אגב, חסימת פרסום SSID אינו מנגנון הצפנה אלא מניעת חשיפה של הרשת. כמו כן MAC Filtering אינו אמצעי הצפנה אלא חסימת גישה. התעבורה בינך ובין נקודת הרשת האלחוטית, אלא אם השתמשת במנגנון הצפנה כגון WPA, ניתן ליירוט מלא.
אגב, חסימת פרסום SSID אינו מנגנון הצפנה אלא מניעת חשיפה של הרשת. כמו כן MAC Filtering אינו אמצעי הצפנה אלא חסימת גישה. התעבורה בינך ובין נקודת הרשת האלחוטית, אלא אם השתמשת במנגנון הצפנה כגון WPA, ניתן ליירוט מלא.
...
תודה רבה ארז...
תוכל לומר לי איך אני מגדיר אותו ידנית בלי לחפש אותו בW7?
תלחץ על הסמל של הרשת האלחוטית (זה עם הקווים) ליד השעון ואז על open network and sharing center > manage wireless networks
אחרי זה add > manually cr eate a network profile, שם יש לך את ה network name שזה ה ssid וסוג האבטחה..
marvje כתב:תלחץ על הסמל של הרשת האלחוטית (זה עם הקווים) ליד השעון ואז על open network and sharing center > manage wireless networks
אחרי זה add > manually cr eate a network profile, שם יש לך את ה network name שזה ה ssid וסוג האבטחה..
בקיצור אתה גם לא משיג את מה שאתה רוצה ואתה גם חי באשליה שמה שעשית מספיק.
כפי שכתבו פה כבר, תגדיר הצפנה אמיתית.
כרגע מי שבאמת רוצה ובעל קצת ידע טכני יתחבר אליך בקלות מכיוון שהראוטר שלך פתוח לכולם.
זה שהראוטר שלך לא משדר את ה-SSID שלו, לא אומר שהוא בלתי נראה.
מעבר לכך שכל התעבורה בינך לבין הראוטר איננה מוצפנת, שזהו חור רציני באבטחה.
אוקיי אז ככה...בלי שום קשר מוגדר שם MAC FILTERING.....ואני לא חי בשום אשליה...לא מדובר על נתב של הפנטאגון או משהו...
אנשים שם לא מבינים ובטח אין להם רקע מינימלי בשביל להתחבר ככה שתהיו רגועים אנשים
אני בסך הכל לא רוצה שידעו שקיים שידור אלחוטי לרשת ברגע שעושים סריקה...
בשביל למנוע ממשתמשים מזדמנים לחדור לרשת שלך - הסתרת שמה זה רעיון מצויין, וגם מספיק.
בשביל למנוע מהאקר לחדור לרשת שלך - או קי - שום הצפנה לא תמנע את זה.
מסקנה - כל ההצפנות האלה הן בזבוז זמן שרק מוריד לכם את הביצועים של הרשת. זה רק גורם לכ להרגיש בטוחים יותר.
אשלית שווא.
nir11 כתב:בשביל למנוע ממשתמשים מזדמנים לחדור לרשת שלך - הסתרת שמה זה רעיון מצויין, וגם מספיק.
בשביל למנוע מהאקר לחדור לרשת שלך - או קי - שום הצפנה לא תמנע את זה.
מסקנה - כל ההצפנות האלה הן בזבוז זמן שרק מוריד לכם את הביצועים של הרשת. זה רק גורם לכ להרגיש בטוחים יותר.
אשלית שווא.
...
בדיוק...זה כמו מנעול של מזוודה שאפשר לקחת פטיש ולשבור אותו...
מה שאני מציע זה לשים פלדלת, אפשר לפרוץ, אבל צריך להתאמץ הרבה יותר.
לעומת זאת, ומה שאתה מציע זה לשים את המפתח מתחת לשטיח הכניסה ולחשוב שאף אחד לא יחפש שם...
כותב המאמר הוא נודניק.
הוא מציע להקטין את עוצמת השידור, הוא גם מציע לבטל את ה DHCP.
למה שלא יציע לכבות את הרדיו לגמרי? ככה אף אחד לא יוכל לפרוץ לרשת האלחוטית שלו!
כמו שכתבתי אינספור פעמים, כבר שנים רבות אני עם רשת אלחוטית, סינון MAC בלבד. מ-ע-ו-ל-ם לא פרצו אותה.
מי יפרוץ אותה בדיוק? הילד של השכן? הפנסיונר בבית ממול? האנלייזר שבמקרה הזדמן לחור שאני גר בו?
בסביבה שאני גר יש גם לא מעט רשתות שהן פתוחות ל-ג-מ-ר-י. אין אבטחה, הססמאות הן ברירית המחדל של הראוטר.
לא שמעתי על מישהו שגנבו לו את הרשת.
כל האבטחה הזו של רשתות אלחוטיות ביתיות היא ניג'וז אחד גדול של ככל מני פריקים של אבטחת מידע.
מספיק לנקוט אמצעי חסימה *אחד* - ואז חסמתם את כל האוכלוסיה למעט הנודניקים שממילא היו נכנסים, גם אם תכבו את ה DHCP (ממש רעיון גאוני)
אז תגיד לי למה אתה נועל את הדלת בבית? ואת האוטו?
הרי מי שבאמת ירצה לפרוץ יצליח.
אבל אם אתה כל-כך בטוח בעצמך, אתה מוזמן גם להשאיר את הארנק על ה-DASHBOARD.
ואם אתה יכול גם שים שלט בחוץ "בואו תשדדו אותי".
אז יש פראנויה ויש אבטחה מינימלית.
אישית לא קראתי את המאמר הנ"ל, אבל אם גם ככה לא מתחברים לרשת שלך אורחים מה כל-כך קשה לבטל את ה-DHCP?
המלצה לא רעה בכלל.
אבל העיקר שאתה גבר-גבר עובד עם MAC-FILTERING ולא פרצו לך את הרשת (בינתיים).
אתה רק שוכח שמי שיתחבר לך לרשת בסופו של דבר, יקבל גישה למחשבים שלך בבית.
עשה לי טובה.
זה שאתה בוחר בדרך הלא בטוחה, זה בסדר.
רק אל תגרום לאחרים לחשוב שזה בסדר.