אטמים ואיכות צליל ב-IN EAR

כל מה שאי פעם רציתם לדעת על אוזניות, מגברי אוזניות ומה שבינהם.
שלח תגובה
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78876
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #1 

כפי שחלק יודעים אני די חולה על IN EAR.

לאחרונה ניסיתי מספר סוגי איטום עם אוזניות IN EAR מסוגים וחומרים שונים. ההבדלים בצליל הם דרמטיים מעבר לכל שינוי פיזי של האוזניה עצמה. כלומר, באיטומים מסויימים האוזניות מרגישות חלולות וחסרות מעוף.

באיטומים אחרים, הם מלאות באס הדוק והן פאנציות, אך חסר מעט בגבוהים.

אז אני שואל את עצמי - האם האיטום זה לא ה "אקוסטיקה" של IN EAR? האם במידה מסויימת יתכן שהאיטום וצורתו חשובים לא פחות מאלקטרוניקה באוזניה?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

בהחלט.
אני כתבתי על זה פעם כשעשיתי אטמים מותאמים אישית במכון שמיעה שאחותי עבדה בו (היא קלינאית תקשורת מומחית למכשירי שמיעה).
מעבר לאיכות הסאונד יש פה גם עיניין של נוחות.
בהתחלה זה לא מאוד נוח, אבל אחרי שמתרגלים מעט אפשר ללכת עם זה 24 שעות ללא בעיה (זה בדיוק מה שעושים כבדי שמיעה...).

מעבר לזה יש גם יכולת לשלוט על הבאסים ע"י "שחרור לבאסים" שזו בעצם תעלה (קדח) שדרכה האויר יכול לצאת החוצה.
איטום מלא לגמרי ייגרום לבאס להיות מעט חנוק יותר, אבל יותר מרגיז זה ה"לחץ" שזה מייצר בתוך חלל האוזן.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #3 

אין ספק שזה האקוסטיקה של האוזן. כל מה שצריך כדי להוכיח את זה לעצמך זה לשים את אותו אטם בגדלים שונים (מגיע עם האוזניה בדרך כלל) ולראות איך הצליל משתנה דרמטית רק כי האוזן שלך נסתמת בצורה שונה.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #4 

השאלה היא עד כמה בכלל ניתן לעשות ביקורת כשההבדלים בין האטמים כל כך מהותיים. צריך במקרה כזה לתת ביקורת נפרדת לכל אטם ואטם...

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

כשעושים ביקורת אכן חשוב לנסות את כל הסוגים שמתלבשים על האוזן ולסקור עם זו שעשתה עמך הכי הרבה חסד. אני לא יודע כמה סוקרים מתייחסים לזה בסקירות שלהם.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46370
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5077 פעמים

שליחה #6 

איזה אוזניות מגיעות עם מספר סוגי איטום? אני לא מדבר על גודל אלא על סוג החומר כפי שנדמה שמדובר כאן.
ממה שאני ראיתי, רק האוזניות של Sleek audio מגיעות עם ממש פורטים שונים עבור באס וטרבל, אך אלו לא סוגי איטום שונים.

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

הכוונה שלי (ואני מאמין שגם של עופר) היא למשל לאטמי סיליקון (פשוטים שמקבלים בכל אוזניה), אטמי ספוג (שקיימים למשל ב etymotic ו shure) ואטמי tri-flange.

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

עופר, בזה הרגע פתחתי את ה etymotic hf5 החדשות שלי, שבאות עם שלושת סוגי האטמים שציינתי למעלה. מה אני אגיד, עם כל אטם זו אוזניה אחרת. רק עכשיו אני מבין כמה זה חשוב לנסות אוזניה יחד עם האטם שמתאים לך.

Beta
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1316
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #9 

ככה היצרן מאפשר לצרכן לבחור את הנוחות האישית שלו ואת אופי הצליל אותו יחפוץ. כמובן שה-TIPS השונים מעצבים מעט את הצליל, אך המוניטור עצמו הוא יותר דומיננתי ועל פי נסיוני האישי עם ה-PL30 של אחי הטיפים משנים את אופי הצליל בקצוות- בגבוהים ובנמוכים. כל אחד שם לב לזה באופן שונה מן הסתם לפי האוזן שלו.
בכל אופן הפרנציפ שלי הוא שאטם כזה או אחר יכול לעצב לפה ולשם את הצליל אבל הוא לא ישנה את אופי האוזניה (צליל שטוח, באסי, וכד'...).

אגב, מרטין- לאיזה אוזניות עשית אטמים מותאים?
אם עסקינן באטמים מותאמים, אז מגזין MAKE העלה בזמנו וגם מישהו הביא לכאן לא מזמן קישור לסרטון/הסבר של איך ליצור "מולד" (אטם מותאם אישית) בצורה ביתית. באשר לטיב האטם זה כבר צריך שפן לניסוי. :D
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל! :) תודה! **

slavazh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #10 

עופר, נניח שיש לי חדר סטריאו ייעודי בגודל 10X15 מטר מטופל אקוסטית ע"י מהנדס קול ובנוסף יש לי ציוד אלקטרוני סופר פרמיום (הגברה וכו'''...) אז עד כמה רלוונטית הביקורת שאני אעשה בחדר שלי על רמקולים כלשהם למישהו שיש לו סלון 4X5 מחובר לפינת אוכל והטיפול האקוסטי היחיד זה איזשהו שטיח ששוכב על הרצפה ורסיבר בינוני מינוס. כמובן שבאוזניות הכל יותר פשוט אבל לדעתי בשביל האחידות את המבחנים צריכים לעשות אם הבנדל שמגיע עם האוזניות מהמפעל, משם תעשה איזה טיפול אקוסטי שאתה רוצה כדי לשנות את הסאונד או הנוחות.

דבר נוסף אני לא יודע אם אתה משתמש במגבר נייד לאוזניות אבל גם זה עושה שינוי מהותי בצליל (לפחות בטריפל שלי זה עושה)
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #11 

slavazh

זה בדיוק ההבדלים שאני שומע כאן עם האטמים השונים...

אני לא משתמש במגבר.

שלח תגובה

חזור אל “אוזניות ומגברי אוזניות”