צביעת מסך הקרנה..
-
242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 701
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 21 פעמים
שלום לכולם..
יש לי כרגע PANASONIC 900 ואני רוצה לבנות מסך קבוע..
חיפשתי לקנות רק בד בלבד אבל הבנתי שזה יוצא קצת יקר..אני חייל עוד,בכל זאת..
בכל אופן..ראיתי מסך גלילה ידני בגודל 250 ס"מ על 250 ס"מ בסביבות 650 ש"ח.
אז חשבתי לקנות אותו ופשוט לחתוך אותו למידה שאני צריך..ולהרכיב אותו על המסגרת שאבנה..
עכשיו..הבנתי שמסכים אפורים טובים יותר לקונטרסט ולהדגשת השחורים שהמקרן מפיק.
וגם הבנתי שהם יקרים יותר..
בגלל שאני רוצה תמונה גדולה (100 אינטש +). ותאורת המקרן (1100 ANSI) קצת נחלשת בפתיחה כזו של העדשה,וגם בגלל שקונטרסט התמונה יורד משמעותית,חשבתי פשוט לרסס את המסך בגוון אפור עדין..
הטקסטורה נשארת והצבע יהיה מט מן הסתם..
שיפור בקונטרסט זה חייב לתת בגלל הגוון הכהה יותר..אך זה יכול לפגוע במשהו אחר?..
יש לי כרגע PANASONIC 900 ואני רוצה לבנות מסך קבוע..
חיפשתי לקנות רק בד בלבד אבל הבנתי שזה יוצא קצת יקר..אני חייל עוד,בכל זאת..
בכל אופן..ראיתי מסך גלילה ידני בגודל 250 ס"מ על 250 ס"מ בסביבות 650 ש"ח.
אז חשבתי לקנות אותו ופשוט לחתוך אותו למידה שאני צריך..ולהרכיב אותו על המסגרת שאבנה..
עכשיו..הבנתי שמסכים אפורים טובים יותר לקונטרסט ולהדגשת השחורים שהמקרן מפיק.
וגם הבנתי שהם יקרים יותר..
בגלל שאני רוצה תמונה גדולה (100 אינטש +). ותאורת המקרן (1100 ANSI) קצת נחלשת בפתיחה כזו של העדשה,וגם בגלל שקונטרסט התמונה יורד משמעותית,חשבתי פשוט לרסס את המסך בגוון אפור עדין..
הטקסטורה נשארת והצבע יהיה מט מן הסתם..
שיפור בקונטרסט זה חייב לתת בגלל הגוון הכהה יותר..אך זה יכול לפגוע במשהו אחר?..
- opv
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4862
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 225 פעמים
זה רעיון רע, את תהרוס את הGAIN של הבד. שים לב שכאשר צובעים קיר לצורך הקרנה תמיד מומלץ לצבוע בלבן ולא אפור, כי התוצאה לא מוצלחת.
המחיר שאתה מתכוון לשלם על מסך יד שניה הוא גבוה מאוד, במחיר הזה בערך אתה יכול לקנות בד הקרנה בארץ וזה בלי לציין את האופציה להזמין בד מחו"ל שהיא זולה יותר.
בדוק באתר הזה: av-outlet.com
המחיר שאתה מתכוון לשלם על מסך יד שניה הוא גבוה מאוד, במחיר הזה בערך אתה יכול לקנות בד הקרנה בארץ וזה בלי לציין את האופציה להזמין בד מחו"ל שהיא זולה יותר.
בדוק באתר הזה: av-outlet.com
-
242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

המסך הוא חדש מחנות..ולפי מה שהבנתי מסך אפור נותן קונטרסט מטורף יחסית ללבן..למקרן קל יותר ליצור שחור על רקע כהה מאשר לבן..
גם קח בחשבון שלמקרן קל יותר להפיק לבן מספק מאשר שחור מספק..
גם קח בחשבון שלמקרן קל יותר להפיק לבן מספק מאשר שחור מספק..
נערך לאחרונה על ידי 242ariel242 ב 21/10/2010 11:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
-
242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

כן אבל תחשוב על זה ככה..המסך עצמו נשאר עם אותה טקסטורה והוא פשוט נצבע באפור..
מה ההבדלים במסך עצמו?..
מה ההבדלים במסך עצמו?..
- opv
- חבר מביא חבר

