שאלה על MPC וקודקים כללי - שוב.

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
איתי_הגיתי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6051
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #1 

שוב אני שואל על קודקים, זה מציק לי... :lol:

בניגון קבצי TS mpeg2 1080i, תוכנת MPC ודומיה (MP10) לא עושה פרוגרסיב סקאן טוב ל 1080i. (התקנתי את ה pure video האחרון. איפה כתוב שהתוכנה משתמשת בו?).
כמו כן לא עומדת בקצב. יש קבצים שיותר קל לה, יש שהיא ממש מקרטעת.
לדעתי אני לא יודע לקנפג אותה כמו שצריך.
עברתי בין כל השיטות הרנדר, אוברליי, שמובר ליי, וי אר 9 שבע, דיפולט, הכל.
מנגן אותו דבר.
כ"כ שמתי לב שיש בה add filter, הוספתי פילטר, אבל אני לא מבין מה אמור לקרות... (שום דבר לא קרה...). מאיפה הפילטרים האלה? זו סתם רשימה?

שמתי לב גם שהתמונה בתוכנה הזו תמיד רכה (דה-אינטרלייס גרוע?) ופחות צבעונית מ VLC למשל. (ב VLC אני לא מצליח להוציא סראונד).

יש אולי תוכנה אחרת, יותר מוצלחת לניגון סוג קבצים זה?
אני נלחם בתחנות רוח, חובה חומרה?
8)

AdiLev
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2278
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

תנסה לסלק כמה שיותר תהליכים לא רלונטים (כמו PICASSA LISTNER וכדומה) זה ישפר ביצועים. יכול להיות שהמחשב שלך פשוט לא מספיק מהיר או כמות הזכרון. תוכנה כמו HIJACK IT יכולה בקלות להעיף הרבה תוכנות מיותרות. שינוי כרטיס מסך למתקדם יותר יכול לשפר את הביצועים בהצגה. איזה כרטיס מסך יש לך.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -

איתי_הגיתי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #3 

עדי
זה AMD 3500 עם ג'יגה זכרון דיסקים sata2 ו 6800GT.
כלומר, לא חסכתי, לא היתה בעיית תקציב.
ויחד עם זה המחשב מקרטע בניגון TS, וגם קבצי 1080p מאתר אפל, שצריכים קידוד H264 לא רצים חלק. הרבה יותר גרוע מ TS.
התקנתי ffdshow (זה אמור לעזור לאיזה פורמט?).
אני חושב שזה ברמת הקודקים, לא חומרה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35088
נתן תודות: 174 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #4 

איתי_הגיתי,
נראה לי שיש לך מישמש עם הקודקים.
תסיר את כולם, תתקין רק:
NVIDIA PURE VIDEO DECODER
FFDSHOW - ושים לב לסמן שם רק MPEG4
AC3FILTER
כיתוביות - VSFILTER (מהאתר של INMATRIX, כלומר ZOOMPLAYER) זה למעשה גם VOBSUB הידוע

כש-NVIDIA עובד יש את האייקון ב-SYSTEM TRAY, גם בשימוש ב-MPC אם אין אייקון, אז הוא משתמש בקודק הפנימי שלו, תבטל את זה בהגדרות וידאו

תנסה להשתמש להקרנה ב-MPC או ZOOMPLAYER - יש גירסה חדשה 5 ביתא

גיא

איתי_הגיתי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #5 

תודה גיא
אני שוקל לעשות פורמט C ואז להתקין נקי, רק כך אדע מה קורה.
אני רואה סרטים ב TS, מנסה ב MPC זה לא רץ חלק אז אני עובר ל MYHD, ושומע מוזיקה ב FLAC עם winamp.
כדאי להתקין MCE? זה עוזר במשהו ליכולות לנגן פורמטים אלה?
כרגע יש לי XP רגילה.

orenfe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #6 

אני משתמש בכרטיס 6600GT עם מעבד AMD Athlon XP 2600 וג'יגה זיכרון RAM ב Dual-Channel mode.
ה player שלי הוא TheaterTek גירסה 2.3 שמשתמשת בגירסה האחרונה של purevideo.
אני משתמש ב driver גירסה 84.21 לכרטיס המסך.
אני משתמש במקרן Panasonic AE700 ברזולוציה של 1280x720. המקרן מחובר עם כבל DVI ל HDMI באורך של 10 מטרים.
המחשב מחובר בכבל coax מיציאת ה spdif לפרוססור, אני לא מבצע שום עיבוד סאונד במחשב עצמו, הכל עובר pass through.
התקנתי גם את הגירסה האחרונה של Xvid.
פרט לכך אין לי אף חבילת קודקים על המחשב, אפילו לא ffdshow.

