לצערי הרב ואחרי לא מעט ציפיות, הדחקות ושקרים לעצמי - אני נאלץ להודות שאני מאוכזב קשות מהאקסטרימר פרו החדש שרכשתי לפני שבועיים.
הנחמה היחידה שלי היא שרכשתי אותו ב- Duty Free כשהדולר היה בשפל 3.59 - אבל זאת לא ממש נחמה.
שלא תבינו לא נכון - את הסרטים ב-1080P הוא מנגן מצוין. אבל זה הכל פחות או יותר, ולא רק בשביל זה קניתי את זה למען האמת.
מיד לאחר שקיבלתי אותו ולאחר עיון קצר בפורום שודרגה הקושחה ל- 2.4.2 ונקנה HD WD Cavier Green 1TB.
מרגע זה הבעיות שהחלו היו רבות, שונות ומגוונות:
1. המכשיר סירב להתקין את ה- JukeBox. הודעת Check your network קפצה בכל פעם שניסיתי ללחוץ על 1 להתקנה. החיבור לרשת היה תקין לרבות שמיעה ברדיו אינטרנטי וגלישה לאתרים המובנים שבו..
2. לאחר שהתקנתי את זה ידנית (שוב, בעזרת האתר הזה והרבה ידע של האנשים שבו) נכנסתי בשעה טובה ל - JukeBox ומכאן רק התרבו הבעיות: המכשיר נתקע בעת כניסה ל'סרטים', ושום דבר לא עוזר למעט כיבוי ארוך. כשהוא לא נתקע ואני נכנס ל- Setup, הוא מחפש את כותרי הסרטים, מסיים אחרי 5 דקות, מודיע לי שנמצא רק סרט אחד וממליץ על לחיצה על 1 לחזרה לתפריט. (יש מעל 50 סרטים בתיקיה כן...?). כשאני לוחץ 1 ונכנס לתפריט, ומשם לסרטים - המכשיר פשוט מאתחל את עצמו!
אחרי האתחול המרגיז וכניסה נוספת ל- JukeBox, הודעת File Not Found 404 עולה ומשם ה- JukeBox הוא היסטוריה. וכן, ניסיתי להסיר, לשחזר הגדרות מכשיר ולעשות הכל מחדש. מה התוצאה - אותה תוצאה..
3. מעבר לכך - צפיה בתמונות - בלי קשר ל--JB - לעיתים קרובות אין אפשרות להפעיל את ה- SlideShow. המכשיר פשוט נתקע, ושוב - רק כיבוי ארוך יציל את המולדת...
צפיה בסרטונים ב- YouTube - חס וחלילה שתלחצו על כפתור Return בשלט בעת צפיה בסרטון, במקום על STOP. אם תעשו את הטעות הקטסטרופלית הזו, המכשיר פשוט יאתחל את עצמו ואורגן האורות בקדמת הפנל יתחיל לרקד לכם מול הפרצוף.
4. סאונד של סרטי ה-AVI שאני מצלם במצלמה - לא עובד. Unknown Audio Format - זו ההודעה שמתקבלת. (המצלמה היא אגב Casio Exilm Z 10 MP)
5. שירי MP3 לא מתנגנים חלק. כשאני עובר משיר לשיר ולחץ על כפתור הבחירה - יש דיליי של קרוב לדקה עד שכל העסק מתחיל לזוז.
6. העברת FF בסרט במהירות נמוכה מ-X4 - גורמת לסאונד ולסרט להשמע בנפרד למשך כמה שניות.
בקיצור - מה אני אגיד לכם - רציתי לחסוך כמה שקלים ולא לקנות HTPC, אבל זה כבר יותר מדי.
מי צריך את כל הכאב ראש הזה, חפירות בכל מיני אתרים והחזקת אצבעות (+התבדות) בעת כניסה ל- JB.
וממה שקראתי - גם כזה עובד טוב - זה עדיין בדיליי מעצבן ולא זז, עד שכבר עדיף לא להשתמש ב-JB...
אגב, בכל מקום שבו חיפשתי לא הצלחתי להוריד ולהתקין ידנית את JB הגרסא האחרונה 1.5.3.
אם יש מישהו שקורא את מה שאני רושם ולא מסכים - אני אהיה הכי מאושר בעולם אם יסביר לי איפה אני טועה ואיך מתקנים את הליקווים הללו.
ותודה לכולם שעזרו