לאיזו רמה אתם קולים בדרך כלל?
אני קולה בדרך כלל עד תחילת פיצוץ שני ממתין כ-20 שניות ומתחיל לקרר,חוץ מסומטרה שצריך קליה כהה יותר.
אבל אין כמו העיניים במקרה הזה,כיוון שקליה מושפעת מאוד מהטמפרטורה הסביבתית,חם בחוץ זמן הקליה מתקצר,וההיפך כשקר.
פול ירוק הוא בוסר,לכן זה טבעי שבקליה בהירה עדיין תורגש החמיצות שבו.
אבל אין כמו העיניים במקרה הזה,כיוון שקליה מושפעת מאוד מהטמפרטורה הסביבתית,חם בחוץ זמן הקליה מתקצר,וההיפך כשקר.
פול ירוק הוא בוסר,לכן זה טבעי שבקליה בהירה עדיין תורגש החמיצות שבו.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
כנ"ל גם אצלי עד תחילת פיצוץ שני ... ניסיתי לקלות מספר פעמים פחות מרמה זו אבל לצערי לא יצא טעין וחמוץ מידי.
הקפה היחיד שהגיב בצורה נאותה לקלייה יחסית בהירה הוא קניה אבל שולב לאחר מכן כחלק מתערובת עם משהו מריר שיאזן.
הקפה היחיד שהגיב בצורה נאותה לקלייה יחסית בהירה הוא קניה אבל שולב לאחר מכן כחלק מתערובת עם משהו מריר שיאזן.
אין דבר כזה בדרך כלל.
תהליך הקליה זהה לתהליך הבישול.
בתהליך הקליה הקפה עובר קשת של טעמים עם התקדמות גוון הקליה:
מחמוץ בוסרי או מר דרך מתיקות ועד שרוף.
לכל זן יש דחיסות שונה, שטח מעטפת שונה וטעמים שונים ולכן אין בדרך כלל.
התערובת שאני אוהב תהיה בדרך כלל מתוקה-שוקולדית חזקה עם קרמה עבה וטיפה חמיצות בסוף.
לפי זן הקפה אני משחק עם הקליה, לפעמים ניתן לשחק עם זן בודד בשתי רמות קליה שונות בכדי לקבל לדוגמא
קפה מתוק בקליה FC/FC+ עם נגיעות של חמיצות או בוסריות טיפה בקליה עד שלב פיצוץ ראשון (לפעמים לפניו)
הדרך שלי היא לקלות באופן חד זני דגימה (50-100 גרם) ולשתות אותם באספרסו .ככה אני מרגיש את כל הטעמים,מתעד בגליון אקסל ובקליית התערובת הבאה אדע לשלב את הזן הנבדק במקום המתאים לפי הטעם.
תהליך הקליה זהה לתהליך הבישול.
בתהליך הקליה הקפה עובר קשת של טעמים עם התקדמות גוון הקליה:
מחמוץ בוסרי או מר דרך מתיקות ועד שרוף.
לכל זן יש דחיסות שונה, שטח מעטפת שונה וטעמים שונים ולכן אין בדרך כלל.
התערובת שאני אוהב תהיה בדרך כלל מתוקה-שוקולדית חזקה עם קרמה עבה וטיפה חמיצות בסוף.
לפי זן הקפה אני משחק עם הקליה, לפעמים ניתן לשחק עם זן בודד בשתי רמות קליה שונות בכדי לקבל לדוגמא
קפה מתוק בקליה FC/FC+ עם נגיעות של חמיצות או בוסריות טיפה בקליה עד שלב פיצוץ ראשון (לפעמים לפניו)
הדרך שלי היא לקלות באופן חד זני דגימה (50-100 גרם) ולשתות אותם באספרסו .ככה אני מרגיש את כל הטעמים,מתעד בגליון אקסל ובקליית התערובת הבאה אדע לשלב את הזן הנבדק במקום המתאים לפי הטעם.
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
מה שאתה אומר עדיין לא סותר את ההנחה הכללית שמתאים למרבית זני הקפה קליה עד תחילת פיצוץ שני בכדי לקבל טעם מאוזן.
יש יוצאים מן הכלל כמו קניה, קפה מאתיופיה ובורונדי שעדיף להם קליה מעט בהירה יותר ...
יש יוצאים מן הכלל כמו קניה, קפה מאתיופיה ובורונדי שעדיף להם קליה מעט בהירה יותר ...
אני מוציא את רוב הזנים לפני פיצוץ שני....הרבה לפניי לפעמים גם יותר מ 2 דקות.כפיר_ש כתב:מה שאתה אומר עדיין לא סותר את ההנחה הכללית שמתאים למרבית זני הקפה קליה עד תחילת פיצוץ שני בכדי לקבל טעם מאוזן.
יש יוצאים מן הכלל כמו קניה, קפה מאתיופיה ובורונדי שעדיף להם קליה מעט בהירה יותר ......
ולא הזכרנו משחקים של טמפרטורה בקליה ואוורור שמשפיעים על הטעמים גם כן.
אם הבחור רוצה ללכת על בטוח ברור שתחילת פיצוץ שני זה sure thing.
אבל זה הופך את כל העניין /טעם למשעמם ,והידיעה שיש אי-שם מגוון טעמים נוספים לדעתי חשובה לכל קולה
מתחיל.
"Cigars change thoughts into dreams."
האמת היא שעשיתי קולומביה C+ וממש הופתעתי לטובה! (לעומת גואטמלה באותה רמה שהיה חמוץ לאללה)
וגם אהבתי את הקולומביה FC+...
פשוט באופן כללי התעניינתי מה האנשים מעדיפים. אולי אפשר למצוא איזה קונצנזוס לגבי זן ורמת הקלייה שלו. משהו שיעזור לקולה המתחיל
וגם אהבתי את הקולומביה FC+...
פשוט באופן כללי התעניינתי מה האנשים מעדיפים. אולי אפשר למצוא איזה קונצנזוס לגבי זן ורמת הקלייה שלו. משהו שיעזור לקולה המתחיל
מילה של אקסטרימיסט.
היתרון הגדול של קולה ביתי,זה האפשרות לשחק עם תערובות בכל רמת קליה ולערבב בניהם.
בתי קליה שכונתיים ומסורתיים שומרים על התערובות שלהם בקנאות ובסודיות,ולעולם לא משנים אותם.
בתי קליה גדולים-שמוכרים למגוון רחב של אוכלוסיות יש מגוון רחב של תערובות שיתאימו לאוכלוסיות שונות,חלקן יהיו כהות,חלקן יהיו בהירות,וחלקן יהיו שילוב של כמה רמות קליה שונות בתוך אותה התערובת.
קליה בהירה מידי, בעיני לא מאפשרת ניצול מלא התכונות שגלומות בפולי הקפה,בפרט למי שמעדיף אספרסו.
בתי קליה שכונתיים ומסורתיים שומרים על התערובות שלהם בקנאות ובסודיות,ולעולם לא משנים אותם.
בתי קליה גדולים-שמוכרים למגוון רחב של אוכלוסיות יש מגוון רחב של תערובות שיתאימו לאוכלוסיות שונות,חלקן יהיו כהות,חלקן יהיו בהירות,וחלקן יהיו שילוב של כמה רמות קליה שונות בתוך אותה התערובת.
קליה בהירה מידי, בעיני לא מאפשרת ניצול מלא התכונות שגלומות בפולי הקפה,בפרט למי שמעדיף אספרסו.