מניסיוני בשנתיים האחרונות, כל פעם שהתחלתי להוסיף ולהוריד כל מיני חבילות קודקים התחילו לי בעיות בניגון קבצי מדיה. הרבה פעמים קיומן של חבילות קודקים שונות בו זמנית על המחשב יוצרות בעיות קשות בניגון קבצים. גם שאריות של חבילות כאלו שלא הוסרו כמו שצריך מן המחשב יוצרות בעיות.

רוב קבצי ה TS שלי מנגנים חלק בלי בעיות לחלוטין. יש לעיתים סרטים ב TS שמשום מה תוקעים לי לחלוטין את המחשב, אבל זה נדיר. כשהסרט מנגן, אז הוא מנגן כמו שצריך.
אין לי שום בעיות של stutters או micro-stutters.

שמתי לב שגם כשמשדרגים גירסה של driver לכרטיס המסך לעיתים מתחילות בעיות. בשבועות האחרונים לאחר שני שידרוגי drivers סבלתי מבעיה שהרבה סרטי HD תקעו לי את המחשב. בסופ"ש האחרון פירמטתי והתקנתי הכל מחדש ועכשיו אותם סרטים שעשו לי בעיות מנגנים חלק.

עצתי לך, פרמט את הדיסק ותתקין רק את מה שאתה צריך. תתקין מינימום של קודקים ואז תבדוק אם המחשב מנגן את הקבצים כמו שצריך, אם כן תעצור שם. במידה ולא מצליח לנגן, פרמט שוב, תתקין דרייברים ונגנים בלבד. תתחיל לבדוק נגינה של קבצי מדיה, כל פעם שחסר קודק תתקין אותו ותבדוק שוב, ככה תתקדם עד שתמצא את הבעיה.

לדעתי תסיר את כרטיס ה myhd שלך ותתחיל את התהליך בלעדיו.

בהצלחה,
אורן.
There are 10 types of people, those who understand binary code and those who don't

איתי_הגיתי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

תודה אורן
ה TT יודעת לעשות progressive scan אמיתי ל 1080i? כלומר לא bob, weave וכל האסונות האלה?
אני אנסה באמת קודם בלי ה NYHD, למרות שהוא מנותק לחלוטין מהדרייברים של XP.
כרגע TT פשוט נתקעת, אני בוחר סרט, והתוכנה נתקעת.
ב windvd אין שום בעיה, היא פשוט לא מנגנת TS.
טוב, עוד פורמט סי...

orenfe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

TT עושה מה ש pure video של nVidia עושה. TT היא למעשה סט כלים טוב שארוז תחת ממשק אחד עבור המנוע שמסופק ע"י pure video.
TT בפני עצמה לא מספקת שום יכולות עיבוד תמונה מעבר למה שמסופק ע"י המנוע של nVidia.
There are 10 types of people, those who understand binary code and those who don't

איתי_הגיתי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

צריך להגיד לה או לבחור איפושהוא ב TT שתשתמש ב pure, או שזה קורה אוטומתית?

orenfe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

קורה אוטומטית. כשאתה מתקין את TT אתה מתקין יחד איתה את pure video. כל ההגדרות נעשות דרך הממשק של TT.
לטעמי, אתה מקבל את התמונה האיכותית ביותר מכל הנגנים.

