24 ש׳ לאחר הקליה הפולים הוציאו נוזל מזכיר שמן, מה הבעיה?

פורום תערובות קפה וקליה ביתית, איפה לקנות, איך להכין ואיך לקלות
eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #1 

שלום שלום
קליתי במכונת פוקפורן פולי קפה סנטו דומינגו והיום לאחר 24 ש׳ שהם התאווררו בחוץ שמתי לב שמחלקם יצא מין נוזל וגם על הצלחת יש את הנוזל.
מה זה אומר? לא יצא לי עוד מקרה כזה שככה ראיתי את הפולים מעט רטובים, הצבע שלהם נראה בסדר לא נראה שנשרף,

תודה לעוזרים

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #2 

זה נורמאלי לחלוטין שפולים "מזיעים" כיממה - שתיים לאחר הקליה, אין ממה לדאוג.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #3 

eliel1010 כתב:שלום שלום
קליתי במכונת פוקפורן פולי קפה סנטו דומינגו והיום לאחר 24 ש׳ שהם התאווררו בחוץ שמתי לב שמחלקם יצא מין נוזל וגם על הצלחת יש את הנוזל.
תודה לעוזרים
...
מדובר בפולים מזן נקבה.... :P
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #4 

אכן זה נורמלי כאשר מדובר בקליה כהה עד כהה מאוד,במכשיר פופ קורן השליטה על הקליה היא מעט קשה,ואני מנחש שהקליה הנוכחית יצאה כהה מידי.

eliel1010 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1559
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 99 פעמים

שליחה #5 

אני יעלה תמונה בהמשך,
בכל מקרה הצבע לא נראה כל כך כהה או שונה מהרגיל, אפילו שבאמת ניסיתי למשוך את התהליך עוד קצת הפעם מכיוון שלדעתי עוד לא הגעתי לטעם שכולם מדברים עליו בסנטו דומינגו, בדרך כלל יוצא לי חמצמץ בלי הרבה מגוון או ״טעם שאחרי״

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

eliel1010 כתב:אני יעלה תמונה בהמשך,
בכל מקרה הצבע לא נראה כל כך כהה או שונה מהרגיל, אפילו שבאמת ניסיתי למשוך את התהליך עוד קצת הפעם מכיוון שלדעתי עוד לא הגעתי לטעם שכולם מדברים עליו בסנטו דומינגו, בדרך כלל יוצא לי חמצמץ בלי הרבה מגוון או ״טעם שאחרי״
...
הטעם שאחרי כמו הסיגריה שאחרי,יכול להיות מעולה או נפילה,אל תייחס לזה יותר מידי חשיבות,הטעם הטוב זה במשך ותוך כדי הלגימה. :wink:

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #7 

אני הייתי קולה פעם עד לדרגה כזו שהפולים היו מזיעים כבר בסוף הקליה - כלומר, קליה מאוד כהה.
אח"כ ירדתי למקום שבו הפולים מזיעים רק לאחר יום-יומיים.
היום אני כבר קולה כך שהפולים לא מזיעים בכלל.

מעבר לכך שזה משנה מאוד את טעם התערובת, גיליתי שהקפה הפך להיות יותר 'נכון' - עם טייגר סקין וכו'.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #8 

ממוטי "המפחם" רובוסטה הפכת לרקדנית בלט
תואר כבאי הפורום חוזר רשמית ליוסי "המשחיר בסתר" סופר
what's next?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #9 

:lol: "רקדנית בלט" :lol:

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

hosq כתב:ממוטי "המפחם" רובוסטה הפכת לרקדנית בלט
...
אכן משחיר אבל תמיד בגלוי,קליה כהה זו הקליה שמתאימה לאספרסו,ומכיוון שלרוב אני שותה אספרסו אז אני מעדיף קליה כהה,שמבחינתי בדרך כלל זה כ-20 שניות בתוך פיצוץ שני,אבל לעולם איני מגיע "לפציעות" של הפיצוץ השני,וכך יוצא שאני לעולם לא מפחים את הקפה,ברגע שמגיעים לפציעות,הריח של הקפה נהפך למאוד לא נעים לאחר מספר ימים.

הקפה האספרסו האיטלקי "שרובנו" כל כך אוהבים,קלוי בקליה כהה-בריסטוט,מאורו ודנסי ועוד רבים אחרים לדעתי אינם נכנסים לקטגוריה של קליה בהירה.

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #11 

יוסיסופר כתב:
hosq כתב:ממוטי "המפחם" רובוסטה הפכת לרקדנית בלט
...
אכן משחיר אבל תמיד בגלוי,קליה כהה זו הקליה שמתאימה לאספרסו,ומכיוון שלרוב אני שותה אספרסו אז אני מעדיף קליה כהה,שמבחינתי בדרך כלל זה כ-20 שניות בתוך פיצוץ שני,אבל לעולם איני מגיע "לפציעות" של הפיצוץ השני,וכך יוצא שאני לעולם לא מפחים את הקפה,ברגע שמגיעים לפציעות,הריח של הקפה נהפך למאוד לא נעים לאחר מספר ימים.

הקפה האספרסו האיטלקי "שרובנו" כל כך אוהבים,קלוי בקליה כהה-בריסטוט,מאורו ודנסי ועוד רבים אחרים לדעתי אינם נכנסים לקטגוריה של קליה בהירה.
...
לשם שינוי אני מסכים איתך לגמרי! גם אני שקוע באותה ביצה כהה. זאת למרות שלא מעט גורסים שבקלייה כזו קשה להבחין בין הזנים (אולי בגלל זה אני מתקשה להבחין בין זנים שונים :מבולבל: ?)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #12 

"שלום, קוראים לי מוטי ואני נקי מפחם כבר שלושה חודשים, שבועיים, חמישה ימים ו-7 שעות"...

