הפרעות תמונה כשאני מחבר את המקרן לממיר של הוט דרך מתאם SCART
-
TZAHI10
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 462
הממיר של הוט מחובר עם כבל SCART לTRANSCODER שממנו מחובר כבל קומפוננט למקרן. הכבל SCART עלה לי 100 שקל והוא נחשב איכותי יותר מכבל רגיל והוא של חברת LEXUS, בדקתי חיבורים וניסיתי גם עם ממיר נוסף באותו חיבור, באותו חדר וזה לא עזר. מה שמתקבל זה תמונה טובה אבל עם קווים אלכסוניים שנעים לכל אורכה, בדומה כשאין קליטה מספיק טובה בטלויזיה. על רקעים בהירים רואים את הקוים טוב מאוד לצערי והם הורסים את חווית הצפייה. הכבלים של הקומפוננט הם באורך 6 מטר כל אחד, והשתמשתי בהם לא מזמן בחיבור בין המחשב למקרן וראו מצוין. הממיר מוגדר על RGB.
דיברתי עם HOT והם שולחים לי טכנאי, אמרו לי שיתכן ויקחו על זה 55 שקל. לא יכלו להגיד לי אם הוא באמת יעזור במשהו או לא, או אם יש משהו שהם מכירים שיכול לפתור את הבעיה. למישהו ידוע על איזה שהוא פיתרון?
יכול להיות שהTRANCECODER שקניתי לא תקין?
בתודה מראש,
צחי.
דיברתי עם HOT והם שולחים לי טכנאי, אמרו לי שיתכן ויקחו על זה 55 שקל. לא יכלו להגיד לי אם הוא באמת יעזור במשהו או לא, או אם יש משהו שהם מכירים שיכול לפתור את הבעיה. למישהו ידוע על איזה שהוא פיתרון?
יכול להיות שהTRANCECODER שקניתי לא תקין?
בתודה מראש,
צחי.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35103
הי צחי,
תנסה לשחק עם ההגדרות של כניסת הקומפוננט במקרן
אצלי למשל, כשחיברתי את הפליסטיישן למקרן, הייתה בעיה דומה, העברתי בהגדרות במקום לאוטומטי, ל-PAL 60 וזה הסתדר
(יכלתי לשחק עם PAL 50, NTSC וכו')
גיא
תנסה לשחק עם ההגדרות של כניסת הקומפוננט במקרן
אצלי למשל, כשחיברתי את הפליסטיישן למקרן, הייתה בעיה דומה, העברתי בהגדרות במקום לאוטומטי, ל-PAL 60 וזה הסתדר
(יכלתי לשחק עם PAL 50, NTSC וכו')
גיא
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
לי יש תופעה דומה בהקרנת סרטים מהד.ו.ד.
אצלי המקרן מחובר רק לד.ו.ד (שמחובר גם לטלווזיה אשר מחוברת גם לממיר).
הבעייה אצלי נעלמת רק כאשר אני מנתק את הממיר מהכניסה בקיר, לכן אני מניח שהבעיה שלך היא GND LOOP .
אצלי המקרן מחובר רק לד.ו.ד (שמחובר גם לטלווזיה אשר מחוברת גם לממיר).
הבעייה אצלי נעלמת רק כאשר אני מנתק את הממיר מהכניסה בקיר, לכן אני מניח שהבעיה שלך היא GND LOOP .
שמוליק ו.
-
TZAHI10
-
- חבר פעיל מאוד

תודה גיא אני אנסה.. שמוליק אם הבעיה היא GND LOOP מה אני אמור לעשות כדי לפתור אותה?
כי אני לא יכול לכבות את הממיר כי המקרן מחובר אליו ישירות
כי אני לא יכול לכבות את הממיר כי המקרן מחובר אליו ישירות
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78944
- שם מלא: עפר לאור
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
צריך להתקין isolator , זהו רכיב שמותקן (ע"י יס/הוט) בכניסה לממיר ותפקידו למנוע gnd loop .
שמוליק ו.
-
TZAHI10
-
- חבר פעיל מאוד