איתי_הגיתי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #11 

מזתומרת מתקין יחד?
אחת אחרי השנייה?

orenfe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

זאת אומרת שההתקנה של TT מתקינה לך את pure video כחלק מן המוצר שנקרא TT.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #13 

orenfe כתב:זאת אומרת שההתקנה של TT מתקינה לך את pure video כחלק מן המוצר שנקרא TT.
...
הבהרה
TT יודע לעבוד עם יכולת פריסת החומרה של הכרטיס - NVIDIA PURE VIDEO.
הקודק שעובדים איתו הוא משהו אחר - מומלץ NVIDIA PURE VIDEO DECODER ויש לציין שהוא לא חינם.

orenfe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #14 

guyezra, כשאתה רוכש את TT אתה רוכש איתה את הקודק של pure video. המחיר של הקודק כלול במחיר של TT כאשר רוכשים אותה.
דרך אגב, TT עצמה לא יודעת להפעיל את יכולות החומרה של כרטיס המסך עצמו. הכל נעשה בעזרת הקודק של nVidia.

איתי_הגיתי פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

6800GT תומך ב pure video? מישהו אמר שהוא רק למשחקים ולכן אנבידיה לא נתנו בו תמיכת ווידאו.
יכול להיות אבסורד כזה שכרטיס יקר פי 2 מ 6600 פחות טוב ממנו ולכן הניגון אצלי מקרטע?

orenfe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

הוא תומך ב pure video אבל בפחות features ממה שתומך ה 6600GT. אתה יכול לראות רשימה של הכרטיסים וה features שבהם הם תומכים בקישור הבא:

http://www.nvidia.com/page/purevideo_support.html

שים לב לסוג הממשק של הכרטיס - PCI-E או AGP.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #17 

orenfe כתב:guyezra, כשאתה רוכש את TT אתה רוכש איתה את הקודק של pure video. המחיר של הקודק כלול במחיר של TT כאשר רוכשים אותה.
דרך אגב, TT עצמה לא יודעת להפעיל את יכולות החומרה של כרטיס המסך עצמו. הכל נעשה בעזרת הקודק של nVidia.
...
תודה על התיקון
אתה מקבל LISENCE שאח"כ אפשר להוריד קודק מעודכן מהאתר שלNVIDIA?

דרך אגב, אפרופו קודקים בתשלום יש את הקודק של MOONLIGHT שגם הוא יודע לעבוד עם האצת חומרה.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #18 

איתי_הגיתי כתב:6800GT תומך ב pure video? מישהו אמר שהוא רק למשחקים ולכן אנבידיה לא נתנו בו תמיכת ווידאו.
יכול להיות אבסורד כזה שכרטיס יקר פי 2 מ 6600 פחות טוב ממנו ולכן הניגון אצלי מקרטע?
...
פחות טוב - תלוי למה, למשחקים הוא יותר טוב
לדעתי זה עניין של תמחור, 6600GT פונה לקהל רחב יותר לכן הוא זול יותר, תמיכה בהאצת משחקים קטנה יותר ובוידאו חזקה יותר

קשה לי להאמין שבגלל זה הניגון אצלך מקרטע.
תבדוק ישר אחרי פירמוט והתקנה של NVIDIA PURE VIDEO DECODER
בלי שום דבר נוסף

orenfe
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #19 

guyezra כתב:
orenfe כתב:guyezra, כשאתה רוכש את TT אתה רוכש איתה את הקודק של pure video. המחיר של הקודק כלול במחיר של TT כאשר רוכשים אותה.
...
תודה על התיקון
אתה מקבל LISENCE שאח"כ אפשר להוריד קודק מעודכן מהאתר שלNVIDIA?

דרך אגב, אפרופו קודקים בתשלום יש את הקודק של MOONLIGHT שגם הוא יודע לעבוד עם האצת חומרה.
...
לא. קובץ ההתקנה של TT מתקין לך את הקודק של pure video ללא צורך ברישיון נפרד מזה של TT.
חוץ מזה, בדר"כ עדיף לעבוד עם הגרסה של pure video שיצאה עם גרסת ה TT שאתה משתמש בה מכיוון שהם נבדקו לתאימות מירבית. בנוסף, אם תשתמש בקודק pure video בגרסה חדשה יותר לא תוכל להפעיל את התכונות החדשות שלו כי הכל נשלט דרך הממשק של TT ומן הסתם features חדשים לא יתמכו ע"י גרסת TT ישנה יותר.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”