העברה איטית של קבצים בין רשתות שונות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
zikzik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

לאחרונה אני מבצע פרוייקט פשוט בתפיסה אך מורכב יותר בביצוע ולהלן תיאורו.
אני גר בבניין רב קומות ולאחרונה (בעמל רב) הצלחתי להעביר כבל רשת מסוג CAT-6 מס' קומות למטה (כ 4 קומות )
ברשת הראשונה ישנו מודם שמחובר לראוטר אחת מארבע יציאות הLAN מחובר הכבל החדש והוא עולה למעלה (ארבע קומות) והוא נכנס ליציאת הWAN של הראוטר ברשת השניה ואשר מתפצל לשני מחשבים שמחוברים בכבל רשת מסוג CAT5E (כרגע רק למטרת הבדיקה).
המחשבים נראים כולם וניתן להגיע לתיקיות השיתוף.
בכל המחשבים מותקנת מערכת WIN7 .
להלן תוצאות הבדיקה :
1) ניתן לצפות בכל אחד מהמחשבים בכל תוכן משותף (נבדקו רק סרטים בגודל 700 מגה מסוג AVI), הקבצים מתנגנים ללא בעייה וללא תקיעות.
2) ניתן לקבל רוחב פס מלא באינטרנט מכל אחד מהמחשבים (נבדק בשרתים בארץ בגודל קבצים שונה).
3) ברשת השניה , ניתן להעתיק קבצים במהירות של 25 מגה ביט לשניה .

ועכשיו לבעיה !!!
כשמנסים להעתיק קובץ בין הרשתות השונות, המהרות לא עולה על 2 מגה ביט לשניה.

האם למשהו יש רעיון או ידע בנושא מדוע לא ניתן להעתיק ו/או לנצל את המהירות הנמוכה (לבינתיים ) של 100 מגה בייט שהיא זו שקובעת כרגע את הקצב ?

הראוטרים (שניהם) מקונפגים בצורה אוטומטית ולא מחלקים או מפחיתים את המהירויות.
האם כתוצאה ונמצאים שני ראוטרים במקביל ישנה חלוקה מטעה של מהירות הורדה ?
האם פיתרון של הכנסת כבל הרשת במקום יציאת הWAN לאחד הLAMים תבצע דילוג והראוטר ישמש למעשה סוויטש פשוט ?
תודה מראש לעונים :-)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

שתי הרשתות שלך אינן רשתות נפרדות הזקוקות לגישור באמצעות Router אלא רשת אחת הפרוסה בשני אתרים נפרדים וכך גם צריך להתיחס אליה.

אם אני מבין נכון הרשת הראשונה היא זו המקושרת לאינטרנט ולכן אתה צריך שיהיה שם Router המחובר למודם כדי להתחבר לאינטרנט. כל המחשבים בשתי הקומות מוגדרים אם כן כרשת פנימית אחת ולא צריך לשים שם Router בכלל כי אין צורך בניתוב בין רשתות.

הרשת השניה זקוקה לשני דברים. אחד זה סוויטש שאליו יתחבר הכבל שמשכת מהקומה התחתונה. והדבר השני הוא Access Point אלחוטי (לא פרטת אבל אני מתאר לעצמי שהמחשבים לרשת בקומה השניה מחוברים אלחוטית).

היות שכבר יש לך למעלה Router תשתמש בו כ switch רגיל וחבר לאחת מנקודות ה LAN שלו את הכבל שעולה מהקומה התחתונה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

zikzik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

קודם כל תודה על תשובתך המהירה.
שנית בקומה העליונה החיבור הוא כמו שכתבתי חיבור קווי (נכון להיום עם כבל CAT5E )
כפי שבטח הבחנת חשבתי גם על התשובה הזו ומה שלא הייתי סגור עליו היה עם אני אכניס (לא יכניס :-) )את הכבל לתוך הWAN אז הראוטר ישמש לי כסוויטש, כמו כן האם כתוצאה מזה שאני אכניס את הכבל לאותו WAN
א) אני אעבד כניסה קווית אחת.
ב) כנראה שלא אוכל להשתמש באופן אלחוטי בראוטר ע"פ שהוא כזה.
תודה בכל אופן.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #4 

מדוע אתה כל כך מתעקש להשתמש במבואת ה WAN שבראוטר? יש לו רק שימוש אחד וזה לחיבור למודם לרשת חיצונית ולך אין רשת כזו בבית.

מה עוד שבהרבה ראוטרים מבואת ה WAN מוגבל ל 10Mbit/sec

zikzik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

לא מתעקש, רק רוצה להיות בטוח לפני שעושה צעד !
מה המשמעות של צעד כזה או אחר ומה יכול להשתנות בכל פעולה שאני עושה.
בעתיד אני מתעד לרשת את כל הבית בCAT 6 ולכן אני עושה את כל הניסויים טרם העבודה הקשה.
למדתי שעקשנות ואטימות לא מוביל לשום מקום, רק אולי למפח נפש !!!

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #6 

קודם כל, לא ברור איך זה עובד לך, זה לא אמור לעבוד. אתה לא אמור להיות מסוגל לגשת מקומה אחת - למחשבים שנמצאים מאחורי הראוטר בקומה האחרת. הראוטר לא יודע לנתב פנימה. הוא עושה מה שנקרא HIDE NAT. מוזר ביותר.
מעבר לכך, כמו שאמרו, אתה צריך לחבר לא ליציאת ה WAN של הראוטר, אלא לאחת מיציאות ה LAN. רק תוודא שבכל הברדק הזה יש לך רק נתב אחד שמחלק כתובות למחשבים. זה אומר, בעברית, שאתה צריך לעשות DISABLE ל DHCP באחד הראוטרים.
לגבי החשש שלך לבזבז פורט אחד מפורטי ה LAN, אל חשש, אתה יכול לקנות סוויץ פשוט ב 100 שקל, ולחבר אותו לאחת מיציאות ה LAN. ככה יהיה לך מספיק פורטים, ושרשור סוויצים זה לא משהו שיפגע לך בביצועים.

zikzik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

אז נתחיל בזה שזה אולי לא הגיוני אבל עובדתי.
לציין שמאז הנסיונות שביצעתי היו לי בעיות רציניות בהתחברות לאיט'... גם שהמודם שלי היה מחובר ופעם שהמודם בקומה למטה היה מחובר (כמובן שלסרוגין), הראוטרים לא הצליחו למשוך IP תקין והיה בלאגן שלם (איפוסים,רסטים,ניתוק מחשמל וכיוב...)
אני נוטה לקבל את המלצתך בנושא הקצאת הפורטים בDHCP שנראה גם הגיוני שיש התנגשות בחלוקה הפנימית של שניהם.
חבל לי להשקיע סתם בסוויטש של 10/100 ולא ללכת על כזה שתומך בג'יגה (שמחירו עומד על 300 ש"ח לערך), כפי שכבר ציינתי הכוונה ללכת על רישות הבית ברשת קווית של ג'יגה.

בכל מקרה תודה על התשובה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

אם אני מצליח להבין את הטופולוגיה שלך, אז מה שהומלץ פה נכון - אתה צריך רק ראוטר אחד, רק מודם אחד. מאחוריהם צריך להיות סוויץ (גיגה כנראה), וכל המחשבים מתחברים אליו. זה שחלק מהמחשבים נמצאים בקומה אחרת זה ממש לא משנה. אני מבין שאתה רוצה להעביר רק כבל אחד - לכן בקומה "המשנית" תשים פשוט סוויץ. לא צריך עוד ראוטר.

zikzik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

אכן כן,
מכיוון ולא רציתי להיכנס לעלויות טרם הבדיקה(לקנות סוויטש של 100 ולאחר מכן במידה ועובד להחליף לגי'גה) החלטתי להשתמש בראוטר הקיים כסוויטש, מה שקה בפועל הוא שהראוטרים שיגעו את המערכת ולמעשה לא נתנו לי תמונה נכונה (בפועל אולי הייתי צריך לנסות להשיג אחד כזה ולא להחליף ביצה מרובעת בבלון כתום).
עכשיו לפחות אני יודע מה לעשות ומה לא !
סה"כ אני די שבע רצון מהתוצאות הניסוי (לא שהיה מסובך אלא הדברים שעמדו מאחוריו ושטרם דובר עליהם !).

