אטמים ואיכות צליל ב-IN EAR
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78876
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
כפי שחלק יודעים אני די חולה על IN EAR.
לאחרונה ניסיתי מספר סוגי איטום עם אוזניות IN EAR מסוגים וחומרים שונים. ההבדלים בצליל הם דרמטיים מעבר לכל שינוי פיזי של האוזניה עצמה. כלומר, באיטומים מסויימים האוזניות מרגישות חלולות וחסרות מעוף.
באיטומים אחרים, הם מלאות באס הדוק והן פאנציות, אך חסר מעט בגבוהים.
אז אני שואל את עצמי - האם האיטום זה לא ה "אקוסטיקה" של IN EAR? האם במידה מסויימת יתכן שהאיטום וצורתו חשובים לא פחות מאלקטרוניקה באוזניה?
לאחרונה ניסיתי מספר סוגי איטום עם אוזניות IN EAR מסוגים וחומרים שונים. ההבדלים בצליל הם דרמטיים מעבר לכל שינוי פיזי של האוזניה עצמה. כלומר, באיטומים מסויימים האוזניות מרגישות חלולות וחסרות מעוף.
באיטומים אחרים, הם מלאות באס הדוק והן פאנציות, אך חסר מעט בגבוהים.
אז אני שואל את עצמי - האם האיטום זה לא ה "אקוסטיקה" של IN EAR? האם במידה מסויימת יתכן שהאיטום וצורתו חשובים לא פחות מאלקטרוניקה באוזניה?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
בהחלט.
אני כתבתי על זה פעם כשעשיתי אטמים מותאמים אישית במכון שמיעה שאחותי עבדה בו (היא קלינאית תקשורת מומחית למכשירי שמיעה).
מעבר לאיכות הסאונד יש פה גם עיניין של נוחות.
בהתחלה זה לא מאוד נוח, אבל אחרי שמתרגלים מעט אפשר ללכת עם זה 24 שעות ללא בעיה (זה בדיוק מה שעושים כבדי שמיעה...).
מעבר לזה יש גם יכולת לשלוט על הבאסים ע"י "שחרור לבאסים" שזו בעצם תעלה (קדח) שדרכה האויר יכול לצאת החוצה.
איטום מלא לגמרי ייגרום לבאס להיות מעט חנוק יותר, אבל יותר מרגיז זה ה"לחץ" שזה מייצר בתוך חלל האוזן.
אני כתבתי על זה פעם כשעשיתי אטמים מותאמים אישית במכון שמיעה שאחותי עבדה בו (היא קלינאית תקשורת מומחית למכשירי שמיעה).
מעבר לאיכות הסאונד יש פה גם עיניין של נוחות.
בהתחלה זה לא מאוד נוח, אבל אחרי שמתרגלים מעט אפשר ללכת עם זה 24 שעות ללא בעיה (זה בדיוק מה שעושים כבדי שמיעה...).
מעבר לזה יש גם יכולת לשלוט על הבאסים ע"י "שחרור לבאסים" שזו בעצם תעלה (קדח) שדרכה האויר יכול לצאת החוצה.
איטום מלא לגמרי ייגרום לבאס להיות מעט חנוק יותר, אבל יותר מרגיז זה ה"לחץ" שזה מייצר בתוך חלל האוזן.
-
oferlaor
- מנהל

השאלה היא עד כמה בכלל ניתן לעשות ביקורת כשההבדלים בין האטמים כל כך מהותיים. צריך במקרה כזה לתת ביקורת נפרדת לכל אטם ואטם...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46370
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
איזה אוזניות מגיעות עם מספר סוגי איטום? אני לא מדבר על גודל אלא על סוג החומר כפי שנדמה שמדובר כאן.
ממה שאני ראיתי, רק האוזניות של Sleek audio מגיעות עם ממש פורטים שונים עבור באס וטרבל, אך אלו לא סוגי איטום שונים.
