למישהו יש הסבר למה השוט הראשון שאני מוציא סביר ואילו השוט שלאחריו מעולה? כמובן שכל הפרמטרים נשארים זהים: עובי טחינה, כמות הקפה בסלסלה וטימפור..
למה השוט השני טוב מהראשון
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
השוט הראשון נקרא "שוט כיור" - ויש כאלו שבאמת שופכים אותו לכיור.
יש כל מני טענות, כמו חימום המכונה, שימוש בקפה ישן מהמטחנה, שומן בידית וכו'.
הנה שרשור שבו דיברנו על הנושא:
http://www.htcafe.co.il/vt101106.%D7%A9 ... 7%95%D7%A8
יש כל מני טענות, כמו חימום המכונה, שימוש בקפה ישן מהמטחנה, שומן בידית וכו'.
הנה שרשור שבו דיברנו על הנושא:
http://www.htcafe.co.il/vt101106.%D7%A9 ... 7%95%D7%A8
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
ככל שאני חושב על הנושא הזה, אני יותר בטוח שמה שדופק את הקפה הראשון זה שאריות הקפה הישן שלפניו - או במקרה של מכונה נקיה, טעמים שנספגים מהמכונה עצמה. לאחר קפה אחד שאריותיו ממסכות את כל טעמי הלואי.
כל ענין החום המדויק לא נראה לי הגיוני.
כל ענין החום המדויק לא נראה לי הגיוני.
what's next?
חימום ראוי של המכונה והפורטי, כאשר הקפה המיועד לטחינה ממילא כלוא לו בכוסית השקופה ולא מתחמצנת חופשי...
חימום כראוי של הכוס/ספל ו...הקפדה ייתרה על עובי הטחינה, טימפור כדבעי של השוט (הכפול) - איני מוצא שום הבדל בין השוט הראשון לזה הבא אחריו...
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
hosq, אני מסכים - זה באמת נשמע קצת מוגזם.
יש לי פתאום עוד רעיון, הרבה יותר פשוט: אולי זה בכלל ענין של המפעיל עצמו?
אני, למשל, לפעמים מקבל שוט ראשון לא טוב - זרימה מהירה מדי, למשל. לפעמים זה לא מספיק חמור כדי שאוותר עליו, אבל לפעמים אני אומר לעצמי שהיות ומותר לי רק שוט אחד של בוקר, חבל לי לבזבז את מכסת הקפאין על קפה כזה גרוע, ומכין שוב. ברור שהשני נראה יותר טוב, כי אני טוחן יותר קפה, או דוחס יותר חזק וכו'.
אולי בשוט השני אנחנו בעצמנו כבר 'מכוילים'?
יש לי פתאום עוד רעיון, הרבה יותר פשוט: אולי זה בכלל ענין של המפעיל עצמו?
אני, למשל, לפעמים מקבל שוט ראשון לא טוב - זרימה מהירה מדי, למשל. לפעמים זה לא מספיק חמור כדי שאוותר עליו, אבל לפעמים אני אומר לעצמי שהיות ומותר לי רק שוט אחד של בוקר, חבל לי לבזבז את מכסת הקפאין על קפה כזה גרוע, ומכין שוב. ברור שהשני נראה יותר טוב, כי אני טוחן יותר קפה, או דוחס יותר חזק וכו'.
אולי בשוט השני אנחנו בעצמנו כבר 'מכוילים'?
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
תחליף את סוג הקפה...mr_dish כתב:לא יודע מה איתכם, אבל לי אין את הדילמה כבר הרבה מאד זמן...
חימום ראוי של המכונה והפורטי, כאשר הקפה המיועד לטחינה ממילא כלוא לו בכוסית השקופה ולא מתחמצנת חופשי...
חימום כראוי של הכוס/ספל ו...הקפדה ייתרה על עובי הטחינה, טימפור כדבעי של השוט (הכפול) - איני מוצא שום הבדל בין השוט הראשון לזה הבא אחריו......
- joncafe
- גורו קפה

- תגובות: 2335
- נתן תודות: 124 פעמים
- קיבל תודות: 102 פעמים
לא לשכוח את השרשור הזה:
http://htcafe.co.il/modules.php?name=Fo ... 58#1063158
אני עדיין עומד מאחורי התוצאות, ומשתמש בהן בפרקטיקה היומיומית.
http://htcafe.co.il/modules.php?name=Fo ... 58#1063158
אני עדיין עומד מאחורי התוצאות, ומשתמש בהן בפרקטיקה היומיומית.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
בואו נרענן שוב, את הסממנים והפרמטרים של קפה ראוי....כי אם השני לא משתפר...
1. טמפרטורה נכונה.
2. טחינה נכונה וטריה.
3. הכנת חלב מוקצף וקטיפתי, ממש לפני שפיתת האספרסו.
4. הקפדה על זרזיף קפה בצבע עמברי נחושתי, עד להופעת "זנב העכבר", כמצופה לאחר כעשרים שניות וקצת...
אז מה הבעיה עם השוט הראשון?
לפי מה שאתה מתאר אין שום בעיה עם השוט הראשון, פשוט כי זה הבדלים שקשה מאוד להרגיש בקפוצ'ינו. זו הסיבה העיקרית שאני לא הבנתי אף פעם למה כולם מכנים את השוט הראשון "שוט כיור", כמעט תמיד השוט הראשון אצלי הוא בקפוצ'ינו היחיד שאני שותה ביום.
באספרסו בהחלט יש הבדל. ניתן להמנע ממנו ע"י השיטות שתוארו כאן.
באספרסו בהחלט יש הבדל. ניתן להמנע ממנו ע"י השיטות שתוארו כאן.
- dudib
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5144
- שם מלא: דודי
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
לי אין את הבעייה פשוט את השוט הראשון אחרי הדלקת המכונה אני מעניק לאישתי באהבה רבה (אני לא צריכה את כל הבלגן הזה ,מספיק לי נס קפה ) ואת השני אני שותה.
ככה הרגתי 2 ציפורים במכה אחת, גם אני בעל מתחשב שמכין לאישתו קפה וגם אני מקבל את השוט הטוב.
ככה הרגתי 2 ציפורים במכה אחת, גם אני בעל מתחשב שמכין לאישתו קפה וגם אני מקבל את השוט הטוב.
...אבל למה מהמקפצהdudib כתב:לי אין את הבעייה פשוט את השוט הראשון אחרי הדלקת המכונה אני מעניק לאישתי באהבה רבה (אני לא צריכה את כל הבלגן הזה ,מספיק לי נס קפה ) ואת השני אני שותה.
ככה הרגתי 2 ציפורים במכה אחת, גם אני בעל מתחשב שמכין לאישתו קפה וגם אני מקבל את השוט הטוב....