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #10 

כפי הנראה שמה ששיגע את הרשת שלך הוא שרת ה DHCP הנמצא בכל Router ושתפקידו לנפק כתובות IP לרשת הפנימית. ברם, בכל רשת מותר שיהיה רק שרת DHCP אחד בודד.

zikzik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

לאחר ניסויים רבים לא הצלחתי להעביר קבצים מהמחשב בקומה התחתונה לבין זו שבקומה למעלה ע"פ שביטלתי בראוטר למטה את האפשרות לDHCP ונתתי לו כתובת IP בתחום שהוקצע.
במידה ואני מחבר ישירות את הכבל RJ45 לאחד המחשבים, אין בעיה ואני מקבל קצב של 13MB/S וכהוא עובר דרך הראוטר הוא נותן קצב של מקס' 2.5 MB/S .
לציין כי במהירות האינטר' בין שהיא דרך הראוטר ובין שהיא ישירות למחשב, אין נפילה והוא מקבל את מלוא רוחב הפס, הבעיה היא משיכה של קבצים בין המחשבים ( המטרה באה לבדוק באם יהיה שרת NAS אשר יחובר לראוטר ויהיו בו קבצים גדולים 1080P ומעלה , יהיה קרטוע בהצגתו בקומה למטה).

נגמרו לי הרעיונות , אשמח לעזרה .

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #12 

תבדוק את השרטוט הרצ"ב ותגיד לנו בבקשה עד כמה שונה הפריסה אצלך בבית.

תמונה

מהראוטר שהוא גם סוויטש ומקונפג כשרת DHCP מושכים 3 כבלים המתחברים ליציאות ה LAN שלו ומקושרים ל 2 מחשבים ולסוויטש נוסף בקומה העליונה.

יציאת ה WAN של הראוטר מחוברת למודם

הסוויטש בקומה העליונה מחובר לעוד 2 מחשבים.

כל המחשבים מחוברים ליציאות LAN (לא WAN)

כל המחשבים מקונפגים כ DHCP Client

zikzik פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

ככלל התרשים נכון רק שלמעט הסוויטש למעלה אצלי מדובר בראוטר.
בראוטר העליון כיביתי את ההגדרות של ה DHCP והגדרתי ידנית IP בין 100ל 150 (142).
במחשבים לא נגעתי בהגדרות והשארתי על אוט' .
משום מה (אף על פי שמדובר בראוטר חדש יחסי תוצרת 3COM ) מתבצעת הנחתה של העברת המידע בין המחשבים .
לא הצלחתי להבין מדוע, רק שזה קשור כנראה בראוטר הנוסף. ההגדרות נכונות, מחובר לLAN מתאים (לציין כי הבדיקה נעשתה גם דרך הLAN וגם בצורה אלחוטית ובשני המקרים, הקצב היה נמוך) ואין עיכובים באינט' או הנחתה בקצב הפס הקיים.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

אתה מכיר את הסיפור על האיש שיש לו פטיש ולכן כל בעיה נראית לו כמו מסמר?

תעיף את הראוטר השני. זה שיש לך אותו לא אומר שאתה חייב להשתמש בו. שים שם סוויטש פשוט במקומו.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

Catskinner כתב:אתה מכיר את הסיפור על האיש שיש לו פטיש ולכן כל בעיה נראית לו כמו מסמר?

תעיף את הראוטר השני. זה שיש לך אותו לא אומר שאתה חייב להשתמש בו. שים שם סוויטש פשוט במקומו.
...

(Y) (Y) (Y)
כמו שכבר אמרתי, אתה צריך למעלה סוויץ. אם אתה לא רוצה לקנות, הכבל שמתחבר לראוטר (המיותר) שלמעלה חייב להתחבר לאחת מיציאות ה LAN שלו, ובשום פנים ואופן לא ליציאת ה WAN. זה שהוא מחובר ליציאת ה WAN ויש לך תקשורת למחשבים אלה, זה פלא בעיני. אין לי מושג איך זה עובד. זה לא אמור לעבוד.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”