גם אני מאוד מאוד אוהב את הטעם הזה של קפה על-גבול-השרוף, מר עד כמה שאפשר. הייתי שם הרבה זמן, קולה את הקפה ל-Vienna Roast בלי לחשוב פעמיים. אני עדיין עושה את זה, לפעמים.

אבל אני מאוד ממליץ לכם לנסות קליה קצת יותר בהירה. שימו לב שכשאני אומר "בהירה" זה ענין יחסי... לא בהירה של פיצוץ ראשון, אלא בהירה FC. לפעמים אני מגיע ל-FC+, אבל מנסה לעצור איפשהו ביניהן.

באמת, בדיוק כמו שאייסמן אמר - אתה פתאום מגלה שאפשר להבחין בהרבה יותר ניואנסים בין הזנים השונים. בדיוק כמו שיש חמוץ של קפה-לא-נחלט-טוב וחמוץ של קוסטה-ריקה, אז יש גם מר של קפה-קלוי-כבד מול מר של סומטרה או הודי.

בקיצור - ממליץ לנסות. כדי להתחיל בעדינות, נסו לקלות תערובת שמראש ברור שהיא תהיה כבדה ומרה (משהו עם סומטרה, למשל) אבל שימו גם משהו מאוד שונה (למשל, בורונדי או סנטו דומינגו). פתאום תרגישו גם את המרירות הכבדה, וגם עוד המון טעמים שלא טעמתם לפני כן, בקפה.

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #13 

אני מקבל את עצתך, מוטי. מחר אני קולה ל- +FC. אם עסקינן בשירשור של שמן קפה וקליה כהה, מדוע הפולים של מאורו (קלויים לטעמי - על שף שריפה) אינם פולטים שמן? האם התשובה לכך היא בקליה האיטית שהם כה מתפארים בה? האם מישהו בפורום הצליח להגיע לקלייה כהה מבלי לגרום לפולים להזיע?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #14 

הפולים של מאורו (או כל קפה איטלקי) מגיעים אליך חודשיים \ שלושה מינימום אחרי הקלייה.
הם הזיעו בדרך עד אליך ובארץ הם רק קצת מזיעים אם בכלל.
קלייה איטית שלהם היא 15 דקות. מעל זה (גבול ה 20) זה כבר אפייה של הקפה.
הם לא המציאו שום גלגל, מה שהם תכלס אומרים זה שהם קולים בתוף ולא באויר.(קלייה באויר מהירה יותר).
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

בוקר טוב,
אני לא חושב שיש בית קליה שמכבד את עצמו וקולה עם אוויר. אני לא משוכנע שהזמן גורם לשמן להיעלם (אני לא רואה את זה אצלי). לא אמרתי שהם המציאו את הגלגל, הם פשוט מצליחים להגיע לטופ מבחינתי. גם לא הייתי מכנה קליה ארוכה "אפייה", אלא דוקא שליטה מעולה בטמפרטורה ומשיכת השלב שבין פיצוץ ראשון לשני.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #16 

קלייה ארוכה אופה את הקפה זה המונח שמשתמשים בו לפחות בכל פורום שאני מכיר.
קפה זה קפה ולמרות שלאיטלקים יש גישה לפולי קפה יותר איכותיים הם לא מעקמים את חוקי הפיזיקה\כימיה או מה שזה לא יהיה.
שומן מתנדף וגם ואתה רואה את זה - תפתח שקית קפה של כל מה שמגיע מאיטליה.
קלייה באויר היא קצרה ומוציאה טעם אחר - בית קלייה שרוצה להתייעל בזמן קולה באויר (כמו עלית למשל - הם מוכרים יותר מכל קפה בוטיק בארץ...)

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

אני מבין שאתה מתייחס ל"אפיה" במובן שלילי, בעוד שהיא אמורה להדגיש טעמים. אני לא בטוח שאתה צודק. לא הבנתי את עניין השקית, אבל אם אתה אומר שלאחר חודש השמן מתנדף אני נאלץ להסכים, כיוון שלא ניסיתי לאפסן קפה קלוי למשך חודש...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #18 

אפייה זה דבר רע שהורג את הקפה - עוד פעם זה המונח שמשמתמשים בכל מקום שאני מכיר.
אפייה מייבשת את כל השומנים בקפה, קלייה שומרת על השומנים.
לשיטתך אפשר גם לשים קפה שעה בתנור בחום נמוך יותר ולהגיע לצבע רצוי בלי שומן שייפלט - זה נכון וזאת בדיוק אפייה.
תנסה ותראה (אבל אל תצעק עלי אחרי זה)

אייסמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

ולשיטתך שלך, אם אתן מכת חום לפולים כך שאוכל לסיים קליה במינימום זמן זה הפיתרון האולטימטיבי. אני נוטה לחלוק עליך....

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #20 

לא אמרתי את זה בכלל.
אני לא מאמין בקליית אויר (ולקצר זמנים) רק בתוף (עכשיו צריך לראות מה הבהמור עושה כי הוא לא תוף ולא אויר אלא חשיפה ישירה לחום) ויש זמנים די מוגדרים לפיצוץ ראשון ושני.
למשל עד 10 דקות לפיצוץ ראשון ולא לעבור 17 דקות לפיצוץ שני.
אני עדיין אומר שמעל 20 דקות הפולים יתייבשו ולזה קוראים אפייה.

מה שאתה אומר באמת ממומש במכונות תרמובלוק כאלה שהמשווקים שלהם אומרים: אנחנו עובדים ב 19 באר וככה תוך 5 שניות אנחנו מוציאים את המכסימום מהקפה...

שלח תגובה

חזור אל “תערובות קפה וקלייה ביתית”