וצריך חומרה יעודית. לי יש כרטיס שעלה 270$.
מתישהו יצאו כרטיסים גרפיים רגילים שתומכים בחומרה ב deinterlace ל 1080i, בנתיים זה לא קרה.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

הבנתי.
לגבי ניגון DVD אני משתמש ב winDVD 7. אני לא מבין באפסקייל, אבל יש לה sharpen מצוין ועוד כיוונים ממש שימושיים לשיפור התמונה, שעברתי לראות בה DVD במקום הפיוניר 575 שמעלה אבק.
אם טלבזיה מענינת אותך, אני לא האיש... אין לי סבלנות להקליט.
אני מוריד את סופראנוס ב HD וזה מספיק לי...

לגבי ניגון DVD אני משתמש ב winDVD 7. אני לא מבין באפסקייל, אבל יש לה sharpen מצוין ועוד כיוונים ממש שימושיים לשיפור התמונה, שעברתי לראות בה DVD במקום הפיוניר 575 שמעלה אבק.
אם טלבזיה מענינת אותך, אני לא האיש... אין לי סבלנות להקליט.
אני מוריד את סופראנוס ב HD וזה מספיק לי...
משיחה עם NOWCOM בקרוב NOWCOM-600 יהיה זמין דרך ספקי אינטרנט והוא תומך בעברית (בדקתי) ובניגון בHD (נבדק מאתר מיקרוסופט בלבד) כולל TS אבל רק DVI ולא בHDMI. גם ורסיה הכוללת DVD צפויה להגיע בהמשך. מבוסס 6822 עם תיקוני תוכנה להיפוך עברית בתוכנת השרת.
סליחה על הבורות, אבל לא הבנתי דבר ממה שכתבתAdiLev כתב:משיחה עם NOWCOM בקרוב NOWCOM-600 יהיה זמין דרך ספקי אינטרנט והוא תומך בעברית (בדקתי) ובניגון בHD (נבדק מאתר מיקרוסופט בלבד) כולל TS אבל רק DVI ולא בHDMI. גם ורסיה הכוללת DVD צפויה להגיע בהמשך. מבוסס 6822 עם תיקוני תוכנה להיפוך עברית בתוכנת השרת....
תסתכל על המאמרים שלי באתר זה - מופיע בדביק הראשון "עצות..) תחת MEDIA STREAMER
נגן DVD שמנגן רשת גם הוא שייך לקטגוריה זו. תאתר את הסקירה על מוצר באב טיפוס של NOWCOM 600
6822 זה רכיב של SIGMA DESIGNS שגם נמצא בנגן של Z500
בעברית הבעיה היא לא רק צריבת פונט אלא גם הצגה עברית לא הפוכה (בהרבה מקומות כולל בTAG של שירים)
החברה פיתחה יחד עם המפתח תמיכה בתוכנת הזרמת המדיה ממחשב הPC (השרת) שהופכת את קטעי העברית לפני המשלוח לצד השני.
(כותרות שמות שירים וכולי)
DVI וHDMI - זה ממשקים דיגיטאלים לוידאו ולוידאו ואודיו (גם על זה יש מאמר שלי על DRM לגבי המעבר לHDMI)
נגן DVD שמנגן רשת גם הוא שייך לקטגוריה זו. תאתר את הסקירה על מוצר באב טיפוס של NOWCOM 600
6822 זה רכיב של SIGMA DESIGNS שגם נמצא בנגן של Z500
בעברית הבעיה היא לא רק צריבת פונט אלא גם הצגה עברית לא הפוכה (בהרבה מקומות כולל בTAG של שירים)
החברה פיתחה יחד עם המפתח תמיכה בתוכנת הזרמת המדיה ממחשב הPC (השרת) שהופכת את קטעי העברית לפני המשלוח לצד השני.
(כותרות שמות שירים וכולי)
DVI וHDMI - זה ממשקים דיגיטאלים לוידאו ולוידאו ואודיו (גם על זה יש מאמר שלי על DRM לגבי המעבר לHDMI)
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35098
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
יוני,איתי_הגיתי כתב:יוני
בנתיים אין תשובה.
באתר פה נבחנו שני מכשירים בדיוק לזה....
פיתרון כולל שעושה הכל, בינתיים זה HTPC.
לצפייה ב-DVD וגם DIVX עם UPSCALE מומלצת תוכנת TheaterTek שאהובה מאוד על וידאופילים, הבעיה שלה היא חוסר תמיכה בכיתוביות בתוכן HD.
לזה אני משתמש ב-ZOOMPLAYER או MPC.
איתי_הגיתי,
TS לא מתנגן לך חלק עם כיתוביות או בלי?
בלי כיתוביות ZOOMPLAYER מנגן לי TS על 20%.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

גיא
כיתוביות לא מעניין אותי, אני אנגלית שוטפת.
MPC לא מנגנת חלק את ה TS, חלק ממש גרוע חלק כמעט חלק לגמרי. תלוי בקובץ כנראה.
בכל מיקרה, כשיש פילדים (1080i) הפרוגרסיב לא מיקצועי כמו עם הכרטיס חומרה שיש לי.
אני אנסה באמת את ZOOM, עוד אנשים המליצו לי עליה.
כיתוביות לא מעניין אותי, אני אנגלית שוטפת.
MPC לא מנגנת חלק את ה TS, חלק ממש גרוע חלק כמעט חלק לגמרי. תלוי בקובץ כנראה.
בכל מיקרה, כשיש פילדים (1080i) הפרוגרסיב לא מיקצועי כמו עם הכרטיס חומרה שיש לי.
אני אנסה באמת את ZOOM, עוד אנשים המליצו לי עליה.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

כל נגן עושה UPSCALE, באיזו איכות זה סיפור אחר.יוני כתב:אין היום תוכנה לHTPC שתעשה UPSCALE לתכני HD וגם תציג כתוביות?...
לפחות ZOOM PLAYER ו- MPC תומכות ב-HD עם כיתוביות
לא בדקתי אבל מישהו רשם שגם MEDIA PLAYER 10 מציג כיתוביות עם HD.
ZOOM PLAYER נחשב לנגן איכותי מאוד, אני חושב שהוא הבא בתור בפופולריות של וידאופילים אחרי THEATERTEK
פירטתי קצת בשירשור אחר של איתי_הגיתי על תוכנות קודקים וכד'
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

יוני,
נראה לי שאתה קצת רותם את העגלה לפני הסוסים.
אני מציע שתקרא קצת מאמרים ובפורום בנושא, תצבור ידע ותחזור עם שאלות ספציפיות.
לעצם העניין, ZOOM PLAYER וכל נגן תוכנה אחר לא עומד בפני עצמו, הוא תלוי במחשב בקודק ובעיקר בכרטיס המסך לביצוע עיבודי וידאו.
נראה לי שאתה קצת רותם את העגלה לפני הסוסים.
אני מציע שתקרא קצת מאמרים ובפורום בנושא, תצבור ידע ותחזור עם שאלות ספציפיות.
לעצם העניין, ZOOM PLAYER וכל נגן תוכנה אחר לא עומד בפני עצמו, הוא תלוי במחשב בקודק ובעיקר בכרטיס המסך לביצוע עיבודי וידאו.