מברשת לניקוי תקליטים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
ielran פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

שפצרתי מכונה לניקוי התקליטים שלי - פטיפון ישן + שואב אבק. יש לי תמיסה מומלצת ועטיפות חדשות לתקליטים הנקיים.
ניסיתי על כמה תקליטים, וזה ניקה חלק מהלכלוך (אין יותר לכלוך נראה לעין, וגם שומעים יותר טוב), אבל עדיין יש רעשים בזמן הנגינה, במיוחד לקראת הסוף של כל צד בתקליט.
לדעתי הבעיה היא המברשת - קניתי משהו שהתברר ככשלון, היא דקה מאד וגם אי אפשר לנקות אותה אחרי שהיא נרטבת מהנוזל.

בקיצור - איזו מברשת מומלצת? האם צריך שתי מברשות (אחת לניקוי היבש שלפני ואחת לניקוי הרטוב)? איך מנקים את המברשת ומתי?

תודה מראש

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

איזו מברשת קנית? כזו שעשויה מסיבי פחמן (קרבון)? אם כן, זו מברשת שמיועדת אך ורק לניקוי יבש, ואני לא ממליץ בכלל להשתמש בה (גם לא על יבש) משום שהיא עלולה לשרוט תקליטים. בעיקרון רצוי שתהיה מברשת לניקוי יבש לשימוש קבוע. לגבי ניקוי רטוב, אין בו צורך ממשי יותר מפעם אחת, בהנחה שלאחר מכן התקליט נשמר היטב (ואם התקליט שמור מלכתחילה, לא צריך ניקוי רטוב אף פעם). בכל אופן ניקוי רטוב צריך לעשות עם מברשת אחרת.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

ielran פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

באלו מברשות להשתמש?

שליחה #3 

באלו מברשות להשתמש?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

המברשות הכי טובות הן למעשה לא בדיוק מברשת אלא מין ספוג עטוף בבד קטיפה עדין מכל צידיו (בד"כ בצורת מלבן). הוא צריך להיות רך למגע ולהילחץ בקלות כאשר לוחצים עליו עם האצבעות. אפשר להשתמש בהם גם ליבש וגם לרטוב, אבל רצוי שזה לא יהיה אותו אחד.

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #5 

dragon כתב:המברשות הכי טובות הן למעשה לא בדיוק מברשת אלא מין ספוג עטוף בבד קטיפה עדין מכל צידיו (בד"כ בצורת מלבן). הוא צריך להיות רך למגע ולהילחץ בקלות כאשר לוחצים עליו עם האצבעות. אפשר להשתמש בהם גם ליבש וגם לרטוב, אבל רצוי שזה לא יהיה אותו אחד.
...
(Y)

ielran פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

איפה משיגים מברשות אלה?
ואיך מנקים אותן?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

ielran כתב:איפה משיגים מברשות אלה?
ואיך מנקים אותן?
...
השאלה הראשונה היא שאלת ה-64 אלף דולר. אני לא מכיר דרך להשיג אותן בארץ, והאמת שגם בחו"ל קשה כי כמעט לא מייצרים אותן כבר. ניתן אמנם להשיג את ה-Discwasher למיניהן, אבל הן לא קנייה מומלצת במיוחד. יש גם מוצרים למטרה זו של סטנטון ושל אודיו טכניקה, שגם הם לא ברמה של מברשות ה-vintage אבל יכולים לספק בלית ברירה. צריך פשוט לחפש באתרי חו"ל עד שנופלים על איזה NOS או הזדמנות אחרת במצב מצוין. השאלה השניה פשוטה יותר, מנקים אותן עם כל מברשת קטנה עם סיבים, אפילו בסגנון של מברשת שיניים או מכחול.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #8 

יש לי מברשת של אודיו טכנניקה שהיא כבר בת 30 שנה ועובדת פגז. אני מצטרף להצעה להתרחק ממברשות סיבי פחם. ניסיתי כבר כשהן היו חידוש וזה הרס לי כמה תקליטים עד שהבנתי שויניל נגד אחד מהחומרים הקשים ביותר בעולם זו לא תחרות הוגנת.

לדעתי מטלית ניקוי מיקרופייבר למשקפיים יכולה להיות תחליף לעת צרה.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

barvfr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 725
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #9 

מברשות איפור, משיער, יעשו את העבודה מספיק טוב.
הבעייה שלרוב הן ארוכות מידי לטעמי ולא מספיק קשיחות, לכן עדיף פשוט לקצץ אותן מעט.

ניתן להסיג בכל סופר/ניו פארם.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #10 

מברשות סיבי פחם מטרתם היא להוריד ליכלוך גדול אבל בעיקר לפרוק מטען אלקטרוסטטי. הן לא תחליף לניקוי עם מכונה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #11 

חפש את המוצר - Discwasher D4 System - באתר הבא : www.sleevetown.com/vinyl-cleaning.shtml .
מברשת מעולה כדוגמת מברשות הוינטג' הטובות וגם לא יקרה מידי . בהצלחה ...
לו הייתי רוטשילד ...

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”