מיקום גובה רמקול סנטר ביחס לרמקולים ראשיים
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
היות והסנטר מיועד בעיקר כדי להפיק את הדיאלוגים בזמן הקרנת סרט אז עדיף שהוא יהיה בגובה הראש שלך כשאתה מתיישב לצפות בסרט. אם תמקם אותו גבוה מידי עלולה להתרחש תופעת "קולו של אלהים" - מצב שבו לפתע בוקע קול אי שם מלמעלה ומבהיל את כולם
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
Catskinner כתב:אם תמקם אותו גבוה מידי עלולה להתרחש תופעת "קולו של אלהים" - מצב שבו לפתע בוקע קול אי שם מלמעלה ומבהיל את כולם...
אם כך אין צורך להתחשב בגובה הרמקולים הראשיים.
מה לגבי מצב הפוך בו גובה הסנטר הוא 60 ס"מ כאשר גובה הראש הוא כ- 90 ס"מ?
אין אפשרות למקם ממש בגובה הראש, מה "ההפסד"?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
משום מה התגובה המלומדת שכתבתי מקודם נמחקה.
התקציר שלה הוא שזה תלוי בפשרות שתאלץ לחיות איתם וברצון שלך לקבל אותן. המטרה היא שמרכז המסך - או טיפה נמוך יותר - יהיה המקום שבו העיניים שלך מתמקדות כשאתה צופה בסרט. לכן זה כבר מכתיב גובה אופטימלי להצבת המסך.
הסנטר צריך לתת לשמיעת הדיאלוג של השחקנים תחושה טבעית כאילו שהוא בוקע מפיהם ולא מאיזו נקודה המרוחקת מהם ולכן גם זה מכתיב שהרמקול המרכזי יהיה קרוב ככל שאפשר למרכז המסך.
היות שזה בלתי אפשרי אז מנסים למקם אותו מתחת או מעל למסך אבל בצמוד אליו. אם גם זה אינו אפשרי בגלל אילוצים אחרים אז אתה כבר תצטרך לראות בעצמך מהו הרע במיעוטו.
התקציר שלה הוא שזה תלוי בפשרות שתאלץ לחיות איתם וברצון שלך לקבל אותן. המטרה היא שמרכז המסך - או טיפה נמוך יותר - יהיה המקום שבו העיניים שלך מתמקדות כשאתה צופה בסרט. לכן זה כבר מכתיב גובה אופטימלי להצבת המסך.
הסנטר צריך לתת לשמיעת הדיאלוג של השחקנים תחושה טבעית כאילו שהוא בוקע מפיהם ולא מאיזו נקודה המרוחקת מהם ולכן גם זה מכתיב שהרמקול המרכזי יהיה קרוב ככל שאפשר למרכז המסך.
היות שזה בלתי אפשרי אז מנסים למקם אותו מתחת או מעל למסך אבל בצמוד אליו. אם גם זה אינו אפשרי בגלל אילוצים אחרים אז אתה כבר תצטרך לראות בעצמך מהו הרע במיעוטו.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
המטרה היא שהקול ישמע כאילו הוא מגיע מהמסך
יש כאן גם פונקציה של מרחק. ככל שהוא גדול יותר הסטייה מהמקום האידיאלי יכולה להיות גדולה יותר.
בל נשכח גם את עניין הכיול שהיום עוזר במעט לסידור.
במקום שאלות היפוטתיות - למה שלא תענה תמונה ו/או שרטוט וננסה לעזור?
יש כאן גם פונקציה של מרחק. ככל שהוא גדול יותר הסטייה מהמקום האידיאלי יכולה להיות גדולה יותר.
בל נשכח גם את עניין הכיול שהיום עוזר במעט לסידור.
במקום שאלות היפוטתיות - למה שלא תענה תמונה ו/או שרטוט וננסה לעזור?
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: