20 או 30? לפני או אחרי? תשובה סופית...

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
thedoctor פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #1 

קראתי הרבה בפורומים פה וגם בחו"ל ולא הצלחתי לקבל (או אולי להבין) תשובה סופית.
1. האם מדובר ב-20 שניות או ב-30 שניות?
2. האם תחילת ספירת הזמן היא רגע הלחיצה על הכפתור או רגע תחילת יציאת הקפה מהידית?
או 3. 2 התשובות נכונות והכוונה היא 20 שניות מרגע יציאת הקפה מהידית ו-30 שניות סה"כ (כלומר צריך לקחת בסביבות ה-10 לקפה לצאת מהידית).

רק להבהיר - ברור שלכל קפה ולכל מכונה יש את ה-sweetspot שלהם אבל guidelines קיימים כדי שנוכל להתכוונן בצורה גסה ואח"כ לעשות fine-tuning ע"מ להתאים, אני מבזבז לפעמים הרבה זמן (ופולים) בשלב ההתאמה לתערובת חדשה (אני קונה כל פעם קילו ואף פעם, עד היום, לא מאותו דבר) ואולי זה כי הכיוון הגס שלי לא טוב.

למשל אצלי בגאג'יה פיור יש פולים (בעיקר חד-זניים) שיוצאים הכי טוב בטחינה דקה והעמסה שגורמים לאופציה 3 להיות נכונה. ויש פולים (בעיקר תערובות עם ערביקה) שיוצאים יותר טוב בערך 20 שניות מרגע הלחיצה על הכפתור (שזה בערך 13-14 שניות של זרימה עד הבלונד).

*** הבהרה נחוצה - ברור שקפה טוב הוא אובייקטיבי, ומדובר במה שטעים לי. בכל זאת אני חוטא לעיתים בשילוב הל בתערובת לאחר שנטחנה (ולפני הדחיסה) - אז מי יודע... 8)

joncafe
סמל אישי של משתמש
גורו קפה
גורו קפה
תגובות: 2335
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #2 

יש מחלוקות סביב הענין. שמעתי הרבה מקורות שמדברים על מדידת זמן מרגע לחיצה על הכפתור. זה לדעתי לגמרי טפשי, כי במכונות שונות הזמן שעובר מרגע הפעלת המשאבה ועד להגעת המים לפני הקפה בידית עובר זמן שונה. זה עוד לפני שמכניסים למשוואה מכונות עם "פרה-אינפיוז'ן".
בקיצור, צריך לדעתי למדוד מרגע התחלת הזרימה. כמה למדוד - זו כבר שאלה מצויינת ושונה בהתאם לסוג המכונה, לחץ החליטה המדוייק וכו'.
Everything should be made as simple as possible, but not simpler

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #3 

אני אומר מרגע שחיברת את הידית כבר פועל חום על הקפה.
ולכן סופרים מרגע חיבור הידית, מיד חליטה ואז 30 שניות גג.
גם עם פרה-אינפיוז'ן זה עדיין יהיה 30 שניות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #4 

זה חידוש, לא חשבתי על זה
יונתן - מרגע הטפטוף זה ממש לא מדוייק, זה דורש חזרתיות מושלמת
what's next?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #5 

מרגע הלחיצה על כפתור ההפעלה עד יציאת הקפה מן הזרבובית כ-5 שניות,ומרגע זה עוד 24 שניות גג,אחר כך הקפה מתחיל להשרף.

כמובן שלכל מכונה יש את "השגעונות" שלה,ולשלי לא חסר,ואין לי ספק שאם נעמיד כמה מכונות זהות,ובאותם התנאים,לא בהכרח שכולן יתנו תוצאות זהות.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #6 

אני חושב שהחוק הזה הוא מעולה למתחילים - אבל שם זה נגמר.

כשמישהו מקבל מכונה ראשונה או רק מתחיל לטחון בבית, קל לכוון אותו בצורה הזו. אבל ברגע שאתה כבר מבין איך דברים עובדים, לדעתי עדיף למדוד את איכות הזרימה לפי הצורה (זנב עכבר), הכמות והבלונד. אם תשיג חזרתיות בשלושת הפרמטרים האלה, תקבל את אותו הטעם בכוס (כמובן, בלי להתייחס למכונה עצמה, למשל גלישת טמפ' או קולינג פלאש).
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”