ממה שאני ראיתי, רק האוזניות של Sleek audio מגיעות עם ממש פורטים שונים עבור באס וטרבל, אך אלו לא סוגי איטום שונים.
ככה היצרן מאפשר לצרכן לבחור את הנוחות האישית שלו ואת אופי הצליל אותו יחפוץ. כמובן שה-TIPS השונים מעצבים מעט את הצליל, אך המוניטור עצמו הוא יותר דומיננתי ועל פי נסיוני האישי עם ה-PL30 של אחי הטיפים משנים את אופי הצליל בקצוות- בגבוהים ובנמוכים. כל אחד שם לב לזה באופן שונה מן הסתם לפי האוזן שלו.
בכל אופן הפרנציפ שלי הוא שאטם כזה או אחר יכול לעצב לפה ולשם את הצליל אבל הוא לא ישנה את אופי האוזניה (צליל שטוח, באסי, וכד'...).
אגב, מרטין- לאיזה אוזניות עשית אטמים מותאים?
אם עסקינן באטמים מותאמים, אז מגזין MAKE העלה בזמנו וגם מישהו הביא לכאן לא מזמן קישור לסרטון/הסבר של איך ליצור "מולד" (אטם מותאם אישית) בצורה ביתית. באשר לטיב האטם זה כבר צריך שפן לניסוי.
בכל אופן הפרנציפ שלי הוא שאטם כזה או אחר יכול לעצב לפה ולשם את הצליל אבל הוא לא ישנה את אופי האוזניה (צליל שטוח, באסי, וכד'...).
אגב, מרטין- לאיזה אוזניות עשית אטמים מותאים?
אם עסקינן באטמים מותאמים, אז מגזין MAKE העלה בזמנו וגם מישהו הביא לכאן לא מזמן קישור לסרטון/הסבר של איך ליצור "מולד" (אטם מותאם אישית) בצורה ביתית. באשר לטיב האטם זה כבר צריך שפן לניסוי.
**נהרסו לכם האוזניות או ציוד אלקטרוני אחר שאתם עתידים לזרוק לפח? צרו קשר בפרטי ואשמח לקבל את תרומתכם ולנסות להחיות אותה לפני שנהפכת לזבל!
תודה! **
- slavazh
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
עופר, נניח שיש לי חדר סטריאו ייעודי בגודל 10X15 מטר מטופל אקוסטית ע"י מהנדס קול ובנוסף יש לי ציוד אלקטרוני סופר פרמיום (הגברה וכו'''...) אז עד כמה רלוונטית הביקורת שאני אעשה בחדר שלי על רמקולים כלשהם למישהו שיש לו סלון 4X5 מחובר לפינת אוכל והטיפול האקוסטי היחיד זה איזשהו שטיח ששוכב על הרצפה ורסיבר בינוני מינוס. כמובן שבאוזניות הכל יותר פשוט אבל לדעתי בשביל האחידות את המבחנים צריכים לעשות אם הבנדל שמגיע עם האוזניות מהמפעל, משם תעשה איזה טיפול אקוסטי שאתה רוצה כדי לשנות את הסאונד או הנוחות.
דבר נוסף אני לא יודע אם אתה משתמש במגבר נייד לאוזניות אבל גם זה עושה שינוי מהותי בצליל (לפחות בטריפל שלי זה עושה)
דבר נוסף אני לא יודע אם אתה משתמש במגבר נייד לאוזניות אבל גם זה עושה שינוי מהותי בצליל (לפחות בטריפל שלי זה עושה)
"לכולנו שמורה הזכות להביע את דעתנו, אך בדרך כלל דעה היא רק דעה ולא עובדה מוכחת." - דונלד ג' טראמפ.
-
oferlaor
- מנהל

slavazh
זה בדיוק ההבדלים שאני שומע כאן עם האטמים השונים...
אני לא משתמש במגבר.
זה בדיוק ההבדלים שאני שומע כאן עם האטמים השונים...
אני לא משתמש במגבר.