נו, זה מה שקורה כשאין MANUAL נורמאלי. חיברתי את המכונה לברז והכל על מי מנוחות. בערך.
למה? כי לעיתים נוצרת לה שלולית קטנה על רצפת המטבח. עד היום לא הצלחתי להבין מאיפה הטפטוף (או שהילדה משכה אותי משם). היום נמאס לי וגיליתי שיש עוד ברז שלא ידעתי על קיומו בתחתית המכונה.
לקח קצת זמן, אבל במבצע מתואם היטב אשתי (ארגון והרדמת הילדים, מציאת המצלמה, פינוי השיש, צילום, חיבור למחשב והעלאת התמונה לאינטרנט) ואני (עצות) מציגים - the mystery tap
אני ממש לא מכיר את המכונה אבל לי זה ניראה כמו שסתום שיחרור של עודף לחץ בדוד, וכן זה עושה שלולית קטנה, אבל אוליי יש משהוא לא מכווון במכונה שגורם לשסתום הזה להיפתח מידי פעם , הכול בהנחה כמובן שזה אכן שסתום.
gastro כתב:יש לי את הדגם עם החיבור הישיר לרשת המיים (בלי מיכל מילוי) והצינור מתכת הוא זה שמתחבר לרשת המיים.
...
מוזר מאד. אצלי צינור המתכת מתחבר בדיוק לכניסה כמו זו שיש לך, ולא נכנס דרך חור כמו אצלך.
האם החיבור הישיר שלך היה מקורי או שמישהו "אילתר" לך כזה על בסיס מכונה שלא היתה בעלת חיבור ישיר?
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
טוף, אז ככה - יש תשובה : המדובר בפורק לחץ, השם בלעז עומד לי על קצה הלשון...בקיצור אם בזמן חליטה או ניקוי מול פילטר עיוור יש עליית לחץ מתקבלת שלולית. נחבר לשם צנרת ויבוא שלום בית.
אגב, חיים מקדמה לא ידע אבל אלון נתן לי את המספר של טכנאי VBM שענה מייד. אצל ג'ונקפה אני מניח שהעודפים זורמים יחד עם המיים ממגירת העודפים לביוב.
OPV מחזיר מים קרים למיכל המים הקרים.
מה שאתה מתאר זהcheck valve שיושב על התרמוסיפון (מים חמים) ומגביל את הלחץ בו לאזור ה 13 בר במצב הפעלה ללא חליטה.
בזמן מנוחה הטמפרטורה בתרמוסיפון עולה ולכן עולה הלחץ בו - השסתום הנ"ל הוא כמו OPV אבל עם כניסה אחת ויציאה אחת בלבד למגירת ריקון.
ל OPV יש יציאה אחת של מים חוזרים למיכל ויציאה של 9 בר לכיוון ראש החליטה (וכניסה מהמשאבה). חיבור ישיר אין OPV כי מכוונים את המשאבה הרציפה ל 9 בר.
זה בדיוק מה שתארתי - זה שסתום עודף לחץ אבל מתכוונן.
יש לו כניסה אחת ויציאה אחת.
במשאבת ויברציה יש OPV אחר:
במשאבה רציפה יש שסתום עודף לחץ OPV אבל אחר - לא צריך OPV שיחזיר מים מליכל כי אין מיכל ומהשאבה כבר מכוונת ל 9 בר.