דיברתי עם HOT תמיכה טכנית, התומכת לא ידעה מה זה ISOLATOR, לאחר שהתייעצה עם מישהו אחר היא אמרה שהם לא מספקים ISOLATOR ושאם ברצוני לשפר את האיכות של התמונה אני צריך לקנות לבד.
גיא - אני חיפשתי במקרן הגדרה כלשהי שקשורה לPAL וכל החבריה שלו, לא מצאתי שום הגדרה שנותנת בחירה שכזו.
יש לי הרגשה שהטכנאי שלהם יבוא יסתכל על המקרן, יקח 55 שקל וילך
יום שישי אני אראה את פארקר עם קווים עליו
גיא - אני חיפשתי במקרן הגדרה כלשהי שקשורה לPAL וכל החבריה שלו, לא מצאתי שום הגדרה שנותנת בחירה שכזו.
יש לי הרגשה שהטכנאי שלהם יבוא יסתכל על המקרן, יקח 55 שקל וילך
יום שישי אני אראה את פארקר עם קווים עליו
- lito
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1129
מה היא יודעת???
לפני כחודש טכנאי מ HOT התקין לי ISOLATOR.
לפני שיבוא הטכנאי תבקש לדבר עם משיהו בחיר-לא עם המרכזנית, ותוודא שהטכנאי בא כאשר הוא יודע את הבעיה ועם ISOLATOR כדי להתקין לאחר שהוא יבדוק שזו הבעיה. ושזה חינם.
לפני שיבוא הטכנאי תבקש לדבר עם משיהו בחיר-לא עם המרכזנית, ותוודא שהטכנאי בא כאשר הוא יודע את הבעיה ועם ISOLATOR כדי להתקין לאחר שהוא יבדוק שזו הבעיה. ושזה חינם.
- mevorach396
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
שלום צחי יש לי חבר שהיתה לו בעיה דומה הפרעות בשידור ומכל הבדיקות בסוף התברר שכבל האנטנה והכבל המתחבר למקרן מהממיר נגעו בכבל החשמל רק נגעו בו וכשהרחקנו אותם נפתרה הבעיה מי יודע אולי גם אצלך הבעיה פשוטה ולא כל כך מסובכת.
-
TZAHI10
-
- חבר פעיל מאוד

LITO - אני היום בערב התקשרתי אליהם שוב ודרשתי שירשמו בטופס של הטכנאי את המילים: ISOLATOR ו GROUND LOOP - למרות שעדיין אמרו שזה לא דבר שהם מספקים. סיפרתי לנציג שטכנאי שלהם התקין כזה דבר למישהו שאני מכיר.
mevorach396 - יש לי הרבה כבלים בסביבה הזאת... הממיר מחובר גם לרסיבר.. כשהרסיבר לא בחשמל עדיין נשארת אותה בעיה.
ניסיתי לגרום לכך שהכבלים לא יגעו אחד בשני וזה לא עזר.
אני ממש מקווה שאצליח לפתור את הבעיה הזאת לפני המשחק של מכבי. ושלא יקרה מצב שאני אצטרך להחזיר את הTRANCECODER לחנות. הבנתי בכל מקרה שהISOLATOR עולה כמה שקלים בחנויות אלקטרוניקה.
דרך אגב שהמקרן מזהה את הקומפוננט הוא רושם במסך למטה שזה 50 הרץ
---------------------
*** עידכון : הגיע אליי הטכנאי, הוא חיבר ISOLATOR קרוב לממיר, הבעיה לא נפתרה.
הוא אומר שהתקלה קשורה לTRANSCODER. בגלל שגם כשהאנטנה של הכבלים מנותקת מהממיר רשום על המסך את ההודעה של הממיר "יש תקלה בדוק חיבורים" ואז גם שם רואים עם הפרעות. אני לא יודע מה לעשות..... כנראה שאני אחזיר את הTRANCECODER לחנות ואנסה לחבר עם מתאם מSCART לSVIDEO ואקווה ששם לא תהיה בעיה
mevorach396 - יש לי הרבה כבלים בסביבה הזאת... הממיר מחובר גם לרסיבר.. כשהרסיבר לא בחשמל עדיין נשארת אותה בעיה.
ניסיתי לגרום לכך שהכבלים לא יגעו אחד בשני וזה לא עזר.
אני ממש מקווה שאצליח לפתור את הבעיה הזאת לפני המשחק של מכבי. ושלא יקרה מצב שאני אצטרך להחזיר את הTRANCECODER לחנות. הבנתי בכל מקרה שהISOLATOR עולה כמה שקלים בחנויות אלקטרוניקה.
דרך אגב שהמקרן מזהה את הקומפוננט הוא רושם במסך למטה שזה 50 הרץ
---------------------
*** עידכון : הגיע אליי הטכנאי, הוא חיבר ISOLATOR קרוב לממיר, הבעיה לא נפתרה.
הוא אומר שהתקלה קשורה לTRANSCODER. בגלל שגם כשהאנטנה של הכבלים מנותקת מהממיר רשום על המסך את ההודעה של הממיר "יש תקלה בדוק חיבורים" ואז גם שם רואים עם הפרעות. אני לא יודע מה לעשות..... כנראה שאני אחזיר את הTRANCECODER לחנות ואנסה לחבר עם מתאם מSCART לSVIDEO ואקווה ששם לא תהיה בעיה
- oferlaor
-
- מנהל

צחי,
אין לטלפניות מושג מה זה. רק לטכנאים.
תזמין טכנאי (תגיש שיש לך תקלה והטכנאי יתקין לך את זה).
אין לטלפניות מושג מה זה. רק לטכנאים.
תזמין טכנאי (תגיש שיש לך תקלה והטכנאי יתקין לך את זה).
- lito
-
- חבר ותיק

אם האנטנה לא מחוברת אז
זה לא GROUNDLOOP. הכבל COMPONENT הוא תקין. המקרן תקין.
1) הכבל SCART לא תקין?
2) ה TRANSCODER לא תקין?
3) ההגדרה בממיר הוא לא RGB?
תנסה ולהדק את החיבורים...אולי משהו רופף...
תשאל גם בחנות שמכר לך את המקרן/ה TRANSCODER , אולי יכולים לזהות את הבעיה.
1) הכבל SCART לא תקין?
2) ה TRANSCODER לא תקין?
3) ההגדרה בממיר הוא לא RGB?
תנסה ולהדק את החיבורים...אולי משהו רופף...
תשאל גם בחנות שמכר לך את המקרן/ה TRANSCODER , אולי יכולים לזהות את הבעיה.
-
TZAHI10
-
- חבר פעיל מאוד

הבעיה נפתרה! למרות שלא עשיתי כלום...
טוב חברים, הבעיה נפתרה. ניסיתי הרבה דברים כדי לפתור אותה ללא הועיל, בין היתר הגעתי עם המכשיר לחנות ובילבלתי להם את השכל, הם חיברו אותו והכל היה תקין. אמרו שהדבר היחיד שנשאר זה או בעיה בכבל SCART או בכבל קומפוננט. גם טכנאי הכבלים שחיבור ISOLATOR שלא עזר, אמר ככה. אני לא יודע בידיוק מה פתר את הבעיה. מה שעשיתי זה: ניתקתי את כל המכשירים, חיברתי רק את הדברים המינימלים שהייתי צריך בנקודת חשמל נפרדת (הבעיה נשארה), לאחר מכן חיברתי בחזרה לאותו מקום הכל בידיוק איך שזה היה לפני. ופתאום זה עבד. אני ממש לא מבין למה, ניסיתי לבלגן ולגעת עם הכבל של החשמל ושל הקומפוננט עם כל הכבלים האחרים ועדיין אין הפרעות. כאשר לפני זה כל נגיעה קטנה בממיר של כל כבל רק הייתה מגבירה את ההפרעות- עכשיו לא משנה מה אני עושה אני לא מצליח לגרום להפרעות והתמונה חלקה. לפני זה שהייתי מחבר את הכבל אודיו מהמגבר לממיר ההפרעה הייתה מתחזקת, עכשיו לא.
אני ממש לא יודע מה עשיתי ומה גרם לתקלה. העיקר שהכל עובד כרגע פיקס למרות שלא שיניתי שום דבר.
מחר המשחק של מכבי בפיינל פור ובידיוק זה הסתדר ברגע האחרון, אם לא הייתי מצליח לא הייתי יכול לתקן מחר כי לא היה לי זמן.
כנראה שאלוהים צהוב ! אותו אלוהים מנס ז'לגיריס חזר רק הפעם בדמות של כבל קומפוננט
תודה רבה לכולם!
אני ממש לא יודע מה עשיתי ומה גרם לתקלה. העיקר שהכל עובד כרגע פיקס למרות שלא שיניתי שום דבר.
מחר המשחק של מכבי בפיינל פור ובידיוק זה הסתדר ברגע האחרון, אם לא הייתי מצליח לא הייתי יכול לתקן מחר כי לא היה לי זמן.
כנראה שאלוהים צהוב ! אותו אלוהים מנס ז'לגיריס חזר רק הפעם בדמות של כבל קומפוננט
תודה רבה לכולם!
- oferlaor
-
- מנהל

lito,
חשוב לציין, לא רק הכבלים והלויין יכולים לגרום ל-GROUND LOOP. עקרונית, כל מכשיר שאין לו הארקה הוא קנדידט ל-GROUND LOOP. הבעיה הזו נפוצה גם במערכות אודיו שלא מחוברות לשום מכשיר חיצוני - אחד המכשירים לא מוארק, והוא בונה מתח. אם אחד המכשירים שלכם מחשמל אותכם קלות כשאתם נוגעים בו - אז יש בעיה.
הרעש האופייני של זה הוא הממממממ (לכן השם המקורי של האפקט היה GROUND HUM).
חשוב לציין, לא רק הכבלים והלויין יכולים לגרום ל-GROUND LOOP. עקרונית, כל מכשיר שאין לו הארקה הוא קנדידט ל-GROUND LOOP. הבעיה הזו נפוצה גם במערכות אודיו שלא מחוברות לשום מכשיר חיצוני - אחד המכשירים לא מוארק, והוא בונה מתח. אם אחד המכשירים שלכם מחשמל אותכם קלות כשאתם נוגעים בו - אז יש בעיה.
הרעש האופייני של זה הוא הממממממ (לכן השם המקורי של האפקט היה GROUND HUM).
- lito
-
- חבר ותיק

הבנתי, תודה, עופר.
אני זוכר, זה היה הרבה יותר נפוץ שנים עברו עם כל מכשירי השמע וה TV. פשוט מפני שהמכשירים שיש לנו היום כמעת ולא עושים את ה HUM הזה האפשרות לא נתפסת אצלי כאקטואלית ואני חושב אוטומתית רק על הממיר.
מעניין מה היתה כאן הבעיה. העיקר שנפתרה.
מעניין מה היתה כאן הבעיה. העיקר שנפתרה.