התכונה החשובה ביותר בבד היא הרפלקטיביות שלו כמה אור הוא מחזיר חזרה, זה נקבע ע"פ כמה הוא מבריק למשל, אם אתה צובע אותו אתה מבטל את התכונות האלו, התוצאה תהיה זהה לצביעת בד רגיל באפור.
בכל מקרה, מסכים ידניים לא מיועדים בד"כ לק"ב ולכן הבד שלהם הוא לא משהו בלשון המעטה, 650 ש"ח זה הרבה כסף לבד שהוא מראש לא משהו ובנוסף אתה הולך להרוס אותו.
אם אתה רוצה לעשות ניסוי כזה, קנה בד שמשונית, הוא מאוד זול, וצבע את הצד המבריק שלו באפור, אם תהיה מרוצה מהתוצאה הרווחת. בד בגודל כזה יעלה לך כ100 ש"ח.
בכל מקרה, מסכים ידניים לא מיועדים בד"כ לק"ב ולכן הבד שלהם הוא לא משהו בלשון המעטה, 650 ש"ח זה הרבה כסף לבד שהוא מראש לא משהו ובנוסף אתה הולך להרוס אותו.
אם אתה רוצה לעשות ניסוי כזה, קנה בד שמשונית, הוא מאוד זול, וצבע את הצד המבריק שלו באפור, אם תהיה מרוצה מהתוצאה הרווחת. בד בגודל כזה יעלה לך כ100 ש"ח.
-
242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

אבל לפי מה שקראתי..והיה ממש לא הגיוני..בד מט הוא בד עם החזר אור גבוה..לא בד מבריק..איך זה יכול להיות?...חח
ומה עם יריעת ניילון עבה לבנה?..יהיה לזה אחלה החזר אור וזה גם לא בולע..
ומה עם יריעת ניילון עבה לבנה?..יהיה לזה אחלה החזר אור וזה גם לא בולע..
- opv
- חבר מביא חבר

יש הרבה סוגים והרבה טכנולוגיות לבדי הקרנה, החברות משקיעות זמן פיתוח לא מבוטל בבדים האלה, אני חושב שקשה עד בלתי אפשרי ליצר בDIY בדים זהים בתכונות לבדים האלו.
יש הרבה פרמטרים להתחשב בהם:
החזר אור, זוית צפיה, השתקפות של המקרן על המסך, עוות צבעים, נקודות חמות וקרות על המסך, שמירה על חדות התמונה ועוד.
אם בא לך לעשות ניסויים, זה נהדר, אבל מומלץ להנמיך ציפיות ומומלץ לשרוף כמה שפחות תקציב בדרך.
עוד רעיון שיש לי בשבילך, הישר מפורומי מקרני AVS CRT, קנה בד מבריק בצבע כסף, מחנות בדים לוילונות למשל, ומתח אותו על מסגרת, התוצאות מאוד מענינות.
יש הרבה פרמטרים להתחשב בהם:
החזר אור, זוית צפיה, השתקפות של המקרן על המסך, עוות צבעים, נקודות חמות וקרות על המסך, שמירה על חדות התמונה ועוד.
אם בא לך לעשות ניסויים, זה נהדר, אבל מומלץ להנמיך ציפיות ומומלץ לשרוף כמה שפחות תקציב בדרך.
עוד רעיון שיש לי בשבילך, הישר מפורומי מקרני AVS CRT, קנה בד מבריק בצבע כסף, מחנות בדים לוילונות למשל, ומתח אותו על מסגרת, התוצאות מאוד מענינות.
-
242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

כן האמת שהיה לי רעיון כזה..ואפילו לשים מעליו זכוכית ממש דקה כדי שייתן ממש מראה של מסך אמיתי ויוסיף ברק מדומה לתמונה..
-
242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

למה?..זה לא מראה או משהו?..חח
לא נראה לי שזה יהיה ממש קריטי..אבל שוב..מנסים..חח
לא נראה לי שזה יהיה ממש קריטי..אבל שוב..מנסים..חח
נערך לאחרונה על ידי 242ariel242 ב 21/10/2010 14:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14356
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
242ariel242 כתב:כן האמת שהיה לי רעיון כזה..ואפילו לשים מעליו זכוכית ממש דקה כדי שייתן ממש מראה של מסך אמיתי ויוסיף ברק מדומה לתמונה.....
-
242ariel242
-
- חבר פעיל במיוחד

לא..האמת שלא..חח חשבתי לנסות..מקסימום..
בכל אופן עשיתי כמה טלפונים לגבי השימשונית..רוצים 240 ש"ח ל3 מטר על מטר שישים..חח
אני יחפש עוד נראה לי..חח
בכל אופן עשיתי כמה טלפונים לגבי השימשונית..רוצים 240 ש"ח ל3 מטר על מטר שישים..חח
אני יחפש עוד נראה לי..חח